• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğimin olmaması ve beni hançerleyen yakınlarım

Merhaba,

Konu ile alakası yok ama lütfen bu kadar uzun bir mesaj yazacaksanız en azından noktalama işareti kullanabilir misiniz? Nokta, virgül gibi. İnanın böyle okuması çok zor.

bazı insanların neden böyle kötü olduklarını anlamıyorum
senin durumun Allahın bir imtihanı
seni üzenlerin insanlıktan nasibi yok
bazısı da böyle oluyor
sen de umudunu hiç kaybetme, senin de olacak inşallah

normalde konuları uzun falan demem okurum
ama siz hiç paragraf yapmamışssınız. nokta virgül yok ve dolayısıyla okuyamadım.
sinirli olmanıza veriyorum.Allah yardımcınız olsun.

Allah en kısa zamanda sana da nasip eder inşallah canım, bizim de hemen olmadı, evliliğimin 3, yılında hamileyim, doktor tüp bebek bile zor derken normal yoldan hamile kaldım, sana tavsiyem kimseye olmadığını söyleme, düşünmüyoruz daha de

Allah ım inş. size de hayırlı evlatlar nasip eder. Durumunuzu anlıyorum 2 yıl kadar beklemiştim bende ilki aşılama 2.si sürpriz şekilde olmuştu. bol bol dua etmeni dilerim .Tefriciye çekmiştik aşılama öncesinde bide.. ben diğer arkadaşlardan farklı düşünüyorum neden yalan söyleyesin ben söyledim ama kendimi çok geriyordum yalan yalan doğuruyor hem söylesem beni anlayacak o kadar insan varmış ki boşuna üzmüşüm kendimi diyorum hep tayinim çıkınca tanıştıklarıma anlattım durumumu walla süper oldu çok rahatlamıştım bende de pcos var ayrıca rabbim sebeb versinde mis kokulunu kucağına al inş.

Arkadaşım hiç sinirini bozma. Sana bir zararları dokunmaz, ancak kul hakkına girip günahlarını hafifletir bunlar. Nasıl bir ahmaklık ya, çocuğuyla hava atıp da, olmayanı hor görmek ne demek? Sen ne yaptın ki, apartman inşa eder gibi, temel iskelet mi attın, harç taşıdın, titizlikle aylarca form verdin de gözünü kaşını mı şekillendirdin?...Neyini yaptın da sen bu çocuğun kendinde üstün bir meziyet görüyorsun?!

İnan bu örnekler hep kendi çevremden, 3 çocuğu olupta keşke hiç olmasaydı diyen de biliyorum, çünkü çocuklarıyla çok ağır imtihanları oldu hep, hiç çocuğu olmayıp 60 lı yaşlarda bile, birbirlerine bakarken gözlerinin içi gülen çiftlerde...

Çok gençsin, inşallah Rabbim gönlüne göre versin..ama dua ederken hep hayırlısıyla bir çocuğum olsun diye iste

arkadaşlar çok kötüyüm yazmak istedim bayramda annemlere gittik annemlerin evi babamın sülalesinn hepsinn evi hep yakın birbirine malesef annemde babaannmle büyükbir problem yaşamıştı ve babaannem herkese onunla (annemle) konuşursanz hakkımı helaletmm demiş birkaçkişiden duydum budurum yıllardan beri böyle hep bizi dışlarlar babamda hep bizi zamanında onlara ezdirdi hala elinden gelse ezdirmeye devamedecek ezdirmeden kastım onları kendi sülalesindeki köpeğe bile kendi evlatlarından eşinden çok değer verir gerçekten abartmıyorum babaannem okadar vicdansızki kendi doğurdugu çocuklara bile acımaz çok gaddar biirisi çocuklarınn hepsi 11 çocugu var ondan çeknr 50 yaşındaki amcam bileee sözünden çıkmaz o derece evler yan yana yakın oldugundan ben oraya gidince babam zorluyor onlarla konuşmm konusunda bizim evin önünde ağaçların altında otururlar ister istemez eve çıkarken görecem mecbur selam alykmslm konşrm babamn yanında sonrasında görsemde görmemzlkten gelirim yani onları sevmediğimn farkındalar hoş onlarda bizi sevmiyolar naptıysak annemin tek suçu kendine yapılan çokbüyük bir haksızlığa sessiz kalmamasıydı hoş konuştuda neoldu ondan kötüsü olmadı bu benm babamın sucu hiçbirzamn bizi koruyamadı ben küçükken aramızda bu sorunlaar yokken bile babaannem amcamın kızıyla ben oyun oynuyrz babaannemlere gittik babaannm kuzenme ekmek arası sarelle sürdü verdi banada kuru ekmek verdi 5 6 yaşlarındaydım onu hiç unutmam oda torunu bnde babam çok sinirlidir hep evde huzurszluk yaratır kendi sülalesinede melek olur neyapsak yaranamayz bizim başarımızla asla övünmez kuzenlerime bile bizden çok değer verir kendini adam yerine bile koymazlar kaçdefa şahitoldum halalarımn bbaam hakkında konuştklarına küçükken neyse konuya geleyim başkaşehirde oturanbir amcam var çocuklarıyla gelmiş babaannemlere 2 saat geçti o amcamı severm ama çocukları ve eşini hiç sevmem sevmemekte haklı sebeblerm var emin olun amcamın hatrı için evin önünde oturuyorlar yanlarına ineyim bayramlaşyım dedim diğerleiyle elmecbur bayramlaştım babamn zoruyla zaten neyse 1 2 saat oturdular ben indim gitmeden bayramlaşyım diye amcamla yengmle faln bayramlştım amcamın kızı evli 3 aylık bebeği var oda kucağında bebeği babaannmn yanında az ilerde ayakta duruyorlar yanlarına gittim amcamn kızı nerdesn 3 saattr burdayız dedi benmde kasıklarımda sancı vardı ogün ( hep olur polikistikover var ) bende rahatsızım falan dedim babaannem senn hiç iyi oldugun günü görmedik dedi gıcık gıcık bende rahatsızım dedim amcamın kızıının başına birsürü olay geldi önceden babaannm hakkında çok konuştu bende hep dua ettim onun için zamanında ama görüyorumki herkese kötülük yapan yaranıyor neyse bebeğini sevdim annemn ayagı kırık 1 aydır aşağıya gelemyr dedim annemn yanına bile çıkmadı annmle hiçbirsorunu olmadıgı halde asıl konu kuzenm çalışyor çocuguna annesi bakyr bukonu açıldı ben çocugumu kimseye güvenemem falan dedii babaannmde bana bakarak evlat gibisi olurmu evlatsız hayat geçermi evlatsız yuva boş evlatsız adam boşa yaşıyor falan dedi kuzenm çocugunu kucağına aldı okadar çok zoruma gittiki beni sevmeyebilir ama bu eksikliğimi resmen başıma kalktı gerçektn kuruntu yapmıyorm normalde çocuk konusunda alınmam bile herkesn bebeğini severim geçende görmcem geldi yılda bir görüşürz mesafelerden dolayı görümcemn bebeğini kucağıma aldım anlıyorm rahtsız oluyor sevmemden çok sevdim ona nazardeğecemden korktu bana diyor eltim kızımı nezman sevse çocuk durmuyor bende eltime dedim diyor bu nedemek oluyor bana dolaylı yönden laf vuruyor çok üüzldüm benm bebeğim yok çok istiyorum ama olmuyor çok yaralandım şimdi bunları yazarkende ağlıyorum neden insanlar bukadar acımasızki

Böyle seyleri okydugumda icimden engelleyemedigim bir ciğlik geliyor YASASİN CEHENNEM (!) Cehennem olmasa bu pislikler nerede adam olur ?

Arkadaşım hiç sinirini bozma. Sana bir zararları dokunmaz, ancak kul hakkına girip günahlarını hafifletir bunlar. Nasıl bir ahmaklık ya, çocuğuyla hava atıp da, olmayanı hor görmek ne demek? Sen ne yaptın ki, apartman inşa eder gibi, temel iskelet mi attın, harç taşıdın, titizlikle aylarca form verdin de gözünü kaşını mı şekillendirdin?...Neyini yaptın da sen bu çocuğun kendinde üstün bir meziyet görüyorsun?!

İnan bu örnekler hep kendi çevremden, 3 çocuğu olupta keşke hiç olmasaydı diyen de biliyorum, çünkü çocuklarıyla çok ağır imtihanları oldu hep, hiç çocuğu olmayıp 60 lı yaşlarda bile, birbirlerine bakarken gözlerinin içi gülen çiftlerde...

Çok gençsin, inşallah Rabbim gönlüne göre versin..ama dua ederken hep hayırlısıyla bir çocuğum olsun diye iste

Super tespit...

Canım böyle cahil insanların hareketlerine takılma,her şeyin bir vakti vardır,ama tabiki tedavine de bakmayı ihmal etme,benim de 4 yıl sonra oldu şimdi o bana laf sokanlar oğluşumun akıllı :nazar:hareketlerini ,konuşmalarını görünce çatlıyolar mevlam sana da verir bende çokkk ağlamıştım sinirden....

ben 6 sene yaşadım sizin yaşadıklarınızı.her türlü lafı işittim en çok ta yakınlarım daha doğrusu yakınım sandıklarım incitti beni.en başta eltiden nefret ettim hep laf soktu hamile kaldı höbeğini sevdi bana göstererek ya daha bir sürü şeyler yaşadım sayfalarca anlatabilirim işittiğim lafları..şuan hamileyim tüp bebekle.ama insanların ağzı kapanmıyor bu kezde bunca sene olmadı şimdi nası oldu gibi saçma sorula rsoruyor sen ne yaparsan yap yaranamazsın insanlar hep birbiriyle yarış içerisinde hep laf sokma içerisinde.bana diyolar tüp bebekmiş eşindenmi koydular gel işte gelde kavga çıkarma.tabi eşimden koydular kimden koycaklar diyorum insnlar tüp bebk olunca başkasının sanıyolar..cahile laf anlatamazsın sen ne dersen de insanlar anlamak istedeiklerini inanmak istedeiklerini anlayacaklar.. o yüzden hiiç canını sıkma zamanı gelince seninde bebeğin olur canım..herşeyin zamanı var rabbim sanada sağlıklı evlat nasip etsin

Canım seni çok ii anlıyorum.bende bu derdi çektim.Çevre baskısını da hat safhada yaşadım.Rabbim inş. yüzünü güldürür.Herşey gönlünce olsun.

Canım ya şu noktalama işaretlerini kullansan. Vallahi zor okudum yazdıklarını..

Konuya gelince babaannen tipindeki insanlardan nefret ediyorum. Kendi keyfinden mi çocuğun olmuyor sanki. Söylediği şeylere bak. Tövbeeeee
Allah sana en kısa zamanda bir evlat verir inşallah.
Yaşın kaç ki?

Bu çocuk meselesi öyle bişeyki Rabbim verirse veriyor vermezse vermiyor. Kimine erken kimine geç veriyor. Bu durumda bizim elimizden hiçbişey gelmiyor. Tüp bebek tedavisiyle çocuğu olmayıp sonradan doğal yoldan hamile kalanlar bile var. Çocuğu veren Rabbim değil mi? Vermiyor diye isyan edemeyiz. Zamanını da ancak o bilir.
Ben evlendiğim gün hamile kalmışım ilk duyduğumda çok üzüldüm, hiçbi şekilde kendimi hazır hissetmiyordum. Üstelik korunuyorduk ama oldu işte. İki hafta kadar günlerce ağladım sürekli nasıl olur diye. Sonra kendime çok kızdım Allah'ın verdiğini nasıl istemezsin diye ancak o verir zamanını da o bilir. Olmayabilirdi çocuğum. Yine Allah vermeyebilirdi ama bu onun takdiridir elimizden bişey gelmez.

Ayrıca çizelgeniz doğruysa daha evliliğiniz için erken bile bence. Çok tanıdığım var evlendikten 10 yıl sonra çocukları olan. Çocuğu olanlar senden daha mı üstün? Asla değil. Çünkü kadın erkek bi yerden sonra çocuk için bişey yapamıyor gerisi Allah'a kalıyor. Vermiyorsa vardır bi bildiği belki daha zamanı değildir sizin için. Ümidinizi kesmeyin. Bişey diyen olursa daha düşünmüyoruz dersiniz.

Ayrıca babaanneniz inancı varsa eğer çocuğun da Allah'ın istemesiyle olduğunu bilirdi. Rabbim bazılarına çocuk vermiyorsa o adamlar çocuksuzu diye yaşamayacak mı? Böyle bi saçmalık var mı ya cahillik işte. Yaşlıların bazıları gerçekten çok boş konuşuyor. Hatta konuşmak için konuşuyor karşısındakini düşünmeden.

arkadaşlar çok kötüyüm yazmak istedim bayramda annemlere gittik annemlerin evi babamın sülalesinn hepsinn evi hep yakın birbirine malesef annemde babaannmle büyükbir problem yaşamıştı ve babaannem herkese onunla (annemle) konuşursanz hakkımı helaletmm demiş birkaçkişiden duydum budurum yıllardan beri böyle hep bizi dışlarlar babamda hep bizi zamanında onlara ezdirdi hala elinden gelse ezdirmeye devamedecek ezdirmeden kastım onları kendi sülalesindeki köpeğe bile kendi evlatlarından eşinden çok değer verir gerçekten abartmıyorum babaannem okadar vicdansızki kendi doğurdugu çocuklara bile acımaz çok gaddar biirisi çocuklarınn hepsi 11 çocugu var ondan çeknr 50 yaşındaki amcam bileee sözünden çıkmaz o derece evler yan yana yakın oldugundan ben oraya gidince babam zorluyor onlarla konuşmm konusunda bizim evin önünde ağaçların altında otururlar ister istemez eve çıkarken görecem mecbur selam alykmslm konşrm babamn yanında sonrasında görsemde görmemzlkten gelirim yani onları sevmediğimn farkındalar hoş onlarda bizi sevmiyolar naptıysak annemin tek suçu kendine yapılan çokbüyük bir haksızlığa sessiz kalmamasıydı hoş konuştuda neoldu ondan kötüsü olmadı bu benm babamın sucu hiçbirzamn bizi koruyamadı ben küçükken aramızda bu sorunlaar yokken bile babaannem amcamın kızıyla ben oyun oynuyrz babaannemlere gittik babaannm kuzenme ekmek arası sarelle sürdü verdi banada kuru ekmek verdi 5 6 yaşlarındaydım onu hiç unutmam oda torunu bnde babam çok sinirlidir hep evde huzurszluk yaratır kendi sülalesinede melek olur neyapsak yaranamayz bizim başarımızla asla övünmez kuzenlerime bile bizden çok değer verir kendini adam yerine bile koymazlar kaçdefa şahitoldum halalarımn bbaam hakkında konuştklarına küçükken neyse konuya geleyim başkaşehirde oturanbir amcam var çocuklarıyla gelmiş babaannemlere 2 saat geçti o amcamı severm ama çocukları ve eşini hiç sevmem sevmemekte haklı sebeblerm var emin olun amcamın hatrı için evin önünde oturuyorlar yanlarına ineyim bayramlaşyım dedim diğerleiyle elmecbur bayramlaştım babamn zoruyla zaten neyse 1 2 saat oturdular ben indim gitmeden bayramlaşyım diye amcamla yengmle faln bayramlştım amcamın kızı evli 3 aylık bebeği var oda kucağında bebeği babaannmn yanında az ilerde ayakta duruyorlar yanlarına gittim amcamn kızı nerdesn 3 saattr burdayız dedi benmde kasıklarımda sancı vardı ogün ( hep olur polikistikover var ) bende rahatsızım falan dedim babaannem senn hiç iyi oldugun günü görmedik dedi gıcık gıcık bende rahatsızım dedim amcamın kızıının başına birsürü olay geldi önceden babaannm hakkında çok konuştu bende hep dua ettim onun için zamanında ama görüyorumki herkese kötülük yapan yaranıyor neyse bebeğini sevdim annemn ayagı kırık 1 aydır aşağıya gelemyr dedim annemn yanına bile çıkmadı annmle hiçbirsorunu olmadıgı halde asıl konu kuzenm çalışyor çocuguna annesi bakyr bukonu açıldı ben çocugumu kimseye güvenemem falan dedii babaannmde bana bakarak evlat gibisi olurmu evlatsız hayat geçermi evlatsız yuva boş evlatsız adam boşa yaşıyor falan dedi kuzenm çocugunu kucağına aldı okadar çok zoruma gittiki beni sevmeyebilir ama bu eksikliğimi resmen başıma kalktı gerçektn kuruntu yapmıyorm normalde çocuk konusunda alınmam bile herkesn bebeğini severim geçende görmcem geldi yılda bir görüşürz mesafelerden dolayı görümcemn bebeğini kucağıma aldım anlıyorm rahtsız oluyor sevmemden çok sevdim ona nazardeğecemden korktu bana diyor eltim kızımı nezman sevse çocuk durmuyor bende eltime dedim diyor bu nedemek oluyor bana dolaylı yönden laf vuruyor çok üüzldüm benm bebeğim yok çok istiyorum ama olmuyor çok yaralandım şimdi bunları yazarkende ağlıyorum neden insanlar bukadar acımasızki

bizdede böyleleri var bizi sevmezler ama babamın parasını severler zengin değiliz babam önce annesi sonra babası şimdi abisini ağzına bakan birisi yıllar önce yılbaşında tv izliycez tv bozuldu rahmetli babaannemde tv istedim en azında bir gecelik için küçük tvsi vardı verdemi kızımın çeyizi el oğlu kullanılmış çeyiz mi getirdin der diye halbuki kızı evli adama kaçmıştı şimdi evimzde 3 tv 4 laptop 1 masa üstü pc var üzülme ALLAHTAN hayırlısını iste

Yıllarca uğraşmalarına rağmen çocuğu olmayan bir karı-koca biliyorum o kadar mutlular ki. Zamanlarını tamamen birbirlerine ayırıyorlar, istedikleri gibi geziyorlar, yok çocuk uyudu uyandı, ay okuldan geldi mi, şimdi ne yiyor düşünceleri yok, gittikleri yerde çocuğu zaptetme, çocuğun peşinden koşma gibi dertleri yok, okul masrafları okul dertleri yok. Ve brçok çocuklu ailei hatta anneler bile içten içe imreniyor onlara. Ne rahatlar keşke bizim de mi çocuğumuz olmasaydı diyen anneler bile biliyorum. O yüzden boşver onları ayrıca o çocuk onların değil Allah'ındır. Allah'ın olduğu için Allah her an o çocukları onlardan alır! Öyle böbürlenmesinler de Allah'ın acı sınavını tatmasınlar!

allah gönlüne göre versin..
inşallah en kısa zamanda evlat sahibi olursun...
böyle insanlardan nefret ediyorum işte...
cahilliklerine sığınıp terbiyesizlik ediyolar...

eğer o sekılde dusunuyorlarsa ve bılerek yapılıyorlarsa
dıyebılırsınkı her ne kadar ıcten dılemeyecegını bılsemde kı dılenmez
verende allah alanda allah
ne demek benımde 3 sene cocugum olmadı tüp bebektedavısı gorurken neler neler duydum gordum bana nıspet yapan bırı vardı ozellıkle bunu hep anlatırım hatta dırek dıyordu cute hamıle kalamıyor ama ben hemen kalıcam
7 senedır evlı ve bırak cocugu olmasını ıhtımalımı bıle yok sımdı benı o kadar aglattıkı anlatamam ne demek cute hamıle kalamıyor bu benım elımde olan bıseymı
sımdı ben 2.bebegıme hamıleyım ılk bebegımde oldugu gıbı emınım bu hamılelıgımdede aynı yerde oturmamıza ragmen benım yanıma gıdıp gelmıcektır
tamam bende onu anlıyoruma ma ben ne ona karsı cocuklarımı hamılelıklerımı kullandım ne nıspet yaptım aksıne hep dedım gıdın bıraz ugrasın yapın edın cabalayın kıskanabılırde bu cok dogal bır duygu ama fesatlanması baska bısey oglumdada bu hamılelıgımdede bana 3 ay ıcınde dusuk olabılır o yuzden cok kaptırma dıyor
bu kotu kalptır bana gore

Back
X