Çocuk Hastalıkları Bebegimin sut alerjisi var mi...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Elaemi

Sağlık olsun
Kayıtlı Üye
24 Mart 2009
3.258
4.538
658
Merhaba bebegim 2 aylik 1haftadir yesil kaka yapıyor doktor sut ve benzeri alerjisi vardır dedi tahlil felan yapmadı diyet yapacaksın dedi.ben pek inanmadım sık emziriyorum ondan herhalde dedim çünkü bu zamana kadar kakasi normaldi eti mide yedim sut yogurumuda içtim ancak yesil kaka ishale dönüşünce ben 2 gunluk diyet yaptim ama kakanın rengi değişmedi ve tekrar başka doktora gittik tahlil yaptı herhangi bir mikrobu rastlamadi.boğazına hafif tahriş var ondan dir geniz akintisi bagirsak florasini bazen bozuyor yada senin yediklerinden etkilenmiştir bende dedim ki önceki doktor bana sut alerjisi olabilir dedi ben dikkat ettim 2 gündür değişmedi dedim oda olabilir ama egzama felan yok bence ondan değil dedi maflor verip saldı bizi.bende düşünmeye başladım 1 haftadır kuru dut yiyorum hergün 2 avuç kadar sutum artsın diye acaba dut mu bebegimin kakasini rengini ve kivamini degistiren ne olur fikir verin 7 haftadir sut ve mama alerji yapamazken sonradan yapma durumu oluyor mu .?kafam karışık lutfen bilgisi olan yazsın.

Lütfen işi şansa bırakmayın gidin bir hastanede alerji testi yaptırın. Kesin tanı koyulsun ona göre önlemler alın.

Benim de ikibuçuk aylık bebeğim var.iki üç kere yeşil kaka yaptı.mukus ta vardı kakada.dr.umuza gidince sordum.renk değişiklikleri olur dedi.
Sık emzirmek te yol açıyor buna.
Herhangi bir test yapmadı sanirım laktoz intoleransı var diyen dr.tahminle varsayımla yollamamalıydı sizi.
Iki gun degil de bir hafta kadar bi diet yapin bakalım .

Dr o kadar yıl okumuş neden inanmıyorsunuz da bize soruyorsunuz
Ayrıca 2 gün süt diyeti çok kısa , en az 3 hafta hiçbir süt ürünü (kek börek çörek vs dahil) yemeden katı diyet yapıp bakmanız gerek
Çocuk gastroenteroloji veya alerji izlemesi gerek, yinede en az 1 hafta tam süt diyeti ile bakın tekrar,
süt alerjisi çok sık görülüyor , 2 ayda da ortaya çıkan var daha geç de. Benim oğlumda 5 aylıkken belli oldu

Sık emzirmek mukuslu ve yeşil kakaya sebep veren en büyük etkenlerden, çünkü bağırsakları tam emilim yapmadan atıyo vücuttan

Yeşil kaka bir ara her bezinde vardı benimkinin.
Doktor fazla beslemekten dedi, tahlile gerek görmedi.

Ön süt-son süt dengesizliği yeşil kakaya sebep oluyor.

Lütfen işi şansa bırakmayın gidin bir hastanede alerji testi yaptırın. Kesin tanı koyulsun ona göre önlemler alın.
Alerji testini yapamayacaklarını 3 yaşından sonra yapacaklarını çünkü hatalı sonuç vereceğini söyledi daha önce ilk cocugumdada terlemeye ilgili alerji testi yapmalarını istemiştik 3 yaşından önce bütün doktorlar yapamazsınız dediler

Evet sadece yesil kaka alerjidir deyip yolladı öteki doktorda yoktur dedi gelde çık işin icinden

Iyi de hangisine inanacagim tahlil yapmadan var dedi biri yolladı öteki de yok dedi. sizinki 5 aylik dan önce her hangi bir belirti verdi mi acaba.?evet yemiyorum dikkat ediyorum ama çok zor herşeyde hayvansal gıda var

Sık emzirmek mukuslu ve yeşil kakaya sebep veren en büyük etkenlerden, çünkü bağırsakları tam emilim yapmadan atıyo vücuttan
Açıkçası bundan da şüphem var çünkü çok gazli ve sık aralıklı meme istiyor

Yeşil kaka bir ara her bezinde vardı benimkinin.
Doktor fazla beslemekten dedi, tahlile gerek görmedi.

Ön süt-son süt dengesizliği yeşil kakaya sebep oluyor.
Kaç gün sürdü acaba birde nasıl geçti..?zamanlı mi emzirdiniz.

Yeşil kaka normal fazla beslenmesinden oluyor diye biliyorum
Bizim çocuklarda anne sütü aldığı dönem yeşil kaka yapardı bazen sümüksü olurdu üşüttü falan derdik
Bence bebeğinizin süt alerjisi yok

Iyi de hangisine inanacagim tahlil yapmadan var dedi biri yolladı öteki de yok dedi. sizinki 5 aylik dan önce her hangi bir belirti verdi mi acaba.?evet yemiyorum dikkat ediyorum ama çok zor herşeyde hayvansal gıda var
En iyisi çocuk Gastroenteroloji veya alerji bölümüne gitmek, bu işin uzmanları onlar.
Yeşil kaka hep vardı bizde , çok anlamadım ben, sonra 5 aylıkken mama deneyince çok kötüleşti, yüzü gözü de şişti ,
Evet diyeti çok zor ama tek tedavisi bu, tam bir testi de Yok, deneme yanılma ile, diyetten fayda görürse alerji varmış denebiliyor
Gecmiş olsun, inşallah sadece ön sütü emdiği için yeşil kakadır alerji değildir, ama son 5 yıldır çok sık görülüyormuş yediğimz katkı maddeleri vs den dolayı

Evet süt alerjisi sonradan ortaya çıkabilir. Oğlumda 4aylıkken başladı. Sadece anne sütü alıyordu.
İki üç farklı doktora gittik net bir şey söylemediler en sonunda biri üniversite hastanesine çocuk gastroenterolojisi bölümüne yönlendirdi. Allah razı olsun ondan. Prof dan randevu aldık. Bu arada şikayetimiz yeşil olmasıydı bizim de. Arada da nokta kadar da olsa kan görüyorduk. Ve çok sık yapıyordu. Günde 8-9ortalama.
Doktora gittik. Tahlil vs istemedi. Tahlil yapan doktorlara da çok kızdı. Bir yaşından mı iki yaşından mı dedi hatırlamıyorum işte ondan önce tahlilde bir şey belli olmaz çocuklarda, eziyetten başka işe yaramaz dedi. Oğlum zaten sadece anne sütü alıyordu bana da sıkı bir diyet verdi. Ayda bir kontrole gittik. Diyetin içerikleri zamanla değişti. Ama genel anlamda et süt ve tüm süt ürünleri yumurta vs yasaktı bana ve ek gıdaya geçince oğluma da. Ekmek alırken dahi soruyorduk içinde var mı diye. Çok şükür ki 14aylıkken tamamen bitti şimdi her şeyi yiyebiliyoruz.
İnşallah değildir ama öyleyse de geçici bir süreç merak etmeyin.
Kesinlikle gastroenteroloji bölümüne gidin.
Son olarak iki gün, iki hafta gibi sürelerle anlayamazsınız süt alerjisi mi değil mi diye. Süre çok daha uzun oluyor.
Allah acil şifa versin inşallah değildir ama öyleyse de üzülmeyin geçici.

Inşallah yoktur tsk ederim cevap icin

Açıkçası bundan da şüphem var çünkü çok gazli ve sık aralıklı meme istiyor

Benim oğlumda çok gazlı idi emekleyene kadar gece gündüz ağladı gaz sancısından, ben iki saatte Bi emziriyordum, doktor 3 saatte Bi emzir dedi, bu yeterli olmadı kendi gazını kendi çıkarana kadar sıkıntı yaşadı.

Benim sutum az oldugu icin doğdu bundan beri sut ve mamayi birlikte verdim.tsk ederim cevabiniz için insallah bebeğinizin alerjisi düzelir

Teşekkür ederim detaylica yazmışsınız ne olduğunu bilmemek çok uzuyor beni birdebebegim kesinlikle biberon almiyor ağlayarak zorla veriyorum benim sutum az birde diyet yaparsam sut iyice azalır bebeginizi sağlıkla büyütsün insallah

Bu allerjiyi belirlemenin en kolay yolu diyet yapınca düzelip düzelmediğini görmeniz. Olabilir de olmayabilir de. Nedir bu tahlil merakınız anlayabilmiş değilim.

Bu allerjiyi belirlemenin en kolay yolu diyet yapınca düzelip düzelmediğini görmeniz. Olabilir de olmayabilir de. Nedir bu tahlil merakınız anlayabilmiş değilim.
Sutum az ve diyetle iyice azalmasından korkuyorum ayrıca bebegimin alerjisi olup olmadığını tam olarak anlamak istiyorum merakım bundan çünkü sadece süte olmayabilir ceviz yumurta vb olabilir bunu öğrenmek zaman alacagindan bebegim ve benim için yipratici olur tahmin edersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…