Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğimin üç aşısı aynı gün sakıncası oluyormu??

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

gulvary

CANımmmm
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
90
1
86
İzmir
2 aylık bebeğim ve 5'li karma kızamık ve prömokok aşıları aynı gün olacak bunları aynı gün yaptıran arkadaşlar varmı acaba sakıncası oluyormu

ayni gun mu:1shok:agir olmasin cocuga,bi asiyla bile ates oluyoda,3 asi,nebiliyim ben ,zamana yayin sunu............

Ama sağlık ocağından bu şekilde söylediler olmazsa sadece 5 li 1 gün yapılsın diğer 2 si bir gün ewet yaa

allaa allaaa ne bicim ismis bu,2 aylik bebek ya,olurmu oyle sey,bence sen bilgili birilerine daha sor,bu zamanda kime guvenecegini sasiriyo insan,,bana olmaz gibi geliyo canim,,,a.s.

o zaman oyle yap canim,bigun birini ertesi gun yada bikac gun sonra obur ikisini yaptir,a.s.ama ynede arastir sen............

7 aşı nerdeyse tabi yaa 5li karma + kızamık + prömokok aşı günleri var sonra olsun desem daha geç tarihe atacaklar off

beşli karma zaten çok ağır bir aşı.bence tek yapılması gerekir.
sağlık ocağına değil direk uzman bir doktora sor bencede

7. ayımızda bizede 3 aşı aynı anda yapıldı ama bi sorun olmadı.ateşi de çıkmadı.
sadece sağlık ocağında bayağı bi ağladı.
iki aşı yapıldığı zamada bi sorun olmamıştı bizde.ama senin bebeğin daha küçük umarım sıkıntı olmaz.

Yok zaten hepsini aynı anda yaptıramam yazıkk doktor hepsi aynı anda olmaz dedi derimm olur biter doktorda öyle dedi zaten çok ağır olur dedi bir hafta sonra yapsınlar birini dedi zamanıda geçiyo aşıların yaaa napayım mecburum

sağlık ocaklarının aşı takvimi belli zaten her bebeğe aynı aşı yapıyor niye sizde fazla anlamadım benim kızımda 3 aylık şu an geçen ay verem karma ve pnomkok yapıldı yani iki bacaktan bir koldan aşı sonrası ateşi çıktı ateş normalmiş ateş düşürcü verdik

Genelde İzmir'de öyle. Önce verem aşısını yaptırdık. Bir gün sonrada 5'li karma ve pönomokok yapıldı. ateşlenmedi bile.

canım ikinci ayda kızamık aşısı yok..verem,karma ve pnömokok demek istedin sanırım.sen yinede doktoruna danış ama bu 3 aşının aynı günde yapılmasında bir sakınca yok,ben yaptırdım hiçbir yan etkiside olmadı..veremi zaten kol altına enjekte ettiler..geçen haftada yine bir arkadaşım 3 nü aynı gün yaptırdı,bebeği 2,5 aylık..

bızımde hafta bası yapılacak 2.ay asıları...ates dusurucu ne kullandınız evde bulusunsun barı

bırde 2.ayda rotavırus asısı yaptırdınız mı?

bızımde hafta bası yapılacak 2.ay asıları...ates dusurucu ne kullandınız evde bulusunsun barı

Ben oğlumun sadece verem aşısını sağlık ocağında yaptırdım. Diğerlerini devlet ödese dahi özel doktorumuzda yaptırdım. Bizim aşı takvimimizde 2. ayda verem, 5'li karna ve pönomokok vardı. Ben ateş düşürücü bile kullanmadım. Bu zamana kadar hiçbir aşısı ateş yapmadı.

tsk ederım umarım bızımkınınde atesı cıkmaz..

bizizm ateşimiz 37.8 çıkı aşı sonrası ben tedbir amaçlı ateş düşürcü veridm doktorumuz thylol ateş düşürücü verdi

Benim bebeğimede 2 aylıkken verem, 5'li karma aşı ve prevener (zatürre) aşı aynı anda yapıldı. Çoğu kişiye bende sormuştum ama 2 aylıkkken bu 3 aşı berebar yapılıyo dediler. Benim bebeğimde aşı olduğu gün sadece biraz huzursuzluk oldu ateşi felan olmamıştı çok şükür. Zaten ateş ihtimaline karşı ya ateş düşürücü şurup/fitil kullanmanızı tavsiye ediyolar. Ama sağlık oc. yaptıracaksan aşıyı maalesefki bizim isteğimize göre olmuyo bu onlar 3ünüde birden vuruyolar.

2. ayımızda 3 aşı birden oldu hiç bişi olmaz asıl olması gereken bu tabi ayrıca aşı yaptırmaya giderken bi ateş düşürücü fitil at bebeğine ki ateşi çıkmasın çünkü bu tarz aşılar ateş yapabiliyor vede ateşini takip etmeni tavsiye ederim. inşallah ateşlenmez tabi bebeğin geçmiş olsun canım benim

ben yaptırdım 3. ayda ve 5. ayda olmak üzere toplam 2 doz ama devlet karşılamıyor özel yani doktorumuz yaptı ve ağızdan damla olarak veriliyor fiyatıda 130 tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…