Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüzü yandı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Kızlar çok kötüyüm. Sabah kahvaltı yaparken bebeğim çaydanlık üstüne düştü görmedim ben yüzü çaydanlık üzerinde bi kaç saniye öylece durdu. Hatırladıkça kötü oluyorum. Daha 9 aylık. Foto atabilirsem atarım göz kapağı şişmiş hastaneye götürdüm 3 krem verdi. Sizce o şişlik önemli bişey mi normal mi? Yüzünde iz kalır mı yardım edin lütfen çok kötüyüm
Yarın öbür gün belli olur iz kalip kalmadığı

Geçmiş olsun, doktorun verdiği kremleri düzenli kullanırsanız tamamen iyileşecek bir yanığa benziyor. Panik yapmayın.

Saolun kızlar rahatlattınız beni. Dün nişanımız vardı herkes çok sevdi acaba nazar mı dedim saçı Maşşallah çok uzun herkes hayran hayran bakıyordu. Hemn sabahında da öyle bişey olunca nazara daha çok inandım valla

Saolun kızlar rahatlattınız beni. Dün nişanımız vardı herkes çok sevdi acaba nazar mı dedim saçı Maşşallah çok uzun herkes hayran hayran bakıyordu. Hemn sabahında da öyle bişey olunca nazara daha çok inandım valla
yere koydugunuz caydanlıgın ustune cocugunuzun emekleyerek yanması nazardan degıl ıhmalden

Hastanede cildiye bölümüne götürün lütfen. Doktorun verdiği tedavi dışında hiç birşey yapmayın. Geçmiş olsun.

Çok üzüldüm ya resmi görünce içim acıdı,
Allah şifa versin inşallah ya umarım iz kalmaz.

Offf içim yandı :(( çaydanlık ve bebek nasıl birarada olabilir nasıl dikkatsizlik bu?? İnşallah iz kalmaz yumurta akı iz bırakmıyor diye biliyorum doktor ne dedi?

Ay nazar falan değil tamamen ihmalinizden.

en buyuk fobilerimden biridir, yasamis kadar kotu oldum su anda,
cok gecmis olsun.

Ancak ihmaliniz buyuk, bu hatayi bir daha yapmayin, soguk cay icin, hatta cay icmeyin.

Sizi anliyorum, kesin kocaniz veya baska kisiler o cayi o sofraya istemislerdir, kavga edin hepsiyle, bu evde kucuk cocuk oldugu surece oyle tehlikeli ortamlar olamaz deyin.

Sağlık ocağında sokaktan çevrilmiş rastgele insanlar çalışmıyor değil mi? Bu işin uzmanları çalışıyor. Yanık üniteli hastane bilmemne diye abartmaya gerek yok. O kadar derin bir yanık değil bu. Yanık üniteli hastane ne yapsın? Verilen ilacı kullanmaya devam et diyecek sana, alıp yatıracak değil üniteye bunun için. Yoksa gidilen yerde söylerlerdi oraya gitmesini.

Geçmiş olsun. Burada bile bilmemne yağı, falanca kremi, yumurta sür vs söylemişler. Sakın ha sakın. Çocuğunuzu muayene etmiş doktoru değil de ot, çöp öneren insanları dinlemeyin. Size şimdi çevrenizden de söylerler, onu bırak bunu sür diye. Bilinçli ebeveyn olun, bu işin uzmanı dışındakileri dinlemeyin. Bir hemşire olarak söylüyorum bunu. Hem bebek, hem de yüz bu. Öyle her denilen uygulanmaz. Çocuğunuzda öyle şiddetli bir yanık yok, merak etmeyin. Evde temiz temiz bakarsın, ilacını düzenli kullanırsın, geçer gider.
Peki kremi günde 2 defa kullanmam gerekiyormuş daha fazla sürersem zararı olur mı

konu sahibi termos da kullanabilirsiniz, ben cocuklar kucukken salona cay getirmem gerektiginde hep termos kullandim,
aman oyle guzel olmuyormus soyleymis boyleymis dediklerinde de valla evde kucuk cocuk varken ben ancak boyle rahat edebiliyorum, begenmeyen icmesin cay, caysizliktan kimse olmez demisligim bile var :rapci:

Kızlar çok kötüyüm. Sabah kahvaltı yaparken bebeğim çaydanlık üstüne düştü görmedim ben yüzü çaydanlık üzerinde bi kaç saniye öylece durdu. Hatırladıkça kötü oluyorum. Daha 9 aylık. Foto atabilirsem atarım göz kapağı şişmiş hastaneye götürdüm 3 krem verdi. Sizce o şişlik önemli bişey mi normal mi? Yüzünde iz kalır mı yardım edin lütfen çok kötüyüm
İlaçlarını düzenli kullanın, yüzü güneşten koruyun iz kalmaz inşallah. Arkadaşımın bebeğinde de oldu ama iz kalmadı çok şükür

Peki kremi günde 2 defa kullanmam gerekiyormuş daha fazla sürersem zararı olur mı

Ben olsam denilenden ne az ne fazla sürerim. Çünkü neden? Her ilaç farklı, her hasta farklı. Krem bile olsa çoğu zarar. İlaçlar, dozlar, kullanma sıklığı vs hep hastaya özeldir. Çocuk daha 9 aylık. Denilenden fazla sürmeyin. Ama sürdüğünüzün de hakkını verin. Yani temiz cilde uygulayın, ilaç etki etsin diye dikkat edin, çocuk bir yere sürtüp ilacı silmesin.

nazar degil o sizin dikkatsizliginiz kusura bakmayında nazara baglamayin hemen herseyi evde 2 tane kucucuk bebek var yere koyulur mu çaydanlık bu su goturmez bi hata çaydanlığı mutfakta dahi arka tarafa koyucaksiniz ki cekmesin ustune dokulmesin diye ve saglik ocagiyla olacak is degil acilen yanik unitesi olan bir yere götürün

Ya kantaron yağı hem acıyı alır, hem de iz kalmamasu konusunda çok işe yarar ama 9 aylık bebek için önerilir mi bilmiyorum.. Bi doktora danışın isterseniz.

Ne nazarı hanımefendi ya ihmalkar bi annesi olduğu için yanmış çocuğunuzun yüzü. Nazar böyle bişey değil hiç suçu ona atıp içinizi rahatlatmayın.

Arkadaşlar hepiniz yaptığınız uyarılarda sonuna kadar haklısınız. Ancak anneyi suçlarcasına kullandığınız ifadeler zaten evladının durumundan dolayı acı çeken bir anneye karşı çok acımasızca geliyor bana. O da biliyordur çocuk büyütürken dikkat edilmesi gereken durumları ama insanın basireti bağlanabiliyor veya dikkatten kaçabiliyor.

Back
X