bebeğimiz doğduğunda eve gelecek olan misafirler hk;

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
66
40
İstanbul
kızlar bebeğimiz doğdu diyelım hayrlısı ile sonra eve geldık evımızdeyız yattık yataga aldık bebişi yanımıza işte sorum bundan sonra ;

gelen giden çocuğu ellermi edermi oda vıcık vıcık insan olurmu...diyelım biz yatakta dinlenyruz bizi rahatsız etmesınler diye bebeği alıp içeri gidelım derlermı?
derlerse nasıl tepkı vermeliyız?çünkü henüz ele alınmayacak kadar küçük narin olacaklar sanırım...hadi kendi ailemiz nysede kayınvaldem görümcem misafır getirirde çocuğu elden ele alırlarmı..nedense kafama çok takıldı...sizce böyle bir durumda ne yapmalıyız??

o korku bende de var ama kendimi yatıştırmayı öğrendim.illa ki misafir gelecek tabi.ama sınırlandırırım mesela çocuklu biri gelip çocuguna taşıttırmak isterse izin vermem.küsen küser.ben çok aradım yavrumu millet gelip mıncıklasın canını acıtsın istemem elbette.ama normal normal gelip biraz sevip giderlerse sesimi çıkartmam tabi

Son düzenleme:
evli ya da hamile değilim ama
ben olsam kimseye vermem
hele hele öpme mevzusu
anne ve baba dışında kimseye öptürtmem ben olsam (yani ben ve eşim)

valla küsen küssün banane.kızım doğduğunda adeta yavrusunu yırtıcılardan korumaya çalışan aslana dönmüştüm biri kucağına aldığında için için köpürüyordum annem,eşim ve kardeşlerim dışında kimse bebeğimi ellesin istemiyordum.meğer bunlar normalmiş hormonal duygular..

küçük bebiş çabuk mikrop kapar.görmek isteyen uzaktan beşikten baksın canım.kucaklayıp öpmekte neymişben çocuklarımı mecbur kalmadıkça kucakmazken millete hayatta vermem.küsen küssün.biraz büyüdüğünde kucaklayıp sevsinler

valla bence abartmıssın neden annenler almasına kızmıyorsunda kayınvalidenin ada görümcenin almasına bozuluyorsun onalrda ellirnde mikrop varda anneninizin yokmu sanki öptüler diyelim kimden hastalık bulasacagı bilinmezki ha deseniz herkezden kıskanırım anlarım ama sizinki esinizin tarafına bebegi sevdirmemek bence

şimdiden aklını kurcalıyorsa canım en baştan tavrını koy bu konuda, o bebeğin sağlığından sen sorumlusun sonuçta,ben doğum yapalı 1 ay oldu lohusalığında etkisiyle bu konuda terör estirdim hiçte pişman olmadım...

hayırlıısyla doğsunda istersen babasına bile g:26::26:österme ne olacakki öyle hemen mikrop kapmaz bebek görmeye geliyorlar ne olacakkki çok abartıyorsunuz

ben eşime bile ailene hemen haber verme hastaeye falan gelmesinler dedim. Zaten inş. 1 gece kalacağım orayı kalabalık etmenin bir anlamı yok. Zaten ben yorgun argın, bebeği emzirme telaşına düşmüşken, bebeği aldılar mı, öptüler mi, flaşlı foto çektiler mi diye kimseyle uğraşamam diye planlıyorum. İnş da gelmezler hemen. Doğumdan 10 gün sonra gelsinler diyorum. Eşim ile ayrı şehirlerde çalışıyoruz zaten. Eşimin izni bebeğin doğumuna geleceği bile şüpheliken, milletle uğraşamam. Annemler bu fikrimi çok gaddarca buluyor ama yanlış değil ki, ben kendimi toparlayınca gelsinler evimde küçük...

Gördüğünüz gibi ben misafirlerden hiç bahsetmiyorum bile, çünkü ilk zamanlar kabul etmeyeceğim. Kayınvalidemleri bile ilk hafta istemiyorum. Gelselerde çok ilgilenecek değilim. bebeği de aldıklarında uyarıcam, öpmeyin falan diye. Napalım ben bile öpmemiştim yeğenimi ilk ay, kendi çocuğuma hiç kıyamam...

bunlar nasıl düşünceler okudukça hayret ediyorum valla.Sonra kaynana mümkünse gelsinde kötü olmasın gelinle.Hiçbir şey söyleyemiyorum..

bunlar nasıl düşünceler okudukça hayret ediyorum valla.Sonra kaynana mümkünse gelsinde kötü olmasın gelinle.Hiçbir şey söyleyemiyorum..

Hayret etmeye gerek yok, ben bebeğimi babaannesinden uzaklaştırmıyorum ama yeni doğmuş bbebğinde elden ele dolaşmasına izin veremem. zamanı gelince herkes mıncıklayıp öper, sevgi yoksunu büyütmem zaten yavrumu.

sizinki eşinizin tarafı ellemesin de ne olursa olsun bence! çok saçma! kavonozda mı besleyeceksiniz, bırakın bağışıklığı gelişsin. zaten kimse el kadar bebeği mıncıklayacak kadar hadsiz değil. ben gelen giden arayıp soran olmasa üzülürdüm.

amma abartmıssınız ya,bende hamıleykenn paylaşamam kıyamam dıyordum,hiç öyle olmuyor bebegım dogdu kımseye ay almayın vs demedım,öyle demeyınce de kımse ay bana ver demedı,sakındıkca daha cok ısterler,dedıgın gıbı zaten sureklı senın kucgında olacak,bı kac hafta sonraada bunalacaksın ay bırı alsda tuvalete gıtsem dınlensem dıyeceksın,şimdiden kurma kendını bunlara,hamılelıgın tadını çıkar

Ben kalabalık ailede büyüdüm. Gelen giden olmazssa çok bozulurum herhalde. Sorunlu gebelik geçirdiğim için dikkat edeceklerini düşünüyorum bebeğe. Zaten sezeryandan dolayı mızırdamakla meşgul olurum muhtemelen...

OLURMU CANIM KIMIN NE HADDINE BEN ELE ALINAMAYAN DAHA KUCUCUK BEBEGIMI GOZUMDEN UZAĞA BEN ICERDE YATARKEN İÇERİLERE GONDERMEM.BEBEK BENIM RAHATIMIZI BOZAMAZLAR DEGILMI:)ÇOCUGUNLA IKINIZIN RAHATI ONEMLI ORDA HEM OKADAR BEBEK KUCAKTA BAKILMAZ KUCAGA ALMAK ISTEYEN SENIN ODANDA GOZUNUN ONUNDE ALIR ZATEN SEVER kOYAR YANINA....ANNESIZ BEBEGE BAKILIRMI AYIP BIZCE.İZİN VERMEZSINIZ ANNENLERLE.BU DEVIRDE GUVEN OLMAZ ZATEN.HİJYEN VarAllah korusun nazar var.Ben cok pimpirikliyimdir.

siz iyisi mi fanusta falan besleyin.Kendi anneniz babanızda dokunamaz.Bu kadar abartmaya ne gerek var anlamıyorum.Dünyada ilk doğacak çocuk sizlerinki değil.Dokundurmamak,eşinin aileindn kaçırmak falan çok saçma ve bencilce.Sanki çocuğu bir tek siz yaptınız

zaten kimse öyle yeni doğmuş bebeği içten içe öpemez ama ben öperim yiğenimi çok öptüm yeni doğdu hatta aa sen nasıl yıkanmmaış bebeği bile öpüyorsun dediler olsun melek gibi valla benim prensesim doğduğunda kim öperse öpsün ne elacak ben sevinirim hata kayınvaldem öpmese kucağına almasa darılım malum sizlerin ilk doğumu pimpiriklisiniz çok ama abratmyın sonuçta yabancı değil babaannesi yani babasının annesi babsınıda o doğurmuşşş

bence de eşimin tarafı ellemesin gibi olmuş o, ama sanırım ilk başta sorulan soru, mevlut gibi bir kalabalık karsılama gibi ortamda nolucak. o zaman da zaten bebek annenin odasında oluyor, sevmeye gelen orda sever. ama mevludun bir bolumunda bebek iceri goturulur ki herkes bi dua okuyup uflesin. onu da senin gorevlendirdgin, annen olur ablan olur o gibi biri yapar kucaklara vermeden. ozellikle dua okuyan hanım kucagına alır bebegi ve ilahi ve dua okur bebege. bunların olması gerekir zaten. kendini iyi hisseder halde olursan hepsini kendin yaparsın. ben de oyle herkesin mıncıklamasını istemem bebegimi.

bebeğimi ilk kucağama alalı 4 yıl oldu onu ilk getiriklerinde yanıma ben öpe öpe doyamamıştım zaten ve hastane dolup taşmıştı benim ailem eşimin ailesi arkadaşlar dostlar herkesin elinde fotoğraf makinesi zaten onlarda flaşla çekilmeyeceğini biliyordu oğlumu pusetinden bile almadılar öyle izledik bütün gece eve gelende çok oldu bebeğimi odasına yatırdım gelen hediyesini bıraktı yanına salona geçti ben oğlumla odada kaldım yine annem misafirlerle ilgilendi oğlumun ihitiyaçlarını giderdikçe bende gittim yanlarına hiç öyle şeyler geçmedi aklımdan aman öpmesin kimse gelmesin diye kayınvalidem doğumdan çıktığım gibi başımdaydı sevinçten herkes ağlıyordu bırakın kızlar çok ince düşünmeyin bu duyguyu hergün yaşamıyoruzki cıvıl cıvıl dolsun etrafınız

bende 3 yıl önce doğum yaptım sezaryenle kaynv.altlı üstülü oturuyoruz ka.validem 40 mçıkana kadar kendi baktı kendi evinde yatağnda.....hatta ilk 3 gün aynı odada ama farklı yatakta yattık bebek uyanacak beni yataktan kim kaldıracak?
bebeği emzirmem için kim verecek?
bebeği tekrar yatağına kim koyack?
allah razı olsun k validem ilgilendi
eşimin uykusu ağır olduğu için ona güvenemedik
k validem 3 gün sonra eşim gönderdi yanıma bebek orda ağlıyo,beni kaldıran yok,bebeği duyan yok...
misafirlere gelince valla bizim burda doğum yaptıtğm gün geldiler başımda dır dırdrı konuşuyorlar en fazla 2 dk bakıp anneye ve bebeğe gidebilirler ama yok benm başımı bekliyorlar off ne günlerdi onlar yaaa(
k validem misafir geliyo beni uykumdan ediyor halbuki 'uyuyor sonra gelin,yada şuraya buyrun diyebilir'

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…