Doğuma Hazırlık Bebeğimize isim arıyoruz:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Masal çok güzel,peri arya ise başındaki peri isminden sebep kulağı tırmalıyor gibi.sanki perarya diye telaffuz edilirmiş gibi geldi.peri bir de bana üç beş harflileri çağrıştırır hep:)
Irmak,nehir ve deniz isimlerini severim bir de.

Yer gök Duru, yer gök Masal yer gök Mira.. Eşiniz Begüm koymak istiyormuş, bence harika. Çocuğunuz büyüyünce çevresi bu saydığım isimlerden kaynayacak ama Begüm orjinal olacak.

Şahsen "Perialya" olmamış. Bir de sorun yaratabileceğini düşünün. Devlet dairesinde tek bir harf bile yanlış yazıldığı için yıllarca mahkemelerde sürünen insanlar var ki muhtemelen sürekli ayrı yazıldığından şikayet edecek. Kimse çocuğunun ismiyle ilgili sorun yaşamasını istemez sanırım :)
Masal çok güzel. Eğer bunlar dışında isimlere açıksanız Beril ismini de çok beğeniyorum ben

meryem
ismim diye demiyorum ama çok güzle isim... ben yeni moda isimleri sevmiyorum, eski isimler mesela ayşe çok güzel...
ya muhafazakar kesim arapça ve manası bilinmedik isimler koyuyor, ya da insanlar dizilerden vs etkilenip seçiyor... sonra bi sürü adaş...
oysa ayşe, fatma, hatice, zübeyde bunlar yok olacak

Bende değişik isimleri seviyorum birde fantastik bu yüzden hep masal aklımda :) ama babası Begüm diyor masal Begüm diyorym uyumsuz Begüm masal yine uyumsuz napıcaz

Kızlar kızımıza isim bulmaya çalışıyoruz beğendiklerimiz şunlar; Begüm, Masal, Alisa ve birleşik olarak Perialya bunlar nasıl hangisi güzel yada başka önerisi olan:)

düşündüklerinizi beğenmedim ama tabi sizin kararınız:) Allah sağlık ve uzun ömğr versin bebeğinize :)
benim önerim şevval , mira , Nilüfer , Nil .. Nil deniz , Nehir , Nihal

Aaa ben rüyamda Beril î gördüm öyle koymuşum:) Perialya kimsede yok diye bulmuştum :)

Ben değişik isimleri seviyorum bir kaç klasikte içinde tabi

Zeynep, Nisa, Nisan, Başak, Nehir, Nil, Esil, Defne, Ümran, Asya, Akasya, Elis, Esin, Ada, Ela

Farklı isimler bulsanız 15 yıl sonra kızınızın arkadaşları evinize geldiğinde, seslendiğinizde10 kişiden 4ü efendim diyebilir.

Mira masal arya kaynıyor heryer, Begüm de 25-30 arası bol bol var.

Ben size başka isim önersem hem az hem hoş almina ?

Bir de isimlerden etkilenme olayına çok inanıyorum ben. Bunu da dikkate almak lazım cidden isim belirlerken.

Bende onu çok düşündüm bu yüzden Begüm e kayıyorum Begümler çok yetenekli ve zeki oluyor acaba tesadüf mü?

Hira ve kumsal dediğinizin aksine herkesin verdiği isimlerden . Özellikle hira çok fazla.

Bende onu çok düşündüm bu yüzden Begüm e kayıyorum Begümler çok yetenekli ve zeki oluyor acaba tesadüf mü?

Begümleri tanımıyorum ama dediğin şekildeyse tesadüf değil.

Mesela çevremdeki tüm Derya isimli kişiler özünde çok sorunlu ve içlerinde kendileriyle kavga içindedir.

Yer gök Duru, yer gök Masal yer gök Mira.. Eşiniz Begüm koymak istiyormuş, bence harika. Çocuğunuz büyüyünce çevresi bu saydığım isimlerden kaynayacak ama Begüm orjinal olacak.

Bu bakış açısını hiç düşünmemiştim mantıklı teşekkür ederim

kızlar bu arada bikaç arkadaş söylemiş de söyleme ihtiyacı hissettim :)
mira isminin kurandaki anlamı kavga etmek karşı çıkmak, münakaşa etmek
ben kızıma koyacaktım son anda bir akrabamız araştırmış öğrenmiş hemen vazgeçtim koymaktan kavgacı asi bi kızım olur diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…