Bebegimizin ailedeki kisilere bagimli olmamasi

Canim tabiki dik dik bakmadim kisa sureli konusmadan baktim yani ilk tepkiyi ondan bekledim

Benim kiz 14 aylik, bizimki de bizi tinlamiyo ))) Gormese umurunda bile degiliz )))

Sorun yapılacak bir durum yok. Benim büyük kızım da aynıydı, yeni yeni bizi aramaya başladı. Emin ol böylesi daha iyi öteki türlü wc’ ye bile gidemiyorsun (o modelden de var bende )

Peki bebeginizle evdeki genel durumunuz nasıl bunu sorun olarak gordunuz mu
Yok sorun gormedim. Biz yanindayken cok mutlu, bizimle guluyo eyleniyo. Babasi evde yokken babasi icin aglayip sizlamaz ama babasini gordumu mutlu olur ve ya ben uyudugumda babasiyla zaman gecirir, ben aklina gelmem.
Bi de bizim kiz kucagi aşiri seviyo ama opulmeyi, sıkıştirilmayi sevmiyo niyeyse )))

Benim ilk kızın öyleydi o ne özgüvenn oo modundaydık ve halada öyle karakter olarak özgür olmayı seven bi kız ama küçüğüm koala yapışık bacağıma kesinlikle çok rahat edeceksiniz

Bebeginiz kac aylik.benim oglum 12 aylik oldugunda beni aramaya baslamisti ama onunla oynayarak annemgil idare edebiliyorlardi aklina dustugumde agliyordu

Umarım bi sıkıntı yoktur durumunuzda ama imrenmedim desem yakan olur:) benim bebeğim 10 aylık,kucağımda değilse,yanıdibimde ya da paçamda minnakım ben yokken anneeee diye ağlıyormuş,görünce nasıl sevinç göstereceğini şaşırıyor, bakıcıdan alırken de çok pis fırça kayıyor bana:d

Ben bu durumu bebegim beni tanimiyor umrunda degilim gibi algiliyorum
hiç öyle algılamayın. Benim oğlum da öyledir. Şu an 5 yaşında ve yanında güvendiğimiz biri olduğu müddetçe bizi sramaz. Ağlayıp sızlamaz. Ama bazı tanıdıklarımın 9 10 yaşındaki çocukları evin içinde bile anneyi kontrol ediyolar.

Görümcem de bu durumu oğlum beni sevmiyo olarak algılıyo. Hatta oğluma da söylemiş sen anneni sevmiyo musun diye.. Oğlum da çok seviyorum annemi bana bidaha öyle söyleme demiş. Görümcem de madem öyle nasıl annenden ayrı duruyosun demiş. Sen halanı boşver büyükler her zaman doğru düşünmez ve konuşmaz dedim.

Size güvenli bağlanmış özgüvenli bi çocuğunuz var sevinmeniz lazım.

Ne salak bi halaymış o tövbe tövbe

Normal tabi. Her bebek birine bagimli olmaz. Benim oglumda oyleydi.

Oğlunuz da tam tersi çok aklı başındaymış neyse ki. Maşallah

Ben bu durumu bebegim beni tanimiyor umrunda degilim gibi algiliyorum
Bebeğiniz kaç aylık 7. Aydan sonra ayrılık kaygısı başlar.
Edit: yeni gördüm 8 aylıkmış. Yeni yeni başlayacaktır merak etmeyin. Benim oğlum 13 aydan sonra başladı onların da bir bilinç düzeyleri oluyor. Şimdi bakıcı baksa bile eve gelince onun yüzüne bile bakmıyor.
Siz eve geldiğinizde ve haftasonları full ilgi gösterin anne ve baba olarak ama sırf herşeyi siz üzerinize almayın. Üzülmeyin her bebekte bilince erişmek farklı oluyor

Bizde de durum aynen böyle canım.
Ayriyetten önce sevindi sonra da surat asar sa yada vurmaya kalkarsa bu da kaygılı bağlanma oluyormuş neyse ki yaşamadım

Fesat insan!

Konunuzu baştan sona okudum. Aynen benim oğlumu anlattınız. Benim oğlum doğalı 10 ay oldu fakat premature, yani aslında normalde 8 aylık..
Annem bakıyor ogluma. Annemi çok seviyor. Kendilerine ait bir dünyaları var annemle.. Biz de işten geldiğimizde çok mutlu oluyor, seviniyor. Kucağıma alıyor, sarılıyor, konuşuyor, seviyorum..
Sabah işe gidecegimizde ağlamıyor oğlum da.. işten geldiğimde kucağıma almadan el yıkarım. Bazen o esnada ağlar beni ister, bazen ağlamaz ama gözü bende olur genelde, yani bekler.. sizin gibi ben de bazen endişeye kapılıyorum dogrusu.. konuyu takipteyim..

Siz yokken ağlamıyorsa ve sizi görünce seviniyorsa bu onun güvenli bağlandığını gösterir.
Eğer ki siz yokken veya varken hiçbir tepki göstermeseydi yani sizin ortamda olmanız umrunda olmasaydı sorun olurdu. O yüzden üzülmeyin lütfen en sağlıklı şekilde yetiştiriyorsunuz diye düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…