Bebegimizin ailedeki kisilere bagimli olmamasi

Şuan daha bağlanmasını sorgulayabileceğiniz bir yaşta değil. 1 yaşından sonra netleşir tavırları. Zaten 8 aylık. 2-3 aylıkken işe başladınız heralde. Sizi ve babayı pek görmemiş. Vazgeçemeyeceği kadar uzun süreli yanında kalan tek bir kişi yok. Haliyle kimsenin yokluğu dokunmuyor çocuğa.

Bence sağlıklı bi durum değil. Bi bilgiye yada kurama göre söylemiyorum. Annelik içgüdümle söylüyorum. Hiç bi zaman doğru bulmadım bu kadar erken ayrılmayı.

Acaba bu durum anneyle bebegin arasina bir üçüncü kişi girdigi icin mi oluyor biz de de bakici var

Anne babayla ayrı bakiciyla ayrı kaliteli vakit geçirdiği için aramiyordur ne mutlu size

Ben 8 aydir 24 saat bebegimleyim izindeyim calismadim dogdundan beri , evde yatili bakici da mecbur bizle olmak zorunda . baska secenegim yoktu ayrica gece de benimle yatagimizda yatıyor bebegim

Anne babayla ayrı bakiciyla ayrı kaliteli vakit geçirdiği için aramiyordur ne mutlu size
Of icime su serptiniz gercekten boyle midir ya ev de hep onunla vakit geciriyoruz ya bakici ya ben mutlaka hic kenarda kosede birakmadik kendi halinde

Of icime su serptiniz gercekten boyle midir ya ev de hep onunla vakit geciriyoruz ya bakici ya ben mutlaka hic kenarda kosede birakmadik kendi halinde
Çocuklar kaliteli vakit geçirdikleri de doyuyor anne babasına buda sizi aramamasına sebep bakiciyla iyi anlaşmasında cabası :)

çocuğunuz sizi aramıyor çünkü mutlu.. bakmayın siz "aramıyorsa kesin sorun var vah vah" diyenlere.. ülkede ki mutsuz çocuk /yetişkin oranlarına bakın, çok büyük bir çoğunluğu anne-babasından göbek bağını kesememiş olmanın sıkıntısıdır.. benimkiler de benim arkamdan hiç ağlamazlardı, anneanne- babaanne- dede- dayı- teyze ile ayrı ayrı çok iyi vakit geçirirlerdi.. ben bu sayede kaç kere yurt dışı tatili yaptım hatırlamıyorum bile :) o yüzden siz de şanslı bir azınlıksınız, yeteri kadar çocuğunuza ilgi gösterebiliyorsunuz demek ki, bu çok iyi bir şey.. aman aman eteğinizi tutup siz gittiğinizde arkanızdan kıyameti kopartan çocuklardan olmasın, farkı 10'lu yaşlara geldiğinde de anlıyorsunuz emin olun :)

Ben 8 aydir 24 saat bebegimleyim izindeyim calismadim dogdundan beri , evde yatili bakici da mecbur bizle olmak zorunda . baska secenegim yoktu ayrica gece de benimle yatagimizda yatıyor bebegim
Bakıcı ve anneanne sizinle olunca ben çalışıyorsunuz sandım. Bebeğin özbakımını siz yapıyorsanız ve yeterli vakit geçiriyorsanız duygusal bi boşluk yaşadığını sanmıyorum. Yani belkide bi avantajdır bu durum.

hafta ici alt degistirme banyo bakici da haftasonu herseyiyle ben ilgileniyorum ama çoğunlukla bakimiyla disarda gezdirmesiyle bakici ilgileniyo

Demekki siz yokken bakıcısı,bakıcı yokken de siz sağlıklı verimli vakit geçirebiliyorsunuz çocukla.Burdan o anlaşılıyor.Yani hepiniz ayrı ayrı cocuğa yetebiliyorsunuz.Bide kadın sizde yatılı kaldığı için onu da ailenim bir insanı gibi görüyor,yadırgamıyor.Bu senin için cok iyi bir durum.Eğer hergün arkandan ağlasa manen cok zorlanırdın.Yalnız 1-1.5 yaşında iyice herşeyi anlamaya,ayırmaya başlıyor.O ara da bir annenin üstüne düşme oluyor.O ara hep yanında olmanı isteyebilir.Gün içinde ne zaman gelicek diye sürekli sorabilir.Ama şu an mevcut düzeniniz gayet iyi bence.

Peki bebegim bakici ile benim ayrimimi nasil yapacak

Hii yani tavir ayni, ama calisan bir annede duygu boslugu anlamina geliyor, calismayan kadinda ise avantaj oluyor. Ve tavir ayni tavir...

X xxxb Benim kizimda aynisi. Beni yada babasini görürse mutlu oluyor fakat gittigimde aglamiyor. Genel anlamda tek basina oynayabilir. Bu son zamanlarda ki bir yasinda artik, daha fazla ilgi istedigi dogru. Ama yinede feryat figan bizim icin aglamaz. Ki dogru olan budur bence. Tabiki ileriki zaman ne gösterecegini bilmiyorum? 2 yas sendromu ile bile hersey farkli olabilir.

Peki bebegim bakici ile benim ayrimimi nasil yapacak
Ya bakıcı akşamları kalmayacak.Yada kalsa da sadece siz ilgileneceksiniz.Akşamları onu hiç görmeyecek.O zaman onun sadece gündüzleri gelen geçici biri olduğunu.Annesinin gecede onunla olduğunu anlayacak.Bakıcının akşam sizle olup gecede kalması cocuğun rolleri karıstırmasına sebep oluyor.Ayrım yapamıyor.

Acaba bu durum anneyle bebegin arasina bir üçüncü kişi girdigi icin mi oluyor biz de de bakici var
Belki, emin degilim.. ama baska imkanim da yok.. yani bu duruma elim mahkum..

Malesef bunu 4 yaşa kadar yapamayacagiz yani sadece haftasonu gidecek bu rol karmaşasıni bu şartlarda yasamamasi icin ne onerirsiniz

Malesef bunu 4 yaşa kadar yapamayacagiz yani sadece haftasonu gidecek bu rol karmaşasıni bu şartlarda yasamamasi icin ne onerirsiniz
O zaman akşamları yorgunda olsan,hasta da olsan kadını hiç karıştırmadan sadece eşinle ikiniz ilgilenin.O zaman inan çok değişecek sende farkedeceksin.Ben calışıyorum,kızıma annem bakıyordu.1 yaşına kadar anneannesine cok düşkündü,giderken arkasından ağlıyordu.Ne kadar yorgun da olsam hiç kal demedim anneme,her aksam sadece kendim ilgilendim.Sonra değişti çocuk.Hadi anneanne git yarın gene gelirsin diyodu kapıyı kapatıyordu arkasından.Gece gündüz kavramı cok önemli.

Arya her anne bebek konusunda bilhassa beni aradığını düşünmeye başladım. Eminim ki forumda ki tek bu düşünce yapısındaki ben değilimdir, niye hep bana sataşıyorsun?

Yinede cevap vereyim. 2-3 aylık bırakmış olsaydı seni tanımıyordur belkide derdim. Bi sorun arardım. Ama şimdi hep beraberler, belki de mizacı böyledir diyorum.

Cevabiniza tesekkur ederim

Hayir ben niye seni arayim? Kendini bu kadarda önemseme derim ben. Yorum gördüm, cevap verdim. Forum kurallarina gayet uygun.

Aciklamana gelirsek cevir kazi yanmasin misali. Ilk yorumunda 8 aylik oldugunu biliyordun. Öyle yazmissin cünkü. Ve sagliksiz oldugunu belirtmistin. Ikinci yorumunda ise, birden bire avantaj oluyor sirf anne evde diye.

Daha öncede dedim, görüslerini bircok calisan kadini icitebilir, hatta hakaretin. Ben her anne-cocuk konusunda "calismayan kadinlarin cocuklarinda duygusal bosluk olur, sagliksiz olur" diye tuttursam hosmu peki? Ki bunun hic bilimsel bir yani olmadan?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…