Desteğiniz için teşekkür ederim.Bence hiç kötü hissetmeyin. Neden derseniz sizin hayatınız, sizin aileniz sadece sizi ilgilendirir kimseye hesap vermek zorubda değilsiniz. Insanlar hadlerini aşıp burunlarinı sokuyorlarsa bir de hesap istiyorlarsa o zaman alacakkarı her türlü karşılığı hak etmiş oluyorlar.
Yalanım dediğiniz evlenmeden önce çocuğunuzun olmayacağını ailesi ile paylaşmama durumu mu?Aramızda bu konu dışında, özenle oluşturduğum saygı ve sevgi bağı var bana olan güvenleri tamamen sarsılacak. saygı duymayı bırakırlarsa arada kurdugum dengeyi tekrar kuramazsam korkusunu aşamıyorum.
Belki de yalanımın mahcubiyetiyle bilmiyorum ama böyle bi aileyi idare edemem diyecegim bi çok şeyi idare edebiliyorum hemde severek isteyerek yapıyorum bunu. Bi çok şeyin yıkılmasını göze almalı mıyım, akrabalarına yüksek ihtimalle anlatırlar yalanım her fırsatta sürekli yüzüme vurulursa vs vs. Sanırım öncelikle psikolojik destek alıp öyle karar vermeliyim
EvetYalanım dediğiniz evlenmeden önce çocuğunuzun olmayacağını ailesi ile paylaşmama durumu mu?
Bu yalan statüsüne girmez ki. Siz ben sağlıklıyım çocuk yapacağız vs demediniz muhtemelen. Hayırlısı vs. diye geçiştirmişsinizdir. Bu yalan olmuyor kendi özel durumunuzu sakladınız ve bu sizin eşinizle tercihinizdi. Paylaşmak zorunda değilsiniz aile ile. Şimdi torun torba diye sıkıştırıp hadsizlik yaptıkları için siz yalancı olmuyorsunuz.
Dediğiniz gibi hep hayırlsı,inşallah nasip olur deyip geçiştirdim. Ama ne bileyim içsel huzursuzluğumu bi sebebe bağlayamıyorum başka. Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştümBu yalan statüsüne girmez ki. Siz ben sağlıklıyım çocuk yapacağız vs demediniz muhtemelen. Hayırlısı vs. diye geçiştirmişsinizdir. Bu yalan olmuyor kendi özel durumunuzu sakladınız ve bu sizin eşinizle tercihinizdi. Paylaşmak zorunda değilsiniz aile ile. Şimdi torun torba diye sıkıştırıp hadsizlik yaptıkları için siz yalancı olmuyorsunuz.
Bir bahane bulup kurtulmanız mantıklı olur evet. Sınırını bilmeyen insanlar yüzünden şekilden şekile girip üzülmeyin lütfen.
Eşimde eşinize yakın bi konuşma yaptı, eşimin yanında hiç açmıyorlar konusunu ama benim yanımda dolaylı yoldan sürekli sormaya çalısıyorlar. Ben sanırım pasifim, ne net cevap vereliyprum ne tersleyebiliyorum arada derede kalıyorum bu yoruyor beni açıklama yapıp kendimce kurtulmak istiyorum sanırım.Çocuğunuzun olup olmaması durumu sadece eşinizle sizi ilgilendiriyor. Ki siz de eşinize bu konuda yalan söylememişsiniz. Bu durumda geriye mesele kalmıyor. Yani sizin mahcup olacağınız bir durum yok ortada. İlla durup dururken bilgilendirmek istiyorsanız eşinizle birlikte bizim çocuğumuz olmayacak lütfen siz de bu konuyu açıp bizi daha fazla üzmeyin diye noktayı koyabilirsiniz. Ki bence buna da gerek yok çünkü gerçekten sizin aile hayatınızdan başkalarına ne ? İster çocuk yaparsınız ister yapmazsınız ister evlat edinirsiniz isterseniz hiç biri olmaz yani tamamen eşiniz ve size bağlı şeyler. Mesela biz çocuk yerine hayvan bakıyoruz. Hem sokak hayvanlarıyla ilgileniyoruz hem evimizde kedimiz var. Yanlışlıkla hamile kaldım o da 7 haftalıkken düştü. Eşimle kimseye bişey anlatmaya çalışmadık. Çünkü ipin ucu birazcık kaçar gibi oldu hemen tavsiyeler, nasihatler, sorular vs başladı. Hemen biz bu konuları sadece birbirimizle konuşuyoruz deyip kapadık. Eşimin aile biraz ısrarcı. Orda da eşim devreye girdi. Eşimle benden başka kimseyi ilgilendiren bi durum yok kalbinizi kırdırmayın dedi mecburen susmak zorunda kaldılar.
Evleneli bir yıl olmadı şuanda banada aynı sorular eş ailesi tarafından başladı.(Bildiğimiz bir sağlık sorunumuz yok sadece düşünmüyorz şimdilik .) İma etme,çocuk olsun şöyle yaparız vs. kimse düşünüyor musunuz diye sormuyor. O kadar cahil ve anlayışsız bir toplumuz ki bu konuda özellikle kadınlar yapıyor bunu. Kendi ailem sınırlarımı ve kendilerine verebileceğim cevapları bildikleri için asla bu tarz bir soru sormuyorlar. Eş ailesi de "hayırlısı" kontenjanlarını doldurmak üzere. Yakında ağız paylarını almaları kuvvetle muhtemel.Dediğiniz gibi hep hayırlsı,inşallah nasip olur deyip geçiştirdim. Ama ne bileyim içsel huzursuzluğumu bi sebebe bağlayamıyorum başka. Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştüm
Bence siz psikolojik olarak kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Eşinizin ailesine karşı mahcup hissediyorsunuz gibi geldi bana bu benim şahsi fikrim. Böyle hissederken bu konuda pasif kalmanız çok normal. Eğer eşinize yalan söylemiş olsaydınız mahcup hissetmenizi anlardım. Açıklama yapıp konunun kapanacağını düşünüyorsanız güzel bir yol. Yine şahsi fikrimi söylemek istiyorum; açıklama yaparak insanlara bu konuda soru sorma yolunu da açmış olursunuz. Ve siz de pasif kaldığınız sürece eşiniz yokken size daha fazla sorular sormaya çalışabilirler. Bence evlat edinmeyi düşündüğünüz zaman biz buna karar verdik böyle istiyoruz, yorum da soru da istemiyoruz diye noktayı koyabilirsiniz. Ortada hiç bişey yokken açıklama yapmanın gereği yok diye düşünüyorum.Eşimde eşinize yakın bi konuşma yaptı, eşimin yanında hiç açmıyorlar konusunu ama benim yanımda dolaylı yoldan sürekli sormaya çalısıyorlar. Ben sanırım pasifim, ne net cevap vereliyprum ne tersleyebiliyorum arada derede kalıyorum bu yoruyor beni açıklama yapıp kendimce kurtulmak istiyorum sanırım.
Evet evet bizde de böyle , çocuk hayalleri sürekli, istemesen de yoruyor psikolojik olarak. Bide sürekli alakalı alakasız herkese bebek görmeye gitme konusunda israr ediyorlar dahil olmuyor reddediyorum kbarca tanımadığım insanların evinde ne işim var yani.Evleneli bir yıl olmadı şuanda banada aynı sorular eş ailesi tarafından başladı.(Bildiğimiz bir sağlık sorunumuz yok sadece düşünmüyorz şimdilik .) İma etme,çocuk olsun şöyle yaparız vs. kimse düşünüyor musunuz diye sormuyor. O kadar cahil ve anlayışsız bir toplumuz ki bu konuda özellikle kadınlar yapıyor bunu. Kendi ailem sınırlarımı ve kendilerine verebileceğim cevapları bildikleri için asla bu tarz bir soru sormuyorlar. Eş ailesi de "hayırlısı" kontenjanlarını doldurmak üzere. Yakında ağız paylarını almaları kuvvetle muhtemel.
Üzülmeyin bir müddet daha hayırlısı ile devam edin. Belki anlarlar da pes ederler.
Fikriniz tamamen doğru, bu yüzden pasif kalıyorum ve açıklama yapma derdine düşüyorum. Torun hayali kurmasınlar heveslenmesinler üzülmesinler vs vs diye.Bence siz psikolojik olarak kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Eşinizin ailesine karşı mahcup hissediyorsunuz gibi geldi bana bu benim şahsi fikrim. Böyle hissederken bu konuda pasif kalmanız çok normal. Eğer eşinize yalan söylemiş olsaydınız mahcup hissetmenizi anlardım. Açıklama yapıp konunun kapanacağını düşünüyorsanız güzel bir yol. Yine şahsi fikrimi söylemek istiyorum; açıklama yaparak insanlara bu konuda soru sorma yolunu da açmış olursunuz. Ve siz de pasif kaldığınız sürece eşiniz yokken size daha fazla sorular sormaya çalışabilirler. Bence evlat edinmeyi düşündüğünüz zaman biz buna karar verdik böyle istiyoruz, yorum da soru da istemiyoruz diye noktayı koyabilirsiniz. Ortada hiç bişey yokken açıklama yapmanın gereği yok diye düşünüyorum.
her yorum yapan haklı geliyor, bazen diyorum eşim biliyor, ailem o. Ona yalan söylemedim yalanı bırakın duygusal bağ olmadan ilk bizden olur mu muhabbetine girmek istediğinde söyledim. Mantığıyla kabul edip sonra sevdi bu bile önemliydi benim için. Sevdikten somra herkss kabul eder önemli olan mantıkla kabul edwbilmek diye düşünüyordum çünkü. Yani her şey tamam kötü hissetmem için sebep yok diyorum. (Ki eşim hala herşey normal olsa bile ben şuan çocuk istemezdim çocukları dışardan sevsemde maddi manevi sorumkuluk almak için hazır değilim diyen biri ev vs aldık biraz borcumuz var daha birlikte yapmayı planladıgımız şeyler var .)Bence siz psikolojik olarak kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Eşinizin ailesine karşı mahcup hissediyorsunuz gibi geldi bana bu benim şahsi fikrim. Böyle hissederken bu konuda pasif kalmanız çok normal. Eğer eşinize yalan söylemiş olsaydınız mahcup hissetmenizi anlardım. Açıklama yapıp konunun kapanacağını düşünüyorsanız güzel bir yol. Yine şahsi fikrimi söylemek istiyorum; açıklama yaparak insanlara bu konuda soru sorma yolunu da açmış olursunuz. Ve siz de pasif kaldığınız sürece eşiniz yokken size daha fazla sorular sormaya çalışabilirler. Bence evlat edinmeyi düşündüğünüz zaman biz buna karar verdik böyle istiyoruz, yorum da soru da istemiyoruz diye noktayı koyabilirsiniz. Ortada hiç bişey yokken açıklama yapmanın gereği yok diye düşünüyorum.
Ben sadece buraya takıldım.Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken
Bu çok yanlış ve de saçma bir düşünce. Sizin kimseyi torun sahibi yapma yükümlülüğünüz yok. Dünyaya birilerini dede nine yapmak için çocuk getirmiyoruz ki.Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?