Bebeğimizin olamayacagını hangi bahaneyle ailelere söyleyebiliriz 🤦🏻‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Desteğiniz için teşekkür ederim.
Keşke hiç açıklama yapmak zorunda kalmasak ama işte

Yalanım dediğiniz evlenmeden önce çocuğunuzun olmayacağını ailesi ile paylaşmama durumu mu?

Bu yalan statüsüne girmez ki. Siz ben sağlıklıyım çocuk yapacağız vs demediniz muhtemelen. Hayırlısı vs. diye geçiştirmişsinizdir. Bu yalan olmuyor kendi özel durumunuzu sakladınız ve bu sizin eşinizle tercihinizdi. Paylaşmak zorunda değilsiniz aile ile. Şimdi torun torba diye sıkıştırıp hadsizlik yaptıkları için siz yalancı olmuyorsunuz.
Bir bahane bulup kurtulmanız mantıklı olur evet. Sınırını bilmeyen insanlar yüzünden şekilden şekile girip üzülmeyin lütfen.

Ben olsam gerçeği söylemezdim sanırım. Evet yalan kötü birsey ama şimdi durumu anlatsaniz eşinize boşan diye baskı yapacaklar. Ailesi başının etini yiyecek adamın. Öbür türlü de şu otu kaynat, bu doktora git diye habire akıl verecekler ama evliliğinizle uğraşmalarından iyidir.

Ortada bir yalan yok evlenirken benim rahmim yok diye bir beyanatta bulunmanız hoş olmazdı zaten sizin açınızdan. Sonuçta bir ayıp bir günah yok rahminiz olup çocuğunuz olmayabilirdi de. Tıbbi bir yalandan çok soruların önünü kesin bir şekilde kesmenin yoluna bakın derim. Ablası öyle düşünüyor olabilir kardeşi öyle düşünmüyormuş ki sizinle evlenmiş. Net durun.

Çocuğunuzun olup olmaması durumu sadece eşinizle sizi ilgilendiriyor. Ki siz de eşinize bu konuda yalan söylememişsiniz. Bu durumda geriye mesele kalmıyor. Yani sizin mahcup olacağınız bir durum yok ortada. İlla durup dururken bilgilendirmek istiyorsanız eşinizle birlikte bizim çocuğumuz olmayacak lütfen siz de bu konuyu açıp bizi daha fazla üzmeyin diye noktayı koyabilirsiniz. Ki bence buna da gerek yok çünkü gerçekten sizin aile hayatınızdan başkalarına ne ? İster çocuk yaparsınız ister yapmazsınız ister evlat edinirsiniz isterseniz hiç biri olmaz yani tamamen eşiniz ve size bağlı şeyler. Mesela biz çocuk yerine hayvan bakıyoruz. Hem sokak hayvanlarıyla ilgileniyoruz hem evimizde kedimiz var. Yanlışlıkla hamile kaldım o da 7 haftalıkken düştü. Eşimle kimseye bişey anlatmaya çalışmadık. Çünkü ipin ucu birazcık kaçar gibi oldu hemen tavsiyeler, nasihatler, sorular vs başladı. Hemen biz bu konuları sadece birbirimizle konuşuyoruz deyip kapadık. Eşimin aile biraz ısrarcı. Orda da eşim devreye girdi. Eşimle benden başka kimseyi ilgilendiren bi durum yok kalbinizi kırdırmayın dedi mecburen susmak zorunda kaldılar.

Dediğiniz gibi hep hayırlsı,inşallah nasip olur deyip geçiştirdim. Ama ne bileyim içsel huzursuzluğumu bi sebebe bağlayamıyorum başka. Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştüm

Eşimde eşinize yakın bi konuşma yaptı, eşimin yanında hiç açmıyorlar konusunu ama benim yanımda dolaylı yoldan sürekli sormaya çalısıyorlar. Ben sanırım pasifim, ne net cevap vereliyprum ne tersleyebiliyorum arada derede kalıyorum bu yoruyor beni açıklama yapıp kendimce kurtulmak istiyorum sanırım.

Evleneli bir yıl olmadı şuanda banada aynı sorular eş ailesi tarafından başladı.(Bildiğimiz bir sağlık sorunumuz yok sadece düşünmüyorz şimdilik .) İma etme,çocuk olsun şöyle yaparız vs. kimse düşünüyor musunuz diye sormuyor. O kadar cahil ve anlayışsız bir toplumuz ki bu konuda özellikle kadınlar yapıyor bunu. Kendi ailem sınırlarımı ve kendilerine verebileceğim cevapları bildikleri için asla bu tarz bir soru sormuyorlar. Eş ailesi de "hayırlısı" kontenjanlarını doldurmak üzere. Yakında ağız paylarını almaları kuvvetle muhtemel.
Üzülmeyin bir müddet daha hayırlısı ile devam edin. Belki anlarlar da pes ederler.

Bence siz psikolojik olarak kendinizi sorumlu hissediyorsunuz. Eşinizin ailesine karşı mahcup hissediyorsunuz gibi geldi bana bu benim şahsi fikrim. Böyle hissederken bu konuda pasif kalmanız çok normal. Eğer eşinize yalan söylemiş olsaydınız mahcup hissetmenizi anlardım. Açıklama yapıp konunun kapanacağını düşünüyorsanız güzel bir yol. Yine şahsi fikrimi söylemek istiyorum; açıklama yaparak insanlara bu konuda soru sorma yolunu da açmış olursunuz. Ve siz de pasif kaldığınız sürece eşiniz yokken size daha fazla sorular sormaya çalışabilirler. Bence evlat edinmeyi düşündüğünüz zaman biz buna karar verdik böyle istiyoruz, yorum da soru da istemiyoruz diye noktayı koyabilirsiniz. Ortada hiç bişey yokken açıklama yapmanın gereği yok diye düşünüyorum.

Evet evet bizde de böyle , çocuk hayalleri sürekli, istemesen de yoruyor psikolojik olarak. Bide sürekli alakalı alakasız herkese bebek görmeye gitme konusunda israr ediyorlar dahil olmuyor reddediyorum kbarca tanımadığım insanların evinde ne işim var yani.

Fikriniz tamamen doğru, bu yüzden pasif kalıyorum ve açıklama yapma derdine düşüyorum. Torun hayali kurmasınlar heveslenmesinler üzülmesinler vs vs diye.

her yorum yapan haklı geliyor, bazen diyorum eşim biliyor, ailem o. Ona yalan söylemedim yalanı bırakın duygusal bağ olmadan ilk bizden olur mu muhabbetine girmek istediğinde söyledim. Mantığıyla kabul edip sonra sevdi bu bile önemliydi benim için. Sevdikten somra herkss kabul eder önemli olan mantıkla kabul edwbilmek diye düşünüyordum çünkü. Yani her şey tamam kötü hissetmem için sebep yok diyorum. (Ki eşim hala herşey normal olsa bile ben şuan çocuk istemezdim çocukları dışardan sevsemde maddi manevi sorumkuluk almak için hazır değilim diyen biri ev vs aldık biraz borcumuz var daha birlikte yapmayı planladıgımız şeyler var .)

Bazende işte ailesi tatlı tatlı torun hayali kurunca suçluluk duygusuna bürünüyorum açıklama yapabilmek istiyorum içren içe

En iyisi bu konuyu biraz daha hayırlısı vs diyerek, erteleyip daha sağlıklı düşündüğüm, net oldugum bi zaman diliminde çözüme kavuşturmak. Bu sürsçte belki psikolojik destek almak.
Sonrasında, Biz denedik olmadı evlat edinmeye karar verdik şeklinde sonuca bağlamak. İlla sebep sorarlarsa da erken menopoz fikri mantıklı geldi. Sağlık sorunu bu sonuçta yalanda olsa.
olmuyor yani çocugum sebebinin ne önemi var. Bi şekilde dik durmam lazım torunsa evlat edindiğim çocukta torun yani napayım ya. Bende çok üzülüyorum ama ihtiyacı olan birine anne olabilecek olmak, hayatına donunabilecek olmak beni heyecanlandırıyor yani bunun umudu bile yetiyor bana. Ben kötü biri değilim kimseye yalan söylemek istemedim. Bildiğim bi şeyi söylemedim bu da yanlış belki ama sözde vermedim sonuç olarak kesin size torun verecegim doğruracagum diye. İçim rahatladı biraz böyle düşününce yaa

Teşekkür ederim hepinize ama yine de gelen okuyan kişiler net bildikleri hastalıkları detaylı yazabilirse sevinirim, burda dursun belki ihtiyacımız olursa çok zorlarlarsa eşimle alakalı da bi şey söylememiz gerekirse kullanırız bilgileri.

Çocugumuz olmuyor diye zaten üzülüp yıpranırken
Ben sadece buraya takıldım.

İkiniz de bu konuyu daha önceden biliyordunuz. Ancak bilmek ve idrak etmek çok farklı olduğu için herhalde idrak konusunda yetersiz kaldınız.

Bana göre en önemli kısım burası. Hatta destek alınması gerekecek kadar önemli.

Bir tanıdığımın eşinin sprem sayısı sıfırmış. 20 senelik evliler ve defalarca tedavi görmesine rağmen o değer hiç yükselmemiş.
Ancak bu yalan olayı bana çok sevimsiz geliyor. Yalanın ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır derler hatta. Yine de doğrusunu yaşayan olarak siz bilirsiniz tabi ki.

Son düzenleme:
Kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok çünkü paylaşmanız gereken tek kişi ile yani eşinizle zaten paylaşmışsınız.

Bu kadar özelinizi ailesiyle paylaşmak zorunda olmadığınız için yalan söylemiş olduğunuzu düşünmüyorum.

Bence şimdi de açıklama yapmanız gereksiz ama çok istiyorsanız ayrıntı vermeden çocuk sahibi olamayacağınızı ve bu konuda konuşmak istemediğinizi söyleyin. Çok merak ediyorlarsa eşinize sorsunlar, o nasıl istiyorsa öyle cevaplasın. Sonuçta aile onun ailesi, sorumluluk onda. Size güvence veren de o.

Benim yüzünden torun sahibi olamıyorlar ama söyleyemediğim gibi bide açıklama yapamıyorum derdine düştüm
Bu çok yanlış ve de saçma bir düşünce. Sizin kimseyi torun sahibi yapma yükümlülüğünüz yok. Dünyaya birilerini dede nine yapmak için çocuk getirmiyoruz ki.

Aynı şekilde eşinizin de onlara böyle bir borcu yok ama illa bir sorumlu arayacaklarsa o siz değil çocuk sahibi olmama kararını almış olan evlatları oluyor.

Bence boşa bu kadar kafanıza takıyorsunuz bu konuyu. Aileye hiç açıklama yapıp daha fazla canınızı sıkmalarına izin vermeyin derim.

İnsanlar ayda yılda bir gelip torun yada yeğen sevecek diye neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz. Çocuk olmuyor diye boşanmak nedir çok hadsiz görümceniz size bunu ima etmiş kendi üzerinden. Olmuyor diyip geçin kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz. 3 yıllık evliyim şuan hamileyim kv ilk yıl çocuk evin altın topudur yok çocuklu ev mutlu evdir diye bir kaç kez saçmaladı tersleyip susturdum sınır çizmekte biraz geç kalmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…