Bebegin bas çevresi

43 cmle cocuk dunyaya getiremezsiniz oyle bir çatı yok
Normali 35 falandır, benim cucuk kafalim 33 cmdi

Ayrica 4 hafta demek şu demek, diyelim karninizdaki bebek son adet tarihinize gore 32 haftalik. Ama kafa büyüklüğü 36 haftaya uyumlu

Son düzenleme:
BiZe de büyük dedi ben bu sebeple sezaryene karar verdim 38 cm doğdu iyi ki de öyle yapmışım.

Onemli olan bebeginizin kendi icindeki buyume hızı ve bölgelerin birbirine uyumlu büyümesi.
Bebeginizin bas çevresi hamileliğin ilk donemlerinden beri biraz büyükse, bu kucuk bir sorundur.
Ama simdiye kadar normal aralikta gidip, birden buyume gosterdiyse bu arastirilmasi gereken birsey olabilir.
Sezeryan yanlisi doktorlar var evet, buna ben de katılıyorum. Ama işiniz ne,gidip normal dogum yanlısı doktor bulun. Ama illa normal dogurucam diye bebeğinizi de kendinizi de riske atmayın.
Kafasi buyuk bir bebeği kanalda saatlerce bekletip nörolojik hastalik sahibi ettikten sonra, normal doğurdum diye övünmenin kimseye faydasi olmaz.
Siz once guveneceginiz bir doktor bulun sonra da ormal istediginizi doktorunuza soyleyin. Gerisinde ona güvenin,

Bebegin saglik sorunu falan mi oldugunu dusundurdu bu size? Benim cocuklarada soyledi doktor sonrada ailede koca kafalilik var mi dedi esim tam koca kafali ogullarimda babalarinin kopyasi oldu.

Bebegin saglik sorunu falan mi oldugunu dusundurdu bu size? Benim cocuklarada soyledi doktor sonrada ailede koca kafalilik var mi dedi esim tam koca kafali ogullarimda babalarinin kopyasi oldu.
Bebekken ölçümleri nasıldı bizim oğluş üst sınır 43.9 iken 45 ölçtü doktor. Biraz takıldım buna ama hamileliğimden beri büyük kafası, babası zaten koca kafalıydı. Beyin ultrasonu çekildik su vs yok çok şükür.

Bizde de 42 olctu ama vucutla orana bakinca sanirim buyuk dedi ki 2. Bebegim biraz zayifti. sonrasinda da siniri asmadi hic. asm de bisey demediler normal cercevede ilerliyor dediler. Acikcasi bende korkmadim doktorun soylemleriyle esimle evlenmeden once koca kafalisin doye kafa bulurdum icimdeki his hep koca kafali cocuklarimin olacagiydi. Ama oglumun birinin kafa sekli biraz degisik onun icin goturdugumde de bi sorun olmadigini soylediler. Tohum belli olunca umursamadim ben acikcasi

Sezaryen olsa ne normal doğum olsa ne farkediyor?
Ben sezaryen istiyordum hatta gün belirledik ancak 2 hafta öncesinde sancıyla beraber gidince doğum başlamıştı. Hemen sezaryene alın dedim ancak doktorum çok rahat normal doğurabilirsin diyerek isteğim geri çevirdi. Artık kolay mıydı bilemiyorum ama normal doğurdum sonuç olarak.

Ya bu doktorlar niye böylr..benim doktormda bebegime hep kafasi 3 hafta buyuk bacaklari 2 hafta kısa diyorduu ..gozumde canlandiramiyordum bebegimi yaratik gibi bisey dogurcam heralde diyodum tobe yarabbimm..gayet normal bebisim oldu evet biraz kafa buyuktu ama babasida öle zaten

Sezeryan doğumdan korkuyorum sorun bu canim

43 cm ornekti sadece
36 haftaya uyumlu tamam kafa buyuklugu onemli bisey olabilirde sezeryan yapmak isteyecek kadar ne kadar buyumus olabilir ya ni bir kafa onu belirtmek istemistim
sezeryan yapmak istiyor bence onun icin buyuk soylemis olabilir demis konu sahibi bayan

Bebegin çıktığı yer maks 10 cm esnedigi icin, bebeğin bas cevresi gerçekten sandığınızdan daha önemli.
Tabi sezeryan icin bahane ureten doktorlar oldugunu duyuyoruz. Olabilir bilemem.
Bas cevresi milimetrik onemli demeye geldim. Yillarca cocugumu norologlara taşıdım o bas cevresi milimleri için

internette çok iyi biliyosan evde doğur kendi kendine doktora usgye ne gerek var.

Normal doğumunda sezeryaninde kendine göre riskleri var önemli olan doktorun anne ve bebek için en doğru kararı vermesi. Ultrasonda ekrandaki yuvarlağa göre hesaplıyor bilgisayar ama asıl gözlemi doktor yapıyor. on tane doktora gitseniz onu da farklı ölçer ama tecrübeli olan doktor gözlemine göre doğru tedaviyi uygular. İstanbuldaysanız size kendi doktorumu önerebilirim hep şükrederim onunla tanıştığım için.

milimetrik onemli oldugunu biliyorum zaten.
bayan dr sezeryan yapmak istedigi icinmi oyle dedi diye dusunup durumu hafife almamasini soylemeye calisiyorum.

Benimde 36 haftada gittigim bir dr bebege şişko deyip duruyordu. Sadece biraz kilolu dogdu haftasina gore

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…