Çocuk Hastalıkları bebeğinde DEBRİDAT ŞURUP KULLANAN VAR MI???

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
doktor daha 1 aylıkken sürekli ıkındığını söylediğim için sindirim problemi olduğunu düşündüğü için DEBRİDAT şurup verdi. Ama bu şurubu verince bebeğim kakasını acayip bir tazyikle yapıyordu. Ben bir ay kullandım sonra o aralar daha iyi gibi olunca bebeğim kestim açıkçası uzun süre kulllanmakta istemedim. Ama şimdi tekrar verdiler şurubu. Yine acayip fazla sanki ishal gibi köpüklü köpüklü yaptı bu şuruptan verince. Bugün bu saate kadar 3 kere yaptı kakasını. İçime bu şurup nedense biR türlü sinmiyor. Bu şurubu kullanıp ta faydasını görenler var mı???

bende oğlum 1 aylıkken falan kullandım..ama yinede 3-4 günde yapardı..dr.da enson karnında sertlik yoksa ve yaptığında kıvamı sert değil macun şeklindeyse sorn yapma demişti..zaten 40.çıkıncada mama takviyesi almaya başladı ve kaka sorunumuz bitti..

bende kızım için kullanmıştım ama inan bana faydasını görmedim doktorum duphalac verdi 10 gün düzenli kullandım daha sonra da bir daha ihtiyacım kalmadı çok şükür bitti :))

benim bebeğimde ilginç olan şu ; kaka yapmasında bir problem olmamasına rağmen bu lacı verdi.En son neden bu ilacı kullanmam gerektiğini sorduğumda ise mide tembelliği var senin bebeğinde bunun için dedi. Nedense bu ilaç bir türlü içime sinmedi. Çünkü ne zaman bu lacı versem acayip fışkırtarak yapıyor, hemde günde bir kaç kez.

ben kullandım çokta memnundum
bizegaz için verdi colinoxla beraber
çok gazı vardı onu verince rahatlardı
bayagı bir süre kullandım
5 aylıkken bıraktık

benim bebeğimede 10 günlük falanken zinco ve metsille birlikte verdi ama ben kullanmadım. geçenlerde tekrar götürdüğümde bu çocuğun gazı var ne kullanıyorsun dedi bende metsil ve zinco dedim debridatta kullan dedi ve tekrar aldım bebeğim antibiyotik kullandığı için ishal ve o şurup onada iyi geliyormuş bikaç kere kullandım değişen bir şey olmadığı için ve ilaç kullanmak istemediğim için bıraktım birde benim bebeğimde yeni doğduğunda fışkırtıyordu annemin eline az yapmadı şimdi öğrendi ama. belkide ilaçtan değildir...

teşşekür ederim cevaplarınız için. Ben şimdilik günde üç defa 1 cc vermeye başladım. Benimkinin laktoz intoleransı olduğu için gaza iyi gelip gelmediğini anlamam zaman alıcak biraz. Çünkü hala azaltsamda emzirmeye devam ediyorum ve sütüm mallesef oğluşuma gaz yapmaya devam ediyor:(

benim bebeğimde ilginç olan şu ; kaka yapmasında bir problem olmamasına rağmen bu lacı verdi.En son neden bu ilacı kullanmam gerektiğini sorduğumda ise mide tembelliği var senin bebeğinde bunun için dedi. Nedense bu ilaç bir türlü içime sinmedi. Çünkü ne zaman bu lacı versem acayip fışkırtarak yapıyor, hemde günde bir kaç kez.

benim bebeğiminin de midesi geç boşalıyor diye debridat kullandırıyor doktor. biz kusmalarından şikayet ettiğimiz için başladık. ama bir faydasını da görmedik. bizim de laktoz intoleransı sorunumuz var. debridat kakasında veya gazında bir değişiklik yapmadı

bizde kullanıyoruz,bebeğim kaka yapamadığı için vermişti doktor,onun sayesinde düzeldi,ilacı kesice kaka yapamıyo:50: ben memnunum yani

arkadaslar oncelıkle hepınızın sorunu ınsallah gecer dıye baslıyorum sozume. benım arkadasımın bebegınde var benzer problem. sımdı 4 aylık ama dogdugundan berı hıc bır zaman kendılıgınden kakasını yapmadı. yanı 9- 10 gunu buluyordu. ne karnında sıslık ne gaz problemı hıcbırsey yok cocukta. kac tane doktora goturdu. hepsı ıkınmayı bılmıyor, ve bagırsak tembellıgı var demıs. uyarma yollu yaptırdılar bırkac kez sımdı onu da yapmıyor. bırkac ılactan bahsettı o da sımdı aklımda yok ısımlerı. bırseyler deneyıp tamamen gecıren var mı bu problemı. yazın da bende ona soyleyım. yazık ya cocuga yapacagı zaman nasıl annesını bıle emmıyor o zaman.. kımı doktor demıs 2 gunden sonra ver ılac kımı demıs bır haftadan sonra ver. ne yapacagını sasırmıs durumda.. yardımcı olursanız sevınırız..

arkadaslar oncelıkle hepınızın sorunu ınsallah gecer dıye baslıyorum sozume. benım arkadasımın bebegınde var benzer problem. sımdı 4 aylık ama dogdugundan berı hıc bır zaman kendılıgınden kakasını yapmadı. yanı 9- 10 gunu buluyordu. ne karnında sıslık ne gaz problemı hıcbırsey yok cocukta. kac tane doktora goturdu. hepsı ıkınmayı bılmıyor, ve bagırsak tembellıgı var demıs. uyarma yollu yaptırdılar bırkac kez sımdı onu da yapmıyor. bırkac ılactan bahsettı o da sımdı aklımda yok ısımlerı. bırseyler deneyıp tamamen gecıren var mı bu problemı. yazın da bende ona soyleyım. yazık ya cocuga yapacagı zaman nasıl annesını bıle emmıyor o zaman.. kımı doktor demıs 2 gunden sonra ver ılac kımı demıs bır haftadan sonra ver. ne yapacagını sasırmıs durumda.. yardımcı olursanız sevınırız..

aynı benim çocuğumu anlattınız adeta.. 5 aylık ve inanın 10. gündeyiz.. hala yapmadı.. günde 2 kez bezliyorum... çok üzülüyorum...

bebisim suan bes aylik bizde dogdugu ikinci haftasindan beri kullaniyoruz
bes alti ginde bi kakasini yapiyordu
doktorumuz kaka yapmamasi normal 10 gune kadar dedi bu ilaci sindirimi kolaylastirsin diye veriyorum dedi
ve oylede oldu ilaci verdigimde kakasini yapmiyor ama gazi cok rahat bi sekilde cikiyor ve karninin sisligi iniyor
iki cesit debridat var
birisi surup seklinde bir digeride kucuk paketlerde toz halinde
ben surup seklinde olani veriyorum
surup seklinde olanin siringasiyla kilosuna gore cekip oyle veriyorum
doktorumuz gunde ucten fazla verme ve en az 6 saat arayla ver demisti
ben memnunum debridat dan

Ek besinlere geçmeye çalışıyoruz yavaş yavaş. Sanırım bu yüzden oğlum dün kabız oldu. Görseydiniz halini kakasını yapmaya çalışırken o kadar canı yandıki . Evde kuru kayısı vardı. Ondan kaynattım. Blendırdan geçirdim. İyi geldi oğluma. Birde çok sık verilmesini önermiyolar ama ben gliserinli fitil verdim oda rahatlamasını sağladı.

Benim bebeğim 2,5 aylil bir ayliktan beri zinco veriyordum ama yine de çok ikinmaktan göbeğinde fitil oldu doktor debridat şurup verdi ama ben de kararsiz kaldim versem mi vermesem mu bilmiyorum

Back
X