Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

Canım inanamıyorum ne diyeceğimi bilemiyorum gözlerim dolu dolu oldu çok üzüldüm. Tesellisi yok bunun teselli edecek bir şey de bulamıyorum sadece dediğin gibi hamileliğinin daha ileriki safhalarında olmaması da bir şans ve hayırlısı böyleymiş demekten başka bir çare yok sanırım... En kısa sürede yeniden hamile kalmanı dilerim canım moralini yüksek tutmaya çalış. Yeni bir başlangıç için ilk adım toparlanmak, bunu bana sen öğrettin. Buarada bugün benim için yeni bir başlangıç, sabah hamile olduğumu öğrendim. En kısa zamanda senin için de mutlu hayırlı güzel bir başlangıç diliyorum arkadaşım, dua etmekten de vazgeçme, hayırlısı böyleymiş demek lazım belki doğuma kadar devam etseydi sağlıksız bir bebeğin olacaktı, ki bunun yerine sıfırdan yeni bir başlangıç yapabilirsin hala...

çok saol canım.gerçekten çok zor.allah beterinden korusun çaresiz dert vermesin.
senin adına çoook sevindim.insan ne kadar boşa üzülmüşüm diyo sonra karnın büyüdükçe.allah inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.sakın öncekine takılıp da evham yapma benim gibi.bak ben yaptım bütün kötü şeyleri çağırdım.herşey çok güzel olacak canım senin için.allah hayırlısını versin.a.s.

sağol canım inşallah. hepimiz için hayırlısı...

kızlar siz bunu yaşayalı baya zaman geçmiş ve şuan bana bilgi verebilrsiniz 13. haftamda hidrops çıktı ve en fazla 2 hafta yaşar dendi şuan 14. haftamdayım heyet raporu için fakülte dolandırıp duruyor. endişelerimi korkularımı anlıyorsunuzdur aminim. banda normal doğum yaptırılıcak nasıl bi süreç bu kızlar nasıl geçiyor çok sancılımı yardımcı olursanız çok sevinirim çok çaresizim

canım bende aynı sebeple bebeklerimi kaybettim ,doğum yaptım...biraz daha bekle istersen ,bazı vakalarda ödem zamanla gerileyebiliyormuş,inşallah seninki düzelir...
düzelmezda doğum yapmak zorunda kalırsan normal doğum yaptırıyorlar canım,kürtaj süresi geçmiş oluyor,suni sancı veriyorlar,benim doğumu dilaltı haplarıyla başlattılar,bir nevi suni sancı ile...ilacın yan etkilerini saymazsak,1-2 saat sonra sancılar başlıyor,ben dayanamayacak hale gelince epidural istemiştim,hemen taktırdı doktorum saolsun,özelde yaparsan takıyolar hemen,çok aşırı ağrım olmadı o yüzden,ciğer acısı yetiyo insana zaten birde doğum sancısı çekmeyim demiştim...inşallah canım seninki tamamen düzelir,düzelmezse epidural mutlaka iste canım,düşük biraz zor oluyo,normal doğumdan zor,bebek küçük olduğu için uzunda sürüyo,benim 17 saat sancım oldu,ama doğum bitince kuş gibi oluyorsun,Allah sana sağlık ve sabır versin,yardımcın olsun...

senin kaç haftalıktı cnm bunu yaşadığında bende bir umut belki geriler diyorum ama allah bilir tabi en kötüsüne hazrladım kendimi. ben 14. haftamdayım senn dahamı ilerlemişti gebeliğin

Çok geçmiş olsun.Haftan daha çok erken.Normalde 20.haftadan sonra ortaya çıkarmış hidrops durumu yani erken görülmesi pek hoş değil.Evet gerileme ihtimali var.Bazen bazı enfeksiyonlar da sebep olabiliyor ve o durumda enfeksion geçince hidrops gerileyebiliyor.Ancak benim durumumda doktorların dediği (hidropsun nedeni bulunamadığı için) bebekte nörolojik hasar bırakabilir.Eğer sende gerilerse mutlaka iyice araştır kalıcı bir hasar bırakır mı diye.
Normal doğumla gerçekleştiriliyo.Benimki çok rahattı ama çok acı çekenler de oluyor.Özel hastane farkı heralde.Benim doktorum epiduralle yaptı.Suni sancı verdiler.Sancı girdiği anda epidurali verdi ve nerdeyse uyudum.Aynı anda sürekli sakinleştirici verdiler.Fiziksel olarak çok rahat bir süreçti.Doğum anını hissetmedim bile nerdeyse ağrım olmadı.Ruhsal olarak anlatılamaz bir acı tabi.Psikolojik olarak çooook yıpratıcı.
İnşallah düzelir ve sağlıkla kucağına alırsın bebeğini ama çok da umutlanmanı istemem açıkçası.Sen kendini her türlü sonuca alıştır iyi olursa sürpriz olsun.Güzel haberlerini alırız inşallah ama heyete falan girdiğine göre anlaşılan sona gelmişsin.

senin kaç haftalıktı cnm bunu yaşadığında bende bir umut belki geriler diyorum ama allah bilir tabi en kötüsüne hazrladım kendimi. ben 14. haftamdayım senn dahamı ilerlemişti gebeliğin
canım benim 20 hafta civarı başladı hidrops,ikizdi bebekler peş peşe kaybettim ,doğuma aldılar,hidropsda senin çok erken haftalarda çıkmış bi ihtimal gerileyebilir,ama glnk nın dediği gibi kendini en kötüsüne hazırla,hayırlısı diyelim,çoğunlukla gerilemiyo,ilk bebeğinmi canım,zor bir durum ama insan zamanla toparlanıyor,allah yardımcın olsun,çok iyi anlıyorumm seni ve yaşadıklarını,çeken bilir canım...gelişmelerden haberdar et oldumu....inşallah bi mucize olur senin ve bebişin için,dualarım seninle...

çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için perşembe ultrason için gün verildi haftaya pzt de heyetten geçicek bakalım ne diickeler hakkımızda hayrlısı inş. 14. haftamdayım gerileme olablir diyorlar ama benim umudum yok en kötüsüne hazrladım kendimi. ruhsal çoküntüsü çok fazla inş. sancısını bari fazla çekmem die düşünüyorum artık

canım inşallah kolayllıkla atlatırsın,bana amniyosentez yaptılar,eşim ve benim kanlarımızı incelediler ,bi sebep bulunamadı,kansızlık yada enfeksiyon diyemediler,zaten sebepleri çeşitli olabiliyormuş,sana testler yapıldımı,bazen anneden bebeğe kan nakli gibi yöntemler varmış,inşallah atlatır bebecik bu dönemi,sağlığına kavuşur...

canim merhaba oncelikle cok gecmis olsun ya benim anlamadigim benmde basima aynisi geldi 35 haftalik bebegim de hidrops cikti cigerinde ve karnnda prof prof dolandk hic birisi bana yasamaz olu dogum yyap yada bebekde kesin bi sorun olur demedi ve sebebi belirsiz hidropsdu.butun drlerin dedigi bebgim buyuk oldugu icin cok sansliydim cunku cigerleri yeteri kadar gelismisdi.normal dogum yaptim.bebegim cigerndeki su yuzunden dogunca nefes alamadi kalbi durdu kalp masaji yapildi ayni anda cigerindeki su alindi siringayla sonra hemen yogun bakima alindi bebegim ve tam 20 gun kaldi 2 hafta solunuma bagliydi su yuzunden nefes alamiyodu cunku gogus tupleri vardi.fokur fokur su doluyodu surekli. cok ama cok zor bi surecden gecdik.doktorlar beebgime yasamz umitdini kes dedi ama kesmedim hic Allahdan umit kesilir mi ya?drler ne derse desin.ve sonunda bebegimi gecde olsa aldim kucagima suan 8 ayligi geciyo cok da saglikli masallh .canm bana istedigini sorabilirsn elmden geldgncdee yardima hazirim.

insallh senn bebeginde iyilesir.amin

sadece kan testi yaptılar bana cnm amniyosentez de stiyorlar eğer heyete giremezsem ama ben yaşamıcanı bildiğim için yaptrmak istemiorum tamamen araştrma amaçlı beni kullanmak istiyorlar hastalığı öğrendikten sonra ne kadar yaşadı cnm senin. bana şuan sanki karnımda öldü gibi geliyor meleğim
cnm ne kadar şanslısın rabbim hiç ayırmasın bebeğinden seni atlatmış olmanıza çokçok sevindim inan. artık şifası varsa ver allahım yoksa bize fırsat vermeden sen verdin sen al diyorum günahına girmek istemiyorum hiç. ama senn bu kadar büyükken böyle zor atlattıysanız benim artık hiç umudum kalmadı 13. haftamda çıktı şuan 14. haftam bitti perşembe günü ultrasonda ne çıkıcak bakalım. normal doğum yaptrck olmalarındanda çok endişelliyim boşa sancı çekicek olmama çok ürkütüyor beni. bebek küçük olduğu için acaba dahamı az olur sancım yoksa bi fark olmazmı bi dolu sorular var beynimde iyiki sizleri buldum burda

canimsaol amin Rabbim kimseyi bebeginden ayirmasin insallh.sen olu dogummu yapcksn yani yapmasan olmyyomu?baska bi caresi yokmu gerci ssennki gercekden cok kucuk.bnm karnmdayken bebegime mudahele ettiler suyu aldilar ama tekrar doldu.daha cok kucuk egerki dogum yaparsan cok koly olur gibi Allh yardimcn olsun canm bebegine saglik versin

Canım benim bebeğimde de 13. haftada ödem çıktı.. Drlar çok erken genelde bu öden 30. haftalarda oluyor... Sizde erken çıktı dedi...Cvs yapıldı.. Ama ödem hızla daha da arttı.. İlk ödem olduğunda 3 mm di. 2 gün sonra tekrar ultrasona gittiğimizda 6 mm olmuştu... 4 gün sonra 11 mm olmuştu.. Yani çok hızlı arttıyordu.. Cvs sonucunu 15 gün sonra alacaktık ama o 15 gün çok uzun ve sancılı geçti... Gitmediğim dr kalmadı... Hepsi bebeğin tahliyesi konusunda karar veriyordu ama nedenini açıklayamamıyorlardı...

neden olarak
1-kromozom bozukluğu ( down, turner sendromu)
2-kistik higroma
3-nedensiz ödem

dediler ...

ama sizin bebeğinizde hangisi olduğu cvs de belli olaca dediler. Cvs de eğer kromozom bozukluğu çıkmaz ise kalp ciğer organlara bakılacak ve bu çok zorlu bir süreç olacak dediler... Ya anne karnında ölü ya da doğduktan sonra yaşamaz dediler... Şuan belki bunları yazmak ve okumak çok kolay gibi geliyor ama o zamanlar benim için çok zorlu bir süreçti. ve beni korkutan ödemin hızla büyümesiydi. Bu arada bebeğim 15 haftalık olmuştu. dr inş kromozom çıkar diyolardı ki ümidi kesmişlerdi ve en azından teşhis koyarız diye düşünüyorlardı.

15 gün sonra cvs sonucunu öğrenmeye gittik. ve kötü bi süprizle karşılaştık. Hücre ürememmişti ve karar tamamen bize kalmıştı. Son bi kez daha ultrasona girdim ve 17 mm olmuştu ödem.. ciğerlerinde ve kalbinde de ödem oluşmaya başlamıştı.

İstemeyerek de olsa (çünkü insan bağlandıkça daha zor ayrılıyor bebeğinden) Tahliyesine karar verdik...

Alındıktan sonra bebeğin üzerinde otopsi yaptılar ve down sendromu çıktı....

Erken oluşan ödemler kromozom bozukluğunun habercisiymiş...

Sana belki umut veremedim ama yaşadıklarım bunlardı.

Tek tavsiyem tek dr ile sınırlı kalma ve drlara güven....

bizimde ödem 1,5 cm hiç umudum yok artık aslında dr lar çok iyi biliyorlar yaşamaycağını neden cvs istiyorlar anlamıyorum bendede istediler ama haftam geçmişti ve acaip bi maliyeti var dediğin gibi bebek alındıktan sonrada otopsi ile anlaşılıyor bu sonucu olmayan şeyler için neden daha çok acı çektirip zaman kaybettiriyorlar beklemek kadar zor bişey yok anlıyorsundur beni. normal doğummu oldu peki senin nasıl geçti bu konuda bilgi veririmisin

gulse canım benimde normal doğum gibi yaptılar...

Gece ilaç verdiler ama bi ağrım olmadı... Sancı yapar dediler sancı gelmedi... Sabak tekrar ilaç verdiler ufakdan sancılar başladı... saat 10 gibi sancı başladı 3-4 gibi şiddetlendi.. 5 de de bebeği aldılar.

o an için acı çektim ama herşey orada kalıyor. Böyle yapmak daha da sağlıklı... Çok dayanılmayacak bi ağrı değil.. Gerçi dr senin ağrı eşiğin yüksek dedi... İnş seninde kolay olur...

Bi de işlmeden sonra gögüs ağrısı çok fazla oluyor. Hatta benden süt gelmişti... Gögüslerini çok sıkı şekilde sarman gerekiyor... Benim daha sonra bi ağrım olmadı. Ve 30 gün sonra adet oldum...

evt cnm tahliyeye karar veririse dr lar normal doğum şeklinde olucak belkide öldü şuan hiçbişey bilmiyorum. gönlüm çok çok iyi olmasından yana ama olmıcağnı bildiğim için kötüsüne alıştrdım kendimi. insanoğlu herşeye alışıyor işte günlerce ağladım ama çaresi yok ağlamaklada bişey olmuyor rabbim herksin yardımcısı olsun

Canımcım dr lar bende turner sendromundan şüpelendiler. Çünkü bebek kız bebekdi. Ve ödem erken çıktığı için kromozom bozukluğu var gibi görünüyordu. Down sendromu olma ihtimali yok dediler. Çünkü hareketli görünüyor dediler... down sendromu çıktığında drlar bile beklemiyoduk turner diye düşünmüştük dediler...

Daha sonra bizim taşıyıcı olup olmadığımıza baktılar... Taşıyıcı çıkmadık.

Bebeğin şansızlığı denildi..

Ve tekrarlama riski kafanıza yıldırım düşme riski ne ise o dediler...

çok geçmiş olsun cnm inş bende en kısa zamanda atlatırım. benim normalde adetlerim yatırıcak kadar ağrılı geçerdi buna alışkın olduğum için acaba buna benzer bi ağrımı die merak ediyorum. özel hastanedemi oldu senin. birde sancı başlayana kadar nerde bekletiyorlar normal odadamı yoksa doğumhanede falanmı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…