merhaba arkadaşlar görünce hemen açtım sayfayı ve paylaştığınız için mutlu oldum çünü bu durumdan çok muzdaribim.benim oğlumda 7 aylık .
oğlumun inek sütüne alerjisi var raporlu alıyoruz mamamızı neocate ama devam sütü içmiyor .emiyor gece gündüz istediği her zaman o yüzden ki bende dietteyim ek gıdaya başladık iştahı yerinde sıkıntımız yok ama kahvaltı konusunda sıkıntıdayım bizim 25 günlükken kanlı ishalle başladı 5 aylıkken dieti bozduk kanda negatif çıkıyordu çünkü ve bu sefer egzama şeklinde kabardı geçenlerde yumurta dan sonra da kabarma oldu testi yapılmadı ama yumurtaya da alerjisi var galiba..şimdi bende yemiyorum
ama pekmez de sıkıntı yok ona da veriyorum kendimde yiyorum
kahvaltımız da bazen emerek geçiyor bazen de bebelacın mısırlı çavdarlı kahvaltısı var ıhlamurla onu yapıyorum 3 ölçek neocate koyuyorum pekmez ve zeytin ezmesi ilave ediyorum zetin ezmesi organik tabi tuzsuz..onu seviyor ama başka alternatif yok sanırım..kayısılı elmalı tarifler var ama onları da deneyeceğim çeşit olsun diye..
öğlen uykusundan kalkınca sebzeçorbası veriyorum oragnik pazardan alıyorum hepsini havuç,patates,tahıl karışımı(pirinç,arpa,buğday mercimek )onu kullanıyorum çorbasında ve her gün bir sebze(karnabahar,kabak,kerevizpırasa,ıspanak,brokoli,taze fasulye,bezelye )
yazdan dolapta verdı bişeyler olmayanları da komşulardan topladım:))
bazen irmik koyuyorum patates koymazsam..
bazen de uyduruyorum işte:)
cici bebe yazmış bi arkadaş içinde süt yok mu onun bende içinde var diye çukulata bile yemiyorum oğluma da yedirmiyorum bisküi falan nette gördüm etinin varmış galiba içinde sütü ürünü bulunmayan bisküisi onu alsam iyi olacak
inşallah hepsi kurtulur alerjiden yoksa çocuklar çukulata bisküi yiyemecek şimdi iyi de büyüyünce anlamazlarda
sonra 2-3 günde bir yarım diş sarımsak koyuyorum çorbalarına bayılıyor.akşam üstü meyve püresi yiyor akşam da muzlu pekmezli muhallebi veriyorum bu hafta tavuğa başladım yarından itibaren de kıymalı çorbalara başlayacağım
bu arada içinde yoğurt olmayan tarhana buldum tarhana çorbası da veriyorum
ama yumurta denemesi yapacağım tekrar bir de cevize başlamadım onu da denemem lazım
buğdaya yok galiba çünkü çorbalarında tam buğday ekmeyi koyuyorum