Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
amin tarçın Allah bağışlasın bebişlerimizi
bisküi konusunda haklısın almadım zaten ben hipp in organik elmalı çocuk bisküisini aldım içinde yumurta ve süt proteini içermiyor meyve suyu ile ezip onu veriyorum
maşallah kilomuz yerinde fazla bile hatta
bu beni korkutuyor bile

keçi sütü ve yoğurdu veriyorum ben ama çok emin değilim,arada pişiği oluyor kuzu etide veriyorum..yanakları geçti şükür..
hipp in o bisküvisini bilmiyodum bi araştırcam..
yumurta sarısı veriyorum ağız çevresinde bişey olmuyor..
bu ara diş ilk 2 dişi çıktı yeme alışkanlğı çok değişti..krep seviyor elimle parçalıyorum elle yemek istiyor..bunun dışında unlu bişey vermemeye çalışıyorum bizim yemeklerimizden veriyorum artık ben..bizede kilomuz fazla demişlerdi bana kalsa zayıflamış gibi geliyor:)bu diş dönemi çok kötü ya ne kahvaltısı ne akşamı ne zaman ne yedirdim hep karıştı :S:26:

sabah yumurta

öğlenleri çorba yada sebze yemeğ

ikindi de meyve

geceleri de pepti junior la hazırlanmış gece tahılları yada kendi pişirdiğim kekten..
bazen de kahvaltıda kek yediriyorum yada pepti juniorla hazırladığım kahvaltı maması dönüşümlü yani..

pepti junior da peynir altsuyu var.bize dokunmuştu kutuyu öylece atmıştım:(

selam arkadaşlar
hayret ki nasıl keşfedememişim burayı ben?
bu öyle bir dert ki çekmeyen anlayamaz bizim halimizi.

şöyle özetliyim:süt ve türevleri,susam,keçi sütü eti,koyun eti,bize dokunuyor.emzirdiğim için bende yemiyorum..doğduğu hafta teşhis konuldu.tam 11 aydır eve dahi sokmuyoruz bunları..

alıştık artık böyle yaşamaya allah sabrını veriyor..ben hep iyimser bakmaya çalışıyorum buna da şükür..ilk zamanlar kafayı yemeye ramak kalmıştı psikolojim bozuldu sonradan alıştık.

geçmiş olsun
bebişlerimiz aydaş sizinle:)
bunlara alerjisi olduğu nasıl anlaşıldı test mi yapıldı deneme yöntemi ile mi ?
bize süte test yapıldı 1 aylıkken negatif çıkmasına rağmen alerjimiz var sonradan deneme yöntemi ile yumurtaya olduğunu anladık
koyun eti falan bilmiyorum ben dana etinden 2 kere çekilmiş kıymalı yemekler veriyorum
ama yanakları geçmiyor :((

keçi sütü ve yoğurdu veriyorum ben ama çok emin değilim,arada pişiği oluyor kuzu etide veriyorum..yanakları geçti şükür..
hipp in o bisküvisini bilmiyodum bi araştırcam..
yumurta sarısı veriyorum ağız çevresinde bişey olmuyor..
bu ara diş ilk 2 dişi çıktı yeme alışkanlğı çok değişti..krep seviyor elimle parçalıyorum elle yemek istiyor..bunun dışında unlu bişey vermemeye çalışıyorum bizim yemeklerimizden veriyorum artık ben..bizede kilomuz fazla demişlerdi bana kalsa zayıflamış gibi geliyor:)bu diş dönemi çok kötü ya ne kahvaltısı ne akşamı ne zaman ne yedirdim hep karıştı :S:26:

bizimde 2 dişimiz çıktı:)
hipp in internet sitesinden araştır elmalı çocuk bisküisi içindekiler kısmında yazıyor zaten

ben eline verdim kopardı boğazında kalıyordu ödüm koptu dikkatli ol yalnız bırakmayın bebişleri eline mama verdiğinizde benim için kötü tecrübe oldu
ben ezip veriyorum mesela bugun kahvaltı menümüz
1 ad kayısı ve küçük bir elmayı soyup suda haşladım yumuşayınca blendrdan geçirdim ılıyınca bir ad. cevizi kırıp ezdim havanda onu attım sonra da bu elmalı organik bisküiden 4-5 parça ezdim havanda onu da karıştırdım bomba bi kahvaltı oldu:))

yarında ılık suya neocate devam sütü koyup beblac mısırlı çavdarlı karışıtırıcam yine içine ceviz biraz da pekmez:)
öyle böyle büyüyecekler işte

tarçın;pepti junior bize dokunmuyor alerjinin düzeyine göre yani çok yüksek değilse pepti junior öneriyor doktorlar..aslında alerjik mamaların hepsinde süt var ama,süt yapısını değiştiriyorlarmış.

deniz bize çoklu test yapıldı yani hemen hemen herşeye alerjisi varmı diye bakıldı.balık tavuk yumurta buğday negatif mesela..ama kuzu koyun süt susam pozitif çıkınca ben hiç vermedim..

fikir olsun diye yazıyorum bugün un kavurup un çorbası yapıcam sonra da çorba pişince içine 3 kaşık mamadan ilave edip yediricem bebişe

akşama da patetesli börek yada pilav yediricem

fikir olsun diye yazıyorum bugün un kavurup un çorbası yapıcam sonra da çorba pişince içine 3 kaşık mamadan ilave edip yediricem bebişe

akşama da patetesli börek yada pilav yediricem

un çorbasını bizimkide severek yiyor içine birde kırık dolmalık pirinçten katıyorum bayılıyor valla..birde her çeşit krep tutkunu bu ara :):12:

bana yazar mısınız kızlar un çorbası tarifini
bende değişik birşey yapmış olayım bebişime

bana yazar mısınız kızlar un çorbası tarifini
bende değişik birşey yapmış olayım bebişime

ben tam buğday unuyla yapıyorum..
bir tatlı kaşığı unu bikaç damla sıvıyağla kavuruyorum lezzetli oluyor böyle..biraz su ekliyorum karıştırarak kaynatıyorum,un top top olmasın diye..içine de dolmalık pirinç koyuyorum..yada haşlanmış tavuk yada tavuk suyu,et suyu..kıvamı koyu oluyor biraz..tuz ekip bende yiyorum valla seviyorum bende :)

kızlar nerdesiniz bizdede aynı dert var sanırım çarşamba sonuçlar çıkıcak gerekirse raporla mama da alıcaz az önce denemelik sma mama içirdim kabardı yanaklar :(
kahvaltıya ne yediricem derdi müthiş geriyor beni sonraları kolay sebze çorbası meyve akşam bizimle normal yemek yatarken pirinç ununa pekmez cevizli muhallebi ..ama sabah kahvaltı çok düşündürücü çünkü yumurtayada var bir kızarmalar vede en kötüsü pişik yapıyor bizde:(

çok geçmiş olsun..kahvaltıda salatalık,zeytin,dokunmazsa domates,keçi peyniri yada keçi sütünden çökelek yapılabiliyor evde..
ben 4-5 aylıkken farkettiğim için alerjiyi dahada zordu,emzirdiğimden sıkı diyet yapmıştım..7 aylıkken kahvaltıya geçtik,hipp organik yulaflı kaşık mamasına kuru erik,kayısı,hurma kaynatır katardım, severdi..1 yaşında da alerjisi geçti,şimdi herşeyi tüketiyor çok şükür..darısı size inşallah..

sanırım benim kızımdada var yanakları kırmızı kırmızı geçmiyor
süt ve süt ürünlerini kestigimden beri yoktu ama gene başladı
gün içinde bebelac devam sütü kavanoz mamaları onları süt ürünü içermeyenlerden alıyorum
akşam yemegindede ne varsa onlardan veriyorum ama halen yüzü kızarıyor arkadaşlar ne yapabilirim lütfen yardım edin

sanırım benim kızımdada var yanakları kırmızı kırmızı geçmiyor
süt ve süt ürünlerini kestigimden beri yoktu ama gene başladı
gün içinde bebelac devam sütü kavanoz mamaları onları süt ürünü içermeyenlerden alıyorum
akşam yemegindede ne varsa onlardan veriyorum ama halen yüzü kızarıyor arkadaşlar ne yapabilirim lütfen yardım edin

bebelac ta inek sütü içeriyor,keçi sütü deneyin bence..
ayrıca kavanoz mamalarındaki mandalina,portakal vs tropikal meyvelerde alerjik olabiliyor..

merhaba arkadaşlar görünce hemen açtım sayfayı ve paylaştığınız için mutlu oldum çünü bu durumdan çok muzdaribim.benim oğlumda 7 aylık .
oğlumun inek sütüne alerjisi var raporlu alıyoruz mamamızı neocate ama devam sütü içmiyor .emiyor gece gündüz istediği her zaman o yüzden ki bende dietteyim ek gıdaya başladık iştahı yerinde sıkıntımız yok ama kahvaltı konusunda sıkıntıdayım bizim 25 günlükken kanlı ishalle başladı 5 aylıkken dieti bozduk kanda negatif çıkıyordu çünkü ve bu sefer egzama şeklinde kabardı geçenlerde yumurta dan sonra da kabarma oldu testi yapılmadı ama yumurtaya da alerjisi var galiba..şimdi bende yemiyorum
ama pekmez de sıkıntı yok ona da veriyorum kendimde yiyorum
kahvaltımız da bazen emerek geçiyor bazen de bebelacın mısırlı çavdarlı kahvaltısı var ıhlamurla onu yapıyorum 3 ölçek neocate koyuyorum pekmez ve zeytin ezmesi ilave ediyorum zetin ezmesi organik tabi tuzsuz..onu seviyor ama başka alternatif yok sanırım..kayısılı elmalı tarifler var ama onları da deneyeceğim çeşit olsun diye..
öğlen uykusundan kalkınca sebzeçorbası veriyorum oragnik pazardan alıyorum hepsini havuç,patates,tahıl karışımı(pirinç,arpa,buğday mercimek )onu kullanıyorum çorbasında ve her gün bir sebze(karnabahar,kabak,kerevizpırasa,ıspanak,brokoli,taze fasulye,bezelye )
yazdan dolapta verdı bişeyler olmayanları da komşulardan topladım:))
bazen irmik koyuyorum patates koymazsam..
bazen de uyduruyorum işte:)
cici bebe yazmış bi arkadaş içinde süt yok mu onun bende içinde var diye çukulata bile yemiyorum oğluma da yedirmiyorum bisküi falan nette gördüm etinin varmış galiba içinde sütü ürünü bulunmayan bisküisi onu alsam iyi olacak
inşallah hepsi kurtulur alerjiden yoksa çocuklar çukulata bisküi yiyemecek şimdi iyi de büyüyünce anlamazlarda

sonra 2-3 günde bir yarım diş sarımsak koyuyorum çorbalarına bayılıyor.akşam üstü meyve püresi yiyor akşam da muzlu pekmezli muhallebi veriyorum bu hafta tavuğa başladım yarından itibaren de kıymalı çorbalara başlayacağım
bu arada içinde yoğurt olmayan tarhana buldum tarhana çorbası da veriyorum

ama yumurta denemesi yapacağım tekrar bir de cevize başlamadım onu da denemem lazım
buğdaya yok galiba çünkü çorbalarında tam buğday ekmeyi koyuyorum

Merhaba Deniz,
Şubat ayındaki yazını gördüm ve şuan ne durumdasınız alerji konusunda merak ettim. Benim oğlum da şuan 8 aylık ve süt alerjisi var :( şimdilik emziriyorum sürekli, az miktarda da ek gıda veriyoruz ama artık ne yedireceğimi şaşırmış durumdayım, emzirmem bitince ne yapacağımı düşünmek dahi istemiyorum...ve bu alerjinin 2-3 yaşına kadar sürmesinden korkuyorum...Sen neler yaşadın bu süre içinde, atlattınız mı? İnşallah şimdi herşey yolundadır...Paylaşırsan sevinirim.
Sevgiler, teşekkürler şimdiden...

Son düzenleme:
merhaba benim bebeğimde de inek sütü ve keçi sütü alerjisi tespit edildi.doktorumuz neocate verdi. içine pekmez şeker koymamı önerdi.fakat bebeğim hiçbir şekilde kabul etmiyor mamayı.kokusundan tiksiniyor.anca anne sütünün içine koyarsam az miktarda onu içiyor. aynı durumda olanların vanilya aroması kullandığını duydum. aktarlarda sordum ya vanilya yağı ya da pastalara kullandığımız tozlardan verdiler. kastedilen aromanın bunlar olmadığını düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? gerçekten mama bizim için büyük sıkıntı.ayrıca doktorumuz ek gıda konusunda yavaş olamamızı ek gıdadan ziyade anne sütü ve mama kullanmamızı önerdi. sizin doktorlarınız ek gıda konusunda ne diyorlar?şimdiden teşekkürler...

bizde neocate kullandık. alışması cok zor oldu. hep 1 ölcü olarak verdim her saat başı. şimdi alerjimiz geçmi ala benim bebeğim hala neocet yiyor. süt içiremiyorum. kahvaltıda pekmez ekmek ıhlamır veriyordum.corba yapıyordum. zor günler ama gececek.

bizde neocate kullandık. alışması cok zor oldu. hep 1 ölcü olarak verdim her saat başı. şimdi alerjimiz geçmi ala benim bebeğim hala neocet yiyor. süt içiremiyorum. kahvaltıda pekmez ekmek ıhlamır veriyordum.corba yapıyordum. zor günler ama gececek.[/QUOT

ilginiz için teşekkür ederim.neocate suyla hazırlayarak mı verdiniz yoksa içine başka bir şey koydunuz mu? benim oğlum ağzına alıp tadına bakmak şöyle dursun biberondan kokusunu alınca ittirmeye başlıyor biberonu. anne sütünün içine az miktarda katınca içiyor sadece.süt de az zaten.en azından 1 öğün neocate içirebilseydim sütü takviye ederdi.

benim kızımda süt alerjisi var bizde bağırsak kanaması yapıyor ama bize hiç bir ilaç veya mama verilmedi perhiz yapıyoruz ben yemiyordum şimdi 6 aylık olduk kızımada 1 yaşına kadar süt ve süt ürünleri yasak ilk önce keçi peyniri verebilirsin demişdi ama nedense onuda verme sen dedi doktorumuz zor bi durum ne yedirecem ben bu çoçuğa

benim kızımda süt alerjisi var bizde bağırsak kanaması yapıyor ama bize hiç bir ilaç veya mama verilmedi perhiz yapıyoruz ben yemiyordum şimdi 6 aylık olduk kızımada 1 yaşına kadar süt ve süt ürünleri yasak ilk önce keçi peyniri verebilirsin demişdi ama nedense onuda verme sen dedi doktorumuz zor bi durum ne yedirecem ben bu çoçuğa

hippin organikpirinçli ve yulaflısı var canım ondan yedirirsin,kuru kayısıiincir,hurma ne dokunmuyorsa kaynatıp ezip yedirirsin,şimdilik aktif emzirmeye devam edersin..
1 yaşına kadar aktif emdi benim oğlum ek gıdayı hep az aldı,şimdi emmeyide kestim alerjide geçti,doyuramıyorum valla hiçbişe seçmez maşallah sizinde böyle olur inşlh..

Back
X