Bebek Beslenmesi Bebeğinde inek sütü alerjisi olan anneler kahvaltıda neler veriyorsunuz bebeğinize?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba benim bebeğimde de inek sütü ve keçi sütü alerjisi tespit edildi.doktorumuz neocate verdi. içine pekmez şeker koymamı önerdi.fakat bebeğim hiçbir şekilde kabul etmiyor mamayı.kokusundan tiksiniyor.anca anne sütünün içine koyarsam az miktarda onu içiyor. aynı durumda olanların vanilya aroması kullandığını duydum. aktarlarda sordum ya vanilya yağı ya da pastalara kullandığımız tozlardan verdiler. kastedilen aromanın bunlar olmadığını düşünüyorum. bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? gerçekten mama bizim için büyük sıkıntı.ayrıca doktorumuz ek gıda konusunda yavaş olamamızı ek gıdadan ziyade anne sütü ve mama kullanmamızı önerdi. sizin doktorlarınız ek gıda konusunda ne diyorlar?şimdiden teşekkürler...

cnm benim kızımdada 3 ayı bitmeden inek sütü alerjisi çıktı vücüdundaki kabartılardan anladık kan testi yapıldığındada malesef çıktı bende emzirdiğim için sütlü ürünler her neyse hepsini kestim. doktorumuz pregomin as kullanmamızı önerdi raporla alıyoruz evet tadı berbat ama duyduğuma göre neocate den bir nebze de olsa daha içelebilenmiş. pregomin as yi tabiki ilk başta içmekde zorlandı bize vanilya şurubu katıp verin dedi bende zor bela buldum (starbucks şişesi 20 tl ye satılıyor)katmaya başladım fakat vanilya şurubuda çok ağır kokan iç bayıltıcı bişey. doktorumuz bizi tatmin etmediği yanlış yönlendirdiğini düşündüğüm için doktor değiştirdik oda üzüm pekmezi önerdi hem besleyici hem tatlandırıp lezzet katıyor bu şekilde içe içe aradada pekmezsiz verdim çok şükür sadede içmeye başladı sabah kahvaltısı olarak milupanın 8 tahıllısı var içine biraz keçi peyniri gün aşırı yaklaşık yarım yumurta katıp yediriyorum öğlenleri ufak kase keçi yoğurdu akabinde sebze çorbası elime hangi sebze geçerse katıyorum üzerine bir çay kaşığı zeytinyağı yiyor. irmikli karışımlı incir yada kayısı muhallebisi yapıyorum baya lezzetli severek yiyor. Hipp in pirinçli ve tahıllı maması var sütsüz bunları baya kullandık. kuzu eti ve eti kaynattığımız suyu besleyici her yönden mutlaka yedirmelisiniz inek eti zaten bebişlerimize yasak.her verdiğim sebzeyi yada meyveyi ilk başda 2 - 3 gün arayla verdim hangileri dokundu tespit ettim bu şekilde kendimize öğün listesi yaptık. inş tez günde atlatırız bebişlerimiz herşeyi tüketebilir..

cnm benim kızımdada 3 ayı bitmeden inek sütü alerjisi çıktı vücüdundaki kabartılardan anladık kan testi yapıldığındada malesef çıktı bende emzirdiğim için sütlü ürünler her neyse hepsini kestim. doktorumuz pregomin as kullanmamızı önerdi raporla alıyoruz evet tadı berbat ama duyduğuma göre neocate den bir nebze de olsa daha içelebilenmiş. pregomin as yi tabiki ilk başta içmekde zorlandı bize vanilya şurubu katıp verin dedi bende zor bela buldum (starbucks şişesi 20 tl ye satılıyor)katmaya başladım fakat vanilya şurubuda çok ağır kokan iç bayıltıcı bişey. doktorumuz bizi tatmin etmediği yanlış yönlendirdiğini düşündüğüm için doktor değiştirdik oda üzüm pekmezi önerdi hem besleyici hem tatlandırıp lezzet katıyor bu şekilde içe içe aradada pekmezsiz verdim çok şükür sadede içmeye başladı sabah kahvaltısı olarak milupanın 8 tahıllısı var içine biraz keçi peyniri gün aşırı yaklaşık yarım yumurta katıp yediriyorum öğlenleri ufak kase keçi yoğurdu akabinde sebze çorbası elime hangi sebze geçerse katıyorum üzerine bir çay kaşığı zeytinyağı yiyor. irmikli karışımlı incir yada kayısı muhallebisi yapıyorum baya lezzetli severek yiyor. Hipp in pirinçli ve tahıllı maması var sütsüz bunları baya kullandık. kuzu eti ve eti kaynattığımız suyu besleyici her yönden mutlaka yedirmelisiniz inek eti zaten bebişlerimize yasak.her verdiğim sebzeyi yada meyveyi ilk başda 2 - 3 gün arayla verdim hangileri dokundu tespit ettim bu şekilde kendimize öğün listesi yaptık. inş tez günde atlatırız bebişlerimiz herşeyi tüketebilir..

çok sağ ol.aynı durumda olan birilerinin fikrini almak çok iyi geliyor. bunu ancak yaşayan anlıyor. çok şükür neocate'e bir nebze olsun alıştı anne sütüyle karıştıra karıştıra sonunda az da olsa suyla içmeye başladı. pregomin as'ı yeni aldık hiç istemiyor ağzına bile yaklaştırmıyor.kokulara karşı çok duyarlı. ben de güç bela bugün buldum vanilya şurubunu daha denemedim. umarım işe yarar. biz yumurta da tüketemiyoruz henüz test yapılmadı ama büyük ihtimalle ona da alerjisi var.ben de doktorumuz hiç ek gıda yok demesine rağmen az az sebze çorbası sebze püresi meyve veriyorum.yoksa aç kalacak. zaten ekmek görünce saldırıyor.umarım en kısa zamanda atlarız.

benim bebeğim 6.5 aylık emziriyorum yenibaşladım ek besine hep yoğurt veriyorum geçen bi mercimek çorbası verdim meyve suyu sıkıyorum taze onlardanda veriyorum daha çeşitlendirmedim. birde diyolar ya tvde günde 2 çay bardağını geçmesin ek besin diye o ne zamana kadar geçerli ne zaman arttırıcaz..

merhaba benım oglum 5.5 aylık kırkından berı barsaktan kanaması oluyor

merhaba benım oglum 5.5 aylık kırkından berı barsaktan kanaması oluyor

gastrolojıde takıpteyız once sut ve sut urunlerı kesıldı ama kanama devam ettı.sonra kuruyemısler sonra meyveler .anladıklarımız domates tahın susam antep fıstıgı .bebeıs agladıkca ara verıp yazıcam acaba çoklu besın allerjısını nerde yaptırdınız ve de nekadarlıkken

gastrolojıde takıpteyız once sut ve sut urunlerı kesıldı ama kanama devam ettı.sonra kuruyemısler sonra meyveler .anladıklarımız domates tahın susam antep fıstıgı .bebeıs agladıkca ara verıp yazıcam acaba çoklu besın allerjısını nerde yaptırdınız ve de nekadarlıkken

suan ek besınlere gecmeye ugrasıyoruz patates verdım bugunde patatese prınc ekledım bezı kanlıydı.yarın dr ıle konusucam sonra havuc eklıycektım dr umuz anne sutunu ısrarla devam et dedı.

Arkadaşlar bazı sitelerde inek sütü alerjisi bitmiş fakat ellerinde mama kalmış aileler mamaları çok müşkül fiyata satıyorlar. Bilginize. Sahibinden . Com gibi

bizdede maalesef yeni çağın hastalığı denilen alerji var neocate kullanıyrm yoğurt yapılıyomu varsa tarif ist.
bide muhallebi tarifleri hippin ürünlerini nerden temin edebilirim aradım bikac yerden ama bulamadım

İnek sütü alerjisi olan bebeklerin anneleri ek besinlere başlarken zorlanıyor. Acaba başka şeylere de alerji olur mu korkusu da biraz engelliyor onları. Diğer öğünler daha kolay ama özellikle kahvaltıda çok zorlanıyorlar. Genellikle bu dönemde bisküvi+peynir ve yumurtalı karışımlar hazırlanıyor. Ama bu bebekelr için bisküvi de sorun. İnek sütü içeriyor. Ben bir bisküviyi söylemek istiyorum. Bu alerjik bebekelr için. Bimbono Bisküvi. Eczanede satılıyor. İçinde süt, tereyağı, yumurta ve gluten yok. Genellikle özel bisküvilerin proteini düşük. Ama Bimbono'nun besin bileşimi olması gerektiği gibi. Hem de organik. Besin alerjisi olan çocuklar için. Annelerin de tüketmesi mümkün. Bizimkiler çok rahat ettiler. Bimbono bisküvi ile Pregomin veya Neocate mamayı karıştırıyorlar. Hatta birer kaşık zeytinyağı ve pekmez de ialve ediyorlar. Çocuk da güzel kilo almaya başladı. Sevgiler... İyilikler dilerim.

Arkadaşlar bazı sitelerde inek sütü alerjisi bitmiş fakat ellerinde mama kalmış aileler mamaları çok müşkül fiyata satıyorlar. Bilginize. Sahibinden . Com gibi

satılması hiç hoş değil, gruplar var malum sitede, orda ücretsiz gönderimler oluyor herkes birbirine yardımcı oluyor, bir arkadas için 30,40 mama bulduk daha yeni mesela, bende gönderdim birkaç kutu başka birine, bende rapor yokken bana gönderdiler, sonuçta bunu devlet ücretsiz veriyor satmak hiç doğru değil ihtiyacı olana vermek lazım

merhaba herkese,

4 aylık bi kızım var ve dün ilk defa süt proteini alerjisinden bahsedildi...sürekli kusma yeşil, sulu bazen mukuslu kaka, yüzde atopik dermotit ve yavaşlayan kilo alımı şikayetleri ile gittik. bi çok dr a gittik ama ilk kez alerjiden bahsedildi gerekli kan testleri yapıldı sonuç bekliyoruz...kısa zaman sonra aranıza katılabilirim şimdi tüm başlığı baştan sona okuyacağım..

meraba kızlar
oğlum 4,5aylık ve 2,5aydır vücudu çok kuru ve kızarıklıklar var, atopık dermotit dediler ,bıoderma kullandık ama fayda goremedık sürdükten 2saat sonra eskısı gıbı oldu gogus,bacak ve kollarda var,arada yanaklaındada oluyor
doktor test konusundada pek emın konuşmadı,sebebi bulunmaz genelde dedi.babasında sebebi bulunamayan ürtiker var o yüzden ve beyaz tenlı bu sebeplerden kaynaklı dedi.
dün itbariyle kendıme yumurta ,sut, kuruyemıs diyeti başladım. ilk günden ne,yıyecegımı bılemedim. oğlum 15gundur 5-6cay kaşığı yoğurt yıyordu ama onuda kestım tamamen beni emiyor 2gundur,kaç gun yapmalıyım bu diyetıbıde sut hazır herseyde var nerdeyse,
bıskuvı gofret çıkolata ...helva...
bı reçel var kahvaltılık
bana tecrüberinizi yazarsanız sevinirim, test yaptırmak yerıne diyetle bi deneyım dedim

satılması hiç hoş değil, gruplar var malum sitede, orda ücretsiz gönderimler oluyor herkes birbirine yardımcı oluyor, bir arkadas için 30,40 mama bulduk daha yeni mesela, bende gönderdim birkaç kutu başka birine, bende rapor yokken bana gönderdiler, sonuçta bunu devlet ücretsiz veriyor satmak hiç doğru değil ihtiyacı olana vermek lazım

merhaba elimde baya çok inek sütü allerjisi olan bebekler için olan mamadan var bizim bebek sevmedi öylece kaldı gerçekten ihtiyaç sahibi olan birine vermek istiyorum yardımcı olurmusunuz

arkadaşlar oğlum 5ay 20 günlük ek gıdaya başladık şeftali elma ve sebze çorbası tabi bide neocate veriyorum başka neler verebilirim bide neocateyle muhallebi yapan varmı şu kahvaltı mamaları var bide içinde süt olmayan onlar neocateyle olur acaba çünkü devam sütüyle yapılıyormuş yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :3:

arkadaşlar oğlum 5ay 20 günlük ek gıdaya başladık şeftali elma ve sebze çorbası tabi bide neocate veriyorum başka neler verebilirim bide neocateyle muhallebi yapan varmı şu kahvaltı mamaları var bide içinde süt olmayan onlar neocateyle olur acaba çünkü devam sütüyle yapılıyormuş yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler :3:

Back
X