merhaba arkadasım öncelikle gecmiş olsun ALLAH hiç birimize baska sıkıntı yasatmasın bizim son zamanlarımız artık aynı dönemlerdeyiz senin suanki zamanlarını gectik cok sükür sende gececeksin insallah huzurla bitirirsin insallah önümüzdeki zamanlarını sende kısa zamanda cok sey yasamıssın suan tam kacıncı haftandasın sanırım bilmiyorum ama benim 18. haftamda görünmüştü kistler ve 2 tane idi sag ve sol olmak üzere 8 ve 7 santimdi sanırım 24. haftamda gecmsiti bizde cok üzüldük cok taktık kafamıza gerek yokmus onu anladım sende rahat olamaya calıs kötü seyler aklına getirme inşallah hiç birimizin bebeginde ömür boyu hiçbir problem olmaz.adını yazarsan dualarımda öyle anmıs olurum tekrar gecmiş olsun...
mrb kızlar
doğuma az kaldı doğum seklini belirlediniz mi.hala kafam karısık ama sezeryan istiyorum ben.normal doğumu yapabileciğme inanmıyorum cok korkuyorum:18: konuştunuz mu doktorunuzla catı muayenizi falan yaptı mı?
Çok sağ olasın. Benim adım Nesrin. Ben şu an 22 artı 3 teyim. 21 artı 4 te öğrendik ondan önce de 12 artı 4 te ayrıntılıya girmiştim kist filan yoktu...İnşallah benim bebeğimde de geçer kist. Ben 2 yıldır çok zorluklar yaşadım arkadaşım. 2 yıl önce de 25 haftalık 800 gram oğlum rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı yoğun bakımda. Ardından 9 ay sonra da düşük yaptım 8 haftalık. Bu arada bu ocaktada pgt li tüp bebek denedik tutmadı 2 ay sonra 35 yaşında menopoz sınırında olmama rağmen doğal hamile kaldım... Şimdi de başta kanamalardı, serklajdı, amniyo sıvımın sızmasıydı, 4 lü testti, kistti bunlarla uğraşıyorum Allahım beterinden esirgesin şükür oğlum benimle hala:)) Allah sizlere de hayırlı doğumlar nasip etsin... Amin...
Canım arkadaşım bana destek oldun sağ ol...:))
Ben sana eğer tıbbi bir zorunluluk yoksa normal hatta epiduralle normal doğum tavsiye ederim. Benim hikayem o kadar karışık ki...
Benim 8 yaşında bir oğlum var onda da zor bir hamilelik yaşadım 29 artı 4 te 4 cm rahim açılmış doğum başlamıştı sancım da vardı şükür hastanede tedavi ile hep yatarak 38 e geldim. 38 de normal sancım başladı ve 3 saat sonra gittim dr ye ve doğum az kalmıştı dr makasları hazırlayın dedi ve ben korkuma indim doğum sandalyesinden sezaryene aldırdım kendimi onca acı çekip doğuma ramak kala... Aradan yıllar geçti. (5 yıl) Ben yine hamile kaldım malesef rahim ağzı yetmezliğinden 25 haftada erken doğum yaptım. Normal doğum yaptım 800 gramdı oğlum... (aRADA 8 HAFTALIK DÜŞÜK Kİ büyk oğlumdan öncede 8 haftalık düşüğüm var)Bu marttada bu bebeğime hamile kaldığımı öğrendim daha 12. haftada rahim ağzı uzunluğum 2 cm e inmişti ki normali 4-5 cm dir. Serklaj denen dikiş şarttı. Doç. Dr. Arda Lembet dr m karından 4 yerden kesi açılarak yapılan laparoskopik serklajla rahimin dikilmesini uygun gördü. Operasyon 40 dakika normalde benim 3 saat sürdü. Çünkü 8 sene önce yaptırdığım sezaryen dikişim mesaneme yapışıkmış. Bu sezaryenlerde olabilen bir komplikasyonmuş ve sezaryen dikişimle mesanemi ayırmışlar. Tam bir hafta sondayla durdum. 3 gün sonra sondadan sıvı geliyordu acile gittik kontrol edildi idrarmış eve geldim yine geldi sıvı ama ben idrar diye önemsemedim 3 gün sonra gittik dr me ve maesef bebeğin suyu bitmek üzereydi 10 gün kadar hastanede kaldım dr m de ümitsizdi son manevra sıvı ekleyeceğiz dedi ve bir mucize oldu kese kendini tamir etti...Nereden nereye sezaryenin birçok komplikasyonu var pek masum değil. Şayet şartlar uygun olursa normal tavsiye ederim. Şu an benim normal şansım yok rahim ağzına atılan dikişler çok yukardan olduğu için vajinal dikişler alınamıyor ve sezaryen olacak ama keşke normal doğum yapabilseydim...
canım ya cok gecmiş olsun.bisürü sey atlatmışsın kolay değil bukadar sey yasamak Allah yardımcın olsun baska dert vermesin .haklısın normal doğum daaha iyi bi yöntem ama okadar cok korkuyorum ki.dün doktor kontrolum vardı onla konuştum 38.haftanda karar verecez catı muayeneni yapıcaz dedi.hayırlısı olsun bakalım.karar veremiyorum bu konuda, kafam cok karışık.Allah hepimize saglıkla bebeklerimizi kucağımıza alıp buyutmeyi nasip etsin inşallah.
mrb kızlar
doğuma az kaldı doğum seklini belirlediniz mi.hala kafam karısık ama sezeryan istiyorum ben.normal doğumu yapabileciğme inanmıyorum cok korkuyorum:18: konuştunuz mu doktorunuzla catı muayenizi falan yaptı mı?
Çok sağ olasın. Benim adım Nesrin. Ben şu an 22 artı 3 teyim. 21 artı 4 te öğrendik ondan önce de 12 artı 4 te ayrıntılıya girmiştim kist filan yoktu...İnşallah benim bebeğimde de geçer kist. Ben 2 yıldır çok zorluklar yaşadım arkadaşım. 2 yıl önce de 25 haftalık 800 gram oğlum rahim ağzı yetmezliğinden erken doğdu 4 gün yaşadı yoğun bakımda. Ardından 9 ay sonra da düşük yaptım 8 haftalık. Bu arada bu ocaktada pgt li tüp bebek denedik tutmadı 2 ay sonra 35 yaşında menopoz sınırında olmama rağmen doğal hamile kaldım... Şimdi de başta kanamalardı, serklajdı, amniyo sıvımın sızmasıydı, 4 lü testti, kistti bunlarla uğraşıyorum Allahım beterinden esirgesin şükür oğlum benimle hala:)) Allah sizlere de hayırlı doğumlar nasip etsin... Amin...
nesrinciğim cok sey atlatmıssın cok cok gecmiş olsun Allah bir daha yasatmasın evet bebeğin seninle herseye ragmen bi problemde cıkmaz inşallah zaten kistte cok küçük 2 hafta sonra dr kontrolunde görünmüycektir gecmiş olacak. Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin AMİN
nesrinciğim cok sey atlatmıssın cok cok gecmiş olsun Allah bir daha yasatmasın evet bebeğin seninle herseye ragmen bi problemde cıkmaz inşallah zaten kistte cok küçük 2 hafta sonra dr kontrolunde görünmüycektir gecmiş olacak. Allah hepimize hayırlı dogumlar nasip etsin AMİN
mrb kızlar
Merhaba arkadaşlar 8 sayfayı da okudum özellikte şu an son haftalarında olan annelerimiz çok sıkıntı çekmişler geçmiş olsun Allah bir daha sıkıntı yaşatmasın sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah. Benimde 4 gün önce bebeğimin basında 3.8 mm kist çıktı. Burada okuduklarımdan herkesinkinib geçmiş olduğunu öğrenince rahatladım. Benim yalnız 4 lü testimde de sorun çıktı 2 yerde yaptırdım birinde 10 da 1, birinde 63 te 1 trizomi 21 riski çıktı. Ayrıca 13 artı 4 te rahim ağzı yetmezliği nedeniyle karından 4 yerden kesi atılarak serklaj dikişi yapıldı rahime... Ve bir hafta sonra suyumun azaldığını ( bir hafta sonda takıldı sondadan idrar kaçıyor sandım meğer amniyo sıvısıymış ) öğrendim 10 gün yattım hastanede. Mucize dedi dr m ve düzeldi. Ardından 4 lüde sorun çıktı ama dr m perinatolog doç. dr. Arda Lembet ben sana bu sıvı sızması nedeniyle amniyo yapmam dedi. Downlu bebeklerde bu kistler geçmezmiş sanırım. İnşallah geçer başka ultrason bulgusu yok inşallah sağlıklıdır bebeğim bana da dua eder misiniz?
Sağ olasın canım trizomi 18 ler sanırım yaşamıyormuş yanlış mı biliyorum benim trizomi 21 down sendromu yani. Ama bu kist dışında bulgu yok 10 gün kadar da önden gidiyor şükür... Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var sağlıksız olsaydı bu da şimdiye dek düşerdi diyorum... inşallah sağlıkla doğar hepimizin bebişleri... Kızmış sanırım sizin Allah uzun sağlıklı uzun ömür versin kızınıza ...merhaba canım senin sıkıntıların da büyükmüş.. inş hayırlı sonuca erdirir allah ım.. trizomiden korkuyorsun okuduklarımdan anladığım kadarıyla... tr çok ağır bir hastalıktır.. çok başka kusurlar olurdu bebeğinde.. zaten tr olan bebeklerin çoğu doğmadan düşüyorlarmış.. doğanlar ise en çok 1 yaşına kadar yaşıyormuş.. çünkü bu bebeklerde çok fazla biyolojik ve fizyolojik kusur oluyormuş.. perinatoloğunun gözden kaçırması imkansız yani... koroid kistleri de geçiyor.. ama insan endişeleniyor yine de haklısın. inş bebeğini çok sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın.. çok geçmiş olsun...
Sağ olasın canım trizomi 18 ler sanırım yaşamıyormuş yanlış mı biliyorum benim trizomi 21 down sendromu yani. Ama bu kist dışında bulgu yok 10 gün kadar da önden gidiyor şükür... Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var sağlıksız olsaydı bu da şimdiye dek düşerdi diyorum... inşallah sağlıkla doğar hepimizin bebişleri... Kızmış sanırım sizin Allah uzun sağlıklı uzun ömür versin kızınıza ...
arkadaşlar benimde hamileliğimde bu kısten oluştu.fakat zamanla kayboldu.2 yıl önce kızıma hamile idim.amniyosentez yaptırdım.fakat 2. hamileliğimde yapmadım.birden bu kist çıktı.benim birde yaşım da var 38.ama allaha şükür kayboldu ve şu an 3 aylık dünyalar tatlısı birde oğlum oldu.sakın canınızı sıkmayın.bu kıstlerin çoğu kayboluyor.allaha emanet olun
evet canım senin de söylediğin gibi bebek sağlıksız olsaydı düşerdi çoktan.. sen gönlünü ferah tutmaya çalış.. ben o zamanlar okadar çok sıktım ki canımı, üstüne daha farklı ne sorunlar yaşadım.. hiç gerek yokmuş yani..
inş sağlıkla alırız kucağımıza bebeklerimizi.. başka hiçbir şey istemem sağlıklı olsunlar inş...
Sağ olasın canım trizomi 18 ler sanırım yaşamıyormuş yanlış mı biliyorum benim trizomi 21 down sendromu yani. Ama bu kist dışında bulgu yok 10 gün kadar da önden gidiyor şükür... Benim 2 tane 8 haftalık düşüğüm var sağlıksız olsaydı bu da şimdiye dek düşerdi diyorum... inşallah sağlıkla doğar hepimizin bebişleri... Kızmış sanırım sizin Allah uzun sağlıklı uzun ömür versin kızınıza ...
pardon canım evet haklısın trizomi 13 ve 18 ler cok agır anomaliler ve yasamıyolar.seninkinin 21 olduğunu ikili ve dörtlü testinden mi cıkardı doktorlar.cünkü bu kist trz 21 oranını arttırmıyo benim bildiğim kadarıyla.sana bu konuyla ilgili bi link göndericem ordan da oku Koroid Pleksus Kisti (Choroid Plexus Cyst: CPC) |
zaten doktorun perinatologmus en iyisini o bilir.ama bildiğim bişey var bu teknoloji ilerledikçe bu testler bu kistler aslında hiçbişeyi olmasa bile bebeğimizin, yüreğimizi ağzımıza getiriyolar.artık doktora gitmeye korkuyorum
Canım 2 li de 20 bin 200 de 1 di trizomi21, 4 lüde bir yerde 10 da 1 çıktı başka yerde yenilettim 63 te 1 çıkmış... ultrasonda bulgu yok. Ama eşimde başka bir genetik sorun vardı diye bize pgt ile tüp denetik genetiğe 4 embriyom gitti birinde trizomi 21 vardı 2 sağlıklı birinde her türlü sorun. Ama 5. gün transfer olacağı gün embriyolarım öldü transfer olmadı 2 ay sonra doğal hamile kaldım...
anladım canım.umarım hiçbişey cıkmaz bebeğinde.zaten o kan testlerinin cok bi anlamı yok coğu zaman yanlış cıkıyolar.ben de dün gittim doktora beni normal doğum konusunda ikna etmeye calıştı.boşuna bıcak altına yatma diyo.ötekinde de kesme dikiş var dedim.ordaki dikiş daha kolay iyilesir diyo.biraz ikna oldum ama cooooooooook korkuyorum.hayranım bu normal doğuma korkmadan giden anneler de, kararında net olup ben sezeryan yapacam diyen annelere de.ben karar veremiyorum
Kızlar randevudan geldik... 3.8 mm lik Koroid Pleksus kistimiz geçmiş şükür:)) Bugün itibarıyle 23 artı 4 günlük oldum. Ama bebek yüzde 3 lük en üst sınırda çıktı kilo olarak. 815 gram. 2 gün sonraya şeker testim var umarım şeker çıkmaz. Zayıf olur bir dert kilolu olur ayrı dert.
Amniyo dışında genetik sorunun netlik kazanmayacağını yine söyledi yok dedik zaten bu haftadan sonra sorun olsa da yapılacak bir şey yok ki bu konudaki düşüncemi siz de biliyorsunuz dedim...
Rahim ağzı uzunluğum 2.6 iyi:)) Bizden haberler böyle...
..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?