• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinde Ultrasonda Anomali Görülenler Bakabilir mi? (17.hafta)

Bi de sizin bebeğinizdeki asit sadece karnında mıydı? Bizim asit sadece karında şuan tabi akciğerler daha vahim durumda tek sorun asit de değil. Akciğerler yüzünden kalp de küçücük kalmış ve sıkışmış. Bana dün genetikçiler şuan akciğerleri kullanmadığı için karnınızda ölmeyebilir dediler (boşuna bekleme gibisinden). Ben de tek sorun o değil ki çocuktaki asit git gide artıyor ve kalbi basınç altında dedim bi şey demedi. Aldırmayı reddettiğimiz için mi öyle söylüyor anlayamadım.
Test sonuçlarınız çıktı mı

Gerçekten çok zor bir seçim şuan düşünüyorum yine olsa yine beklerdim son ana kadar… ama o süreç o kadar yıpratıcı ki resmen bedenim yavruma mezar oldu. Ama bazı şeyler için çözüm yok onun için siz en az hasarla atlatmanız lazım ben direkt sezeryan oldum karnı özellikle çok şişmişti asitten dolayı ama son kontrolde doktor cilt altı ödem oluştuğunu ve kalbe giden akımlardan birinin de durduğunu söyledi. Ciğerleri de gelişmemişti böbrekleri de gelişmedi çoğu organı gelişmedi çok kötü durumdaydı bacak boyu kısaldı kemikleri uzamamıştı hangi haftada gelişiminin durduğunu bilmiyorum ama o asit bir anda oluyormuş öyle söylediler O zamanlar pek bebeğin durumunu soramıyordum duymak istemiyordum. Ama Bizimde durumu çok kötüydü ama bu durum su toplaması nedeniyle oluşmuş hidropsta gelişim sırasında olan bir sıkıntı. 27 haftalıkken 34 haftalıktı karnındaki su.
Evet o testi de şuan fark ettik biz o zaman bir sürü kan verdim test yaptım ama en önemlisi parvoymuş şuan anlıyorum ama doktor yine de yüzde yüz parvovirüsten öyle oldu demiyor neyden oldu neden oldu tüm sorularım cevapsız yeni gebelik içinde korkuyorum
Parvovirüs genelde hidropsa sebep oluyormuş. Hidropsu da araştırmıştım ben bazen sebebi bulunmayabiliyormuş da ama siz iyi bi genetikçiyle görüşün mutlaka o yönlendirsin :( bizimkinde nadir solunum yolu hastalığından şüpheleniyor şuan başka anomali eşlik ediyor mu bilmiyorz ama etse de etmese de bu hastalığa ölümcül diyorlar. Rabbim hepimize sabır versin kimseye yaşatmasın bu kaygıyı. Bizim hastalıkta da hidrops oluyormuş ve karnı dediğiniz gibi şimdiden çok büyükmüş.

Back
X