Bebeğinde Ultrasonda Anomali Görülenler Bakabilir mi? (17.hafta)

Bi de sizin bebeğinizdeki asit sadece karnında mıydı? Bizim asit sadece karında şuan tabi akciğerler daha vahim durumda tek sorun asit de değil. Akciğerler yüzünden kalp de küçücük kalmış ve sıkışmış. Bana dün genetikçiler şuan akciğerleri kullanmadığı için karnınızda ölmeyebilir dediler (boşuna bekleme gibisinden). Ben de tek sorun o değil ki çocuktaki asit git gide artıyor ve kalbi basınç altında dedim bi şey demedi. Aldırmayı reddettiğimiz için mi öyle söylüyor anlayamadım.
Test sonuçlarınız çıktı mı

Gerçekten çok zor bir seçim şuan düşünüyorum yine olsa yine beklerdim son ana kadar… ama o süreç o kadar yıpratıcı ki resmen bedenim yavruma mezar oldu. Ama bazı şeyler için çözüm yok onun için siz en az hasarla atlatmanız lazım ben direkt sezeryan oldum karnı özellikle çok şişmişti asitten dolayı ama son kontrolde doktor cilt altı ödem oluştuğunu ve kalbe giden akımlardan birinin de durduğunu söyledi. Ciğerleri de gelişmemişti böbrekleri de gelişmedi çoğu organı gelişmedi çok kötü durumdaydı bacak boyu kısaldı kemikleri uzamamıştı hangi haftada gelişiminin durduğunu bilmiyorum ama o asit bir anda oluyormuş öyle söylediler O zamanlar pek bebeğin durumunu soramıyordum duymak istemiyordum. Ama Bizimde durumu çok kötüydü ama bu durum su toplaması nedeniyle oluşmuş hidropsta gelişim sırasında olan bir sıkıntı. 27 haftalıkken 34 haftalıktı karnındaki su.
Evet o testi de şuan fark ettik biz o zaman bir sürü kan verdim test yaptım ama en önemlisi parvoymuş şuan anlıyorum ama doktor yine de yüzde yüz parvovirüsten öyle oldu demiyor neyden oldu neden oldu tüm sorularım cevapsız yeni gebelik içinde korkuyorum
Parvovirüs genelde hidropsa sebep oluyormuş. Hidropsu da araştırmıştım ben bazen sebebi bulunmayabiliyormuş da ama siz iyi bi genetikçiyle görüşün mutlaka o yönlendirsin :( bizimkinde nadir solunum yolu hastalığından şüpheleniyor şuan başka anomali eşlik ediyor mu bilmiyorz ama etse de etmese de bu hastalığa ölümcül diyorlar. Rabbim hepimize sabır versin kimseye yaşatmasın bu kaygıyı. Bizim hastalıkta da hidrops oluyormuş ve karnı dediğiniz gibi şimdiden çok büyükmüş.

Amniyosentez sonucu çıkmış almaya gidicez bakalım ne diyecekler çok endişeliyim
Böyle bir durumun olduğunu hiç bilmiyordum. :( okuyunca çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum. İnşallah bebegin içinde senin içinde en hayırlısı neyse o olur.

Böyle bir durumun olduğunu hiç bilmiyordum. :( okuyunca çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum. İnşallah bebegin içinde senin içinde en hayırlısı neyse o olur.
Amin 🙏🏻 16.haftada gördü doktor. İnşallah herkes sağlıkla kucağına alır bebeğini zor bi imtihan

Tatlı kuşum hayırlı haberler olsun inşallah aklımız sende
Test sonuçlarınız çıktı mı
Ne yaptınız acaba durumunuz nedir
Kızlar amniyosentez sonucu temiz geldi ama ultrason da bi o kadar kötüleşmiş bebeğin suyu çok azalmış. Nerdeyse bitmiş dediler. O yüzden array ve wes testlerini yaptırıcaz daha detaylı genlere bakılacak. Doktor baya ümitsiz ama sonlandırmadım yine de bekliyorum.

Kızlar amniyosentez sonucu temiz geldi ama ultrason da bi o kadar kötüleşmiş bebeğin suyu çok azalmış. Nerdeyse bitmiş dediler. O yüzden array ve wes testlerini yaptırıcaz daha detaylı genlere bakılacak. Doktor baya ümitsiz ama sonlandırmadım yine de bekliyorum.
Canım inşallah ondada temiz sonuçlar gelir, ben bilmediğim için soruyorum amniyosentez temizse array ve wes ile neye bakılıyor, Allahım yine bir mucize olurda herşey tertemiz çıkar inşallah, Allahım istedi o suyu ona deniz eder, dualarım hep seninle aklımda

Insallaj her sey tertemiz gelir sağlıkla alırsın kucağına bebeğini. Amniyosentez bir sorun olduğunda kesine yakin sonuc vermiyor muydu,yanlış mı biliyorum

Canım inşallah ondada temiz sonuçlar gelir, ben bilmediğim için soruyorum amniyosentez temizse array ve wes ile neye bakılıyor, Allahım yine bir mucize olurda herşey tertemiz çıkar inşallah, Allahım istedi o suyu ona deniz eder, dualarım hep seninle aklımda
Array ve wes daha detaylı canım tüm genler taranıyormuş çok nadir hastalıklar çıkıyormuş. Allah razı olsun 🙏🏻

Insallaj her sey tertemiz gelir sağlıkla alırsın kucağına bebeğini. Amniyosentez bir sorun olduğunda kesine yakin sonuc vermiyor muydu,yanlış mı biliyorum
Evet amniyosentez çok güvenilirmiş ama bizim durumumuz biraz farklı daha çok metabolik veya çok nadir bi hastalıktan şüpheleniliyor. Hatta onlar bile temiz çıkabilirmiş tamamen gelişimsel ve tesadüfi bi hastalık da olabilirmiş. Tek gen hastalıkları vs amniyosentezde taranmıyormuş. Zaten bulgularımız hala kötü dediğim gibi. Teşekkür ederim🙏🏻

Evet amniyosentez çok güvenilirmiş ama bizim durumumuz biraz farklı daha çok metabolik veya çok nadir bi hastalıktan şüpheleniliyor. Hatta onlar bile temiz çıkabilirmiş tamamen gelişimsel ve tesadüfi bi hastalık da olabilirmiş. Tek gen hastalıkları vs amniyosentezde taranmıyormuş. Zaten bulgularımız hala kötü dediğim gibi. Teşekkür ederim🙏🏻
Merhaba son durumunuz nedir Sizi merak ettim Rabbim kolaylık versin içinizi ferahlatsın imtihanınızı kolaylaştırsın

Merhaba son durumunuz nedir Sizi merak ettim Rabbim kolaylık versin içinizi ferahlatsın imtihanınızı kolaylaştırsın
Allah razı olsun canım 🙏🏻 durumumuz aynı malesef bi gelişme yok sonlandırmadık da. Amniyosentez temiz geldi array bakacaklar şimdi de. Suyum da çok azalmış nerdeyse bitmiş dediler.

Back
X