Doğuma Hazırlık bebegine kayinvaldesinin yada kayinbabasinin ismini koymak zorunda kalanlar buraya!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sanırım ölmüşlerse konuluyoda. sağken karışmaları gıcık bi durum dimi kızlar. ah şu kaynanalar. gerçi ben kaynana nedir bilmiyorum ama insan bazen keşke olsaydı diyor. yinede kıymetini bilin. en kötü kayınvalide ve görümce en iyi eltiden 100 kat daha iyidir.

selam arkadaslar ben ilk bebegime hamileyim ve kizimiza kayinvaldemin ismini koymak zorundayiz eski adetler iste okadarda kotu deil ismi ama bana kalsa baska isim koyardim sonucta ilk bebegim insan hevesleniyor.topiklerde gormedim herkes kendi istedigi ismi koyuyor bebegine.siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ben bosunami takiliyorum aceba isim konusuna??CADIARZU

benimde kayınpeder erkek olursa benim adımı koyun dedi.bende eşime valla koyulacaksa benim babamın adınıda koyarız dedim.e iki isimde pek güzel değil ve benim babam vefat etti hani hatıra falan olur dedim.sonra ikisinide koymamaya karar verdik.bunu kayınpedere söylemek zor oldu kalbi kırılacak diye.ama adam olgunlukla karşıladı.gerçi belki bozulmuştur ama ben anne baba ismi koymaya karşıyım

bende kayınpederimin ismini koyucam.aslında yanına bir isim daha düşünüyorum zaten o isimlede çağırılır herhalde.

peki bu kayinpederrinin isminin yanina ikinci isim koyan arkadaslar cocugunu hangi isimle cagiriyorlar. benim halamin gelini kayinbabasinin yaninda onun ismiyle onlar yokken kendi koydugu isim ile cocguna seselniyordu o bile sorun oldu..

Bunu onceden hallediceksiniz 7 ayında bi isim listesi çıkarıp eşinizle koyucaksınız bi yere.Kimse kaynana ve ya kaynata ismi koymak zorunda degil.Mesela bana da eşim annesinin adını koymak istedigini soyleyince daha hamileydim çok direndim ve koymadi.

arkadaslar bunu cok guzel bir cozumu var hem kayinvaldenizin kayinpederinizin ismini hemde kendi sevdiginiz bir ismi birarada kullanabilirsiniz mesela abim oglu oldugunda illa babamin adni koyacagim dedi ki bizimkilerin hic boyle bir talebi olmamasina ragmen yengemde kagan ismini seviyordu adi yusuf kagan oldu nufus cuzdanindada ikisi bir arada genelde kagan densede cocuk yusuf denincede donup bakyor sonucta :) anlayacaginiz herkesin gonlu oldu :) benim oglum olursa esimin adini koymak istiyoum( sertac) ama o istemedigi icin oglum olursa bilge kizim olursa simdilik tabi miray irem duru yada derin ismi yakisir diye dusunuyorum..

ikinci bebege hamileyim ben valla benim de eşim tutturdu kız olursa annesinin ismini koyucam diye ne kadar direndim olmadı iyi bir insan olsa da neyse.Mesela oglum olsa inşallah hem dini ad olucak hem kayinbabamin ismi ama çok iyi insan ondan ben dünden raziyim ama kaynanamın ismini duymak bile beni delirttiyi halde yine koymak zorundayim.maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaleseffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

ben hamile oldugumu yeni ogrendigim zaman kayinvalidemin cok begendigi kiz ismi vardi direk birsey soylemesede imada bulundu gorumcemin kizi olsa o koyucakmis kayinvalidemin istedigi ismi ama onun oglu oldu belki sizin kiziniz olur ben bu ismi cok seviyorum dedi bende ne bicim isim o oyle ben olsam koymam dedim sakayla karisikta anne sen yap bi tanede kendi yaptigina koyarsin bu ismi dedim ve konu hic acilmamak uzere kapandi

rabbim bağışlasın hepimizin evlatlarını..rabbim adıyla yaşatsın..
kesinlikle katıkıyorum bu ıSıM KOYMA ANNENıN HAKKIDIR!!!!!!benim oğlum oldu ilk torun büyüklerden kimse bişey demedi her defasında konu açıldığında kendi istedğiniz ismi koyun dediler ama biz isteye isteye kbabamın ismin koyduk(mustfa)yanınada ben rüyamda gördüğüm ismi (emiri )koyduk kimsenin aklı hatrı kalmadı şimdi mustafa emir deniyo çokda yakışıyo....ama etraf konu komşu saolsun ağzımdan burnumdan getirdi koyduğm ismi 'emir neymiş' hadi mustafası varda ........n kadar cahil düşüncesiz insanlar var allahım lohusa halimle ne tepkiler aldım...komşular soruyo ne koydunuz diye k validem sadece mustafa yı diyordu amaç ne anlamdım ama şimdi söylerken ikisini bir diyo.....

valla bizimkiler de kayınpederimin ismi konusunda çok direndi ama ne saçmalık yaa o isimden biri var zaten 2.ne gerek...son güne kadar cinsiyetini söylememiştik kimseye eşimle birlikte zaten doğuncada eşim gitti nüfusa benim istediğim ismi yazdırdı o kadar..bence tamamen kararlı olmakla alakalı benim çocuğumun adıysa tabiki ben koyarım millete ne o da kendi çocuğunu kendi koymuş ve babasının ismi değil..

Merhaba,

ben suan 30 haftalik hamileyim,2 hafta once kizim olacak diye sevinirken,doktorun yanlis gordugunu ve oglumun olacagini ogrendim. Erkek olmasina uzulmedimde sonucta cani veren Allah,istese onu bile vermezdi ama kiza cok alismistim,sanki kizimi kucagima almis,sevmis ve benden onu almislar gibi uzuntuye kapilmistim. bunun ustune ben sokumu atlatamamisken kayinvalidem kayinpederimin yaninda cocuga dedesinin ismini verin dedi. k.babam yok ben istemiyorum diye yarim agizla soylendi,kayinvalidemde yok yok koysunlar olsun diye direndi.(yaa sen adami niye heveslendiriyorsun,benim fikrimi sordunmu) cok sinir oldum,hic birsey demedim ve duymamazliktan gelir gibi yaptim.bu isim hic cocuga yakisacak bir isim degil,ben kesinlikle begenmiyorum. :dilcikar: isim konusunda zaten cok sikintiliyim,cok begendigim ve cok sayikladigim ismi bana koydurtmuyor kayinvalidem,gorumcemin eski flortunun ismiymis diye.bence cok sacma birsey. kendi annemde cok ustume geldi,olmaz koy ismini adamcagiz sevinir diye. inanamiyorum yaa,resmen cildiracam,strese girdim artik.neden boyle insanlari cikmaza sokuyolar yaa.:kızgın: gonul almak icinmis!! neden? ben onlarin gonlunumu kirdimda alayim!! benim gonlumu kim alacak?!! gorumcemin iki oglu var ve ikisinede kayinbabasinin ismini vermedi,kendi begendigi isimleri koydu. benim buna hakkim yokmu yani!! o kadar Kuran'da gecen guzel isimler var ve ben cocuguma bu guzel isimleri laik goruyorum,sonucta vebalini ben tasiyacagim. bu sikintidan nasil kurtulacagim bilemiyorum...:çok üzgünüm:

özel durumlar dışında aile büyüklerinin isminin konmasına karşıyım bende.
yani anne baba ölmüş olurda koymak istenir falan.bi derece tamam.
ama hayatta olan aile büyüklerinin bu isim merakını anlayamam.
oğluma bi ara dedesinin ismini verelim dedi kaynanam.
dedim anne ben belki kızıcam oğluma,gel buraya xxx, eşek sıpası diyicem belki-tatlicadiarzu-ayıp olmayacakmı kayınpederedelikafadulden
yada annem torununu kucağına alıp nazlattığında kayınpederimin ismiylemi sevecek-tatlicadiarzu-
saçma işler.

14+2 günlük hamileyim aynı sorun bendede var.eğer erkek olursa eşim ismi hazır dedi.kayınpederimin ismi kendisi vefat etmiş bu yüzdende illaki o olacak diyor.aslında saygı duyoyorum ama ben bebeğime kendi istediğim ismi koymak istiyorum.ama malesef eşimin dediği dedik,nekadr uğraştıysam ikna edemedim daha cinsiyeti belli değil gerçi ama içimden erkek olacağı geçiyor.

ay benim oglumda olsa kizimda olsa onalrin ismini vercektik. ustelik benden once eltimin 3 oglu oldu hic birinede kayinbabamin ismini koymadi guzel deil diye. benim simdi kizim olcak kayinvaldemin ismini koyucaz.ikinci bebegim olurda erkek olursada kayinbabamin ismi hala bizi beklior. kac cocuk dogurcam sanki sunun surasinda

sana şunu sormak istiyorum canım kayınvalidenin ismi babaannesinin kayınpederinin ki dedesinin mi adet olmuş diyorsun öyle bir adet olsaydı eltinde koymak zorundaydı seni eşin mi zorluyo ki neden zorundaymışsın ya da şöyle yapın iki isim koyun biri de senin istediğin olsun

isim adı üstünde isim benim iki kızım var
babaannenin ismi ve görümcemin ismii
her iki büyümüzde yaşıyor lar ve çok sevinyorlar isimlerine konduğunaa

biz eşimle sevgiliydik,eşim erkek olursa devrim istiyorum dedi,bende doğa istiyorum dedim,kayınvalimde de hayır tek isim olucak dedi,daha biz sevgiliydik :))
bebişin cinsiyeti bellli değildi,kız olursa ecem olsun dedi,eşimin adı cem,ecem ismini çok istemiş kayınvalidem oğlu olunca cem koymuş,benim çocuğumda özlemini giderecek :))
bir önce sorun,aklınızda bişey varmı diye dimi?yok şu olsun direkt,onun dışında yorum yapan da kimse olmadı,
cinsiyeti belli oldu erkek,eşimin babası 10 yıl önce vefat etmiş,ben teklif ettim babanın adını koyalım diye,eşim direkt reddetti, daha 4 ay olmasına rağmen çocugumun ismini de hemen telefuz etmeye başladık ki kimse müdahaleye kalkmasın:)

Ay gerçekten şimdi düşüp bayılacam... ınanmıyorum ya bu sorunlar halen devam ediyormu??? Ben bu konuda çok netimdir. Çocuğumun üzerinde ben ve babasının dışında hiç kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum. ısim koyma konusunda da aynı. Ben hamile kaldığım ilk andan itibaren kızım olacağını biliyordum ve hep aklımdaki isim Selin'di. Kayınvalidem bırakın kendi ismini koymayı , modernleştrilmiş bir isim tavsiye etti sadece. Asya da güzel isim dedi. Asla ısrar etmedi. Ama ben Selin koymuştum ve herkeste biliyordu. Doğum yaptıktan sonra eşim kimliği çıkartmaya gidecek bi tuhaf oldum. Çünkü onun fikrini hiç sormamıştım. O da zavallım sesini çıkarmamıştı. Bak dedim beğendiğin bi isim varsa Selin'in yanına ekleyebilirsin dedim. Hoşuna gitti. Irmak güzel mi dedi. Bende beğendim. Selin Irmak oldu böylece.

arkadaşlar eşlerin babaları baba, anneleri anne de bizimkiler değilmi? dokuz ay karnımızda taşıyalım ne acılarla doğuralım sonra anne, babalarının isimlerini koysunlar oldu canım.

Hem benim hem eşimin babası vefat etti biz ikisinide koymayacağız çünkü onların isimleri onlarda güzeldi babamın ismi ile oğlumu çağıramam...

3,5 aylık hamileyim henüz cinsiyetini öğrenemedik ama eşimle anlaştık erkek olursa o koyacak "EREN" ismini seçti, kız olursa ben koyucam "ELA" ismini seçtim...

Kimse kusura bakmasın, madem annelerinin ismi o kadar güzelmiş kendi çocuklarına koysalarmış, torunlarına karışmasınlar bir zahmet...

Back
X