Doğuma Hazırlık bebegine kayinvaldesinin yada kayinbabasinin ismini koymak zorunda kalanlar buraya!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
arkadaşlar bebeğim kızzzzzzzzzzzz inanın ikikere fazla sevindim birincisi zaten hep kızım olsun istiyordum rabbim gönlüme göre verdi.ikincisi eşimin ilk defa dediği olmayacak babasının ismi şimdilik rafa kalktı

kız olursa sonuna Nur koyarak
erkek olursa sonuna Can koyarak
kayınvalide ve kayınpeder ismi veriliyor genelde...

hanı karısmak gıbı olmasında....NE KAYNANANA NE KAYNATA ISMI KOYARIM..daha neler yaa..benım bebegım yenı bebek yenı ınsan banane onların ısımlerınden allah allahh...benımde oglum olacak esımın babasıda ölmus ee bananee sımdı onun ısmınımı koyucam.az dırektör olun.o bebek sızın bebegınız..olurmu oyle sey...

ya kızlar tutamadım kendimi..benim kayınvalidemle kayınpederim ben evlenmeden önce vefat etmişler.sakın bu isim konusunda yırttığımı düşünmeyin.birincisi kayınvalidemi bilmiyorum ama en kötü kayınvalideye beter bir görümcem var benim.42 yaşında.7 tane çocuğu var.4 tane kızı ve 3 oğlu.kızlarının birinin ismini annesinin i,smini koymamış.onu bırakın bana yaptığı müdaheleye bakın.şimdi hamileyim ve kızımın ismi annelerinin ismi olacakmış.ya bakarmısınız baskıya.eşim onu anne yerine koyuyor.çünkü annelerini genç yaşta kaybetmişler ve ailenin en büyüğü.tamam oğlan olursa eşimin babasının ismini koyacağıma söz verdim.ama bir şartla.oda 2 isimli olacak ve 2.ismini ben koyacağım diye.birde kzımın ismine karışıyorlar ya.genelde bizim tarafta sadece erkek tarafının baba ismi konulur.kız isimlerine karışılmaz.ama onun koyarsınız artık diye diretmesi yokmu..off çıldıracağım..görümcem bana 7 saatlik bir uzaklıkta oturuyor.ama sanki heran yanımdaymış gibi..telefonla bile yetişiyor.eşim sesini çıkarmıyor.ama 2.kızımda oda annesinin ismini koymak istiyormuş.sanki ben makineyim.habire onlara çocuk doğuracağım.zaten ilk çocuğuma 3.5 senede hamile kaldım.kimbilir 2.ye nasıl hamile kalacağım.benim başım çok büyük bir dertte inanın.görümcemden nasıl kurtulacağım...:olmaz:

ay valla kizlar bu konuda kararli olun, ister kalpleri kirilsin isterlerse bitaraflarini yirtsinlar illa koyun diye. kötükedihüso
Ben cocugumu 9 ay tasiyorsam, ben doguruyosam, ancak ben koyarim birde esim olacak insan tabi..

biz 4 kardesiz :

benimde ismim babaannemin ismi
kizkardesimin ismi anneannemin ismi
abiminki 2 dedemin ismi
kardesiminkinide babam rüyasinda görmüs o ismi 3 defa, yoksa o da bi büyügün ismi olurdu herhalde :1rolleyes:

yani annemde babamda hep kendi annelerin babalarin ismini koymuslar, ikiside memnun herhalde vereliniortak

en iyisi baştan bebegin cinsiyeti belli olunca ismi bu demek herkesin önünü kesmek:))biz öyle yaptık kız olursa bu erkek olursa bu dedim begenmediler zor dediler mırın kırın bi kaç isim önerdiler baktılar bizde tık yok alıştılar paşa paşa.eşim bile senin hakkın sen taşıyorsun derken 3.şahıslar nasıl karışır benim çocuguma valla yıkarım ortalıgı okadar uzun boylu degil herkes konumunu bilsin..

ecrincim keşke o kadar kolay olsa
bizimkide erkek olsa ismi kayınpederim koyacaktı o da kendi adı oacaktı
adetleri öyleymiş bugüne kadar amcalar dayılar kimse bunu bozamamış bi kişide değil bende eltimde ilk erkek bebeklerimize onun adını koyucaz ailede aynı isimler dolu
saçma sapan adetler var

ben hayır diyebileceğimi sanmıyodum zaten desemde kayınpederim bunu kolay kolay abul edemezdi bugüne kadar kimse yapamamış ilk bozulan o olsa ne olurdu acaba
eltim normalde cevap verir rahattır ama o bile göze alamıyor o da inşallah kızım olur ilk demeye başladı
bide 2. ismide kabul etmiyolar

bu konuda byük konuşmamak gerek
ben çok dua ettim eğer oğlum olursa onları kırmak istemiyorum ama bende üzülmek istemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun diye Allaha çok şükür kızım oldu ve ben koydum adını
kız benim sanki oğlan onlarınmış gibi çok sinir bozucu bi durum Allah yardımcısı olsun bu durumda olanların

Esim kizimiz olsa annemin adini koyucam diye tutturdu.ve Allah nsip ederse kizimiz olucak.annesinin adini hiiic mi hic sevmiyorum.cok eski ve kaba bi adi var.kiyameti kopardim ve simdilik vazgecmis durumda.
ama eger oglumuz olucaksa kendimiz isim secicez cunku babasinin adi gayri muslim bir ad.Kendisi musluman ama oyle bir ad secmisler ismi Villiam kaydirigubbakcemile3 onu da dogal olarak oglumuza koyamazdik.

Kayınvalide kayınpeder isimleriniz ısrarla erkek çocuğunun çocuklarına verilmek istenmesini anlamıyorum. 9 ay ben taşıyorum çocuklarımı isim verme hakkı niye başkalarına ait olsun? Anlamadığım diğer nokta ise biz sizin torunlarınıza siz büyüklerimizin isimleriyle seslendiğimizde nasıl gurur duyacaksınız bana saygısızlık gibi geliyor, kayınperimin ismiyle oğluma sesleneceğim, bu benim tarafım aile geleneklerinde saygısızlık olarak algılanıyor.

Bırakın anne babalar kendi istedikleri isimleri versinler çocuklarına!!!

selam arkadaslar ben ilk bebegime hamileyim ve kizimiza kayinvaldemin ismini koymak zorundayiz eski adetler iste okadarda kotu deil ismi ama bana kalsa baska isim koyardim sonucta ilk bebegim insan hevesleniyor.topiklerde gormedim herkes kendi istedigi ismi koyuyor bebegine.siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ben bosunami takiliyorum aceba isim konusuna??CADIARZU

ay nı dertden muzdaribim kayınvalıdem ılla kendı ismimi koyacaksın dıyor bende hıc ıstemıyorum bakalım ne olacak sonunda kım kazanacak

Back
X