Doğuma Hazırlık bebegine kayinvaldesinin yada kayinbabasinin ismini koymak zorunda kalanlar buraya!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nuraa

sukurler olsun
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
564
3
96
- Yurtdışı
selam arkadaslar ben ilk bebegime hamileyim ve kizimiza kayinvaldemin ismini koymak zorundayiz eski adetler iste okadarda kotu deil ismi ama bana kalsa baska isim koyardim sonucta ilk bebegim insan hevesleniyor.topiklerde gormedim herkes kendi istedigi ismi koyuyor bebegine.siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ben bosunami takiliyorum aceba isim konusuna??CADIARZU

selam arkadaslar ben ilk bebegime hamileyim ve kizimiza kayinvaldemin ismini koymak zorundayiz eski adetler iste okadarda kotu deil ismi ama bana kalsa baska isim koyardim sonucta ilk bebegim insan hevesleniyor.topiklerde gormedim herkes kendi istedigi ismi koyuyor bebegine.siz bu konuda ne dusunuyorsunuz ben bosunami takiliyorum aceba isim konusuna??CADIARZU

hayır canım yanlız değilsin o kadar çok warki kaynansının kayınpederinin ismini wermek zorunda kalan. benimde oğlum olursa adı kayınpederimin ismi konucaktı. ama kızım olcak kıza karışmadılar

ay benim oglumda olsa kizimda olsa onalrin ismini vercektik. ustelik benden once eltimin 3 oglu oldu hic birinede kayinbabamin ismini koymadi guzel deil diye. benim simdi kizim olcak kayinvaldemin ismini koyucaz.ikinci bebegim olurda erkek olursada kayinbabamin ismi hala bizi beklior. kac cocuk dogurcam sanki sunun surasinda

valla ben kaynanamin ve kendi annemin adini verdim kendi annemben 9 ayl1kken vefat etmis esimin annesi daha cok yeni oda bu subatta vefat etti ben onu kendi annem gibi sevdigim icin onun adini ve kendi annemin adini verdim cünkü hic yasamadigim annelik duygusunu yasattti bana kendi annemin adi emine kaynanaminkide binnaz yani emine binnaz oldu bence okdar takilcak bisi deil tabi haklisiniz sonucta insan kendi ister cocuguna isim vermeyii

ben çok karşıyım aile büyüklerinin isimlerinin verilmesine..
tabii ismi koyanlara saygım var ama ben yapmazdım..
sanki birazcıkta olsa yalakalık yapılıyor gibi geliyor bana (sakın üstünüze alınmayın arkadaşlar kendi fikrim)
çocuğumu 9 ay karnımda taşıyan benim ve ona isim koyma hakkına ben sahibim...
çocuğum herşeyden bağımsız bir birey olacağı için ona kişilerden bağımsız bir isim verirdim....
hele hele bir çok eski isimler varki çocuğa hiç yakışmayacak cinsten...
yineliyorum ata isimlerini koyanlara saygım sonsuz ama ben koymazdım..
ileride benim adımıda torunumda görmek bana haz vermez açıkcası..
ne yani hiç isim kalmamışta benim ismimimi koymuşlar derdim...
buda bana yapılan bir yalakalık gibi gelirdi açıkcası...
hatta abimin ilk kızına kendi babam annesinin adını vermiştide nasıl sinir olmuştum..
zavallı yengem sesetmedi ben olsam kıyameti koparırdım!!!!

Son düzenleme:
Aile büyüklerinin ismini koymak bence çok güzel.
Çünkü örnek olarak gördüğünüz veya çok sevdiğiniz birinin ismini koymak güzel birşey.
Mesela insanlar Mustafa Kemal Atatürk'ü çok sevdiklerii için ve çocuklarının onun gibi olmasi için (Mustafa) Kemal koyuyorlar.
Aile büyüklerinin bu düşünceyle koyarsak, güzel.

Ama....
Yağcılık yapmak için veya baskıdan dolayı aile büyüklerinin ismini koymak hiç güzel değil tabii.

Saçma bulduğum bir konu ise aile büyüklerinin ismini modernleştirmeye çalışanlar...
Hayriyenaz, Süleymancan, gibi...
Bu durumda iki isim koymak daha güzel..
Nur/Naz/Can/Su/Nil gibi ekler eski isimlerin (hatta çogu ismin) arkasına yakışmıyor.

Saçma bulduğum bir konu ise aile büyüklerinin ismini modernleştirmeye çalışanlar...
Hayriyenaz, Süleymancan, gibi...
.

ayyyyy :roflol::roflol::roflol:burda çok güldüm ve çok hakverdim canım sana...
şayet aynışey bizimde başımıza geldi babama kızdığım halde annesinin adını vermesinin sonuna modernleşme adına birde ek koydular zavallı yeğenim şu an 14 yaşında ve adım gibi eminimki adını sevmiyor....
hadi çocuklarına kendi adını verse neysede...
yeğenim dedesinin annesinin adını taşıyor dıdısının dıdısı gibin bişiy -tatlicadiarzu-

eşim rica ettı babamın adını koyabılırmıyız dıye babası hayatta degıl
tabıkı olur dedım ALİ OLUCAK ınsallah
gönlü olsun eşimin :smiley-cool:

Selam kızlar,

Bende kayınvalide/kayınbaba'ların isim konusunda karışmalarına çok karşıyım. Fikir verebilirsin ama kimsenin etkisi altında kalmadan karar anne ve babanındır. Ben seçtiğim ismi koyarım, ister ailem ve arkadaşlarım sevsin ister sevmesin. Mesela ailede ölen birinin ismini koyma konusunda da karşıyım. Hadi çok sevdiğin biri olur, ilk isim değilde göbek ismi olarak koyabilirim; ama sadece iki isim olarak kullanılması için değil. ıçinizden gelir ve aile büyüklerin isimlerini rızanızla koymak istersiniz o başka.. Komşumuzun gelini doğum yapınca kayınvalidesi ölen kardeşinin ismini koydu.. Kızcağıza sormadılar bile.. ınsanın içinde kalır..

ya ben size başka işe anlatıım dedim öldüğü gün (annemin babası ) hamile olduğum kesinleşti bende içinden geçti erkek olursa kulağına dedimn ismini okuturum die hem kuranda geçeio neyse bebek erkek olcağı kesinleşti düşündüğümüz ismin önüne dedemin ismini ekleyerek baktık bizce güzel ama nufusta tek isim olacak kulağına dedemin ismi okunaccak babannem çıldırdı :)
ne kocamın ne babamın ne kayınvalidemin kayınpederimin sesi çıkmadı takdir gördüm babannem bozuldu
bozulduğunu kendi ekirüleriyle dedikodu yaparken yakalyınca ben tabi suç üstü oldu bu sefer ben patladım :),
yani anlayacağınız her hamile şu isim konusunda bi sorun yaşıo

hepiniz çok şuğarsınız hatuncuklar
malesef bu tür olaylar hep yaşanıyor
ilk bebeğime hamileyken k.valide hanım mı desem acepkötükedihüso
kız olursa benim ismimi ver erkek olursa dedi k.pederinin adını ver dedi
bende
aaaaaaaaaaaa dedim kötükedihüso kızarak heryeri ahmetlerle ayşelerle doldurmuşsunuz dedim
b.eltimin 2.nolu oğlunun adı ahmet
1.nolu kızının kızı(torunu yani) adı ayşe
sülaleyi ahmetlerle ayşelerlemi dolduracaksınız dedim koymadım
b.oğlanın adını babası koydu bende ikinçi adını dedemin ismini verdim
k.oğlanın adınıda eşimle kararlaştırdık
sizlere kolay gelsin arkadaşlarım
böyle kişilerde hastalık olmuş yani kötükedihüso

Son düzenleme:
hepiniz çok şuğarsınız hatuncuklar
malesef bu tür olaylar hep yaşanıyor
ilk bebeğime hamileyken k.valide hanım mı desem acepkötükedihüso
kız olursa benim ismimi ver erkek olursa dedi k.pederinin adını ver dedi
bende
aaaaaaaaaaaa dedim kötükedihüso kızarak heryeri ahmetlerle ayşelerle doldurmuşsunuz dedim
b.eltimin 2.nolu oğlunun adı ahmet
1.nolu kızının kızı(torunu yani) adı ayşe
sülaleyi ahmetlerle ayşelerlemi dolduracaksınız dedim koymadım
b.oğlanın adını babası koydu bende ikinçi adını dedemin ismini verdim
k.oğlanın adınıda eşimle kararlaştırdık
sizlere kolay gelsin arkadaşlarım
böyle kişilerde hastalık olmuş yani kötükedihüso

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

insanlar niye böyle herşeye müdahele ediyor kiii
benim çocuğumve ben istediğim ismi koyarımm :oklava:

ayyy aynı drtten muzdaripler doluymuş bendede var ilk erkeklere baba adı konurmuş
ilk kızlrada kayınvaldede kayınvalidem istemiyomuş kendininkinin olmasının

eşimle dha hiç konuşmadık bekliyorum bi cinsiyetimiz belli olsun kızsa boşuna ortalık ayağa kalkmış olmasın
kayınpederim küplere bnecek erkek olursa bende ilk isim ona koyarım ikinci istedğimi koyarım diye düşünyorum şimdilik
cinsiyet için son 10 günümüz hayırlısı bakalım

kızlar benim de oğlum olacak inş.
kayınvaldem ve kayınpederim aylardır isimne koycaksınız diye sıkıştırıp duruyorlar,ama eşim sağolsun benibu konuda hiç yanlız bırakmadı,ben hiçses etmedim,daha düşünmedik dedik.bakalım nolucak doğunca

benimde bir oğlum var kayınpederimin ismini koyduk
hamileliğimde kız bekliyordum ismi dahi hazırdı oğlan geldi
eşimde babamın ismini koysak uygunmu dedi olur dedim
ama şimdi olsa koyarmıyım bilmiyorum
bence sen cok iyi düşün istemiyorsan koyma o senin çocuğun

Kendileri koymusmu acaba once onu sorun onlara çok saçma açıkcası benim abimlerden babamin adını koydular Kadir ikinci isimde Arda nufustada böyle geçiyor ama herkez Arda diyo bence bu adetler eski ben tüp bebekle hamile kaldım oğlum olursa MUhammed koyacağım kızım olursa Nil diyorum o ne br nii gibi diyo sanki ben ne diyorum haa

Annem diyo niii ne diye

ben de çok karşıyım..hatta kendi anne babama bile söylüyorum..sakın kardeşime bizim adımızı ver demeyin diye..gerçi onlar da istemio zaten..benim adımı da babamın annesi kendi adını koymak istemiş..annem ilk çocuğum demiş ismini de beğenmediğinden koydurtmamış..koydurtsaydı ne olurdu...görüşmediğimiz ve nefret ettiğğim kişilikler oldukları için isim değiştirmeyle uğraşcaktım boş yere..ne saçma bi gelenek..di mi ama

Benim babaannemde bana kendi isimi koymuş - Allah'tan güzel isim ama tabii bu onu haklı kılmaz. ılk erkek kardeşim de dünyaya gelince babaannem anneme "oğluna da kendi babanın ismini koy" demiş (En azından çoğu gibi hem babaanne hem babanın babası olan dede ismini koydurtmamış). Tabii annemin ikimizin isimleri için başka hayalleri varmış ama yaşı çok gençti ve mecburdu. Küçük erkek kardeşimde olunca, babam koymuş - onunda içinde kalan ismi! ışin komiği babaanneme herkese "Ben baskı yapmadım, ben isim konusunda karışmadım ama sağolsunlar benim ismimi verdiler" diye anlatır! :):) Ama kendi çocuklarına istediği isimleri koydu. Benim kendi annem ve babam asla karışmazlar. Şuana kadar kayınvalidemler de bir imada bulunmadılar ama izin versem ohooooo...
Bu konularda baskı yapmamak lazım, her anne babanın hakkıdır evladının ismini koymak.

Back
X