Doğuma Hazırlık bebegine kayinvaldesinin yada kayinbabasinin ismini koymak zorunda kalanlar buraya!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
keşke biraz düşünceli olup akılarından geçirseler ama yok
çok istiyorlarsa saygı gereği koymak istiyorsamda ben koyaarım
diretmelere çok sinir koyuyorum
babasının adı konulacak
ya bu çocuk benim çocuğum bi lütfedip fikrimi sor
Allah akıl versin böyle insanlara önce bizimkilere tabi
bende hiç sevmezdim amcam babamın adını koymuştu oğluna nasıl sinir olmuştum çocuğa seslenemedim uzun süre çok garip geliyor bana özelliklede yaşayan birinin adı

ben direk hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez erkek olursa efe kız olursa buse yada eylül koymayı düşünüyoruz güzel dimi :)))) die sordum gönülleri olsun die kayınvaldemde kayınpederimde karışmadı sağolsunlar biraz emri baki oldu ama napalım:) diorum ya bizde çıldırıan benim babaannem oldu kocasının ismini koymadık die :))

nefret ediyorum bu kafalardan.....

kayınvalidem tutturuş kayınpederinin adını koy diye(k.pederim vefat etti),

ben istemiyorum o ismi koymak....

ve açıkça kesinikle koymam dedim......,,

hala ismi ne olcakdiye soruyor...

valla o ısrar ettikçe benim koyacağım varsada koymiyacam.........:umursamaz:

Hayır yani birde emri baki yapıyorlar ya! Önce bir sor "Kızım, oğlum isim düşündünüz mü? Bana kalsa babanınızın adını koyun derim ama tabii siz bilirsiniz" deseler hadi neyse. Belki gönlü olsun veya gerçekten çok sevdiğin yada istediğin için o ismi de 2. isim olarak koyarsın. Ayrıca en gıcık olduğum şey, erkek eşlerinin annelerinin ne hikmetse hep kendi taraflarından isim koy diye diretmeleridir. Bizim babamız, büyüğümüz yokmu yani!
Ben eşime baştan söyledim, ne senin ne benim babamın isimlerini koymam diye. Belki göbek adı olabilir ama o anki ruh halime bağlı.
Eltimin seçtiği ismi hiç beğenmedi kayınvalidem ve vazgeçirmeye çalıştı ama eltimin annesi "ben hiç karışmadım" deyince mecburen susmak zorunda kaldı. Bu takıntılarını inanın anlamıyorum ve hem sinir hem gıcık oluyorum!

ya ben daha evli diilim ama ben ve abimin isminide babannem koymus

daha annemle babam evlenmeden babannem baslamis ilk erkek torunuma yusuf ismini koycam diye... abimin ismi öylelikle yusuf oldu

banada babannemin ismini koymuslar.. basta nazlanmis ismimi vermem gibisinden ama sonra iyi koyun demis lütfeder gibi :D

gerci sükür cok güzel bi ismi varmis en azindan :))) abimin ismide cok güzel anlamli bi isim

ama annemin düsündügü iki isim var onlar hep icinde kalmis.. ogluma yasin kizima ebru ismini koymak isterdim der hep

daha hamıle deılım ama eger oglum olursa kaynatamın ısmını koyucam yanına bı ek koymak sartıyla kaynatam cok ıyı ve cok calıskan bı ınsan inş onabenzer ama eger kızım olursa kaynanamın ısmını koymuyacagım oda ıstemıyor zaten hap aklımda ALEYNA BERRA ismı var bunu kendı anneme her soyledıgımde bana kızıyor ve sınır edıyo benı neymıs kaynanamlar karar vercekmıs bebek ısmıne:1shok:

ben bu olayı biraz saygısızlık olarak görüyorum bebeği ben 9 ay karnımda taşıyorum doğuruyorum emek veriyorum isme gelince hadi babasının ismini ver tamam beğenirim koyarım o ayrı, ama illaki dede ismi verilecek denilirse bu bana bi saygısızlıktır belki başka bir isteğim var başka bir ismi beğeniyorum anne veya baba olarak çocuğumun ismini ben seçmek isterim büyükler bence daha anlayışlı olmalılar isim konusunda herkes bebeğine istediği ismi vermekte özgür olmalı baskıyla veya zorlamayla isim verilmez

benim eltim benden önce kız çocuğu doğurduğu için kayınvalidenin ismini ona verdiler..böylelikle ben yırttım :) çünkü ben inat eder kesinlikle koymazdım ve olay çıkardı eminim. kayınvalidem surat asar bu da eşime yansırdı, doğal olarak da ailemize. gerçekten dayatmaları ne kadar yanlış, görmüyorlar..o kadar hoşuna gidiyordu da o isimler, niye kendi çocuklarınıza koymadınız da torunları beklediniz di mi ama..

ya kızlar yanına bi isim daha koyarsınız olur biter siz istediğinizi söylersiniz onlar istediğini
şayet bana böle bişey dayatsalar hayatta kabuletmem hadi zoda kaldım göbek adı olsun derim nufusuna bile yazdırmam nedir yani millet ne meraklı böyle saçma işlere ne saçma bişeydir bu yaa
millet kendini harzem şahın torunu sanıyo heralde soyunuz ne sopunuz ne yaa nedir bu dayatma hay ben bu saçmalığı başlatanın
ay banada babannemin adını koycaklarmışta neyseki koymamışlar yoksa ismim ifakat olcakmış yaa ııyyyy ama şuan ismime ölüyorum eğere benim adım yeşim olmasaydı eminim kızımın adını yeşim koyardım ismimi çok seviyorum çooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkkkkk...

o değil kayınpederim vefattiği için bana rahmetinin adını koyalım demesinler kafamçokkarıştı düşünemiyorum çocuğumun adı müslüm olcak çok ağır bi isim yaa
yada kayınvalidemin ismini koyalım derlermiş zaten kendilerinden nefretediyorum bide dünyadaki en sevdiğim varlığa en nefretettiğim insanın adını koycam ve sürekli tekrarlıycam o ismi böööö :bbo:
kayınpederimin ismi müslüm kayınvalidemin islim şaka gibi dimi ...

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kayinvaldemin adi munevver ama kendisi yillar oncesiden bu ismi begenmediginden nura adini kullaniyor, kendiside ayni seyi seyi yasamis,esim senin ismini vericez dediginde dort kose oldu hic demedii siz ne istiyorsaniz onu koyun diye, neyse ki onun adi guzel.ama kayinbabamin ismi cok kotu kendisini severim iyidir ama sonucta agir ve kaba bi isim nazir.

valla kimse çocuguma karışmaz ben zaten daha hamile bile degilken demiştim oglumuz eymen kızımız ayris olcak diye önlerini kestim.
benim annemde kaç yaşında kendisi der ben çocuklarımın adını kendim koydum sizde kendiniz koyun ben büyüklere sormadım der hep annem..
ama şu var ki eger iki oglum olursa abim ve kardeşimin adını birleştirip koymakta aklımdan geçmiyor degil.yani iki dayısının adını taşırdı...

offffoffff bu isim polemiği insanı çileden çıkarıyolar.
ben daha hamile bile degilken kayınvalidem ortaya bi isim attı bu olacak dedi ses çıkarmadım eşime dedim assla olmaz annene uygun bir dille anlat o da saolsun kendi düşüncesiymiş gibi benim adıma anlattı.hamile kaldım kızımız olucagını ögrendik eşim ne dese begirsiniz annemin adını koyalım dedi ve ve benim sigorttalar şak diye attı çok büyük bi laf ettim belki o tepki gereksizdi ama zaten isim olaydı ailede bide üstüne bu eklenince patladım sanırım dedimki eger annenin ismini koyarsan sana hakkımı helal etmem dedim.neyseki eşim gene anlayışla karşıladı ve ikna oldu. sonradan pişman oldum adamcagız beni mutlu etmek için herşeye tamam diyo bende ona patlıyorum offf offff ama canıma etmişdi artık napıyımmm:kedi:

allahtan benım kayın valıden ısmını begenmıyor koymayın dedı ben kendım ıstedıgım ısmı ama onaylarını alarak koyduk kızımın ısmını herkez memnun yanı sımdı oglum olacak kayınpederımın ısmını koyacagız ali ben begenıyorum aslında alı ıhsan ama tek alı koyar ınsallah bu ısımdede herkez memnun yanı ama taaa dıdısının dıdısını koyana nefret edıyorum benım ısmım taa dedemın kardesının ısmı nerden nereye kafamçokkarıştı pekte memnun degılım ısmımden

çok can sıkıcı bir durum çocuğuna isim koyarken müdahale edilmesi.....şahsen ben buna hiç katlanamazdım....iki çocuğum var ilk çocuğum kız ismini ben koydum eşimde severek onayladı.....ikinci çocuğum erkek onun adını ablası koydu biz de anne ve babası olarak çok beğenerek onayladık....allah isimleriyle ömürlü etsin....
ben şahsen kesinlikle dede nene isimleri konulmasına karşıyım....rahmetli olsalar da, yaşıyor olsalar da bana göre gereklilik yok......dünyaya gelecek en değerli varlıklarının adını bir çocuğun annesi ve babası koymalıdır....

ben kayınpederimin ismini ön ad olarak koyacağım yusuf eymen olacak inşllh. görümcemde hamile onun kzı olacak bakalım kayınvalidesinin adını koyacak mı koymazsa bende koymam diyorum eşim sinir oluyor ama yusuf ismi çok güzel olduğu için sesimi çıkarmadımvereliniortak

Bende Yusuf ismini çok ama çok seviyorum ama ailede 2 tane var - 3. rahmetli oldu..

Ama bence kendini görümcenle kıyaslama - koymak istemiyorsan koyma. Kimse seni mecbur edemez; eşin olsa dahi. O zaman hem kendi babanın hem kayınbabanın ismi koyun - haksızlık olmasın madem öyle!

kusura bakmasınlar ama koyamam :olmaz:
onunkini koyarsak bende kendi anamın adını koyarım :dilcikar:
cok şükür öyle bi sorun cıkarmıyorlar bazen ağzını yokluyorum kaynanamın hep popüler isimler söylüyor

bastan erkek demişti doktor annem demezmi bana kayınpederinin adını koyarsın
hey alaam milletin kaynanası der benim annem söylüyo bunu

ben onların isimlerini koymaya zorlanmıyorum ama kendi istediğim içime sinen ismide koyamıyorum kayınvalidem herşeye karışıyor hamilelikte ne yiyip ne içeceğime ne kadar gezip ne zaman uyuyacağıma kadar her doktora gidişimizde peşimizde hiç özel bişey yaşayamadık eşim doğulu onlarda erkekten torun çok önemli kaynanam şuan bebeğimi sahiplenmiş benide ikinci plana atmış durumda iyi bak çocuğuma falan diyo tam tırlatık benim ilk çocuğum ama eltimden biliyorum oda aynı çocukların herşeyiyle kaynanam ilgileniyo ne giyceklerinden ne söyleyeceklerine kadar annesinin hiç söz hakkı yok gibi emzirmekten başka dahada kötüsü eşlerimizin bu durumdan gayet memnun olması annelerini çok sayıyorlar ben böyle görmedim kendi ailemden. benim doğuracağım çocuğun ismini hazırlamış bekliyor şimdi doğmasını. deliricem

ALLAH yardimcin olsun arkadasim. daha simdiden sorunlar patlak vermis ki yarin bebek dogunce kimbilir neler olacak. biraz yanliz biraksalar iyisiyle kotusuyle biz annelik yapsak evlatlarimiza. zaten gereken yerde mutlakaki danisicagimiz zamanalr olucaktir.

Back
X