Bebegine tek başına bakanlar

benim de kızımın 3 aylık bebeği var....doğumdan itibaren yanındaydım....26.gün artık ayrılmamız gerektiğini,evde babasının ve kardeşinin de olduğunu, söylediğimde nasıl bir ağlamak tutturdu inanılmaz...şaka gibi...31 yaşında o akıllı, dirayetli kız nasıl bakıcam ben çocuğa diye çocuk gibi sarılıp sarılıp ağladı...(yemek,temizlik gibi sorunu olmadığı halde)40 güne tamamladık mecburen...ondan sonra 2-3 günde bir gittim... şu anda 3 günde bir gidiyorum alıştı çok şükür...sen de alışırsın...bebeğinle yalnız kalıp birbirinizi tanıyın derim...

Yaparsin cnm alismak zorundasin..Kolay degil ama basarabilirsin.Once gunluk bebegin bakiminda hep sen ustlen bi kac gun kendini zorla alismaya bebegini yeni dogmus tek basina aglayarak yikamaya calisan bi anne olarak soyluyorum.Boylesi senin icin daha iyi..

Doğum sonrası sadece kızımı bir kere bir başkası yıkadı
Daha sonra hep ben yıkadım
İlk bebeğimdi , bende nasıl olacak diye düşünürdüm hamileyken
Ama eve ayak bastığımızdan itibaren hiç bir yakınım yoktu yanımda
Oluyor bir şekilde
Ne mutlu ki doğum sonrası yalnız kalmamışsınız

tek başına kalınca o "yapamam" duygusu geçiveriyor.
iş başa düşüyor, bal gibi bakılıyor.
herkes de rahatlıyor.
evi dağıtmaz düzenli olursanız hiçbir şey olmaz.
aldığınızı hemen yerine koyun.
bezi kremi vs her şeyin bir yeri olsun.

ev işini dert etmeyin. eşiniz destek olsun.
her şeyi yapmaya çalışmayın, yapamayınca stres yapmayın.
detaylı yemeklerle oyalanmayın.
kış yemekleri yapın.
bir gün bakliyat-pilav
iki gün sebze
bir gün tavuk bir gün etli/köfteli bir yemek
bazen sadece soslu bir makarna
(ben annenin yediği şeyin bebekte gaz yaptığını düşünmüyorum.o yüzden hiç sakınmadım iki çocuğumda da)
gözünüzde büyütmeyin.

havalar çok soğuk gitmiyor. eviniz müsait bir yerdeyse, pusete koyun, yürüyüş yapın yarım saat her gün. size de iyi gelir.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Yorumların tamamını okumadım ama nasıl bakılmaz diyenlere cvp vereyim benimki gibi doğduğundan beri uyumayan durmayan bir çocuksa ömrünü tüketerek bakarsın. Annemden uzaktayım malesef tek bakıyorum bütün gece uyumadım zaten doğduğundan beri yani 1 senedir uykuya hasretim şuan uyuyor ama salıncakta sallıyorum ben yine uyuyamıyorum kafayı yedim artık sinirlerim harab oldu.ne yemek yiyebiliyorum ne wcye gidebiliyorum. Sakin uyuyan bir çocuksa tek bakarsın arkadaşım doğum yaptı konuşuyoruz gündüz de gece de uyuyor diyor. Öyle çocuğa bakılır tabi.

İki çocuğumu da yalnız büyüttüm Annelik içgüdüsel bişey bir Anne çocuğuna nasıl yetemez ki ?

Su an iki kizim var cok sukur biri 3 yasinda digeri 9 aylik ailemden farkli bi sehirde yasiyorum yani yanimda hicbi akrabam falan da yok ilk bebegimde annem 20 gun kaldi yanimda 2. Sinde 15 gun kaldi onun disinda hep yalnizim ama Allah razi olsn esim destekcim benim yetisemedgimde ev islerine yardim eder kizlarinin altini degistirir demem o ki korkulacak bisey yok bunda gayette guzl bakarsinz bebeginize bn banyo dahi yptiramiyodum ama herseyi ogreniyosunuz

Bir adet reflü yastığı ve bebek telsizi edinin. Uyuduğunda aklınız onda kalmaz, işinize bakarsınız.
Bu aylarda genelde uyuyor olurlar zaten. Uyandığında karnını doyurun, gazını çıkartın, altını değiştirin.
Yumuşak masajlar yapın. Emziriyorsanız yediklerinize dikkat edin. Tv den uzak tutun. Nasılsa anlamıyor deyip yanında tv izlemeyin. Güzel müzikler dinletin. İçinde bulunduğu ayla ilgili bilgiler okuyun bol bol.

Başbaşa vakit geçirdikçe kendinize güveniniz artacaktır. Sağlıkla büyütün :)

6 günlük bebek ile başbaşa kalmıştım.

Bir anda bakamayacagimi zannedip ağlamıştım annem giderken. Ayrılmam çok zor olmuştu bıraksın istemiyordum ama onun da işleri evi düzeni vardır nihayetinde anne baba bebek bir arada kalmalı idi.

İlk gecesinde korkudan uyuyamamistim ya ağladığında duymazsam ya bişey olursa diye.

Sonra o kadar Çok alıştım ki iş başa düşünce insan ne kadar güçlü olduğunu anlıyor.

Şimdi kızım 9 aylik iyi ki annem erkenden bırakmış iyi ki tek başıma mücadele etmişim alışmışım diyorum.

Sen de yaparsın hiç merak etme .

Her şeyi dört dörtlük yapma zamanı tabii ki artık geçti eksik muhakkak Olacak ama o annelik içgüdüsü senı en zor anda bilr ayakta tutacak.

Kolaylıklar bol uykulu gazsız sağlıklı günler geceler diliyorum.

Bende aynı şekilde aynı şeyleri yaşadım kesinlikle her çocuk ve her anne bir değil. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalış başka bir yolu yok bence bu durum fazla mükemmel olmaya çalışmaktan kaynaklanıyor.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Zor oluyor ama alışiliyor. Bir de ne kadar uzun süre yanınızda birileri olursa tek kalmaya o kadar korkar olursunuz. Yalnız kalmanız sizin icin daha iyi olacak emin olun. Ilk zamanlar ev düzeni vs karışıyor biraz ama bebekle birbirinize alıştıkça ona göre ayarliyorsunuz her şeyi. Ana kucağı varsa bebeğinizin işinize çok yarayacak. Biz oda oda geziyoruz bebeğime. Ben yemek yaparken o ana kucağında yanımda duruyor. Huysuzlandıkça ilgilenip devam ediyorum islere. Üstesinden gelirsiniz endişelenmeyin.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Huylarını bildiğin için bakarsın ev işleri biraz yarim kalır sadece oda uyku düzene girdikçe yapabilirsin kendine güven yeter

İlk bebegim, deneyimsizlik tavan yani:) sezeryanliyim yerimden bile dogrulamiuordum tuvalete esim getieip goturdu 1 hafta dusun:) ama dedim ki birileri yanimda kaldikca ben annelige alisamam, sezeryandan 10 gun sonra kendi kendime yatakta dogrulmaya baslayinca anneme evine gitmesini soyledim o gunden beri de yalniz bakiyorum bebegime, 4 aylik oldu ise basladim annemi simdi cagirdim yanima ben isteyken ilgilensin diye:)

Yaninizda biri ne kadar uzun sure kalirsa anneligi ogrenmeniz o kadar ertelenir, bence ayaklanmissinizdir artik, bas basa kalma zamaniniz gelmis:)

Merhaba kızlar,

Süre yi ne kadar uzatırsan alışmakta o kadar zor olur ,annem sadece 6 gün kaldı bizde,oda maksat bebegi görsün diye gene.1.5 ay cok uzun süre ,tek basına altından kalkacagın varsada imkansız hale gelir,bir tanıdıgım var cocuk 5 yasında oldu hala anneyle bakıyor.Kendine güven bebek zaten herşeyi öğretiyor

Merhaba kızlar,

Merhabalar...Allah güzel ömür nasip etsin...bebeğinizle tek başınıza ilgilenmeye başladığınızda emin olun ki zor olmadığını göreceksiniz...kendinizi direk bebeğe göre programlamaya başlayacaksınız...ev işleri yemek çamaşır ütü vs...herşeyin üstesinden gelinir...

Merhaba kızlar,

Ben sezaryenden sonraki 4. gün lohusalık depresyonundan mı nedensir artık eşime dedim ki ; Sen kendi annene ben kendi anneme söyleyelim . Gitsinler . İhtiyaç duyarsak çağırırız .Ben zaten çalışıyorum ,zaten bakacaklar. Bizim dememize fırsat kalmadı o akşam babaannemde geldi :) Ve efsane repliğini attı ortaya :anne: .Ay kızım sen yalnız yat . Yeni lohusasın bir süre ayırım yatakları dedi. :KK12:
Bu sefer babam dayanamadı .Allah allah ya hadi bakalım hepimiz evimize gidelim . Onlar bakarlar çocuklarına yardım isterlerse gelirsinzi dedi. Milleti topladı götürdü. Eşimle gülüştük tabi .Ne eski kafalı millet ya :KK49:
Eğer eşin destek olursa sende bakarsın . Yaşın kaç bu arada ?

Benim ikizlerim var ve tek bakiyorum tek bebekte olsa, bir süre birinin yardimini almak daha dogru bence, simdi 7. aydayiz ve ilk zamanlar hic uyuyamiyordum yemek yemeye zaman bulamiyordum.

Benimde annem doğumdan önce geldi yanıma. K.validem doğumuma on gün kala annesine gitti il dışına bunalmış canı sıkılmış.. Mecbur annemde kardeşimi bırakıp geldi oda il dışında oturuyor. doğum yaptım ilk on gün yanımda kaldı sonra döndü ama keşk dönmeseydi dedim. evet iş başa düşünce mecbur bakılıyor. ama çok zor oldu bnim için kimse yardım etmedi. bebek sürekli ben istiyor eşimde bile durmuyordu. n yemmek ne bulaşık ne ütü herşey kaldı. şuan 3 buçuk aylık bebeğim hala çok zorlanıyorum keşke diyorum bazen yardım eden olsa bir saat bile bi uyusam ama yok eşim gelince ona verip uyuyorum çok uykusuzsam. Tek başıma baktım çok seviyorum bebeğimide ama bazn o kadar yoruluyorumki sütümde az.gelen sadece moral bozmaya geliyor o yüzden bazende diyorum tek bamak en güxeli. çünkü kayınvslidem ne zaman gelse stün yok sütün yok aç memeni bakalım süt varmı dedikçe çok sinirleniyorumki tek konusu bu. hiçde yardımcıda olmadı doğumdan sonra bana. uyuyan bebği uyandırır gider huzursuzluğu verir gider. boşverin tek olunki başınız ağrımasın.

Merhaba kızlar,

Annem doğum yaptığımda 5 gün kaldı yanımda sonra tek başıma baktım. Bazen yemek yiyemedim,çoğu zaman uyuyamadım hatta 3 ay bıyunca uyuyamadım diyebilirim gazlı bir bebek olduğundan.
Mastit oldum,bayıldım ateşler içinde yine baktım bebeğime. Yani bakılır bakılmaz diye birşey yok. Uyurken de ayrılabilirsiniz yanından birşey olmuyor ara ara bakın yeter.

Back
X