- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.389
- 798
- Konu Sahibi powerpuff_girl
-
Peki esinizden de bir cocugunuz oldu mu ay masallah cok guzel bir hikaye icim ısındı:) o kızınızı da yerim tamam anne evlenin mis mis :) kucuk hanımmmmBeni ornek verin arkadasiniza yeni dogmus bir bebekle bosandim.ama bebeğimle buyudum 10 tatilin 7 si kizimla 3 u bana ait oldu.erkek arkadasim ne kadar istesede evlenmedim kizimin buyumesini bekledim cunku kizim benim dunyam sirdasim hayatimdi buyudu onayladi 10 yasinda tamam anne evlenin dedi evlendik.hee ne ihtiyar ne cocuklu bu arada aksine benden ufak esim.
Bakış açınız o kadar doğru geldi ki .. evet t dunyani çocuk üzerine kur deriz evlenince niye anneci bu adam kv yuvamı bozdu yuvama mudahale etti vs der ah cekerizKatılıyorum size. Maalesef kendi hemcinsimiz ölünce ilk toprağı biz atıyoruz. Hem lohusa hem boşanma ikisi de birleşince Allah bilir kadıncağız neler yaşadı? Kolay değil kiŞu bir gerçek ki evladı olmadan boşanmak daha kolay . Ama şimdi... Tek başına küçücük yavruyu da her daim düşünecek. Kolay değil ki...
Biz tek çocukla dışarı çıkamazken bu hanım iki hayatın tüm sorumluluğunu alacak.
Yani kadınlar boşandıktan sonra neden evlenmeyi düşünmesinler. Neden?
Geçen bir konu okudum. Kadın boşanmış yalnız, evladının yanına da sığamıyor. Ama yok efendim hayatını evladına bağışlasın. Sonra kendine hayat kurşun. Yaş ilerledikten sonra istese de adapte olmak mümkün değil.
Sonra neymiş anneler oğulcu imiş. Başka dünyaları yok muymuş? Eee kendine başka dünya Hayal etmesine bile izin vermeyen kadınlar, senin görevin bitti. Kendine yeni bir hayat kur diyen yine kadınlar. İnanın erkekler bizi bu kadar yargılamıyor.
Bakış açınız o kadar doğru geldi ki .. evet t dunyani çocuk üzerine kur deriz evlenince niye anneci bu adam kv yuvamı bozdu yuvama mudahale etti vs der ah cekeriz
Ah neler yazılır bu konuya, nasıl güzel dertleşilir ama insanı pişman ederler.
İşte üzerimizde daima hissettiğimiz toplum baskısının, ölesiye yargılamanın küçücük örneği burası.
Herkes mükemmel anne, dinine küfredin ama anneliğine asla!
Doğurunca bedenimiz kutsallaşıyor ya!
Herkes doğurduğu an muhteşem, aynı deterjan reklamlarındaki gibi ‘kirlenmek güzeldir’ diyen, sonsuz empatiye sahip ve daima mutlu kadınlar zorunda.
Yoksa taşlanırsınız işte böyle.
Arkadaşınızı her zerresine kadar iyi anlıyorum.
Size küçücük bir cümle kurmuş, onun hissettiği diğer binlerce cümleden de haberdarım.
Çünkü ilk bebeğime ne hamileliğimde ne doğurunca alışamadım!
O mükemmel annelerden değilim yani.
Ben çalışmayan ama bir o kadar karakter olarak rahat yaşayan biriydim.
Gamsız derler ya, ha işte o benim.
Ölümden öte yol yok dedim, mutluluktur benim günüm dedim ve öyle yaşadım hamile kalana kadar.
Ki arkadaşınız bu evrede boşanmış, ah ne zorlu bir şeyi yaşamış.
Biraz özgür ve bireysel yaşamı ilke edinmişseniz, çocuksuz hale hep bir özlem var.
Gece uyanmak, avaz avaz ağlaması, hayatının 4 te 3 nün değişmesi, en sevdiğin şeyleri bile yapamamak ve daha sayamayacağım milyonlarca madde insanı kapana kısılmış hissettiriyor.
Arkadaşınız bebek bakımı dahil, yanında hiçbir manevi destek göremediği için git gide içine kapanıyordur muhtemelen.
Ben geceleri balkona çıkıp geçen arabaları izler, ağlardım.
Çocuğum olmasa arabaya binme özgürlüğüm olurdu, bak herkes gidiyor hayat akıyor sen kaldın bu duvarlar arasında diye düşünürdüm.
Ana geçiyor.
En azından bebek geçiriyor onu.
Yürüyünce, size kucak açıp koşunca, gelip sımsıkı sarılınca geçiyor.
Arada yoklamıyor değil, her dışarı çıkacağımız zaman daha kapının önünde offlamaya başlarım ben, işkence yani bana her şey ama dediğim gibi bebeğin anneye olan sevgisi her şeyi aşıyor.
Ona bol bol destek olun, dışarı çıkın, bebeği bırakabilme imkanı varsa nefes aldırın.
Hayat karşısına ne çıkarır bilinmez ama şuan çocuklu kadınlarla evlenmek revaçta.
Hazır bir bebek var, ölene kadar masraf babadan.
Sorumluluk yok vs.
Erkekler artık böyle düşünüyor, bunu anlatın.
Yani hayatı bitti değil, daha yeni başlıyor ama 2 sene biraz zorlu, bunu kabullenmesi lazım.
Ve beraberken bebeğiyle bolca ilgilenin ki destek gördüğünü bilsin.
Bu koca sevdası derdini de anlamadım.Aaa lütfen nasıl böyle düşünürsünüz?!! Siz annesiniz. Aaa size ait me duygu ne de hayat olmalı. Çok ayıpladım
Ben emin olun müthiş anaç bir insanım. Sizin duygu durumunuzu da yaşadım.
Ayrıca kadınlara en büyük tavsiyem kadınlarımızın çocuk ve eşten ayrı bir dünyaları olmalı. Başkasının dünyasını ve hayatını yaşamamalı. Sonra işte psikopat kv ler türüyor. Onları yine kadınlar dövüyor.
Biz kadin degil miyiz agzi var dili yok bebekle daha kolay bence coxuk en azindan sormuyor duymuyor gormuyor bizimkiler soruyor goruyor duyuyor boz vir kere daha oluyoruz. Koca icin evlatlarindan soguyan kadinlari hic anlamiuorim koca ne ya bana biri ablatsin evlatla ayni kefeye sigmaz bile benim icin dunya bir tarafa evladim bir tarafa. Ha bu arada bende calisan ayaklari uzerinde duran 29 yasinda 3 yasindaki bebekle bosanan bor bayanim. evlenirsem evlenirim evlebmezsem bunu evladima asla baglamam. allah akil versin.Arkadaşlar merhaba. Benim 2 yıl evli kalıp eşinden ayrılmış bir arkadaşım var. Henüz 28 yaşında. Bebeği ise henüz 6 aylık. Arkadaşımla geçenlerde konuşurken kimseye yapamadığı bir itirafı benimle paylaştı. Eşiyle 10 ay önce yani henüz hamile iken ayrıldılar . Arkadaşım çalışan kendi ayakları üzerinde duran biri. Eşiyle anlaşmalı boşandılar ancak çocuk onu bırakmasa o hiç ayrılmazdi konuşmalarından biliyorum.İtirafa gelince arkadaşım bebeğini bazen hiç dogurmamis olmayı düşündüğünü şimdi bu bebek olmasaydi bambaşka bir hayatı olabileceğini düşündüğünü belirtti. Onu kinamadim yargilamadim. Henüz çok genç ve o da bizim aklımıza geleni düşünüyor el kadar bebekle yeniden evlenebilmem çok güç ! Ya ihtiyar alır beni ya da çocuklu biri. bu çocuk hiç olmasaydı benim de bir şansım olurdu yeniden evlenirdim geceleri yalnız uyumak kendimi avutmak zorunda kalmazdim vs.. ona genç bir kadın olarak hak verdim mutlu bir evliliğe doğmayan bebeğine alışamadıgi için onu suclayamadim bebeğinin aglamasina bile katlanamiyormus bazen ister istemez sucluyormus onu çünkü hamile kaldıktan sonra herşey daha çok sarpa sarmis..şimdi siz böylesine allak bullak olmuş bir bayana nasıl öğüt verirdiniz ben bazen yanlış şeyler söylerim diye korkuyorum..bu tarz bir durum yaşamış olanlar yazabilir mi? Lutfen acımasızca hakaret savuracak olanlar yazmasın çünkü kimse sınanmadigi imtihanın masumu değildir. Düzeltme :Bu arada geceleri yalnız uyumak deyince yanlış algılama olmuş bunu yalnız cinsel tatmin vs olarak düşünmek yanlış onu anlayan dinleyen ilgilenen seven biri yani bir eş ihtiyacı ne olursa her kadın yuvası olsun eşi olsun ister ustelik bu kadın evliligini anlayamadan bitti ve henüz gencecik! Allah hepimizi alaktan yani ilgi ve alakadan yaratmadı mi ? Neden bu kadar acımasız bu yorumlar..cevremizde çocuk yap düzelir aman erkeğini ihmal etme diye oğüt satan teyzeler , geri çekilme kullancam bişey olmaz diye tutturan adamlar zevki uğruna varken niye hep kadına yukleniyosunuz bu kadın cahilliğinin kurbanı yahu?? Kin kusanlar yeniden rica ediyorum lütfen yazmayın!! Ekleme: kadının düşmanı kadın derlerdi ya bugün anladım bu yorumları arkadaşım görse intihar eşiğine gelirdi sadece 11 yıllık yüreği yanmış arkadaşıma bir çare aradım ama siz kininizde boğulurken empati kurmak çare bulmak ne hadde!! Dilerim burada kin kusanlar kınadığiyla sınanmaz.. bu nefretle kendini çok iyi anne adledenler hiç umudum yok hiç..
Beni ağlattıniz.Benim babam da annem bana hamile iken ölmüş.Eşimi 28 yaşında kaybettim öldü çocuğum 1 yaşına girecekti çok ani oldu anlatamam tarifsiz acı...
Ben bir anneyim kapanıp ağlama zamanım olmadı onun için sarıldım hayata depresyon bişeyleri değiştirmeyecekti
İşlerimi hallettim düzene koydum şükrettim çalıştım.
Birgün Çocuğum olmasaydı diye düşünmedim çok şükür dedim iyiki var benim yoldaşım o
Akşam koşarak kapıyı açan bana çiçek toplayan ben ağladığımda sarılıp ağlayan miniğim 6 yaşında sizde hiçbir varlığın bırakın erkeği evladın yerine geçemeyeceğini belirtin erkek nedir ya alla sen ha bu arada taş gibiyim etrafta herkes bakar iltifat eder kız erkek çok şükür
Evlilik çekilecek çile değil hele birde boşandıysa bak ben yalnızım bir kadın illa biriyle evlenicek diye bişey yok çocuğuna sarılsın benim
Bende ilk çocuğumu kucağıma aldığımda bişey hissetmedim ama zaman geçti onun bana muhtaç olduğunu anladım anneliği öğrendim koala gibi yaşadık
Arkadaşınız depresyonda görünüyor ilgi sevgi görmemiş bunu almak için bir erkeğe ihtiyacı yok dünyanın en masum sevgisini o minikte bulabilir
Canım benim başın sağolsun annelik böyle işte evlatlarına mutlu sağlıklı bir ömür dilerimBeni ağlattıniz.Benim babam da annem bana hamile iken ölmüş.
Annemin aileside hiç yardımcı olmamış.
Hep sorardım anneme nasıl dayandin bu acı ya bu zorluklara o da sizin gibi derdi.Sizin sayenizde dayandım, atlattım.
Şimdi annemi kaybedeli bir yıl oldu.Evlatlarima bakınca sabrımi artırıyor bu özleme dayanıyorum bende.
Allah yardımcınız olsun sizinde dilerim hep güzel günlerini görün evladinizin siz de çok mutlu olun inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?