Gebeliğe Hazırlık Bebeğini kaybeden anneler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Sermec

BERAT'IM sana cennet bana sabr düştü ❤️🕊️👶
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2019
2.066
1.794
133
34
Merhaba anneler ben 16 gün önce bebeğimi 37+3 haftalıkken kaybettim karnımda kalbı durmuş oğlumun ve doktorum söylediğine göre herhangi bir sorun cıkmadı ne bebekte bır sorun ne kaka yapması ne kordon dolanması ne plesanta ayrılması bizden genetık test istedi ilk gebeliğim de 7 haftalıkken kalbı durmuştu bu gebelıkte 33 haftaya kadar coraspin kullanmıştım benimle aynı acıyı anneler nasıl bir sürec gecşrdiniz ne zaman hamıle kaldınız ve evladınızı kucagınıza alabıldınız mı sezeryan oldum bu arada

Rabbım melegını cennete yollamış. Zor bir durum Rabbım sabırlar versin. Basınız saolsun. Cok uzuldum

Ben de 10 gün önce 13 haftalık bebeğimi kaybettim benim de erkekti çok üzüldüm hala aklıma geldikçe yüreğim yanıyor insan bir sebep arıyor ama bir noktadan sonra her şey kadere bağlanıyor rabbim bir daha yaşatmasın İnşallah en kısa zamanda oğlumuzun yerini doldurur Allah

İnşâllah canım rabbim tekrardan yerini doldurur asla unutamam oğlumu herseyı hazırdı oğlumun şimdi kollarımda olacaktı ama nasıp olmadı Allahım boyle uygun gördü inşallah sefaatci olur evlatlarımız bize cennette

Rabbim cennetinde kavuştursun arkadaşım

Tarihlerimiz birbirine çok yakın bende Şubat 20 de kaybettim meleğimi Rabbimin imtihanı bende 35 haftalık kaybettim aynı senin gibi bütün hazırlıklarımı yaptım ama kısmet olmadı kurduğum hayallerim de cabası bende yaş 38 doğsaydı 2. Çocuğum olacaktı sanki ilk kez anne olacakmış gibi heyecanlıydım hiç bir nedeni yokken bide herşey rabbimden bide ama benim doktor hatası çok 1 perinatolog bul yol gösterecektir ve banada bildirirsen sonucu çok sevinirim Rabbim yardımcın olsun

Bende 8 mayısta 40+6da bebegimi kaybettim.
Sizde protein kacagi, son haftalarda vucutta aşırı ödem ve kaşıntı oluştumu.bide bobrek sancısı ve iştah kaybı.. Bu tarz kayiplara bakiyorm sebebi bulunmayan kisilerde hep bu sorunlar varmış.son haftalarda idrar kan tahlilleri bile yapmadilar.doktorlar cok umursamaz davranip sonrada ani sebepsiz ölümler olabiliyor diyorlar.

Merhabalar bi ust yorumda bahsettigim saglik sorunlari sizde de varmiydi. Ben bu durumu nasil atlatabilirim bilmiyorum.dogumu erken baslatsalar bebegim yaşiyo olcakti.dusundukce nefes alamiyorum

Merhabalar bi ust yorumda bahsettigim saglik sorunlari sizde de varmiydi. Ben bu durumu nasil atlatabilirim bilmiyorum.dogumu erken baslatsalar bebegim yaşiyo olcakti.dusundukce nefes alamiyorum
Canim Allah bol bol sabirlar versin. Ben de 17 haftamda ikizlerimi kaybettim. Bize de serklaj demislerdi. Hersey normal da olsa erken dogum çok goruluyor ikizlerde. Yaptirin dedi doktorum. Karar vermişdik. Ne olduysa sonra sanki aklimiz nasil karişdiysa yaptirmadik. Hersey normal birsey olmaz dedik. Inan sanki kafamizi başkasi idare ediyordu. Neden o kadar rahat olduk bilmiyorum. Malesef aniden açilmayla kaybettim. Keşkeler yuzunden gunlerce uyumadim. Şimdi de aklima gelince hemen kafamdan atmaya çalişiyorum. Ilk gunler hatta kafami duvara vurmuşdum. Beynimin içindeki dusunceleri durdurmak için. Halbuki hep yaptiralim diyen bendim. Ama.aile ferdlerim gerek yok şimdi durduk yere ameliyat masasina yatmaya dedi. Ne kadar basit işlemmiş sonra anladim. Yani canim keşkelerle yaşamak çok zor. Bu dunyada ekmeyi olsaydi Allah onu bir şekilde yaşatirdi. Sen normal hamilelik surecini yaşadin. Boyle olacagini bilemezdin. Allah yardimcimiz olsun. Yerlerine yeni nefesler versin InsaAllah. Onlar unutulmaz ama cennetde kavuşma umuduyla yaşamaya devam etmeliyiz

Seni o kadar iyi anlıyorum ki anlatamam zaman geri aksın istiyorsun değilmi beni 103 gün oldu hala hayatıma devam edemiyorum bende bu belirtilerin hiç biri yoktu ama ben son kontrolde nst mi beğenmeme sine rağmen nstyi tekrarlamadı bebek küçüktü ben kordondaki kan akışını takip etmediğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum yani arkadaşım bana 1 ciğer geliştirici iğne bir aspirin işimi görecekti bilgisizce davrandı şu aşamada duaya sığın derim evet zor ama hayata erken dönemezsek tekrar mutluluklarımızı yaşayamayız istediğin kadar acını yaşa ağla içine atma ama hiçbirşeyden vazgeçme Allah büyük doğumun sezeryan mı normalmi oldu

Hersey iyi hepsi normalvdiyip gonderdiler.40+2de 2cm aciklik vardi sanci yoktu git sanci sıklasinca gel dediler.suni sanci vs ne gerekiyorsa yapilmasindan yanaydim hic umursamadilar. Sanci baslayinca gittigimde kalp atisi yok dediler ,cansiz yavrumu dogurdum gozumun onunden gitmiyor o anlar

Her sabah bunlar hic olmamis, uyanacakmisim gibi geliyor.her uyandigimda ayni aciyi yasiyorum.herkes iyi olmami bekliyor nasil iyi olabilirim kolay bisey mi.
Benim zaten 40haftam dolmuş gecmisti hic bi sorunda yoktu dogumu baslatmak yerine gonderdiler.. Ultrasonda kalp atisi olmadigini gorunce acil sezeryana alcaklardi o an dogum baslayinca hemen normal dogum yaptirdilar.o kadr hızlı oldu ki hersey.bebegimin ayaklarini gordum bembeyazdi,ses yok hareket yok.sonrasini hatirlamiyorm bile.bebegimi goremedim sadece agladim.o an bebegimi gormek istesem izin verirler miydi ,gormemenin acisini pismanligini da yasiyorum. Eşim ben dayanamam diye benden habersiz alıp defnetmis. Olan hersey içimi parca parca ediyor

Ah canim ya. Lutfen kendini toparla. Benim 1 ayim yeni tamam oldu. Dun teyzemin kizlari falan geçmiş olsum ziyaretine geldiler. Herkes dedi guldu. Benim içimde bir burukluk. Onlar gittikden sonra bulaşiklari yikarken yine başladim ağlamaya. Eşim geldi sarildi hersey guzel olucak bak bu gunler hepsi geride kalicak dedi. Umutulmiycak ama hersey geride kalicak. Benim teyzem hamileyken 2 defa 7 aylik bebeklerini kaybetti. Simdi en buyuyu 36 Yaşinda 3 evladi var. O kaybettiyi bebeklerinin ölum gunlerinde şimdi bile mezarlarina gidiyor. Dogsaydi hangi gun dogacakdisa o gunleri dogum gunleri diyerek aklinda tutuyor. Yani unutmuycaz. Ama hayat devam ediyor. Keşke oyle olsaydi diye dusunme. Hepimiz bu dunyada bir kaç senelik misafiriz. Herkes çocuklari iyi yetişsin ahireti guzel olsun ister. Işte bizim meleklerimiz dunyanin pisliklerini gormeden cennetde kendilerine yuva yaptilar. Su gibi akan omrun sonunda kavuşucaz meleklerimize kucağimiza alicak opub kokluycaz. O yuzden sabredelim. Ileriye bakalim. Onlarin kardeşlerini alalim kucaklarimiza. Onlari koklayamadigimiz gibi kardeşlerini opelim koklayalim. Allah çok comertdir. Vereceyi hiçbir şey Ona agir gelmez. Aldiysa vardir bir hikmeti. Belki başimizi yerin dibine sokacak evlatlar olacakdilar belki bizim bu dunyadaki cehennemimiz olacaklardi. Belki de Allah buyuk bir belayi bizden uzaklaşdirdi. InsaAllah bundam sonra hayirli evlatlarla mujdeler bizi Rabbim. Bh yavrularimizla hayalini kurduklarimizi onlarla yaşariz. Acini o kadar içten hissediyorumki lutfen neden diye dusunme. Uzulme diyemem. Çunki ben kendim diyenleri aldiramiyorum bile. O yuzden uzuntunu yaşa ama kendini toparlamak için güç de topla. Bebeyini ziyaret et. Onunla konuş guzel dileklerini sun ve vedalaş. Hayatina bak. Ben 40 gunumun dolmasini bekliyorum. Bitince gidip onlarla mezarlarinda konuşup vedalaşicam. Sonra da ileriye bakicam.

Bebegini kaybeden herkese sarilmak konusmak birlikte aglamak istiyorum.baska kimsenin ne hissettigimizi anlamiycagni dusunuyorum. Eşime belli etmemeye calisiyorum, toparlanamam evliligimiz zarar gorur diye endiseleniyor.ama cok yalniz kaldigimi, olanlari konusmaya aglamaya birilerini yanimda hissetmeye ihtiyacim oldugunu anlayamiyor. Ben ziyaret ettim kaybettigimi kabullenemedigim icin.sanki hala hamile gibiydim.olmadigini farkedince karnimi parcalayasim geliyordu.mezarini gormekte iyi olmama yardimci olmadi.cok ozluyorum.surekli tekmeliyordu cok hareketliydi.yaramaz olcak tv,yi kitapligi sabitlememiz lazim diyordum. Hersey icime batiyor

Gormemen iyi olmuş. Hiç unutamazdin. Keşke onceden dogum yapilsaydi diye dusunme. Inan bana onun kaderinde bu dunyanin ekmeyini yemek yoksa en ideal zamanda bile yaşamiycakdi.
Canim ama bir yolunu bulmamiz lazim. Akli dengemizi korumak için. Benim artik bir şey dusunmesem de goz yaşlarim akiyor. Sanki musluğu acjk koymuşsun. Daha yeni. Bu aciyi hafifletmek için once durumu kabullenmemiz gerekiyor. Ben sana uzulme aglama kafani dagit diyemiyorum çunki biliyorum etki etmiyor. Çokca dini sabirla ilgili vidyolar izliyorum. Kalbime teskinlik gelmesi için. Bir de bir animasyon var onu izledikde çok çok ağladim. Ama içimde bebeyimin cennet kuşu olmasinin huzuru doldu. Ismini soyleyim sen de izle. Ağlaticak seni ama belki huzurlu eder. Ismi " hamilelik doneminde bebegini kaybeden annenin sonrasinda yasasigi dhygular" suresi 7.21. Izlersen hoşuna gidicek. Beni çok aglatti ama cennetde olduklarini bir animasyonla hayal etmek de huzurlu yapti

O kadar guzel bi insansinki allah bin kere razı olsun.zamanini ayirip yaziyorsun.rabbim hep yuzunu guldursun. İzliycem mutlaka.
Dogum sonrasi sutum geldiginde o kadr kotu oldumki.hayal ettim bebeklere anneleri suretinde melekler bakıyorlardir umarim diye dusundum.

Görmek acını hafifletmiyo rüyalarında yaşıyorsun ama Allah’a şükür ki normal doğum kendiliğinden başlamış bu bir işarettir dilerim en yakın zaman da rabbim yerini doldursun ben sezeryanım 1 sene beklemek zorundayım yaşım 38 yani benim için nerdeyse hayal en azından bir ümidin var evet acını unutacaksın demiyorum ama tecrübe edindin inşallahsenin için hayırlı zamanda acını hafifletecek bir evlat nasip etsin Allah o doktorları da bildiği gibi yapsın ve tekrar hamile kaldığında bir perinatolog bul benim işinde dua et nolursun bak senin duan kabul olur şu an lohusasın Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye

Görmek acını hafifletmiyo rüyalarında yaşıyorsun ama Allah’a şükür ki normal doğum kendiliğinden başlamış bu bir işarettir dilerim en yakın zaman da rabbim yerini doldursun ben sezeryanım 1 sene beklemek zorundayım yaşım 38 yani benim için nerdeyse hayal en azından bir ümidin var evet acını unutacaksın demiyorum ama tecrübe edindin inşallahsenin için hayırlı zamanda acını hafifletecek bir evlat nasip etsin Allah o doktorları da bildiği gibi yapsın ve tekrar hamile kaldığında bir perinatolog bul benim işinde dua et nolursun bak senin duan kabul olur şu an lohusasın Rabbim bir daha yaşatmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…