Rabbim sabır versin inşallah en kısa zamanda sağlıkla yavrunu kucağına alırsın cennet kuşun için teselli olur sanaO kadar guzel bi insansinki allah bin kere razı olsun.zamanini ayirip yaziyorsun.rabbim hep yuzunu guldursun. İzliycem mutlaka.
Dogum sonrasi sutum geldiginde o kadr kotu oldumki.hayal ettim bebeklere anneleri suretinde melekler bakıyorlardir umarim diye dusundum.
Onlar bizim bu dunyada sabrimiz, ahirette de cennete vesilemiz olucaklar Insaallah. Onlar için, gelecekde onlarin kardeşlerine kavuşmak için guçlu kalalim. Allah yardimcimiz olsun. Senin acini hissesiyorum en derinden hem de. Gece bir saatlik uykuyla dolanirdim ilk gunler. Aniden uyanirdim ve artik gozume uyku girmiyordu. Ben de yaşadim o duygulari. o yuzden istiyorumki birbirimize güç olalim. Atlatalim. Allah bundan sonra evlatla sinamasin InsaAllahO kadar guzel bi insansinki allah bin kere razı olsun.zamanini ayirip yaziyorsun.rabbim hep yuzunu guldursun. İzliycem mutlaka.
Dogum sonrasi sutum geldiginde o kadr kotu oldumki.hayal ettim bebeklere anneleri suretinde melekler bakıyorlardir umarim diye dusundum.
Canim sana da dua ettim. Allah sana da nasib etsin. Sezeryanda 6 ay bekleyip saglikla.kucagina alanlar var canim. Dikiş yerin iyileşince yeniden sene bence. Umutsuz olma. Şimdi oldu sonra denediyinde yine olacak. Hem de en guzel şekilde. Inan buna. Babasiz Isa Peygamberi dunyaya getiren Allah bize de rahmeder. Inaniyorum. Sen de inan asla umudunu uzme Allahdan. Allahin gucu yetmeyeceyi tek bir şey bile yok. Comertdir Rabbimiz. Istersek hakkiyla dilersek vericekdir. Ama bir şeyi de bilelim eger vermiyorsa elbet bizim zayif aklimiz nedenini anlamaz. Allahin dilediyi gibi olsun hayatimiz. Bize cennet meleyi nasib ettiyi için de minnettar olalim. Allah yardimcimiz olsunGörmek acını hafifletmiyo rüyalarında yaşıyorsun ama Allah’a şükür ki normal doğum kendiliğinden başlamış bu bir işarettir dilerim en yakın zaman da rabbim yerini doldursun ben sezeryanım 1 sene beklemek zorundayım yaşım 38 yani benim için nerdeyse hayal en azından bir ümidin var evet acını unutacaksın demiyorum ama tecrübe edindin inşallahsenin için hayırlı zamanda acını hafifletecek bir evlat nasip etsin Allah o doktorları da bildiği gibi yapsın ve tekrar hamile kaldığında bir perinatolog bul benim işinde dua et nolursun bak senin duan kabul olur şu an lohusasın Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye
Keske demekten kendimi alamiyorum.ilk gunden bu yana hep erken dogumda israrci olmadigim icin bebegimi goremedigim icin.herseye normal dediklerinde onlara guvenip yeterince arastirmadigim icin gece gunduz her an aci ve pismanlik icindeyim..hamileliginin son haftalarinda olan birilirini gorunce, kayip yasamis birini gorunce aglaya aglaya dua ediyorum.rabbim kimseyi boyle bi aciyla sinamasin. İnsallah minik bi mucizeniz olur,surekli dua edicem sizin icin.ben tekrar bu sureci yasamayi kaldirabilir miyim bilmiyorm..Görmek acını hafifletmiyo rüyalarında yaşıyorsun ama Allah’a şükür ki normal doğum kendiliğinden başlamış bu bir işarettir dilerim en yakın zaman da rabbim yerini doldursun ben sezeryanım 1 sene beklemek zorundayım yaşım 38 yani benim için nerdeyse hayal en azından bir ümidin var evet acını unutacaksın demiyorum ama tecrübe edindin inşallahsenin için hayırlı zamanda acını hafifletecek bir evlat nasip etsin Allah o doktorları da bildiği gibi yapsın ve tekrar hamile kaldığında bir perinatolog bul benim işinde dua et nolursun bak senin duan kabul olur şu an lohusasın Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye
Keske demekten kendimi alamiyorum.ilk gunden bu yana hep erken dogumda israrci olmadigim icin bebegimi goremedigim icin.herseye normal dediklerinde onlara guvenip yeterince arastirmadigim icin gece gunduz her an aci ve pismanlik icindeyim..hamileliginin son haftalarinda olan birilirini gorunce, kayip yasamis birini gorunce aglaya aglaya dua ediyorum.rabbim kimseyi boyle bi aciyla sinamasin. İnsallah minik bi mucizeniz olur,surekli dua edicem sizin icin.ben tekrar bu sureci yasamayi kaldirabilir miyim bilmiyorm..
Ben 34 yasindayim 11 yasinda bi kizim var.gece uyumadan bana sarilip aglaya aglaya kardesini cok ozledigini soyluyor.gunlugune sayfalarca yazmis.ben uzulmiyim diye uzuldugunu belli etmeyip gizli agliyormus."annem hastaneden gelince bana oyle sıkı sarildi ki sanki beni kaybetmektende korkuyor gibi "yazmis.bebek esyalarini ben hastanedeyken babasina yardim edip toplamislar.ben bu yasimla dayanamazken bu yasta bi cocuk bu acıyı nasıl taşıycak.c
sebepsiz ölüm diyorlar ama her şeyin bir sebebi vardır degıl mi? böbrek, ciğer, idrar enfeksiyonu, şeker vs vs herhangi biri olabilir. ama gelin görünki ne detaylı kan testi ne de idrara bakıldı kayıptan sonra. zaten kayıptan önce de dogru düzgün tahlil yapılmadı özellikle son haftalar..Bende 8 mayısta 40+6da bebegimi kaybettim.
Sizde protein kacagi, son haftalarda vucutta aşırı ödem ve kaşıntı oluştumu.bide bobrek sancısı ve iştah kaybı.. Bu tarz kayiplara bakiyorm sebebi bulunmayan kisilerde hep bu sorunlar varmış.son haftalarda idrar kan tahlilleri bile yapmadilar.doktorlar cok umursamaz davranip sonrada ani sebepsiz ölümler olabiliyor diyorlar.
aynı duyguları yaşıyoruz.. aynı cümleleri kuruyoruz birbirimizden habersiz..ne yazık..Her sabah bunlar hic olmamis, uyanacakmisim gibi geliyor.her uyandigimda ayni aciyi yasiyorum.herkes iyi olmami bekliyor nasil iyi olabilirim kolay bisey mi.
Benim zaten 40haftam dolmuş gecmisti hic bi sorunda yoktu dogumu baslatmak yerine gonderdiler.. Ultrasonda kalp atisi olmadigini gorunce acil sezeryana alcaklardi o an dogum baslayinca hemen normal dogum yaptirdilar.o kadr hızlı oldu ki hersey.bebegimin ayaklarini gordum bembeyazdi,ses yok hareket yok.sonrasini hatirlamiyorm bile.bebegimi goremedim sadece agladim.o an bebegimi gormek istesem izin verirler miydi ,gormemenin acisini pismanligini da yasiyorum. Eşim ben dayanamam diye benden habersiz alıp defnetmis. Olan hersey içimi parca parca ediyor
ben de sadece benim gibilerle konusmak istiyorum. aynı seyleri düsündüğümüzden tekrar tekrar yazmıyorum suan. bizde de benim durumumdan, hayatıma devam edememden dolayı evliliğimiz cıkmaza giriyor sanırım. ben de kabullenemedim alışamadım umudum yok.. benim oğlumda çok çok hareketliydi.. cok fena bir sey olsaydı yasasaydı.. keske yasasaydı..Bebegini kaybeden herkese sarilmak konusmak birlikte aglamak istiyorum.baska kimsenin ne hissettigimizi anlamiycagni dusunuyorum. Eşime belli etmemeye calisiyorum, toparlanamam evliligimiz zarar gorur diye endiseleniyor.ama cok yalniz kaldigimi, olanlari konusmaya aglamaya birilerini yanimda hissetmeye ihtiyacim oldugunu anlayamiyor. Ben ziyaret ettim kaybettigimi kabullenemedigim icin.sanki hala hamile gibiydim.olmadigini farkedince karnimi parcalayasim geliyordu.mezarini gormekte iyi olmama yardimci olmadi.cok ozluyorum.surekli tekmeliyordu cok hareketliydi.yaramaz olcak tv,yi kitapligi sabitlememiz lazim diyordum. Hersey icime batiyor
16 haftalık iken bende kaybettim ama kalbı atıyordu dogdugunda kalp atımını sonlandırmıslar yaşamaz die . bebekt hıcbısey yoktu. ben siddetli enfeksıyon sebebıyle kaybettim yanı erken dogum oldu dedilerHersey iyi hepsi normalvdiyip gonderdiler.40+2de 2cm aciklik vardi sanci yoktu git sanci sıklasinca gel dediler.suni sanci vs ne gerekiyorsa yapilmasindan yanaydim hic umursamadilar. Sanci baslayinca gittigimde kalp atisi yok dediler ,cansiz yavrumu dogurdum gozumun onunden gitmiyor o anlar
benim tahlil sonuclarım tamamen cıkmadı ama idrar sonucunda protein pozitif yazıyor, kan da protein c değeri de normalden biraz yüksekBende 8 mayısta 40+6da bebegimi kaybettim.
Sizde protein kacagi, son haftalarda vucutta aşırı ödem ve kaşıntı oluştumu.bide bobrek sancısı ve iştah kaybı.. Bu tarz kayiplara bakiyorm sebebi bulunmayan kisilerde hep bu sorunlar varmış.son haftalarda idrar kan tahlilleri bile yapmadilar.doktorlar cok umursamaz davranip sonrada ani sebepsiz ölümler olabiliyor diyorlar.
Benimle konuşabilirsin. Yasamayan anlamiyor.ben de sadece benim gibilerle konusmak istiyorum. aynı seyleri düsündüğümüzden tekrar tekrar yazmıyorum suan. bizde de benim durumumdan, hayatıma devam edememden dolayı evliliğimiz cıkmaza giriyor sanırım. ben de kabullenemedim alışamadım umudum yok.. benim oğlumda çok çok hareketliydi.. cok fena bir sey olsaydı yasasaydı.. keske yasasaydı..
nasılsınBenimle konuşabilirsin. Yasamayan anlamiyor.
Bomboşum.nasılsın
Ben de online kurslara yazildim 4 tane kursum var. Sinavsiz ikinci üniversteye kayit oldum boş vaktim kalmayacak sekilde tüm günümü doldurmaya çalisiyorum. Pek faydasi olmuyor henüzBebeğini kaybedenler demişti hiç unutamiyorsun aklina geldikce uzuluyorsun ama o ilk zamanlardaki gibide olmuyor.doğruymuş.
Gece gunduz aglamalarim, kabuslar daha az artik. evin her kosesinde yaptigim hazirliklarin hatiralari eskisi kadar beni yıkıp dağıtmıyor. her hamile yada bebekli birini gorduğumde aglama krizlerine girmiyorum.cok özlüyorum keşke yaşasaydı diyorum ama ilk gunlerdeki gibi yana yakıla degil daha bi kabullenmis, acıyı içime sindirmiş şekilde.
Hazirladigim eşyalari gorduğum anda saatlerce agladigim olurdu şimdi derin bi özlem duygusuyla doluyor içim ,uzun bi nefes aliyorum göğsümdeki tüm kemikler çatırdayacakmış gibi olana kadar. Geçmiyor ama sanırım bu acıyla yaşamayı ogreniyorsun. İnsan bu acıyla nasıl yaşar nasıl iyi olabilir nasil hayatina devam edebilir diye ağlaya ağlaya uyuyakaldığım artık bi daha normala donemeyecegimi düşündüğüm zamanlar da geçmeye başladı. Geçiyor, cok cok cok fazla acı hissettiğinizi biliyorum.çevrenizdekiler bilmiyor o yuzden onlarla dertlesmeye calismayin, size iyi seyler soylemelerini beklemeyin.
Bu dönem kendi başınıza ağlaya ağlaya geçiyor başka bi çaremiz yok, bizim bizden baśka kimsemiz de yok.
Acıya artik dayanamadiğim ve toparlan artik uyarilarina maruz kaldigimdan itibaren erken uyanip temizlik yapip ingilizce çalisip resim yapip ve bi kac online kursa katilarak tüm günümü doldurmaya çalıştım. Bunlari yaparken iş ilanlarina bakmaya basladim.bi iki iş gorusmesine gidip ilk gorusmeden aglaya aglaya döndüm.
Saçlarım beyazlarla dolu hala boyamak içimden gelmiyor.oje surmenin bana iyi gelecegi aklima bile gelmezdi ama kızımın oje istemesiyle birlikte oje alip surmemiz cok iyi hissettirdi.hergun renk renk sürüyorum.
Tam bir ay oldu işe başlayalı.kimseye bebeğimi kaybettiğimi anlatmadim.anlamayacaklarini benden uzak duracaklarini biliyorum. İşe iş arkadaşlarima alistim.çok yoruluyorum ama bana cok iyi geldi.siz de calismaya baslarsaniz yada arkadaslarinizla disari cikma plani yaparsaniz bebeginizle ilgili konusmayin.yapacaklari yorumlar ve sizden uzaklasmalari sizi daha cok uzecektir.
Güzel kalplerinizden ellerinizden öpüyorum melek annelerim inşallah bundan sonra hayat sizin için çektiğiniz acılardan daha fazla mutluluk getirir.
Acın daha cok taze ,hala kendini toparlayamamış olman gayet normal.sabret, kolay bişey degil.yalniz kalmamaya calis.birlikte iyi zaman gecirdigin insanlarla bi arada ol.evde hep yalniz kalirsan hersey dahada zorlasiyorBen de online kurslara yazildim 4 tane kursum var. Sinavsiz ikinci üniversteye kayit oldum boş vaktim kalmayacak sekilde tüm günümü doldurmaya çalisiyorum. Pek faydasi olmuyor henüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?