Bebek Beslenmesi bebeğini yalnızca uykuda doyuran var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.685
36.920
1.123
39
merhaba arkadaşlar,bilmiyorum bu kaçıncı konum bu meseleyle ilgili.fazla uzatmayım en iyisi.
kızım 4 aylık,ve sadece uykudayken biberon alıyor.beni emmiyor zaten.uyanıkken deniyorum,kaşık,şırınga vs..her duyduğumu denedim ama yok,kabul etmiyor.yalnızca uykuya daldığında doyurabiliyorum.10 saat uyanık dursa en fazla 50-60 cc süt içiyor.sosyal hayatım tamamen bitti,hiçbir yere çıkamıyorum.eve biri gelsin istemiyorum.çünkü uyku düzeni bozulursa bütün gün aç duruyor.
sizce bu durumu nasıl aşabilirim?benzer sorunlar yaşayanlar oldu mu,hep böyle mi devam edeceğiz?ek gıda dönemi çok korkutuyor beni,ya o zamanda aynı şeyi yaparsa...kaşıkla ben veriyorum,o tükürüyor.sadece süte karşı da değil,piyasadaki bütün mamaları denedim,kesinlikle içmiyor...

Merhaba,
benim de kızım var 8,5 aylık. Yeme konusunda sorunum yok ama o da 5.ci aydan itibaren gündüz biberon almıyor.ek gıdaların tadını alınca kaşıklada yemeğe başlayınca biberonu suyun dışında almıyor ağzına. Senin bebeğin içinde aynı olabilir sanırım. Ek gıdaları denedin mii?
Bende devam sütü veriyorum, uykusunda içiyor :34:

canım bende bebeğimi aylarca o şekilde besledim şimdi onbeş aylık sadece gece ve sabaha karşı biberonla besliyorum artık ufak tefek yemek yemeye başladı ne yapalım aç kalmasınlar da o şekilde yesinler kendini anlamaya başladı küçük hanım şimdi kendi yemek yemek istiyor çatala batırıp yiyecek ama bence takma kafana ben ağlıyordum ne oldu büyüdü işte bir şekilde büyüyorlar olan bizim psikolojimize oluyor..

ek gıdaya daha geçmedik,ama bikaç gün içinde doktora gideceğiz,soracağım ben de,başlamak istiyorum.sırf uyanıkken bişeyler gitsin midesine diye.çünkü 10 saat uyumasın,aç aç duruyor küçük hanım.
senin kızın biraz daha geç başlamış,benimki nerdeyse 2 aylıktı.hep böyle mi sürecek yaa,off çok zor oluyor.

canım bende bebeğimi aylarca o şekilde besledim şimdi onbeş aylık sadece gece ve sabaha karşı biberonla besliyorum artık ufak tefek yemek yemeye başladı ne yapalım aç kalmasınlar da o şekilde yesinler kendini anlamaya başladı küçük hanım şimdi kendi yemek yemek istiyor çatala batırıp yiyecek ama bence takma kafana ben ağlıyordum ne oldu büyüdü işte bir şekilde büyüyorlar olan bizim psikolojimize oluyor..

ben de çok ağlıyorum bazen o kadar inatçı oluyor ki...önce 60 cc süt içse çocuk aç diye dertlenirdim.şimdi uyanıkken alsa o kadarını takla atıyorum keyiften.
sen baya büyütmüşsün maşallah,demek hep sürdü bu sorun.ben de kabulleneyim en iyisi:59:

merhaba arkadaşlar,bilmiyorum bu kaçıncı konum bu meseleyle ilgili.fazla uzatmayım en iyisi.
kızım 4 aylık,ve sadece uykudayken biberon alıyor.beni emmiyor zaten.uyanıkken deniyorum,kaşık,şırınga vs..her duyduğumu denedim ama yok,kabul etmiyor.yalnızca uykuya daldığında doyurabiliyorum.10 saat uyanık dursa en fazla 50-60 cc süt içiyor.sosyal hayatım tamamen bitti,hiçbir yere çıkamıyorum.eve biri gelsin istemiyorum.çünkü uyku düzeni bozulursa bütün gün aç duruyor.
sizce bu durumu nasıl aşabilirim?benzer sorunlar yaşayanlar oldu mu,hep böyle mi devam edeceğiz?ek gıda dönemi çok korkutuyor beni,ya o zamanda aynı şeyi yaparsa...kaşıkla ben veriyorum,o tükürüyor.sadece süte karşı da değil,piyasadaki bütün mamaları denedim,kesinlikle içmiyor...

ben iki buçuk aylıktan sonra öyle besledim canım ek gıdalara geçincede pek bie değişiklik olmadı kaşığı sevmiyor oyunla zorla yediriyorum uyanıkken aç olsada biberon almıyor.uyutup veriyorum hala.çorbalarda tam geçemedik.yemediği için aç kalmasın diye mecburen uyutup veriyorum iki aylıkken 2,5 saatte 120 içerdi şimdi3,5- 4 saatte 90 ml zor içiriyorum 90 içse seviniyorum sürekli hazır besleniyor ne yapacağımı şaşırdım ne zaman doğru dürüst birşeyler yiyecek merak ediyorum

offff,desene işimiz zor.ben de bi hevesle ek gıdayı bekliyorum,yine böyle sürerse eyvah eyvah...
aynen bizim de 2,5 aylıkken başladı.dertleri ne anlamıyorum ki,hem kendilerine hem bize eziyet.uykuları rezil oluyor böyle de.

benim oğlumda iki aylıkken emmek istememeye başladı biberonuda almadı sadece uykuda emzirebiliyorum ve biberonuda uykuda alıyor şu anda 8 aylık ek gıdalara geçince işimiz biraz daha kolaylaştı uyanıkken zorda olsa biraz yediriyorum ,seni çok iyi anlıyorum doyurmak için sürekli uyutmaya çalışmak çok zor birşey

benim de tek umudum ek gıda.o zaman da böyle yapar almak istemezse çok büyük hayal kırıklığı yaşayacağım.yarın doktora söyleyeceğim artık geçmek istiyorum diye bakalım ne diyecek.

benim de tek umudum ek gıda.o zaman da böyle yapar almak istemezse çok büyük hayal kırıklığı yaşayacağım.yarın doktora söyleyeceğim artık geçmek istiyorum diye bakalım ne diyecek.

benim bebeğim de uzun süre sadece uykusunda süt emdi veya biberon aldı. gerçekten çok stresli oluyor, bir de çalışıyordum. uyanmasına yakın eve varıcam diye müthiş bir telefon trafiği yaratmıştık evdeki bakıcıyla. günde 3 kere iş ev arası mekik dokuyordum. neyse... bu durum biberonu kendi elleriyle tutup kendini beslemeye başlayınca geçti. artık uyanıkken biberon alıp sonra uykuya yatmaya başladı. emzirme işi zaten dişlerle birlikte sona ermişti. sağıp verdim ondan sonra. ek gıdalara başlamasının bir etkisi olmamıştı öte yandan.

canım merhaba,
oğlum şuan 1 yaşında ama 10 aylıkken benim oğlumda biberonu reddetmeye başlamıştı mama saatlerimiz işkence gibiydi uykudada yemeyi beceremiyor. hep bekletip ya genzine kaçırdı yada ağzından sızdı.

biz eşimle yardımlaşarak biberon saatlerini atlattık.

kısaca özet geeceyim önceleri 120 cc yiyen oğlum 60 cc y ya yiyor yada zorla yiyordu. mama sını az yaptım 60cc mesala eline emziğini oyuncağını verince yemeye başladı. yada biberonu çok az pekmeze batırdım. bu böyle 2 ay sürdü.

şimdi gece uyandığında 200 cc süt veriyorum çok az bal ile bitiriyor ama elinde illa emziği olucak düşünce babası hemn geri veriyor ağladığında zorlamadım hemen emziğini verdim. biraz bekledim sonra tekrar biberon verdim. ve bitrdi .
şimdi 200cc süt içiyor gece sabahta erken uyanırsa 120 ml mama yapıyorum aynı şekilde elinde memesi olucaköyle yiyor. sende dene istersen emzik kullanıyorsa emziğielinde olsun. az da biberonu pekmeze batır ver. birde aptamil in iştahsız bebekler için bir maması var onu dene.

miraslova,
bizde de inanılmaz bi stres oluyor.uyuduğu anda aman süt sağayım,uyanmadan yetiştireyim,yok içerdi içmezdi derken gün bitiyor.
dün uyanıkken verebildim bir öğün,inanamadım ne büyük kolaylık nasıl güzel bi duyguymuş.

smile;
sevindim atlatmana darısı bana inşallah.ben de pek çok yol deniyorum ama daha oyuncak vs. ilgisini çekmiyor.emzik kullanıyoruz ama uyurlen işe yarıyor.uyurken ağzında emzik varsa sütü de içiyor,onu emmeye devam ettiği için çekip arkasından biberon veriyorum.ama uyanıkken o da bir işe yaramıyor malesef.zaten artık biberonu tanıdı,ağzına almadan görüp kapatıyor iyice.

miraslova,
bizde de inanılmaz bi stres oluyor.uyuduğu anda aman süt sağayım,uyanmadan yetiştireyim,yok içerdi içmezdi derken gün bitiyor.
dün uyanıkken verebildim bir öğün,inanamadım ne büyük kolaylık nasıl güzel bi duyguymuş.

Esra, umarım bir öğün , iki öğün alışır bebişin. zaten süt sağmak olayı daha da komplike hale getiriyor. "sağmasam acaba emer mi?, ama ya emmezse o zaman ne olacak" gibi endişeleri çok iyi biliyorum. ama hepsi geçecek nasıl olsa ve bir gün eline kaşık çatal alıp kendini besleyen çocuklar olacaklar :)

inşallah öyle olur miraslova.
heyecanla,dört gözle bekliyorum:18:

bizdede durum aynıydı oğlum uyanıken ne emer ne biberonla mama yerdi..dışarı çıkmak işkenceydi karnı doymadığı içinde sık sık uyanırdı..uyutup içirmek için ayağımda 2 saat oturduğumu bilirm..22 aylığız ve hala uyanıkken sadece su içer.yine uykuya dalacak öyle mamsını içecek gece 2 kere içer oda uykuda gündüzde zaten günlük beslenme düzneimiz var şükür ..ama seni çok iyi anlıyorum şöyle uyanıken biberonu kapıp hapur hupur emen bebekelre hayranım.ama dert etme stres yapama büyüyorlar işte bend eçok ağladım çok mama döküldü uyudu içemdi acıktı uyandı derken bu güne geldik..yıprandığınla kalıyorsun bence dışarıda çık çocuklar çok zeki, herşeyi hissediyor mamayı hazırla yanına al .arabada felan uyuynca ver ağzına kendini hapis etme..

bizdede durum aynıydı oğlum uyanıken ne emer ne biberonla mama yerdi..dışarı çıkmak işkenceydi karnı doymadığı içinde sık sık uyanırdı..uyutup içirmek için ayağımda 2 saat oturduğumu bilirm..22 aylığız ve hala uyanıkken sadece su içer.yine uykuya dalacak öyle mamsını içecek gece 2 kere içer oda uykuda gündüzde zaten günlük beslenme düzneimiz var şükür ..ama seni çok iyi anlıyorum şöyle uyanıken biberonu kapıp hapur hupur emen bebekelre hayranım.ama dert etme stres yapama büyüyorlar işte bend eçok ağladım çok mama döküldü uyudu içemdi acıktı uyandı derken bu güne geldik..yıprandığınla kalıyorsun bence dışarıda çık çocuklar çok zeki, herşeyi hissediyor mamayı hazırla yanına al .arabada felan uyuynca ver ağzına kendini hapis etme..

son günlerde uyurken de pek almıyor zayıflamaya başladı malesef,iştah şurubu verdi doktor 15 gün kullan sonra kanına bakalım dedi.şurubu da içiremiyorum tükürüyor hemen.demir damlasını da aynı şekilde.normalde 7 damla alması gerekirken doktor 14 damla dedi ama olduğu gibi geri püskürtüyor.şırıngayla sıktım ağzına yine aynı.yatak ,yorgan,kıyafetler...her yer demir lekesi oldu

Merhaba,

4,5 aylık bir kızım var. En başından beri zaten hiç emmedi. Hep sağarak biberonla besliyorum. Son 1,5 aydır uyanıkken kesinlikle hiç bir şekilde beslenmek istemiyor. Sadece su içiyor. Doktor meyve ve kaşık mamasına başlayalım dedi ancak onlarıda yemeyi reddediyor. Bu sorunu yaşayan anneler siz nasıl bir çözüm buldunuz? Ne zaman normale döndü? Yardımınıza ihtiyacım var...:18::18:

Merhaba,

4,5 aylık bir kızım var. En başından beri zaten hiç emmedi. Hep sağarak biberonla besliyorum. Son 1,5 aydır uyanıkken kesinlikle hiç bir şekilde beslenmek istemiyor. Sadece su içiyor. Doktor meyve ve kaşık mamasına başlayalım dedi ancak onlarıda yemeyi reddediyor. Bu sorunu yaşayan anneler siz nasıl bir çözüm buldunuz? Ne zaman normale döndü? Yardımınıza ihtiyacım var...:18::18:

Merhba ciroz

Kızım 10 gün sonra 3 aylık olacak beni emmedi zaten sağarak veriyorum imkanı yok uyanıkken biberonu almıyor.
Sizin bebeğiniz hala o şekilde mi devam ediyor acaba?Bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhba ciroz

Kızım 10 gün sonra 3 aylık olacak beni emmedi zaten sağarak veriyorum imkanı yok uyanıkken biberonu almıyor.
Sizin bebeğiniz hala o şekilde mi devam ediyor acaba?Bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhaba, Çok iyi anlıyorum durumunuz. Ama her şey zamanla normale dönüyor ve bir şekilde büyüyorlar. Biz ne kadar uğraşırsak uğraşalım, onların kendilerince bir tarzı var ve o şekilde devam etmek istiyorlar. Benim kızım yaklaşık 6 aylık olana kadar bu şekilde devam etti. 6 aydan sonra dişleri çıkmaya başladı. Diş dönemlerinde hiç bir şey yemedi diyebilirim. Şimdi 14 aylık. Diş sıkıntısı yoksa yemeğini yiyor. Eğer iştahsız bir hafta geçirirse biliyoruz ki peşinden yeni bir diş geliyor.

Back
X