Bebeğini yeni kaybedip, korunma sürecine geçenler.. Yeni yola beraber başlayalım.

mrb maxderin nasılsın cnm
yumurta atakibine başlasan cnm olmazmı hani adet düzensizliğin varmış ya
ona göre ne xzaman yumurtlayacağını doktorun söyler sana

Canim ben yurtdisinda yasiyorum burda sistem pek oyle islemiyo ama yakinda yine jinekologa gidicem

Canim ben gittim jinekolaga daha once cok kez hic bisee bulamadilar yani kendimi bildim bileli boyleyim hormonlar saglam yumurtlama oluyo ki ogluma hamile kaldigim bunun kaniti zaten sadece yok hava degisimi yok stres baska nedeni yok adet duzensizligimin iste bu nedenle sinir oluyorum ya tedavi edilecek biseyim yok olsa hemen olucam erosum

anladım cnm ya
adet düzensizliğin eblli başlı sebebi stres ve üzüntü

inşaallah yaa şuan çok üşüyorum bugun tum gun uyudum belkı havadandır dıyorum ama yıne de hep bi ümit inşaallah olur kızlar size burdan müjdemi veririm.

o zaman test te bır hata olmusta olabılr ya baska bırsey aklıma gelmıyor canım

adet belirtileriyle hamilelik belirtileri aynı gibi hissetmek ayrı belirti ayrı bana göre tabi
ben okadar farklı olaylar okadar farklı belirtiler hissettimki 18ay kendimde dinlediğim belirtiler hiç bişeymiş isyan boşuna etmişim çünkü suçlu benmişim psikolojik olarak bütün belirtilere hamilelikten olabilir sanarak.
normal belirtilerin hiç birine inanmadım
10 gün önceden başladı yani şüpheli ilişkiden 4 gün sora
kasıklarımda ağrı özellikle sol tarafta (her ay olan normal bi durumdu bana göre)
sürekli uyumaya isteği (işten misafirlerden sanıyodum)
ayaklarımın altında yanma (çıplak ayakla banyoda coosss oluyodu resmen)
baş dönmesi (yorgunluğa verdim)
kabızlık şişkinlik gaz çıkaramama
sarı beyaz akıntı (acaba dediğim tek belirti ) adetten önceki 3 gün boyunca
bunlar belirtiymiş ama hiç birine inanmak istemedim hayal kırıklığı yaşamamak için

kızlar bunu baska sayfadan kopyaladım psikolojık bellırtılerde yasamıs ama hamıle kaldıgından 4 gun sonra belırtıler olmus yanı erkenden bebegı ben gelıyorum demıss

sarı akıntı bende de var idrarım koyu şuan kasığım ağrıyo sanki adet olacakmışım gibi.belim de ağrıyo nolur olmasın adetiiimmm

kızlar ben ancak girebildim nete .. dr. dan sonra gezdik kocişle. dr. la görüşmem pek verimli olaamadı malesef. biz kociş yüzünden geç kallldık dr.a ama neyseki işi olmasına rağmen beklemiş bizi dr.. hiç hamilelik ihtimali üzerine konuşmadı. kürtajdan sonra olabilir böle aksamalar dedi. ultrasona soktuğunda kendide biraz şaşırdı.rahim duvarım ince yani hali hazırda regli olduğum belli ama kanamam yok. fakat sol tarafta koca bir yumurta çatlamamış olarak duruyor. dediki karar verememiş senin hormanlar bi taraf yumurtla demiş diğer taraf regli görücem demiş :) anlayacağınız bişeycik yokmuş normal ona göre ama bana sorarsanız canım yine sıkkın. bu arada yumurta takibi yaptırmak istediğimi söledim. onun için 14 15 gün 2 gün arayla gitmem gerekecekmiş. dr. bize 45 km uzaklıkta bi hastanede eşim için zor olacağını düşündü düşünceli dr.um. ama ben sabahları eşimi işe bırakıp kendimin arabayla gelebileceğini söledim. o da o zman bu ay bi bakalım sen kendin yumurtlayabiliyormusun olmazsa diğer ay ben çatlatırım dedi. kan verdim bugün progestoron hormonuna bakılacak haziranın 5. de tekrar kan vericem tekrar progestorona bakacak. bu şekilde yumurtlama günlerinde o değerin yükselmesi gerekiyormuş önce ona bakılacak yükselip yükselmediğine. yok eğer yükselmiyorsa progestan verip değeri yükseltip yumurtayı kendi çatlatacakmış..buraya kadar her şey iyiydi. fakaattttt ben daha önce bu dr.daha önce rahim anormalliğim olabilmesi ihtimali i.iç gitmiştim. şimdi anlatıcam ve dr.a güvenip güvenmemem için fikirlerinizi bekliyorum.

ben hamileyken gittiğim dr. başkaydı ve bana sende büyük ihtimalle rahimde perde var demişti. neyse biz bu dr.la anlaşamadık bir sürü problem yaşadım. başka bi dr.a gittim tabi bu arada bebeği kaybetmiştim. gittiğim yeni dr. ben öle bişey göremedim. istersen rahim filmi çektir dedi. sonra internetten araştırdım benim bugün gittiğim dr.u buldum. cerrahi alanlarda uzman hani daha çok böle vakayla karşılaşmıştır daha iyi bilir diye. bu dr. gidince önce kontrol yaptı ve ben çok perde olduğunu düşünmüyorum ama belki bi çöküntü olabilir buna arkuat rahim diyoruz dedi. ( arkuat rahimde bilmeyenler için yazayım kalp şeklinde rahim.) peki ne yapmam lazım dedim. o da hemen histereskopi ve laporoskopi yapalım dedi.eğer arkuat rahimse onu ellemiyoruz gebelik için çalışmalara devam ama yok eğer uterus septus yani rahimde perde varsa onu hemen hazır sen baygınken alırız dedi. ben ısrarla rahim filmiyle anlasak eğer varsa perde o zaman ameliyat olurum desemde dr. bana rahim filmi ile anlayamayabiliriz dedi. biz neyse inandık olmaya karar vermiştim. ama ailem ısrarla önce istanbula gel burdada bi dr. git dedi. bende gittim . istanbuldaki dr.da ben %99 sende öle bi problem görmüyorum ama %1 ihtimal benimde yanılma payım var tabiki dedi. bana kalırsa hiç %1 ihtimal için hatta %10 bile olsa elletme rahmini boş yere yıpratma tekrar hamile kal eğer yine bir düşük olursa o işlere o zman giriş dedi. bende 2 dr. kesin olarak yok deyince bi de lbugün gittiğim dr.da kesin vardır diye konuşmayınca yaptırmamaya karar vermiştim. çok yazdım kızlar ama fikirleriniz önemli.

neyse biz yaptırmamaya kara verdik. bugün dr.a diğer problemler için gittik. ve dr. tekrar yapalım bence diyince bende kesin ve net olarak bir kez daha gebelik denemeden yaptırmayacağımı söledim. neyse bu tamam dedi. beni muayene etti. sonra dediki. sen histereskopi laporaskopi istemiyosun madem. ben seni bi ayrıntılı ultrasona sokucam o sırada da rahime ilaçlı su enjekte edicem aynı hamilelik dönemindeki gibi rahmi genişletip bakıcam eğer septum yani perde varsa bence aldırmalısın derim yoksa devam edersin dedi.

şimdi bu ayrıntılı ultrason hem laparoskopi histeroskopi den daha kolay bi yol hemde rahim filminden bile kolay bir yol. madem bu kadar basit bi yolla bu problemlerin ayrımı yapılacaktıda neden daha önce gittiğimde bu yolu tercih etmedi ben anlamadım. bu arada kızlar sanırm biraz maddiyat için biraz da benim dr. cerrahi alanda uzman olduğu için bu yolu daha çok tercih ediyor. çünkü histereskopi ve laporoskopi işleminin fiyatı 2000 tl. rahim filmi 350 tl. eminim ki ayrıntılı ultrasonda rahim filmi fiyatı kadardır ancak. yani önceliği pahalı olana ikna etmeye çalışması ve sonunda da daha ucuza yapılabilcek olan işleme yönlerdirmesi aklıma bunu getirdi. ve ayrıca ben rahimle ilgili düşünceyi kafamdan atıp onu allaha bırakmıştım. yani olacaksa ben ameliyat olsamda olur olmasamda diye düşünmüştüm. şimdi ben gebe kalabilmek için bu kadar ısrarlıyken adam hala rahmimin şekli ile ilgileniyor. yani yumurta takibini de ben istiyorum diye yapacak bana diyorki niye bu kadar acele ediyorsun ..

şimdi ben bu dr.a da güvenemeyecekmiyim. bu arada ben doç.dr. diyede her bilgisinede güveniyorum. evet bilgili biri o yüzden hani herşeyimi o takip etsin diye o kadar uzak olmasına rağmen gidiyorum . ama bilenler bilir ben inegöldeyim burda çok dr. seçeneğim yok.. adam akıllı 2 tane var gibi gözüküyor ama onlarda aynı hastanenin dr.u ve biz biraz fazlaca problem yaşadık. mahkemeye gitmemem için özür bile dilediler. ama tabiki formaliteden. yani onlara gitmem. bir tane yeni dr. gelmiş artık son bir çare o bayan dr. dene diyor eşim inegölde. yani burssaya gitmek çok sıkıntılı bu takip için. sizce ben ne yapayım ...

bilgisine güvendiğim o dr.a da diğer anlamda güvenimi kaybettim.çok ta üzüldüm açıkçası..

kızlar inşallah sizleri sıkmamışımdırr. kusura bakmayın lütfen çok kararsız kaldım..

Son düzenleme:
yarın beklenen adet günüm bakalım nolacak..inşaallah gelmez hamiş olayım noluurr

Insallah canim adet olmazsinda azicik yuzumuz guler.Yarin mutlaka haber ver emi ne durumdasin

anladım cnm ya
adet düzensizliğin eblli başlı sebebi stres ve üzüntü

Ya Allah biliyor zaman zaman herkes gibi stres yasiyorum ama oole omrum boyu acilarin kadini gibi dolasmadim.Kisacasi benim dogamda var bu sanirim boole gelmis boole gider bu esmeraycim artik yora yora Allah vere

o zaman test te bır hata olmusta olabılr ya baska bırsey aklıma gelmıyor canım

Walla oyle herhalde erosum ben yinede tedbiri elden birakmayip her Allahin gunu yapicam testi bakalim noolucak

Nazcim hosgeldin nasi gitti 2 gun? bu arada bizde halaa acaba hamilemiyiz diye birbirimize danisip suruyoruz ne yapalim iste
hadi işlhh cnmm ya ama bnm içime doğuyo teker teker dökülceniz bzleride sewindirceniz
işşhhhh.....
yarın beklenen adet günüm bakalım nolacak..inşaallah gelmez hamiş olayım noluurr
hadi hayırlısı olsun cnm......
amiiin işlhhh

taşkırcım cnmm sana bşy deyim bnm arkadaşım yakaşık 20 gn önce doğum yaptı we yazını okuyuncada aklıma birden o geldi arkadaşım daha yeni yeni hamileydi sanırım 7 8 haftalık bigün bze geldi we morali çok bozuk noldu dedim rahmim kalp şeklindeymiş dr demişki bebek tutunamayabilir yada erken doğuma sebep olabilir koşa koşa bze gelmişti bnde ona başka bi dra git dedim nese
o yeni bi dr bulup gidene kdr bikaç hafta geçti bebekte brz büyümüştü tabii yeni dru herşey çok normal hiçbir anormallik yok rahminde gayet ii demiş we tam 40. haftasında bebeği geldi çokda sağlıklı
yani diceğim bnce yeni druda bi dene
bazı drlar gerçektende çok paracı oluyolar bncede dediğin gibi maden rahim filmi we ayrın.usg yapılabiliyo önceden bu adam nie sana hmn laparaskopi diyo cnmmm bnce sen hmn girişme ameliyata tabi gene sen bilirsin ama başka bi dra git
we gerçekten herşey allahtan allahım ol derse herşey oluyoo acele etme...

Elimizde çok doktor seçeneği olmadığı için mecbur güveneceğiz bu doktorlara, önemli kararlar verirkende istanbulda yakınların varmış canım başka bi doktora görünmekte iyi yapmışsın. Bundan sonrada bu yolu izlersen. Ayrıntılı ultrasyonu bi çektir bakalım. Sonuç ne çıkacak. Doktorun cerrahçı olduğu içinde belkide tecrube edinmek içinde seni hemen hiteraskobiye yöneltmiş olabilir.

btaşkır cım canım benım ıstersen sayfalarca yaz yıne okuruz yıne okuruz çunku burdakı herkezz benzer seylerı yasadı ve hassas noktalarımız endıselerımız hep aynı dısardakılere anlatamadıgımız konuları burda defalarca yazıp konusuyoruz bır değişiginide ben yasadım sıkayervar.com felan yazdım esım has. aradı bız de hastahane ıle sorun yasadık ne oldu hep ben yıprandım it iti ısırmıyor hız ugrasma allahına sıgın ona havale et cunku bızım yolumuzda sitrese uzuntuye yer yok onlar yuzunden gelecek guzel gunlerımızı mahvetmeyelım allah herkeze dersını verır evet kısa hamılelık donemınde cok doktora gıttım herbırı farklı seyler dedı benımde hıc ama hoc guvenım yok hıcbırıne bence eger yumurtlama oluyorsa normalse ve daha once hamıle kaldıgına gore hıc ellettırme bır yerını tekrar hamıle kal ve sorun yasarsan (inş olmaz )o zaman bu yollara gır derım ben herkez bır sey yapacak ve bır sey dıyecek ama olan sana olacak ve yıpranacaksın bence rahat ol ve bıraz daha bekle canım benım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…