Bebeğinize emzik veriyor musunuz?

birbaktim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2025
11
2
1
33
1 haftalık bebeğim var. Aşırı ağladığı zamanlarda emzik veriyorum. Doktor kesinlikle hiçbir zaman verme dedi ama bazen sussun oyalansın diye veriyorum yoksa beni çok zorluyor. Özellikle geceleri. Sanırım kolik bebek benimki. Sizler emzik veriyor musunuz? Gerçekten zararlı mı?

1 haftalık bebeğim var. Aşırı ağladığı zamanlarda emzik veriyorum. Doktor kesinlikle hiçbir zaman verme dedi ama bazen sussun oyalansın diye veriyorum yoksa beni çok zorluyor. Özellikle geceleri. Sanırım kolik bebek benimki. Sizler emzik veriyor musunuz? Gerçekten zararlı mı?
Neden verme dedi açıklamadı mı? Yani ani bebek ölümünü sendromu riskini azalttığı biliniyor sonuçta. Evet artısı eksisi var düşünüp karar vermek gerekiyor. Ama kesinlikle,hiçbir zaman, asla demek için de iyi bir sebep olması gerekiyor bence😅
Ben anne kararı olduğunu düşünüyorum bunun. Ben kendi bebeğime veriyorum. Doktorum bana asla verme derse de sebebini ona sorardım açıkçası.

İlk 1 ay önerilmiyor. Bebekler aç olduklarında sık sık emmek ister ağlar bu hem sütü arttırır hemde bebeği sakinlestirir emzikle oyalanmasin diye yani veya meme reddi yapmasın diye doktorlar önermiyor.
Ben arada verdim tok olduğunu bildiğim zamanla uyutmak için fakat 2. Aydan sonra emzik reddi başladı diliyle öğürüyordu. Birdaha da almadı zaten.

Ben çok istedim ama bir türlü almadı emzik. Bilemiyorum o yüzden.

Ben vermedim. Hem emzik emen hem de annne sütünü 2 yaşa kadar alan çocuk da görmedim hiç.

Benimki almadı çok zorladı. Alıyorsa ver bence

Ben iki oğluma da doğduklarından itiraberen verdim. Küçüğü 3 aylık veriyorum hala ama tokken ve bebek arabasında vs uyurken arada sakinleştirmek için. Meme reddi yaşamadık hiç. Büyük olan 6 ay emzik kullandı sonra kendisi istemedi, 26 ay da emzirdim onun doktoru da ver demişti mesela. Doktorlar da farklı düşünebiliyor. Tokken, uyku geçişinde ya da çok ağladığı zaman verebilirsiniz.

40 gün vermedim sonra verdim 20 aylikkende bıraktık ikizlerimle

benim doktorum bir aydan sonra verebileceğimi söylemişti. birkaç ay kullandı sonra kendisi istemedi.

hem anne sütünü iki yaşına kadar alan hem de emziğe devam eden tanıdıklarım var. hatta şimdi bıraktırma derdine düştüler.

emzik büyük kolaylık. keşke benimki de kullansa da beni emzik yerine koymasa.
alıştırabiliyorsanız alıştırın bence.

Kızım 19 aylık emzik almadı şimdi hamileyim eğer sağlıklı doğarsa emziğe alıştırmak için her yolu denerim ama sadece uykuya geçişte vermeyi tercih ederim . Emzik alan bebek uyuyor.

Ben verdim bir zararını görmedim, benim oğlum avent haricinde emzik tutmadı, anne sütünü hiç reddetmedi 8 aylık olduğunda emziği kendisi bıraktı istemedi, 27 aylık sütten sorunsuz kesildi.

acıktıkca emmek ısteyecek o ara sen emzık vermıs olcaksın:)) daha mınıcık mıdesı de kendı de .... bence gereksız. aglamayan bebek de yok ayrıca :) senı ne sekılde zorluyor gece uykudan mı uyanıyor ?cocugum 1 haftalıkken 1 saatte 1 emdı uyudu zaten normalı bu degıl mı :))))baslarda sık uyanıyorlar. sabırlı olmalısın

Verin emzik . 6 ay kullandı benimki sonra bi şekilde bıraktırdım. Ne çenesi bozuldu ne dişleri. Bir ley olmaz siz rahat edersiniz . Bebekler ilk zamanlar çoğunlukla tam doymamaktan ağlar demişti doktorum. Mama vermiyoraanız emdikten sonra gazı da çıkınca emzik verin biraz dinlenin

Back
X