- 3 Eylül 2014
- 634
- 307
- 83
- Konu Sahibi basaksavas
-
canım elimden geldiğince istediğini yapiyorum ama öyle olunca süt birikmiyor benim sütüm zaten cok değil.bebeklerın genelı oyle.memede uyuyorlar yatırınca gozler faltaşı.doymamakla alakası oldugunu dusunmuyorum.anlıyorlar memeden ayrıldıklarını uyanıyorlar.benım oglumda emzık almadı her cesıdını denedım.benı emzık gıbı kulanıyordu , ne bel kalıyodu bende ne sırt. ama dayanıyodum hıc ayırmadım bebegımı memeden.onun ıhtıyacı benım keyfımden daha onemlı dıye dusundum. sende oyle yap bırak kalsın.bak gecelerı bıle bazen o uykulu halımle yarım saat memede kalmak ıster,hıc ayırmadım ben. sonuc mutlu bı bebek, sutle dolu gogusler..
Geçmiş olsun canım inşallah bebislerimizi sagsalim büyütüruz:) ameliyatlı olunca daha zor evet. Cok şükür ki ben normal yaptım. Allahim korusun onlariayni durumu ben de yasiyorum daha uc gunluk gece agzinda memeyle uyumak istiyor ve tok oldugundan da eminim burnundan gelecek nerdeyse.. cok zor ve yipratici bir durum. ameliyatliyim ve dogru duzgun oturamiyorum. bu ikinci cocugum ilkinde emzik vermedim ama cok sikinti yasadim cok da gazliydi bunda cok da hesap kitap yapmadan eger alirsa vermeyi dusunuyorum zaten emme icgudusel olarak bebegi de tatmin eder diye dusunuyorum
Aaa aynı benim kızım:)Benim oğlum da 10 gün küvezde kaldı. Hemşireler vermişler. Eve getirdik emzik vermedim sürekli meme istiyor. Haliyle memede süt birikmiyor. Yorgunluk cabası. Sonra emzik verdim bu sefer de oğlum almadı. Midesi bulanıyormuş gibi yaptı ama hepsi numara. Bu bebekler işini çok iyi biliyor. Kayınvalidem emziği verince alıyor ben verince öğürüyor. Derken alıştı. Şimdi sadece uyuyacağı zaman veriyorum. Kendisi derin uykuya dalınca atıyor. Emzik; kurtarıcım o benim.
Evet bir yaşından sonra biraktirmak lazımBende oğlum doğduktan bir ay sonra zorla da olsa vermiştim. Ama 5. ayında kendisi bıraktı bir daha da almadı. Bence emzik verilebilir bebeğin emme refleksini gideriyor en azından. Yalnız 2 yaşından sonra hala emzik emmesi dişler açısından zararlıymış.
evet ben de mecbur verdim senin gibi benim de sütüm yetmedi başından beri mama verdim ve her mama verisimde kendimi çok suçlu hissediyorumBenim sutum yetmedi hicbir zaman takviye mama verdim ki hala mamayla devam ediyoruz. 1 aylikti emzik verdigimde, dr.larin tavsiyesiyle cunku goguslerim yara olmustu artik neredeyse. Emme refleksi icin mecbur vermelisin yoksa goguslerin yara olacak ve hic emziremeyeceksin dediler. Cogu arkadasim yasina gelmeden biraktirdi. Bizimki de mesela istemese hayatta veremiyorsun artik. Su an 3 aylik.
Merhaba arkadaşlar
benim 12 günlük bebeğim var. Iki gündür yeni bişey çıkardı. Göğsümde uyuyor yatağına yatirinca gözler fildir fildir.doymuyor dedim emziriyorum bu sefer fazlasını geri cikariyor. Doysa bunu yapmaz sanirim. Beni emzik gibi kullanmak istiyor sanırım. BU durum da beni cik yoruyor. Rahatlığı düşünmüyorum ama onunla iyi ilgilenebilmem için benim de dinç olmam lazım. Intenetten araştırdım kimisi emzik vrrin kimisi vermeyin diyor. Bu benim ilk bebeğim. Tecrübeli annelerden yardım istiyorum. ..
ben de veriyorum artık çünkü beni emzik niyetine kullanıyordu hem süt birikmiyordu hem de goguslerim yara olmaya başladı emziremiycem diye korktum zaten sütüm yetmiyor pekBen doğduktan hemen sonra yani eve çıktıktan sonra birkaç emzik denemesi ardından hemen vermiştim. Çünkü memede uyumasındansa yatağında uyumasını istemiştim. Ne zaman emzik ağzından düşse uyanıyordu. Hatta ağzında nasıl tutabilirim diye düşünmüştüm.
ben de veriyorum artık çünkü beni emzik niyetine kullanıyordu hem süt birikmiyordu hem de goguslerim yara olmaya başladı emziremiycem diye korktum zaten sütüm yetmiyor pekama bir yaşından sonra ne yapıp edip bıraktırmak lazım
Hahaha güzel bir numara ama:) bakalım biz ne sebeklikler yapcazBıraktırırken de ne numaralar ne numaralar inanamazsınız. İnat ediyorlar bırakmamak için...Emziğin ucunu kestim, içine hava dolar ve ememez diye, resmen yine emdi...:) Emzik toplayan sevimli amca kapımızı çalacak, emziğini ona verirsen sana hediye verecek diye diye sevimli (belki de ürkütücü :) ) bir hikaye bile uydurmuştuk...Emzik toplamaya gelen amcamız da nerdeysee iki metreydi...
eldivenden emzik mi yapmışlar. Bİ beş on lira verip emzik almak çok mu zorbüyük oğlum hiç emzik almadı. küçüğü de bir haftalık falandı bir akşam yoğun bakımda ziyaretine gittiğimizde ağzında beyaz bir şey takılı gibiydi. "eyvah yine bir cihaza bağlamışlar"diye korktum. hemşire beni görünce yanıma geldi.meğerse bizimkinin emme refleksi çok yüksekmiş, eldivenden emzik yapmışlar. çok mutlu oldum çünkü solunum sıkıntısı yüzünden hortumla besleniyordu.hemen nöbetçi eczaneden emzik almıştık. eve geldiğinde de emzikle çok rahat etmiştik. emziği verip, çıngırak sallayınca hemen uyuyordu iki ay kadar emdi sonra emziği bıraktı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?