Bebeğinizi balkon duvarına oturturmusunuz?

Aynen öyle. Tedbir bizden takdir Allah’tan. Aşılayacağım inşallah bende

Böyle hareketlerden sonra çocuğa oranın tehlikeli bir yer olduğunu nasıl öğreteceksiniz?
Bunu normalleştirmenin ne anlamı var.
Çok yanlış. Sınırları zorlamak neden, oturtacak yer mi kalmamış.
Allah esirgesin bir baş dönmesine bakar, kayar elden çocuk.
Vehayut çocuk yalnızken gider.

Siz anne olarak her türlü tedbiri almak durumundasınız, kırılan kırılsın.
Buna kırılan da kendini bir sorgulasın zaten.

Balkon için koruyucu fileler var ben onlardan alıp her iki taraf balkona da germeyi düşünüyorum hem çocuğun güvenliği için hem benim içim rahat edecek.
Ayrıca tepkiyi nasıl verdiniz bilmiyorum ama anne olarak çocuğun güvenliğini düşünmek elbette bize düşer ve bilinç altimiz bu yönde çalışır gayet normal.

Ben bu tür konularda aşırı evhamlıyım, bu durumumdan da rahatsız değilim, rahatsız olanın kendi problemi, sadece kendi çocuğum için için değil her çocuk için aynı tepkiyi veririm. Çok fazla ragatshz olurum. Çevremde alıştı bu duruma artık.
Sizde açık açık tedirgin olduğunuzu, gerçekten çok korktuğunuzu yapmamalarını söyleyin.

Oradan düşme tehlikesi olmayabilir biri yanındayken ama çocuğa buraya çıkıp oturabilirsin diye öğretiliyor resmen.

Çok tehlikeli.

Abartmıyorsunuz tabi ki. Ya ben çocuklar kucağımdayken açık pencereye bile yaklaşmıyorum. Ne olacağı belli mi olur, ani bir hareket olur, kendini savurur, elimden kayar filan... İhtimal az olsa da alınabilecek risk mi bunlar şimdi? Kaldı ki balkon demirine oturtmak... Oturtacak yer mi kalmamış, sebebi nedir bu saçmalığın? Çok iyi yapmışsınız. Onlar bozulacak diye çocuğunuzun canını daha az önemseyecek değilsiniz herhalde.

Lutfen bu konuda sert tepki verin insanin basina bisey bir kere gelir.malesef iki sene once arkadasimin ablasi bir haftaligina annesine gidiyor ziyarete baska sehirden ve 4 yasindaki oglu balkonda herkesin gozu onunde asagi dusup vefat ediyor.bitti ne evliligi kaldi kizcagizin ne esi kaldi ne melegi kaldi.ben bu konularda cok tepkiliyim baskasinin evinde cocugunuzu balkonlardan uzak tutun.baktirmasin dedesi asagiya bisey kaybetmez

Ben de sizin gibiyim. Cocugum yok ama kucukken kardesim balkona cikardi yanimizda yani gozum surekli ustunde olurdu, ayni sekilde kucuk kuzenlerim var. Bi kere balkonda ve kucaktalardi. Kucagina alan kisi de balkonda o yana bu yana yuruyo kuzenim kucagindayken falan icim icimi yemisti ama annesi de orada oldugu icin bi sey diyememistim. Bi de 9. kat. Benim icim gider her an bi sey olcakmis gibi, balkondan camlardan cok korkarim. Bu pimpirikli halimle nasil anne olcam bilmiyorum.

Oturtmuyorum , akıllarına yazıyorlar. Sız bır anlık dalgınlıkla oda kendı basına duvara tırmanabılır ve dusebılır

kizimi kayin babam bir kac kez balkon duvarina ayaklarinj bastirarak disari baktirdi
simdi kizim surekli oraya tirmanmaya calisiyor alistirmayin alistirmasinlar siz haklisiniz

Bagzi şeyler "bir anliktir" !! Bir anda olur ve defalarca yapilan ve kimsenin zarar görmedigi şey felaketle sonuçlanır. Çocuk eglendirecez diye olmadık şeyler yapmaya gerek yok,balkonun demirine ,tepesine ,masa üstlerine çocuğu tirmandirmanin gereği yok,al çocuğu sokakta pusetle gezdirsinler o zaman da sokağı görür cocuk.

Düşen ölen cok cocuk gordum okudum duydum bu konuda dikkat sart birak bozulsun sen korumakla yukumlusun annesin .bir sey olsa en cok senin canin yanar.Abartmamissin.

Katılıyorum size. Kırılırsa kırılsın.

Offff çok üzüldüm Allahım nasıl bir acı travma. Allah sabır versin yavrum ya

Neden böyle yaparlar anlamış değilim? Nedir yani balkondan o şekilde baktırmak.

Peki kızlar siz bu kayınpeder ile markete gönderirmisiniz oğlunuzu? Oraya gittiğimde hadi kardıdaki fırından ekmek alalım diyip götürüyor. Bana hiç sorulmuyor? Bu normal mi?

Bozulan bozulsun ya boşverin.
Oğlum 12 aylık ve o kadar ani hareketler yapmaya başladı ki anlatamam,bir anlık olay yani onun ayağa kalkmaya çalışması,kendini öne/geriye atması vs.
Riske girmeye gerek var mı? Kucağinda oturtsun,koltukta yanında oturtsun ama balkon duvarı ne alaka?
Hem öğretiyor çocuğa oraya oturulacağını hemde aşırı tehlikeli,1.katta olsa,12.katta olsa tehlikeli.
Dert etmeyin bence,siz önleminizi almak zorundasinız

Peki kızlar siz bu kayınpeder ile markete gönderirmisiniz oğlunuzu? Oraya gittiğimde hadi kardıdaki fırından ekmek alalım diyip götürüyor. Bana hiç sorulmuyor? Bu normal mi?
Çocuğunuzun nerede olduğunu bildikten sonra normal, gidebilirler tabi derdim eski ben olsaydım, ama değilim ya. Eskiden kızım babaannesiyle, dedesiyle her yere gidebilir, ne olacak ki kafasındaydım. Ta ki geçen yaz kızım onların ihmali yüzünden bir tehlike atlatana kadar. Ayrıntıları da anlatamıyorum, ifşa olmamak için ama... Gerçekten Allah korudu yavrumu, hiçbir şey olmadı ama olmaya çok açık bir durumdu. Hem de çok kötü şeyler. Yaşlı insanlar, dalgın oluyorlar, düşünemiyorlar gibi bir sürü sebepleri olabiliyor ama sebebe değil, oluşabilecek sonuçlara baktığım için artık hiçbir yere göndermiyorum kızımı. Yani bunun cevabını da en iyi siz verirsiniz. Bir tehlike görüyorsanız, sizin kadar dikkat etmediklerini biliyorsanız, göndermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…