Bebeğinizi capcup öpenlere tepki verebiliyor musunuz?Banada öğretin :(

Ben öpmeyi değil de koklamayı severim bebekleri, hele ki enselerinden mis mis :)
Bir düşünüyorum ne yani öpmeyelim, kokmayalım, veremli miyiz biz..
Bir yandan da annenin yerine koyuyorum kendimi, evet benimde içim içimi yerdi öpülürken herhalde. Ama yakınlarımdan sakınmazdım kesinlikle. Hem gerçekten sakınılan göze çöp batıyor, bu bebek bir kaç ay sonra ayaklanacak, her türlü şeyi orasına burasına sürecek, parka gidecek, yere düşecek, başka çocuklarla iletişim kuracak, yani ne kadar çok mikropla tanışacak, bırakın da bünyesi alışsın mikroba, her zaman steril bir ortamda yaşatmanız mümkün değil. Her şey dozunda güzel.

Arkadaslar yapmayin tukurukten bulasan bi cok hastalik var menenjit ve hepatit b gibi... yazik onun küçücük bünyesi ne ki... ben direk soyluyorumopmek icin yaklasana koklayabilirsiniz diyorum... veya cocugu varsa gelen misafirin yuksek bi ses tonuyla bebegi opmuyoruz sadece kokluyoruz tamam mi canim diyorum kizim sana söylüyorum hesabi

Bu konuda cok cekenlerden biride benim neyazik ki...
Daha birkac gun once yine yasadim.
Hatta yazmiyim buraya dedim hala sinir oluyorum cunki.
Kizimi kapi onune biraktim arabasini kucaklayip indirirken (1,5 yasinda)
Bi kadin (tanimam etmem) geldi ve ayyyy suna bak cok tatliii derken ben oldum duvar gibi
bende ters ters bakiyorum hani opme diyorum anla o bakislarimla
kadin egildi saniyeler icinde yahu kirmayim su kadini demeye kalmadi cuppp optu bu kez donderdi kizimin diger yanagini opecek.
kizimda zavalli kacmaya calisiyor ama kalin giydirdigim icin fok baligi gibi kacamiyor bende opme teyzesi dedim.ayyy haklisin cnm ama cok tatli dedi bende tesekkur ettim ama sirtim terledi yeminle...
Bebeklerl opmeyin yaaa lutfen
bide bi manyak vardi ikide bir kizima yapisan bir kadin kac kez uyardim opme diye
salap salap opuyordu pislik en son dudagindan opecekti yerin dibine soktum.
Ondan sonra uzaklasti bazisida istiyor soyle saglam bir firca

Evet haklisiniz... itiraz edebilecek aya geldikten sonra mahremiyet egitimi icin izin almak gerekir cunku o da artik bi birey ve onun istemedigi bir seyi zorla yapamayiz anne baba olarakta izin istememiz en dogrusu... yabancilara da bunu anlatiyorum her opmek isteyene mahremiyet egitimi icin lutfen İZİN ALMADAN COCUKLARI OPMEYIN...

Sizinde caniniz kayniyor demek ki.
İcinixde bebis sevgisi var.
Bende acaip srviyorum yumus bebekleri
Allah kismet ederde bir yavrunuz olursa sizde anlarsiniz resmen gozunuz donuyor.
Hani derler ya bitek senin mi var diye!
Hah iste tam oyle oluyor insan Allahin anneye verdigi o koruma icgudusu ucan kustan esen yelden islak dudaklardan hatta babasinin sakalindan koruyor insan

Iki oglumuda en yskinlariniz dahi opturmedik düşün ki halası bile opunce eşim diyodiki mikrop kapar hatta bigun okadar abarttiki dedi kızım ağzın çürük dolu bakteri yuvası olurmu asla onayladigimdan yazmıyorum bunu ama adam nefret ederdi kendi bile opse gidip yüzünü yikiyodu yaz,kis☺ama ne oldu hiç oylede boylede hep haslandilar.bosverin akışına bırakın
serbest çocuklar daha sağlıklı
Yeğenim onunbunun elince capcuk ,yerden bulduklariyla büyüdü masallah gayet saglikli

Bazen güzel çocuk gördüğümde çaktırmadan bakıyorum. Ne olur ne olmaz , birşey olur , nazara geldi deyip kulaklarımı çınlatırlar diye :) :)

Öncelerde bende çocuklarını abartılı şekilde koruyanlara karşı tepkiliydim. Ancak düşündükçe insan , bazen 10 sene sonra bile kavuşanlar var bebeklerine . Haklı olarak koruma iki katına çıkabiliyor.
...

bi kızım var canım şu an 7 yaşında annelik duygusunun nasıl bir şey olduğunu biliyorum ama her şeyden sakınan kişiler var parkta oyun oynamasına bile müsade etmeyen gördüm yok üstü kirlenecek yok elleri çamur olacak vs vs
emekletmeyen kişiler var elleri yere değiyor sonra ağzına sokuyor diye inan kuzenimin çocuğu böyleydi dr demişki bu kadar çok hasta olan çocuk görmedim bırak azıcık mikrop alsın bu gerçek. fanusa koyup onları koruyup kolluyoruz ama okul hayatı başlayınca mesela kreşe başlayan her çoçuk hasta oluyor nedeni bu çünkü çocuk dış hayatı kapalı kaldığı için. aşı gibi düşünün nasıl aşılar mikropların zararsız hali gibi vücut o mikroplara karşı savaşıyor ve bağışıklık kazanıyorsa bu da öyle ama kesinlikle dudağında uçuk olan kişiler asla kimseyi öpmesin. uçuk tehlikeli. birde ben anne olarak kenri çocuğumu bile dudağından öpmedim doğru bulmuyorum bunu.

not: babanın sakalından koruyun kesinlikle bizim yüzümüzü bile dalıyorken ahah haklısın

Son düzenleme:
hah dediğim şey bu işte mikrop aşıdır bi nevi fazla korumak iyi değil çocuğu bırak emeklesin bırak emziği yere düşsün ağzına koysun bu arada bebek büyütenler evinizin temizliğinde arap sabunu kullanın. bitkisel. en ya da sirkeli su ile temizleyin boşverin kimyasalları

bız bıle opmuyoruz lutfen.... deyın
bıde benı opme yazılı onluk veya badi falan bırsey alın

sahsen benım olmayan bebeklerı bıle optuklerını gordugumde rahatsız oluyorum bıtek bızım mılletde var boyle salya akıtarak öpmek ...

aslında öpülmesi çok sorun değil bazı arkadaşların dediği gibi, ama şap şup öpülmesi çok kötü ya.
bir de çocuk istemiyor bu şekilde yani, çocuk ağlıyor, sırnaşık yetişkin sözde, çocuğu sıkıştırıp öpmeye devam ediyor.
ben de bu duruma sinir oluyorum.
eşimin akrabalarından başıma gelmişti böyle bir durum, eşim de ortamda, o müdahale etsin diye bir şey demedim, o da aynen konu sahibi gibi çekindi sanırım, ama yazık yavrum ağladı. ben köpürdüm köpürdüm...

hanımefendı yerde dolaşan mıkropla ınsanın agzındakı mıkrop bır degıl çocuk öpülmez ben de kımsenın öpmesıne ızzın vermıycem ısteyen darılabılır çocugumdan onemlı degıl sonucta ama sakınılan göze çöp batar kısmında ewet haklısınız çok da pimpiriklı olmak dogru degıl ama kimbilir ne hastalıklı mıkroplu agzı var o konuda sakınmak lazım

Herkese öptürdüm
benim olanı seven insanlar benim gözüme hiç batmadı
cafeye gitsem garsonların elinde dolaştı
Bu kadar kasmayın bence
ölmedi gayette yaşıyor bagısıklık sistemi sapa saglam olaraktan

tamam canım öpmeyiz senin bebeşini burdan öperiz

kızın doğduğunda hediye paketi gibi süslemeden giydiirsen öpmezler bu da küçük bi tavsiye olsun bende kız annesiyim. fazla sevimli giydirilence dikkat çekiyo çocuk kısmı nazar degiyo

ay ben böyle yazdım diye herkes beni yolda sağda solda gördüğüm her bebeği öpen birisi sandı ben öpmem çok çok sevimli olmadıkça kendi çocuğumdan sonra en güzeli o geliyor gözüme :)

bende cok cocuk öpmem
bebek kesinlikle öpmem ama 4-5 yaşlarındakı cocuklarda kendi cocugum kadar tatlı gelmiyor ne yalan söyliyim :) Ama o yastakı cocuklar öpülmekten hoslanıyor kesinlikle.

Birşey olmaz diyen arkadaşlar opme yoluyla insandan bebeğe geçen enfeksiyonla uğraşan yine anne ugrayacak... atesidir burun akıntısı huzursuzlugu antibiyotik kullanımı bunlar bebegide anneyide yipratan şeyler ...en güzeli uygun bir dille dru enfeksiyona açık o daha bebek opturmeyin dedi dersin.

bende cok cocuk öpmem
bebek kesinlikle öpmem ama 4-5 yaşlarındakı cocuklarda kendi cocugum kadar tatlı gelmiyor ne yalan söyliyim :) Ama o yastakı cocuklar öpülmekten hoslanıyor kesinlikle.
dimi insanın kendi çocuğu kendine çok güzel geliyor zaten aklı erince öptürmüyorlar benim kızım 7 yaşında mümkün değil öptürmez zaten belli bi yaştan sonrra istesende öpülmüyor

Ben bebeğim olunca kimseye öptürmeyi düşünmüyorum. .
İsteyen alınsın isteyen darilsin..
Çocuğumun sağlığı onların paşa gönlünden çok daha önemli. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…