Bebek Beslenmesi bebeğinizi kaç ay emzirdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinizi kaç ay emzirebildiniz?

• Ankete Katılan
    85

esther

let the game begin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2008
4.777
37
158
bebeğinizi kaç ay emzirdiniz arkadaşlar?

acaba doğrusu nedirç kimisi diyor ki 1 yıl yeter, kimi de diyor çocuğun hakkı 2 yıldır

Ankete oy kullanmak isterdim ama kızım bi emiyor bi emmiyor. Bu hafta 1 yaşına değecek ve 1 haftadır tek göğsümü bıraktı, diğerini de günde 2 kez gece dahil ancak emiyor. İsterdim 2 yaşına kadar emzirmeyi ama böyle giderse bırakması yakındır. Dinimizde 2 yıl emzirme süresi olarak gösterilmiş ama anne ve baba ortak karar alarak bebeği 2 yıldan önce sütten kesebilirlermiş.

hmm ben eşime sorsam mutlaka 2 yaşına kadar emzir der.

bende bunu merak ediyorum
kızım 7 ayın içinde 1 sene dolunca kessemmi diyorum

ben de aslında kesmeyi düşünüyorum şu an 18 aylık oğlum. geceleri çok uyanıyor memi diye. bir yandan da inek sütü alerjisi var. sütlü hiçbirşey yemiyor. kıyamıyorum bari az da olsa anne sütü alsın diyorum. çok kararsızım.

21 ay emzirdim,daha emzirirdim ama herkesin ortasında,sokakta,gezmede,elini sokup memme diye bağırıyordu,artık utanır olmuştum ve bıraktırdım.1 yaş çok çok erken bence,en azından 1.5 olsunlar

ne güzel ya.. böyle 21 ay emzirenleri duyunca çok duygulanıyorum ben.
kızım 11 aylık. 6 ay emzirebildim. zorla...
emmek istemiyodu. memeyi görünce çığlığı basıyodu hemen...
bi çocuk daha yaparsam bende çok uzun süre emzirmeyi düşünüyorum...

ben de 21 ay emzirdim. İki yaşını doldurmadan kesmenizi tavsiye ederim; büyüdükce ayırması zorlaşıyormuş

2 yaşına kadar emdi zorla bıraktırdım .
İşe başlamıştım tam o zaman akşamları saldırıyordu bu sefer :)

21 ay emzirdim çok şükür. kendim bıraktırdım artık oyun haline gelmişti hiç boş oturtmuyodu beni heryerde meme deyip istiyordu:) bende ayırdım zorlanmadık hamd olsun.

benim günde heralde en fazla 200ml filan oluyodur sütüm. toplam yani. ama oğlum dudak tiryakisi olmalı. doymak için değil de keyif için emiyor sanırım.

Benim kızım daha küçük 6 ayının dolmasına 10 gün var.Allah nasip ederse bende iki yaşın akadar emzirmeyi düşünüyorum

Benim kızım daha küçük 6 ayının dolmasına 10 gün var.Allah nasip ederse bende iki yaşın akadar emzirmeyi düşünüyorum

inşallah canım. merak ediyorum acaba 2 yaşına kadar emebilen bebekler, ilk 6 ay sırf anne sütü alan bebekler mi

Benim kızım ilk 6 ay boyunca sadece ve sadece evet anne sütü emdi.2 yaşına kadarda sürdü.
Ama sadece ilk 6 ay emen çocuklar 2 yaşına kadar emer diye bişey yoktur sanırım...

Tabiki başka takviyelerle büyürse emilmeyince anne sütü azalır kesilir .

Son düzenleme:
kızım dokuz aylık meme diye peşimden koşuyor kucağıma aldığım andan itibaren eliyle açmaya çalışıyor. küçükken bu kadar düşkün değildi geceleri bir kere kalkardı şimdi sırf emmek için üç kere bile kalktığı oluyor. ben altı ay sırf anne sütüyle beslemedim günde bir kere mama takviyesi yapıyordum ama hala emziriyorum. dört aylııkken işe başlamıştım günde üç kere sağardım ertesi gün içmesi için 500 cc süt bırakıyordum ama benim sıpaya yetmiyordu 90 cc mama mutlaka içerdi ek gıdaya geçince süt tabiki azalıyor. şuan gündüz içmesi için bıraktığım süt 250 cc düşünün yarı yarıya azalmış. benim kızım sütten ziyade memeye düşkünlüğünden emiyor süt hem azalıyor hemde içeriği değişiyor ek gıdaya başlamadan önce sağdığım süt nasıl yağlı olurdu şimdi sağınca bakıyorum yağ oranı bayağı azalmış daha sulu. bende istediği kadar emziricem doktor bana sekiz ay anne sütü verdiğin için için rahat etsin demişti bundan sonra bebekler psikolojik emer demişti. sütü az olan annelerde uzun süre bebeğini emzirebilir bende bol sütlü bir anne değildim

benim bi arkadaş. oğlunu 26 ay emzirmiş. şimdi 5-6 yaşında oğlan. daha annesini atletle görünce anne ben meme emsem olur mu diyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…