Bebek Beslenmesi bebeğinizi kaç ay emzirdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinizi kaç ay emzirebildiniz?

• Ankete Katılan
    85
benimde kızım 14 aylık bende 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum ama düşünmüyorda değilim bıraktırması daha zor olacak her yerde meme diye saldıracak...

ben toplasan sadece meme 1.5 ay filan emzirebildim.
mama+meme devam ettik
sonunda da bitti sutum,tek mama devam ediyoruz

oğlum 8 aylık oldu 6 ay sadece anne sütü verim şimdide çok sık emiyo bi işim olsun veremeyeyim yüzüme baka baka ağlıyo 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum inşallah
bide benim bi arkadaşım vardı 7 yaşına kadar emmiş kendisi duyunca şok oldum rekordur heralde bu...

1.kızımı 10 ay emzirebildim çünkü 2. kızıma hamile kaldım mecburen kestim
2. kızımı 17 ay emzirebildim çünkü 3. kızıma hamile kaldım kestim
3. kızımı 20 ay emzirdim normalde 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum ama kızım sadece beni emiyordu hiçbir şey yemiyordu bana da yedirmiyordu düşünün o derece yani sürekli emmek istiyordu:bbo:
bu arada bütün çocuklarıma ilk 6 ay sadece anne sütü verdim:ecrin_bebek:

Hayatınızın ardarda 6 yılı hamile ve emzikli olarak geçmiş vay be:) Ben daha geçen gün "9 ay hamilelik 10 ay emzirme...1,5 yıldır ağrı kesici bile içemiyorum" diyordum yanımdakilere. Helal olsun:)

bende sadece 6 ay emzirebildim.daha uzun süre emmesini isterdim ama göğüsümü görünce çığlık atıyo tırmalıyo ve kendi parmağını emmeye başlıyo

siz şuan ne durumdasınız 3 çocuk ard arda,ben biriyle başa çıkamıyorum valla size

Hayatınızın ardarda 6 yılı hamile ve emzikli olarak geçmiş vay be:) Ben daha geçen gün "9 ay hamilelik 10 ay emzirme...1,5 yıldır ağrı kesici bile içemiyorum" diyordum yanımdakilere. Helal olsun:)
sağol canıma.s.
aynen öyle 6 yılım hamile ve emzirmeyle geçti.şükür şimdi biraz büyüdüler rahatladım ama gerçekten zor bir dönemdi.uyku bile uyuyamıyordum gerile gerile uyumayı özlemiştim
şurda 1 senedir biraz rahatım
siz şuan ne durumdasınız 3 çocuk ard arda,ben biriyle başa çıkamıyorum valla size
teşekkürlera.s.
zor canım yaa hiç kolay değildi.allahtan 2 büyüğüm uysaldı çok yormadılar beni ama en küçük fenaydı şimdi o da akıllandı sayılır
sonuç olarak çocuk büyütmek zor iş
allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

ay gerçekten varmıymış demek öyleleri. benim oğlanı ayırmasam o da emer eminim 7 yaşına kadar :ecrin_bebek: sirseri

maşallah. 3 kızın var ha. 3 sağlam dost. çok şanslısın.

Benim kızım 19 aylık hala emiyor ama işin cılkını çıkartmış vaziyette havuzda denizde memeyi çekip çıkartmalarını ararsınız sokaklarda meme meme diye mememi sıkıp yakamdan memeyi çıkartmaya çalışmalarını ararsınız ne anlatayım artık bana kalsa bende 2 yaşına kadar kesin diyordum ama 21 aylıkken keseceğim eminim çok zorlanacağız çünkü beni görünce direk meme geliyor aklına gece belki 10 kere sırf meme için kalkıyor hani süt falan değil derdi o memeyi emmek yada memeye yanağını dayayıp uyumak.Yani saltanatı şurda 2 ay kaldı 1 yıldır ameliyat olmam lazım sırf emzireyim diye erteledim artık daha fazla erteleyemeceğim için 21. ayda keseceğim memeden tabi nasıl onuda bilmiyorum sancılı bir dönem olacak memeden kesme kısmı ondan eminim ve çok üzüleceğim onun haline ondanda eminim

ben oğlumu 14 aylıkken mecburen kestim sütten gerçekten çok zor oldu oğlumdan çok benim için zor oldu. emzirmek müthiş bişey birden kesince sanki çocuğumun hakkını yiyormuşum gibi ondan uzaklaşıyormuşum gibi hissettim ondan çok ben ağladım inanın. ama gerçekten emmek çocuklar için fiziksel değil tamamen duygusal bir ihtiyaç özellikle bir yaşından sonra. hastalık halleri hariç tabi... bence yaşını geçtikten sonra doğru zamanı kendiniz belirlersiniz. memeden kesince okuduğum yazılardan birinde; bu bebeğinizin büyüdüğünü gösteren, onun kişilik gelişimini etkileyen, onu biraz daha bağımsızlaştıran olması gereken doğal bir durumdur. gibi bişeyler sölüyordu.

Bende çok üzüleceğim keserken düşünmek bile istemiyorum o ğaladıkca nasıl dayanacağım bilmiyorum kararlı olamam diye korkuyorum açıkcası birde bende büyük boşluk yaşayacağım okadar alışmışımki onu emzirmeye aynen onu çok sevdiği birşeyden mahrum ettiğimi düşüneceğim ama mecburum ameliyatımı daha fazla erteleyemem

bebekler 1,5 yaşını doldurunca iyice azıtıyormuş sanırım meme konusunda. benim oğlum da cılkını çıkardı. beni ne zaman otururken ya da yatarken görse hemen tepeme çıkıyor, meme meme diye üstümü başımı açıyor. gece habire uyanıyor ben uyanmasam da tepeme binip kendi kendine emiyor. yeme konusunda sorun yok diye kesmedim henüz ama bakalım

memeden kesmek için bazı anneler memelerinin arasına ayakkabı fırçası koyuyormuş. bebekler de korkup bidaha emmek istemiyormuş. bazıları tuz döküyormuş, bazıları da aktarlardan özel bir taş varmış sarı. onu sürünce bebek tiksiniyormuş bidaha emmek istemiyormuş. başka fikri olan var mı

benim kızım tam bağımlıydı 2 yaş hedefimdi lomadı yemegi red etti kilo alımı durdu 13 aylıkken kestim daha bir ay olmadı ama geceyi kesemedim bi anda olmsındiye çok yıprandı oda bende tam 2 ay gel gitler yaşadım nasıl olcak diye çok zor doktor kes diyodu evde arbede çıktı emerek uyuyodu uyku saati gelince daha zor arabasında evde ağlaya ağlaya sinir sistemleimiz harab ama tek bildiğim kararlı olmak ben hep dener dayanamıyıp veriyodum ayakta uyumaya zorla alıştırdım şimdi gündüz ee diyo memeye alıştı ama geceyi başaramadım zaten yazılarda gece kesmelerini sona bırakın diyodu bebek için çok zor bi dönem ben sabır taşını ıslatım sürdüm bantla kapattım herkese kolaylık dilerim bu arada yememiz düzelmedi diş var çünki

benim için en büyük problem gece çok uyanması. ilk yattığında gece 5e kadar uyuyor. sonra 10 dakkada bir kalkıp emmek istiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…