Bebek Beslenmesi bebeğinizi kaç ay emzirdiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bebeğinizi kaç ay emzirebildiniz?

• Ankete Katılan
    85
Bende kızımı 22 aylıkken kestim ama çok zor oldu.4 ay oldu hala gözleri göğüslerimde.2 yaşında iyice bilinçlenir bırakmaz diye korktuğum için kestim.Ona kalsa okula gidene kadar devam ederdi. delikafadulden

Ben bu gün limon sıkdım mememin ucuna verdim aldı yüzünü ekşitti midesi bulandı çünkü ekşiyi hiç sevmez ama tekrar aldı arkasından emdi limonda temizlenmiş oldu tabi böylelikle başarısızlıkla sonuçlandı limon denemem

arkadaşlar kuran-ı kerim de de geçiyor.
2:233 - Anneler, çocuklarını, emzirmenin tamamlanmasını isteyenler için tam iki yıl emzirirler. Çocuk kendisine ait olan babaya da emzirenlerin yiyecekleri ve giyecekleri geleneklere uygun olarak bir borçtur. Bununla beraber herkes ancak gücüne göre mükellef olur. Çocuğu sebebiyle bir anne de, çocuğu sebebiyle bir baba da zarara sokulmasın. Varise düşen de yine aynı borçtur. Eğer ana ve baba birbirleriyle istişare edip, her ikisinin de rızasıyla çocuğu memeden ayırmak isterlerse kendilerine bir günah yoktur. Eğer çocuklarınızı başkalarına emzirtmek isterseniz vereceğinizi güzel güzel verdikten sonra bunda da size bir günah yoktur. Bununla beraber Allah'tan korkun ve bilin ki, Allah yaptıklarınızı görür.

benim bebeğim şuan 6 aylık ama en az iki yıl emzirmek istiyorum.sizlerede taavsiye ederim.

Bu akşam üstü yine limon sıkdım acı acı diye ağladı ama almadı ağzına yanlız çok içli içli ağladı gece vereceğim gündüz ya tamamen keseceğim ya çok azaltacağım ama bir iki hafta gece vermeye devam edeceğim sonrada geceyi keseceğim umarım başarırım çünkü bende çok üzüldüm haline

sanırım daha iğrenç bişiey sürmelisin. şu sarı taşı denesene.

bugün doğum günü oğlumun 1 yaşına giriyoruz 3 hafta öncesine kadar emziriyodum taaki hamile oldugumu öğrendiğimde bırakmak zorunda kaldım

çok zordu kendimi suçlu hissettim önce salça sürdüm reçelle tuzu karıştırdım balla tuzu karıştırdım balla karabiber en son hani su ağrıyan yerimize sürdüğümüz wiks varya ondan sürdüm bir gazeteci denemişti birdaha emmek istememiş son çare dedim ama oğlum ne sürdüysem sankiyokmuş gibi davrandı ve emmeye devam etti bende çareyi o meme istediğinde ilgisini farklı yerlere çekmekte buldum bişeyler sürüp tiksindirmek fasafisoymuş yaklaşık 2 haftadır vermiyorum ama arada hala istiyo hemen başka bişeye yönelip unutturuyorum

Kimisi sütüm yok die yakınır kimi emmeyi bırakmaya :) KEşke sütüm olsa bende bıraktırmayı düşünseydim :)

saglık sorunlarım nedeniyle 45 gün emzirebildim hepsi..
dinen 2 yıldır emzirme soranlar olmuş...

ben de isterdim 2 yıl emzirmek ama hedefim 1 yaş şimdilik. 11 aylık olduk ama sadece uykusunda ve gece 1-2 defa emiyor. Emmemesini de geçtim ısırıyor, kanatıyor. 1 yaşına gelince kesmicem ama rahat bırakıcam, zorlamıcam o da bırakır heralde.
Benimki niye böyle anlamadım.

Biz nihayet gündüz emmeyi bırakdık limonla ama aklı fikri mememde açtırıyor uyurkende yanağını dayıyor elleyerek uyuyor o uyudukdan sonra emziriyorum bazen uyku sersemi almak istemiyor acı acı diyor ama birden keserek zorlamak istemedim çocuğu çünkü aklı fikri meme ikide bir mememi açtırıyor cesaret edipde ağzına alamıyor bir haftayada gece emmelerini keseceğim eşim burda yok onu bekliyorum gece ona baktıracağım keserken.Yanlız bir sorunum var süt doluyor göğsüm nasıl çekilecekki bu süt naapmam lazım doldukca sağsam çekilirmiki birde ne kadar zamanda çekilir

Selam canım. benim kızım bi gün ateşlendiğinde tek göğsümü almak istemedi ve bıraktı. Almayınca gün boyu dolan göğsüm uyurken gece akmıştı ve ondan sonra bi daha dolmadı. Sonra 5-6 gün içinde süt birikintisi oldu hafif hafif masaj yaptım ama çok acıyordu, derken bi baktım bişey kalmamış. O göğsüme süt gelmiyor artık. Şimdi tek göğsümü emiyor bir kez gündüz bir kez gece. Oda pek dolmuyo zaten.

EDIT butonu kaybolmuş. bi ekleme daha yapmak istiyorum. tek göğsümü almayınca haliyle süt göğsümde ekşimişti. Sonra ben sağmak istesemde bi kaç damla geldi ve bitti.

oğlum 22 aylık hala emiyor..
2 yaşını doldurunca kesmeyi düşünüyorum yavaş yavaş..
ve maşallah nasıl bir süt varsa sadece sütüm bile hala karnını doyurabiliyor..

ben akşama doğru 1 kere, emziriyorum. gece de uyandıkça emiyor. bı da 2 kere filan. yatağını ayırınca artık rahat ettim. eşime soruyorum 2 yaşına kadar emsin diyor. ben de kızıyorum tabi senin tepene çımıyor sabah akşam diye. oğlumun emmemesiiçin onun yanında oturup yatmamam lazım. yoksa anında bana aldırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…