Bebek Beslenmesi bebeğinizin TV izlemesine izin veriyomusunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sedefurkan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
68
0
36
40
İstanbul
selam arkadaşlar. bebeğim tv sesine bayılıyor özellikle reklamlara izletmesem olmuyor çünkü sıkılıp benide yoruyor. acaba tv nin çok zararı varmı siz izletiyomusunuz

valla cnm b konuda bnde çok muzdaribim ama günümüzde yapcak bşka bişi yokki mecbur izleitiyoruz akşama kadar dört duvar arasında napsınlar süreklide biz oynayamayız . ben en azından kötü şeyler yerine iyi çizgi film izliyo diye kendi kndimi tatmin ediom

Biraz kaba olacak ama "aptal"laştırıyor diye biliyorum. Bence çok fazla izletmeyin. Oyun falan oynatın onun yerine. Yaratıcılığı gelişsin.

Biraz kaba olacak ama "aptal"laştırıyor diye biliyorum. Bence çok fazla izletmeyin. Oyun falan oynatın onun yerine. Yaratıcılığı gelişsin.

oyun oynuyosun ama nereye kadar kalabalık aileler olsak bşri alır öbürü bırakır herkes yorulana kadar oynar. ama yalnız bakıyorum akşamı zor ediyorum

Hiç izletmiyorum. Anneannesi bakıyor oğluma, izletmiyor. Ama evde olduğum günler ben de aynı şekilde davranıyorum. Akşam saatlerine kadar tv açılmıyor zaten. Akşam haber saatinden bir saat kadar önce açıyorum en fazla. O zaman da sırıtnı tvye dönük oynatıyorum. Bazı müzikli reklamlara kafasını çeviriyor ama hemen ilgisini bir oyuncağa çekiyorum. En fazla üç saniye bakıyordur.
Çok çok zararlı, lütfen izletmeyin. Yapılmayan temizlik yerine konur, yorgunluk dinlenmekle geçer ama çocuğunuza televizyonun verdiği zarar geçmez.
Çok televizyon izleyen çocuklarda otizm benzeri belirtiler görülüyor. (Otistik olmuyor ama otizmdeki gibi sabit noktaya bakma, ismine tepki vermeme, göz göze gelmeme, ilteişimde güçlük sorunları yaşıyor bebekler.)
Az izliyor diye de düşünmeyin. Sadece yemek yedirirken reklam izletmekle başlayıp günde sekiz saat televizyon izlemeye kadar varıyor bu bağımlılık.
İzlediği şeyin içeriğinin önemi yok. Şekillerin seslerin ekranda akışı bebeğe zarar veren şey zaten. Şiddet içerikli olması ayrı bir zarar ama şiddet içerikli olmasa da zararlı.
Üç yaşına kadar lütfen izletmeyin. Şunun şurasında sabredeceğiniz üç yıl. Oynayın, dolaşın, koyun koyuna uyuyun, konuşun, biraz büyüynce işlerinize ortak edin. Sürekli oyun oynamak yoruyor evet ama dinlenmek istediğinizde koyun oyuncak sepetini önüne, oturtun yere, siz de uzanın yanındaki kanepeye. Konuşun uzandığınız yerden bebeğinizle. Çok yakın bir arakadaşımda birebir yaşadığımız için çok hassasım bu konuda. Sonra eyvah demeyin.

Son düzenleme:
kızım 3 aylık ve gözünü televizyondan ayırmöıyor.çok tedirgin oluyorum,onun korkusundan evde tv açmıyorum hiç.böyle böyle sessiz ortamda uyumaya alıştı çıt sesinden uyanıyor şu an.

ayrıca çocuk ve zeka gelişimi üzerine çalışan bir arkadasşım 6 yaşına kadar eğitim cd leri dahil hiçbir şey izletilmemesi gerektiğini söyledi bana.onun yerine kitaplardaki resimleri gçsterin,kitap okuyun ya da konuşun o da dinlesin dedi.

Evet bunu doktorumuz da söylemişti. "Zihinsel gelişimi için ne yapmak, nasıl takip etmek gerekir?" diye sormuştum. "Hiçbirşeye gerek yok aslında, ona bol bol kitap okuyun ve keisnlikle sürekli göz teması kurarak konuşun." demişti.
İlk aylarda okuyordum, sonra hareketlenince okuduğum kitabı alıp yemeye başladı. Biraz ara verdik. Ama bu günlerde yine kitabı yemeden resimlerine bakma eğilimi başladı yavaş yavaş. Biz de tekrar başladık okumaya, resimlere bakmaya.
Ve bol bol konuşmak. Ne anlattığınız çok önemli değil. Masal anlatın, ev işi yapıyorsanız o anda ne yaptığınızı anlatın, dedikodu yapın, farketmez. Yeter ki konuşun.

valla benım oğlumda izliyor tv oda bitek baby tv onuda ben yanında olursam ve sayı sayma sekiller yani öğretici seyler yayınlanıyor orda yanında olup bende poğluma eslik edersem izliyor yoksaki tek basına acıyım tv yi asla oturup izlemez izlese bile 5 dk surekli benım peşimden ayrılmaz ee bende devamlı oturup onunla oyunda oynayamıyorum yanı biraz baby tv biraz benle oynuyor biraz parka cıkıyoruz zaman geciyor idare ediyoruz ama eğitici programların zararı oldugunu dusunmuyorum oğlum suan 27 aylık ve cocuk sarkılarını yarım yamalakta olsa soyleyebiliyor sayı sayabiliyor ve hemen hemengordugu nesnelerin meyvelerin hayvanların adlrını biliyor bunların bircogunu babay tvde görerek ogrendi bende evde surekli kitaptan gösteriyorum yanı tvnın bi zararını gormedim faydasından baska

oğlum, 32 aylık... hala konuşmuyor... neden? tv ve bilgisayardan izlettiğimiz çizgifilmler yüzünden.... dr lar kesinlikle 2,5 yaşından önce önermiyor.... şimdiki aklım olsa asla açmazdım tv nu... şimdide tv dan ve bilgisayardan uzaklaştırabilmek için elimden gelen hertürlü canbazlığı yapıyorum.... (buarada bizimkisi yarım saat kadar izlerdi...............)

ben gündüz tv açmıyorum ama akşam babası gelince illa açılıyo tv..gerçi bakmıyo yerde kendi kendine oynuyo ama yinede tedirgin oluyorum..bazen ilahi kanalını açıyorum..bizimki sadece molfix reklamını izliyo çıkınca mutlaka kafasını çevirir aslında hiç açmasak daha ii olucak ama önüne geçemiyorum ve çok korkuyorum..bu arada uyuturken mutlaka kitap okurum ama masal yerine çocuklar için hazırlanmış peygamber kıssaları peygamber efendimizin hayatını okuyorum..çoğu zaman da o oynarken yanına oturup kur'an okuyorum çok ilgisini çekiyo..bence masaldan çok daha yararlı sonuçta masalda yaşamıyoruz dimi..bide boyama kitaplarımız var ama daha çok küçük sadece resimleri gösteriyorum hayvanların isimlerini söylüyorum gösterirken..

Kızım 14 aylık.Ben de karşısına oturtup da hiç tv izletmedim bugüne dek..
Ama 7,5 aylıkken işe başladım, ve kızıma teyzem bakıyor..
O da öyle izletmiyor ama evde tv açık oluyormuş..Çünkü teyzemin eşi izliyor..E adamcağız emekli evde ne yapsın ona da izleme diyemeyiz ki..
Ama gün içinde mutlaka bir sabah bir öğleden sonra olmak üzere iki kez dışarı çıkıyorlar..Parka ya da markete gidiyorlar..Ve tv açık bile olsa Denizin önünde sürekli kitapları oyuncakları oluyor..Belki de bu nedenle hep gördüğü halde hiç alışmadı tv ye :)

Ben de akşamları elimden geldiğince başka şeyler yaptırıyorum, şimdilerde eline bya kalemleri de vermeye başladımki en çok buna bayılıyor..
Sürekli kitap okumamızı istiyor, kendisi seçip seçip getiriyor hangisine bakmak istiyorsa..ve bu arada artık bizim evde de tv açık oluyor ama Deniz tv ile değil benim anlattıklarımla ve oyunlarla ilgilenmeyi tercih ediyor
Çoğu zaman arkasını dönüp bakmaz bile..Ancak şarkılı müzikli birşey duyarsa döner bakar o da 5-10 saniyeyi geçmez :)

Henüz 14 aylık şimdiden 8-9 kadar kelimeyi bilerek söyleyebiliyor...

Bence televizyonun önüne direk bırakmadığınız sürece bu kadar da zararlı olmaz...Yani tv yi onu oyalama aracı olarak görmememiz gerek..

Son düzenleme:

ben buna katılımıyorum konusmamasının genetik nedenleride olabilir yada siz evde yeterince onunla konusmuyor olabilirsiniz benım oğlum baby tv izliyor tabi saatlerce değil 10 15 dk tas catlasın ama gun içinde 3 4 sefer acıyorum ben ona suan 27 aylık ve cok guzel cumle kurabiliyor 3 4 kelimeden olusan cumleyi bir seferde soyluyor vede bircok kelimeyi bilerek soyluyor kendini ifade edebiliyor istediği yada istemediği seyleri cumle kurarak soyleyebiliyor aksıne tvde olan baby tv kanalındanda sarkı ogrenıyor ordada esyaları gosterip isimlerini soyluyor ve oğlumda ogrenıyor aynı sekilde sayı saymayıda oğrenırken faydası oluyor ben demiyorumki tv cok yararlı acın tv yi onunde otursun ama yaralı 6 ay 3 yas arası kanalların faydası varr heleki yanında sizde olursanız cocugun ve cıkan seyleri sizde tekrarlarsanız cocugunuz daha cabuk ogrenıyor

merhaba,

bahsettiğiniz baby tv, uydu kanalımı.?
ben araştırdım bulamadım .:26:

valla bende cok cok aşırıya kaçmamak şartıyla sakıncalı bulmuyorum. çocuk kanallarının izlenmesindede faydası var diye düşünüyorum. ben de kızıma çok nadir açıyorum çizgi flm veya reklamları. çok mutlu oluyor. yumurcak tv de eğitici şeyler var. 10-15 dk açııyorum sonra kapatıyorum. çok çok konuşuyorum oyunlar oynuyoruz. yaptığım işleri anlatıyorum. zaten evde peşimden ayrılmıyor. tv yi bencede aman oyalansın sıkılmasın diye kullanmak yanlış. 15 aylık ve söylediklerimizi tekrarlamaya çalışıyor. göz teması çok önemli. konuştuklarınızı gözlerine bakarak tekrarlamak ta çok önemli.

sevgili gamze-20, katılıp katılmaman önemli değil.... drmuzun bize söylediğini paylaştım.... çok şükür genetik rahatsızlığımız yok... ister baby tv olsun ister yumurcak tv.... ZARARLI... ben demiyorum, dr lar söylüyor... araştır, görürsün.......................

Bayanlar benm 2 yaşındaki kızım havale geçirdi 10 gün kadar önce.kntrole gittiğimizde doktorumuz asla ama asla tv izletmeyeceksiniz dedi.nedenini sorduğumda beyin kaynama derecesine geliyo bu yüzden beyin kanaması kalp krizi geçiren çocuklar var dedi.zaten bizde havale geçirdiğimiz için bize hepten yasak.tv çok ışıklı ortamlar çocuğun başının fazla sallanması (ayakta sallamak gibi)bunlar yasak farketmeden havale geçirir gidiverir çocuk dedi haberniz olsun belki yardımcı olur size bu bilgiler insan başına gelmedimi bilemiyo

kızım 1,5 yaşından sonra bebek kanalını izliyordu kanal çok eğitici ve öğretici diye izlemesine bişey demiyorduk ama zamanla kızımın konuşmadığının ve kelime tekrarı yapmadığını farkettim hatta bir dr götürelim diye düşünüyorduk, sonra ben nettende araştırdım 2,5 yaşına kadar izlemesi uygun değilmiş bunun üstüne ben önce kızıma yalancı emziği bıraktırdım akabinindede çizgifilm izletmedim uzun zamandırda bu şekilde çok nadiren bazen reklama bakıyor oda bitince tekrar oyununa devam ediyor, bide resimli kalın sayfalı kitaplar aldık onları okuyorum resimlere bakıyoruz oyuncaklarla oynuyoruz hiç olmazsa kucağıma geliyor saçlar nerde göz nerde burun nerde oynuyoruz, ve inanın çizgifilmi kestiğimden beri kızım birçok kelimeyi söylemeye başladı ve tekrar ediyor, tv izlemek onu resmen dış dünyaya kapatıyordu,bence 2,5 yaşına kadar izlemesi pekte yararlı değil

bebeğimi kontrole götürdüm bugün bana sadece 2 3 kelime söyledi uzun uzun anlatmadı. nelermi söyledi aynen yazıyorum. "hiç etrafınızda 2 yaşlarında bir çocuğun çizgi film izlediğini gördünmü, çizgi film bittiği anda çocuk neden bir anda zıplamaya sağa sola koşuşturmaya başlıyor farkettinmi" dedi ve ekledi "kendilerini tv nin içinde sanıyolar dış dünyaya hemen alışamıyolarda ondan..."

Çocuklarda soyutlama kavramı 3-4 yaşında başlıyor. Ondan nce hayal ile gerçeği ayırdedemiyor. Hayal dünyası onlar için gerçek. Bu bir yönü. Doktor doğru söylemiş.
Bir yönü de daha önce bahsettiğim ekranda ışık ve sesin akış biçiminin verdiği zarar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…