- Konu Sahibi sedefurkan
-
merhaba,
bahsettiğiniz baby tv, uydu kanalımı.?
ben araştırdım bulamadım .:26:
sevgili gamze-20, katılıp katılmaman önemli değil.... drmuzun bize söylediğini paylaştım.... çok şükür genetik rahatsızlığımız yok... ister baby tv olsun ister yumurcak tv.... ZARARLI... ben demiyorum, dr lar söylüyor... araştır, görürsün.......................
ben buna katılımıyorum konusmamasının genetik nedenleride olabilir yada siz evde yeterince onunla konusmuyor olabilirsiniz benım oğlum baby tv izliyor tabi saatlerce değil 10 15 dk tas catlasın ama gun içinde 3 4 sefer acıyorum ben ona suan 27 aylık ve cok guzel cumle kurabiliyor 3 4 kelimeden olusan cumleyi bir seferde soyluyor vede bircok kelimeyi bilerek soyluyor kendini ifade edebiliyor istediği yada istemediği seyleri cumle kurarak soyleyebiliyor aksıne tvde olan baby tv kanalındanda sarkı ogrenıyor ordada esyaları gosterip isimlerini soyluyor ve oğlumda ogrenıyor aynı sekilde sayı saymayıda oğrenırken faydası oluyor ben demiyorumki tv cok yararlı acın tv yi onunde otursun ama yaralı 6 ay 3 yas arası kanalların faydası varr heleki yanında sizde olursanız cocugun ve cıkan seyleri sizde tekrarlarsanız cocugunuz daha cabuk ogrenıyor
klip sendromunu hiç duydunuz mu acaba? zamanında teşhis ve tedavi edilemezse otizme kadar ilerleyebilen bir rahatsızlık ve maalesef yeğenim ve çevremdeki bi kaç arkadaşımın çocuğunda da yaşadığımız bir hastalık, bu konuyla ilgili google dan klip sendromu diye aratarak geniş bilgilere ulaşabilirsiniz
eşim ve ben bu durumu maalesef çok yakınımızda gördüğümüz için henüz bebek düşünmeye yeni başladığımız zamanlarda tv ile ilgili kendimize kısıtlamalar getirmiştik ki ilerde çocuğumuz olursa ona hayır diyeceğimiz bir şeyi kendimiz yaparak kötü örnek olmayalım diye tam da bu dönemde evdeki tv bozulunca biz de ne tamir ettirdik ne de yenisini aldık ve aradan 3 yıl geçti tv olmadan da çok güzel hayatımıza devam ediyoruz bu arada bir de kızımız oldu ve şimdilik o da gittiğimiz yerlerde tv görse bile ilgilenmiyor oyununa bakıyor
gamze-20, sıkıntın nedir???????? yazdıklarımı okursan anlarsın... polimik mi yaratmaya çalışıorsun? oku, araştır, öğren............ dahada birşey söylemem... kolay gelsin sana...
ben buna katılımıyorum konusmamasının genetik nedenleride olabilir yada siz evde yeterince onunla konusmuyor olabilirsiniz benım oğlum baby tv izliyor tabi saatlerce değil 10 15 dk tas catlasın ama gun içinde 3 4 sefer acıyorum ben ona suan 27 aylık ve cok guzel cumle kurabiliyor 3 4 kelimeden olusan cumleyi bir seferde soyluyor vede bircok kelimeyi bilerek soyluyor kendini ifade edebiliyor istediği yada istemediği seyleri cumle kurarak soyleyebiliyor aksıne tvde olan baby tv kanalındanda sarkı ogrenıyor ordada esyaları gosterip isimlerini soyluyor ve oğlumda ogrenıyor aynı sekilde sayı saymayıda oğrenırken faydası oluyor ben demiyorumki tv cok yararlı acın tv yi onunde otursun ama yaralı 6 ay 3 yas arası kanalların faydası varr heleki yanında sizde olursanız cocugun ve cıkan seyleri sizde tekrarlarsanız cocugunuz daha cabuk ogrenıyor
Arkadaşlar merhaba çok güzel bir konunun üzerinde durmuşsunuz. Sizler çok iyi açıklamışsınız ama yine de cevap yazmadan duramadım. Tv, elektronik bir bakıcı değildir. İzlenmemesini önermememizin nedeni tvdeki geçişlerin onların anlamayacağı, takip edemeyeceği kadar fazla olmasıdır. Bebeklerinize bu zararı vermeyin lütfen.
NOT:Bahsettiğiniz klip sendromunu şahsen ben hiç duymadım ancak şunu söyleyebilirim ki otizm sonradan oluşan/oluşabilen bir tanı değildir. Doğuştan gelen, anne karnında tespit edilemeyen, nedeni ne yazık ki hala tespit edilememiş bir yetersizliktir. Klip izledi, otistik oldu, böyle bir şey asla olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?