Bebek Beslenmesi bebeğinizin TV izlemesine izin veriyomusunuz

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bende izletmiyorum ama tv açık oluyo ve kızım çok ilgisini çekmeyen bişey olmadığı sürece dönüp bakmıyo baksa bile 1-2 dak . bakar ben hemen ordan ilgisini çekmeye çalışırım
bende oyun oynayıp dışarı çıkartmayı tercih ederim zaten çocuklar oyalansın diyede tv karşısına oturtup baktıran insanlarıda hiç ama hiç anlamam
geç konuşmaya sebep oluyo ve daha birçok zararı var kendisini o dünyanın içinde zannediyo

merhaba,

bahsettiğiniz baby tv, uydu kanalımı.?
ben araştırdım bulamadım .:26:

canım baby tv dijiturk un cocuk kanallarından biri cok eğitici ayrıca d-smarttın luli adlı cocuk kanalıda var eğitici o da cok guzel 06 ay 06 yas aralıgında eğiticiseyler oğretiyor öyle vurdulu kırdılı sihir yapan seylere gosteren cizgi filimler yok bunların içinde

arastıdım canım tabiki ayrıca yumurcak tv cok ta bebeklere gore bir kanal değil bizim dr da tv yi onermiyor sadece bebege yonelik belli yayınları oneriyor oda saatlerce tv basında durması değil sizinde bebeğe katılarak ordaki aktıveteleri beraber uygulanması ayrıca genetik derken genetik rahatsızlıktan bahsetmedim ailenızde gec konusan biride olabilir ve dogal olarak sizinde bebeğiniz gec konusabilir bunlar normal seyler ama sizin bu konularda pek arastırm yapmadıgınız belli oluyor

tv izlemek bize bile zararlı arkadaşlar. Biz hiç açmaz olduk artık tv.yi oğlum doğduktan sonra. Akşam da açmıyoruz. Sadece konuşmaya zararlı değil. Birçok bildiğimiz bilmediğimiz zararları var. Ayrıca baby tv yararlı o yüzden izletiyoruz olayı da hikaye çünkü tv'nin içeriği zararlı olduğundan değil, tv izlemenin ileşitimi kesmesinden dolayı tv.yi yasaklıyorlar doktorlar.
Bir şekilde sabredin ve başka aktiviteler edinin kendinize. Alışverişe çıkın beraber eve tıkılıp kalmayın.

gribe bile çare bulamayan dr ların her söylediklerine inanmıyorum.

kızım için digitürk ün çocuk kanalına üye olmuştuk o zaman 7 aylık falan dı hala da üyeyiz ve süreklide izler. mutfakta işimi yaparken temizlik yaparken baby tv yi açıyordum. kızıma süreki kitap okurum ve mutlaka onun karşısında okumasam da elimde kitap olur. gözlerine bakarak konuşurum.

kızım 9 aylıkken konuşmaya başladı sürekli yapboz türü oyunlar oynadık ve şuan önüne kaç parça yapboz koyarsanız koyun hepsini yapar. her türlü oyunu oynarız algılaması çok kuvvetlidir, 2 yaşından beri makas ve kalem kullanmasını bilir çok güzel resimler yapar. yaşından beklenmeyecek cümleler kurar kelime dağarcığı çok gelişmiştir.

duvarlarımızı karalamaya resimler yapmaya başladığında hiiiiç kızmadım sadece koltuklarımızın üzerlerini örttüm kirlenmesin diye. 2 yaşında falandı eşim araba kullanırken kırmızı ışık yandı kızım babasına bir bağırdı ki --babacığım kırmızı ışık yandı durman gerekiyor-- diye çok şaşırmıştık yeşil yanınca da haydi baba devam edebilirsin dedi sonra kendi kendine --kırmızıda dur yeşilde geç --diye şarkı söylemeye başladı.

çocukların beyin gelişimleri tv izlemesi ile falan geri kalmaz. doğru zaman da doğru eğitimle herşeyi başarabilirsiniz.
benim kızım da yaptığım tek hata netten ferber yöntemini öğrenip kızımda uygulamak oldu. şuan azıcık ağlasa öğürmeye başlar. Bir hatam daha var ama bu hatayı da fazla umursamıyorum. tecavüz vakaları arttığından ben sürekli kızıma bebekliğinden beri bazı uyarılarda bulunurdum. şimdi insanlarla uzaktan çok iyi iletişim kurar ama kesinlikle yanlarına yaklaşmaz, kendisini severken dokunmaya çalışan bir arkadaşımız olsun özellikle de erkekse hemen bağırmaya başlar vurmaya çalışır. --dokunmaaaa benimle uzaktan konuş, diye.

baby tv çok faydalı kızım şuan bazı ingilizce kelimelerin türkçe anlamlarını bile kendi kendisine öğrenmiş durumda.
bebeklerinize sürekli tv izletin demiyorum ama baby tv haricinde hiç bir tv kanalını izletmeyin. mesela kızıma bir ara yumurcak tv de ki caillou yu izletiyordum bir gün bana aptal dedi ve o günden sonra bir daha kontrolüm dışında izlemesine izin vermedim. Ama cailliu nun bazı bölümlerini netten izleyip seçtim onları pc ye kayıt ettim ve ara sıra izletiyorum.

evimizde baby tv haricinde başka bir kanal izlemesine izin yok. o uyumuşsa haberleri ya da bazı dizileri izleriz. bu arada biz de kızımız sayesinde tv alışkanlığımızdan vaz geçmiş olduk. babytv yi izlerken orada oynanan oyunları beraber oynamaya başladık.

bir de ben çoklu zeka teorisini araştırıyorum kızımda uygulamaya çalışıyorum.

neyse fazla uzatmayayım kesinlikle ahlak ve terbiyesini bozacak çizgi filmler izletmeyin. karşısında mutlaka okumasanızda elinizde kitap bulunsun o baktığında okuyormuş gibi yapın. harfleri sayıları şarkı şeklinde söyleyin. kirlenmesini istemediğiniz eşyların üzerine örtüler örtün verin eline kağıt kalem boya makas (makasın ucu küt ve plastik kaplı olsun) elinde kalemle gezmesine izin vermeyin geziyorsa kalemin sivri ucunun yere doğru olmasını söyleyin (düşersen gözüne yüzüne batar deyin)
pasta börek yaparken eline hamur verin yoğurmasını söyleyin.

mesela harfleri kalın kağıtlara çizip kesin, bir miktar ip alın harfin üzerine yerleştirin ve o uzunlukta kesin. her harfin ipi farklı uzunlukta olacak. sonra verin eline ipi ve ve o harfleri ipi harflerin üzerine kendisi denk getirip harfin şeklini versin.

bu harfleri zımpara kağıdından da yapabilirsiniz çocuklar daha çok aynı anda hem görüp hem dokundukları şeyi sizin adlandırmanızla daha çabuk öğrenirler.

bir top dosya kağıdı alın üzerlerine büyük üçgen kare daire vb şeyler çizin verin eline makası kessin biçsin. buna 1,5 2 yaşında başlayın.

aklıma bu saatte bunlar geldi

klip sendromunu hiç duydunuz mu acaba? zamanında teşhis ve tedavi edilemezse otizme kadar ilerleyebilen bir rahatsızlık ve maalesef yeğenim ve çevremdeki bi kaç arkadaşımın çocuğunda da yaşadığımız bir hastalık, bu konuyla ilgili google dan klip sendromu diye aratarak geniş bilgilere ulaşabilirsiniz

eşim ve ben bu durumu maalesef çok yakınımızda gördüğümüz için henüz bebek düşünmeye yeni başladığımız zamanlarda tv ile ilgili kendimize kısıtlamalar getirmiştik ki ilerde çocuğumuz olursa ona hayır diyeceğimiz bir şeyi kendimiz yaparak kötü örnek olmayalım diye tam da bu dönemde evdeki tv bozulunca biz de ne tamir ettirdik ne de yenisini aldık ve aradan 3 yıl geçti tv olmadan da çok güzel hayatımıza devam ediyoruz bu arada bir de kızımız oldu ve şimdilik o da gittiğimiz yerlerde tv görse bile ilgilenmiyor oyununa bakıyor

hiç duymamıstım boyle bir sendromu canım ilk kez duyuyorum hemen arastırıcam ben dediğim gibi sadece oğluma baby tv yi izzlemesine izin veriyorum oda ben yanında olmazsam izlemiyor bende geliyorum yanına beraber tekrar yapıyoruz oda yarım saati gecmiyor gun içinde bu sekilde idaare etmeye calısıyor onun haricinde hep parka cıkıyoruz ama hemen bakıcam bu sendroma tesekkur ederim

ayrıca papatyam buraya dr zararlı oldugunu kendin soylemişsin madem bu kadar bilinçlisin niye bebeğini tv ve bilgisayara oturtup gelişimini engelliyorsun hatalı oldugunu kendinde soyluyorsun ama baskalarına zararlarından bahsediyorsun kendinle bu kadar tezata dusmebence

gamze-20, sıkıntın nedir???????? yazdıklarımı okursan anlarsın... polimik mi yaratmaya çalışıorsun? oku, araştır, öğren............ dahada birşey söylemem... kolay gelsin sana...

gamze-20, sıkıntın nedir???????? yazdıklarımı okursan anlarsın... polimik mi yaratmaya çalışıorsun? oku, araştır, öğren............ dahada birşey söylemem... kolay gelsin sana...

benım hiç bi sıkıntım yok sekerimmm bence sen oku ogren ve arastırki kendini suclu bulma ben tv basına bilgisayar basına oturttum diyerek benım cok sukur hiç bi sıkıntım yokkk tatlımm

kızlar hepimiz bu hatalara düşüyoruz aslında çocuğum olmadan önce ne düzenim vardı size anlatamam ama şuan kızıma izletmesemde eşim tam bir tv hastası e çocuk naaapsın akşamları ayrı oturuyoruz bizde.önce kendimizi eğitmemiz lazım bırakın çocuk kalsın sonraya.evet gribe çare bulamayan doktorlar var ama bu bilinen gerçeği değiştirmez.tv çocuk beynini direkt etkiliyo ben bunu kendim yaşadım gördüm daha nediyim.doktorum birdaha havale geçirirse epilepsi olacak dedi ve bunuda tetikleyen en büyük etken tv ve yüksek ışık vb..yasakladı ve ben kızıma sırf eğitici diye baby tv yi luliyi izlletemem eğitilmeyi bir çocuk annesinden almalı görerek almalı tv iledeğil.alt komşum kızına yapmayacağı birşeyi ikaz ediyor 3 yaşında kız sen bilmiyosun anne kayuu nun annesi böyle yaptırıyo diyo.ne yazık daha ben ne diyim anacım herkez aynı değil her çocuk aynı değil bu doğru ama eğitmek bizim elimizde

2 aylık bebeğim var tv nin olduğu odada duruyoruz gün boyu. gerçi arkası dönük sadece sesini duyuyor ama yazdıklarınızı okuyunca çok pişman oldum bundan sonra tv açmak yok

Arkadaşlar merhaba çok güzel bir konunun üzerinde durmuşsunuz. Sizler çok iyi açıklamışsınız ama yine de cevap yazmadan duramadım. Tv, elektronik bir bakıcı değildir. İzlenmemesini önermememizin nedeni tvdeki geçişlerin onların anlamayacağı, takip edemeyeceği kadar fazla olmasıdır. Bebeklerinize bu zararı vermeyin lütfen.

NOT:Bahsettiğiniz klip sendromunu şahsen ben hiç duymadım ancak şunu söyleyebilirim ki otizm sonradan oluşan/oluşabilen bir tanı değildir. Doğuştan gelen, anne karnında tespit edilemeyen, nedeni ne yazık ki hala tespit edilememiş bir yetersizliktir. Klip izledi, otistik oldu, böyle bir şey asla olamaz.

ben de tv'nin hayati zararları olduğuna inanmıyorum. bu konuda literatür taradım. tv'nin zararı şiddet içeren çizgi filmlerin çocuklara rehberlik edilmeden izletilmesi olarak karşımıza çıkıyor. dikkat ederseniz şiddet uygulayan jerry hep tom'a galip geliyor ve bu jerry karakteerini gülünç ve sevimli yapıyor. burada anne-babanın jerry'nin yaptığının hoş olmadığını vurgulaması gerekiyor(muş). bu bir örnek. yani çocuğun izlediği programın içeriği kadar (saçmasapan, öğretici niteliği olmayan diziler gibi) masum görünen çizgi filmleri de (birgün mutlaka izleyecekler) rehberlik yaparak izletilmesi gerektiğini düşünüyorum. ben de 5buçuk aylık kızıma baby tv'de özellikle takip ettiğim programları izletiyorum.15-20 dakika ve gün içinde birkaç kez. zaten o programlar renk algısını ve ses algısını geliştiriyor. kitap da okuyorum, resimlerini de gösteriyorum. ama tv'de renkler ve animasyonlar özel olarak bebklerin zeka gelişimi için seçiliyor.

Sonuç olarak, eğer "başımdan gitsin" diye izletiliyorsa sonuçları ağır oluyor diye düşünüyorum. ben rehberlik ederek kaliteli program izletme taraftarıyım. malesef günümüzde tv'den internetten kaçış yok. bari doğru programı izlemeyi ve bilgisayar doğru kullanmayı öğretelim dimi

Son düzenleme:

Otizm tabi kji doğuştan gelen bir rahatsızlık. TV izlemek de otistik yapmaz. Ama tv izlemek otizm benzeri semptomlar ortaya çıkarır. Göz göze iletişim kurmamak,, geç konuşmak, algı farklılığı, sallanmak gibi...

çok uzun bir süre tv seyretmedik..ancak oğlumda ani seslerden,kalabalıktan,gürültüden korkup ağlama huyu var..ewe kalabalık misafir geldimi kıyameti kopartıyor..acaba dedik biraz tv izletsek seslere falan alışsa en azından..sonra yakın bir arkadaşımın 1,5 yaşındaki çocuğunu ciddi davranış problemi yüzünden psikologa ve çocuk nörolojisine götürdüğünü duyunca çok pişman oldum..çocuk anne baba dahil hiç kimseyle göz teması kurmuyor..seslenince dönüp bakmıyor..1 dakika dahi herhangi bir nesneye,oyuncağa,hiçbirşeye odaklanıp oynamıyor..ama hiç yerinde durmuyor..bu çocuğun eğitim hayatını düşünün,tam bir facia..o günden sonra tv yi açmıyorum..eskisi gibi dünyadan bir haber yaşıyorum..bol bol kitap alıp okuyoruz,resimlerini gösterip sesleri taklit ediyoruz..oğlum bir yaşında ve 5 farklı hayvanın sesini sorduğumuz zaman söylüyor..kakasını söylüyor..yoldan geçen arabaları parmağıyla gösteriyor,araba dü düt gitti diyor..mama sandalyesinden oyuncağını atıyor düştü diyor..maması bitince bitti,topunu yuvarlayınca gitti diyor..anne, baba ,dede ,nene, mama ,su ,al ,ver,kaka,top diyor..izin vermediğim şeylere yaklaşınca parmağımı sallayıp hımm,cıss diyor kendi kendine..yani biz farkettik ki tv seytermediği sürece çok şey öğreniyor..tabii biz bunalıyoruz bütün gün ewde..ama onların gelişimi herşeyden önemli..

Arkadaşlar aranızda drlara inanmayanlar va baby Tv yi öğretici bulanlar olmuş.. Yanlışş...
öncelikle Dr a inanmayan arkadaşımızın kızı gerçek bir dahi olmalı.. ona diycek bir şeyim yok ama bu çoçuğun zeki olmasından kaynaklıdır. Tv nin faydasından kaynaklı olduğunu hiç sanmıyorum..
Baby Tv ye gelince...
Eğer Baby Tv eğitici bir kanal olsaydı benim oğlumda etkisini mutlaka görürdük..
Ben çalışıyordum ve oğluma annem bakıyordu.. Ben işe başladığım da Göktuğ 4,5 aylıktı ve baby Tv seyrediyordu günlük 5-10dk lar 15-20dk oldu sonra1-2 saat sonra 2-3 saat derken oğlum sabahtan akşama kadar baby tv seyreder oldu.. başka kanal değil sadece baby tv..
Göktuğ 1 yaşına geldiğinde adına terpki vermediğini göz teması kurmadığını fark ettik oyuncakları ile oynamıyordu..€ndişelendik ama üzerinde durmadık.
Çünkü annem kendiside TV bağımlısı olduğu için tv kaynaklı olduğunu kabul etmiyor herşey normal diyordu.Taa ki benim gittiğim psikolog ile laf arasında bu durumu konuşana kadar.
artık oğlum yaşına göre yapması gerekenleri yapmıyordu.. otistik belirtiler gösteriyordu hemen bir pedagog a gittik ve o gün itibariyle TV yi yasakladık.Tabiki annem bu durumda hiç memnun olmadı ve ben işten ayrıldım kendim bakmaya başladım şimdi tv hiç izletmiyoruz..
1,5 ayda inanılmaz hızla değişim göstermeye başladı.. Artık taklit edebiliyor.. Adına tepki veriyor ve göz teması kuruyor.çok şükür.

Bazı arkadaşların bebeklerinde bu durumun olmaması TV yi özellikle Baby TV yi yararlı kılmaz arkadaşlar sakınnn haa. Baby TV gibi kanallar ticari kanalardır ve izletmekte sakınca bulmayan ebeveynler içindir. Ben yararını değil zararını gördüm.. Kokulu rüya görmektense uyanık durun daha iyi.. İzletmeyin..

benim kanaatimce; televizyon konusunda, anne babalar öncelikle kendi eğlencelerinden feraget etmeliler..
bütün gün boyunca televizyonu açmadın, hoop akşam baba geldi, oturdu abuk dizileri izlemeye....bütün gün tv açmamanın ne manası kaldı? çocuk o an tv'yle ilgilenmiyor gibi görünse dahi, konuşulanlar-tartışmalar çocuğun hafızasında yer ediyor.. ve ruhen kötü etkileniyor...
televizyon toptan evden atılmalı, yalnızca çocukları değil herkesi esir alıyor çünkü...

Bebeğime özellikle çizgi film izletmeyi düşünmüyorum... Biz çok zorda kalırsam kavaryum görüntüsü ya da belgesel açıyorum... bir sohbet dinlemiştim. çoçukların tv izlemesinden dolayı iler ki yaşamlarıyla ilgili bulup onu buraya kopyalayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…