- 12 Ocak 2016
- 157
- 56
- 13
- 37
- Konu Sahibi ayseayseli
-
Şahsen ben eşime guvenmem. Bebek altı tenizlemek özen ister. Tertip ister. Erkeklerde bu yok. Bi kere elim hamurlu diye değiştirdi eşim ondada bezi ters takmış. Bulsik için yardımcı olması bile yeterli bence.psikolojik mi bilmiyorum hamile olduğumdan beri bu bebeğin tüm bakımı benim üzerime mi kalır diye bir endişe var içimde. bazen diyorum yaşayıp gör ama elimde değil takıyorum .
evlenmeden önce eşim her türlü yardımcı olurum demişti ev işinde ama gel gör ki benim beklentilerimle onunki uyuşmadı ben tencere yıkamasını düşünürken o tabakları suya tutmaktan ya da bazen makineyi boşaltmaktan bahsediyormuş yardım derken.
şimdi de bebek doğmadan önce her türlü ortak yaparım diyemiyormuş çünkü sonradan beklentilerimiz uyuşmuyormuş. hani ben hani yedircektin hani ilgilenecektin derim diye.
arkadaşları geliyor bize mesela ama kadın emziriyor babası alıyor gazını çıkarıyor herkesin içinde alt değiştirdi falan. tebrik ettim tabi biz de böyle olur muyuz gibi konu oldu.mamasını yediririm ilgilenirim ama alt değiştiremem dedi midesi bulanırmış. benim de tepem attı. çünkü eşim çocukları çok sever kendi ısrar etti bebek için de zaten.
şimdi kim haklı arkadaşlar ben abartıyor muyum şimdiden endişelenmek gereksiz mi?
erkeklerinki mide de kadınlarınki ne acaba? mamak çöplüğü mü?
şu sana şu bana diye liste çıkaracak haliniz yok ama al bir iki saat sen bak dediğiniz zaman altını değiştirmek için size getirmesin yani. herşeyi yapabilmesi lazım.
Ben bebek bakımında anneyle babanın rolu eşit olmalı diye düşünüyorum. Yani eşiniz size "yardım" etmemeli, zaten yapması gereken neyse onu yapmalı.
Bu konu karışır
Kız bebeğinin bezini babası değiştiremezcilerle
Hayır efendim ben emziriyorum zaten, bi zahmet alt değişmeyi baba yapsıncılar ( ben bu gruptanım ) kapışır
Bu madde madde olacak birşey değil ki.Müsait olmadığımda eşimde değiştirdi.
Allah için hakkını yiyemem kızımı bebekken babası banyo yaptırdı hep.
Yani birini yapmazsa diğerini yapar bu kadar çok takılmayın.
Bu işler planlama ile olmaz
Germeyin kendinizi
Yeri gelir o temizler yeri gelir siz
Ben evde isem ben temizledim yoksam eşim temizledi
Çocuk bakımında en önemsiz konu altını kimin temizleyeceği
Eşin bebek doğunca midesinin bulanmayacağını öğrenecek
Bizim bir erkek arkadaşın bebeği kabız olmuş fitil Koyunca adamın başından aşağı yapmıştı gelip işyerinde anlatıyordu
Şimdiden kendinizi üzmeyin
eşiniz de akıllı adam beklentiler farklı oluyor demiş ki bunu anlaması bile onu bir çok erkeğin önüne geçirir
Bebeğiniz hayırlı olsun. Rabim sağlıkla sıhhatla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin :)
Benim eşimde herşeyiyle ilgilenirdi. Emzirirdim, gazını çıkarırdı, uyuturdu vs. Ama alt değiştirme olayına hiç yanaşmadı. En fazla bacaklarını tutup yardımcı olmuştur. Sanırım onların ki psikolojik bir durum :) Ama yanında çok samimi arkadaşları vardı alt değiştiren. Erkekten erkeğe değişiyor durum.
Takma kafana. Zaten bebeğini kucağına al inşallah hiçbişekilde kimseye vermek istemeyeceksin babası bile olsa :)
Bu ailede görülenlere göre değişiyor bence..
Benim annem çalışmadıı halde babam gece nöbetleri de dahil her işimiziyapmış..
Alt açma da dahil..
Ama bazı erkekler ailelerinde her işi anne yapmasına alışık oldukları için ne yazık ki yapmıyorlar..
Ben çocuklarıma kadın işi erkek işi olmadığını insan işi olduğunu öğretmeye çalışıyorum..
Hepimiz böyle yaparsak ileriki nesillerde bu sorun azalır diye düşünüyorum..
Kakasını düzgün temizleyemez diye ben kendim istememiştim ama çiş yaptığında değişir niye değişmesin.
Bence de bunun tartışmasını şimdi değil de ilerde korktuğun gibi olursa yaparsın,belki gereksiz bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?