- 13 Ağustos 2015
- 746
- 1.257
- 113
- 37
- Konu Sahibi ayseayseli
-
:) tatlım güldüm gerçekten. Bende hamileyim. Hamilelik psikolojisi heralde bu. Çocuk bi doğsun hele. Erken baslamissiniz bunun kavgasına. Değişmek istemiyorsa degismesin nolcak. Manasını yedirsin o zaman sende altını değişir sin. Bende esime sormuştum ve o da aynısını söylemişti. Erkekler odun oluyor annelik içte var ama babalık duygusu diye bişey yok sonradan gelişiyor o yüzden takma bunları. Bpsikolojik mi bilmiyorum hamile olduğumdan beri bu bebeğin tüm bakımı benim üzerime mi kalır diye bir endişe var içimde. bazen diyorum yaşayıp gör ama elimde değil takıyorum .
evlenmeden önce eşim her türlü yardımcı olurum demişti ev işinde ama gel gör ki benim beklentilerimle onunki uyuşmadı ben tencere yıkamasını düşünürken o tabakları suya tutmaktan ya da bazen makineyi boşaltmaktan bahsediyormuş yardım derken.
şimdi de bebek doğmadan önce her türlü ortak yaparım diyemiyormuş çünkü sonradan beklentilerimiz uyuşmuyormuş. hani ben hani yedircektin hani ilgilenecektin derim diye.
arkadaşları geliyor bize mesela ama kadın emziriyor babası alıyor gazını çıkarıyor herkesin içinde alt değiştirdi falan. tebrik ettim tabi biz de böyle olur muyuz gibi konu oldu.mamasını yediririm ilgilenirim ama alt değiştiremem dedi midesi bulanırmış. benim de tepem attı. çünkü eşim çocukları çok sever kendi ısrar etti bebek için de zaten.
şimdi kim haklı arkadaşlar ben abartıyor muyum şimdiden endişelenmek gereksiz mi?
O istedi zaten cocuğu siz istemediniz...
İstememenizin sebebi de, cocukla ilgili bütün sorumluluk size kalacak diye değil mi?
Sen istedin cocuğu ilgilen ozaman denmesin diye istemediniz, kocanız istedi ve sizde ozaman neden yardımcı olmuyor moduna giriyorsunuz....
Farkındamısınız o sizin cocuğunuz, çalışıyor musunuz? Çok mu yoruluyorsunuz?
Ne var yanii banyosunu ve altını hep siz değiştirseniz....
Lütfen daha çok sizin evliliğinizi sarsacak durumlara kafanızı yorun... A ayseayseli
Yani simdiden endise etmeyin derim
Ayrica ev isleri de bebek bakimi da planlamayla olmuyor, orasi ev, isyeri degil ki
Siz fazla abartmisiniz, oldu olacak esinize vardiye teklif edin bari
Şahsen ben eşime guvenmem. Bebek altı tenizlemek özen ister. Tertip ister. Erkeklerde bu yok. Bi kere elim hamurlu diye değiştirdi eşim ondada bezi ters takmış. Bulsik için yardımcı olması bile yeterli bence.
bebek olunca midesi falan bulanmaz kakadan merak etmeyin:)
ama bu işler öyle planlamaylada olmaz.. şimdiden stresine girmeyin.. zamanla iş bölümü yaparsınız aranızda..
Altını hep benim değiştiriyor olmam nedense hiç sorun gibi gelmedi bana.
madde madde ayrışmaz ama babada en az annenin yaptığı her şeyi yapabilmeli emzirme hariçtek istisna b
ama olmuyor benim eşim çocuk ağlarken gece bi kez olsun kalkıp bakmadı zaten emmek için ağlıyo ya da mama için.
küçük bebekken çokta bişey yapılmıyor ama biraz büyüdüğü zaman yedirme mama içirme işlerini yapıyorlar. altta değiştirecek tabi ki yok öyle yağma
o bir doğsun seni beni olmuyor,eşiniz anlattığınıza göre zaten yardımcı bir erkek,şu ayağını uzatıp koltukta kurulan bir tip değil,bu neyin endişesi ki....
Ya bencede cok sacma erkeklerin midesi bulanirmis da felan filan ozaman kendileri de tuvalete cikmasin kabıs olsunlar sonuçta miğdeleri bulanıyormuş ya.
bence de bir baba bunları yapmalı hele bazı hamile kadınların bir küçük bebeği daha olursa onun için nekadar zor olur hani kokudan vs hamilelikden dolayı rahatsız oluyorsa onlar bile açabiliyorsa erkekler sadece bahane üretiyor
Ben bebegimi birakip okula gittigimden hasret duyuyordum evdeyken hep ben severek bakiyordum bebegime esimden beklemiyodum zaten kiskanirdim vermezdim cok ozluyodum. Ama gazliyken aglarken gezdirirdi benim kollarim dinlensin diye bide sabah erken gidersem bakiciya verene kadar bakardi altta alirdi mamada yapardi ustte degisirdi ama ben evdeysem al bu altına yapmış derdi Gece ben vermezdim zaten ben bakardim. Bi dogsun bi kokla belki sende vermek bile istemezsın evlat bu bişeye benzemiyor.
evet çalışıyorum ama bir yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum sanırımKişiye göre değişir bu. Bazı erkekler anne gibi ilgilidir, bazısı da sadece agucuk yapar. Çalışıyor musun?
:) tatlım güldüm gerçekten. Bende hamileyim. Hamilelik psikolojisi heralde bu. Çocuk bi doğsun hele. Erken baslamissiniz bunun kavgasına. Değişmek istemiyorsa degismesin nolcak. Manasını yedirsin o zaman sende altını değişir sin. Bende esime sormuştum ve o da aynısını söylemişti. Erkekler odun oluyor annelik içte var ama babalık duygusu diye bişey yok sonradan gelişiyor o yüzden takma bunları. B
Gereksiz strese giriyorsun bebise zararevet çalışıyorum çalışmasam da yorulacağıma eminim. komple ona kalsın demiyorum zaten bu bir görev değil ona yıkmaya çalışayım. sadece daha baştan onu yapmam bunu yapmam diyince endişeleniyor insan.
daha baştan onu yapmam bunu yapmam diyince endişeleniyor insan doğal olarak. saatli olarak bakalım demedim ki zaten
bilmem ki etrafımda öyle görünce öğrenebilir diye düşünüyorum benim de ilk bebeğim ben de hiç yapmadım ki daha önce
bir arkadaşı benim midem bulanıyor eşim yapıyor demişti acaba ondan mı etkilendi bilmiyorum tabi. sanırım gereksiz strese giriyorum :)
ben de öyle umuyorum:):)
Ay Allah korusun öyle değil tabi de ne bileyim etrafımda çok yakınan var şöyle zor böyle zor diye. ben de doğum endişelerini bi kenara bıraktım bunlara taktım
bence de bahane yani şimdiden söylüyor ki sorun çıkmasın ilerde
dediğim gibi belki de evlat sevgisini bilmiyoruz o yüzden gereksiz tartışıyoruz:)
psikolojik mi bilmiyorum hamile olduğumdan beri bu bebeğin tüm bakımı benim üzerime mi kalır diye bir endişe var içimde. bazen diyorum yaşayıp gör ama elimde değil takıyorum .
evlenmeden önce eşim her türlü yardımcı olurum demişti ev işinde ama gel gör ki benim beklentilerimle onunki uyuşmadı ben tencere yıkamasını düşünürken o tabakları suya tutmaktan ya da bazen makineyi boşaltmaktan bahsediyormuş yardım derken.
şimdi de bebek doğmadan önce her türlü ortak yaparım diyemiyormuş çünkü sonradan beklentilerimiz uyuşmuyormuş. hani ben hani yedircektin hani ilgilenecektin derim diye.
arkadaşları geliyor bize mesela ama kadın emziriyor babası alıyor gazını çıkarıyor herkesin içinde alt değiştirdi falan. tebrik ettim tabi biz de böyle olur muyuz gibi konu oldu.mamasını yediririm ilgilenirim ama alt değiştiremem dedi midesi bulanırmış. benim de tepem attı. çünkü eşim çocukları çok sever kendi ısrar etti bebek için de zaten.
şimdi kim haklı arkadaşlar ben abartıyor muyum şimdiden endişelenmek gereksiz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?