bebek alt değişimi anneye mi ait

Kişiye göre değişir bu. Bazı erkekler anne gibi ilgilidir, bazısı da sadece agucuk yapar. Çalışıyor musun?

:) tatlım güldüm gerçekten. Bende hamileyim. Hamilelik psikolojisi heralde bu. Çocuk bi doğsun hele. Erken baslamissiniz bunun kavgasına. Değişmek istemiyorsa degismesin nolcak. Manasını yedirsin o zaman sende altını değişir sin. Bende esime sormuştum ve o da aynısını söylemişti. Erkekler odun oluyor annelik içte var ama babalık duygusu diye bişey yok sonradan gelişiyor o yüzden takma bunları. B

evet çalışıyorum çalışmasam da yorulacağıma eminim. komple ona kalsın demiyorum zaten bu bir görev değil ona yıkmaya çalışayım. sadece daha baştan onu yapmam bunu yapmam diyince endişeleniyor insan.

Yani simdiden endise etmeyin derim
Ayrica ev isleri de bebek bakimi da planlamayla olmuyor, orasi ev, isyeri degil ki
Siz fazla abartmisiniz, oldu olacak esinize vardiye teklif edin bari

daha baştan onu yapmam bunu yapmam diyince endişeleniyor insan doğal olarak. saatli olarak bakalım demedim ki zaten

Şahsen ben eşime guvenmem. Bebek altı tenizlemek özen ister. Tertip ister. Erkeklerde bu yok. Bi kere elim hamurlu diye değiştirdi eşim ondada bezi ters takmış. Bulsik için yardımcı olması bile yeterli bence.

bilmem ki etrafımda öyle görünce öğrenebilir diye düşünüyorum benim de ilk bebeğim ben de hiç yapmadım ki daha önce

bebek olunca midesi falan bulanmaz kakadan merak etmeyin:)
ama bu işler öyle planlamaylada olmaz.. şimdiden stresine girmeyin.. zamanla iş bölümü yaparsınız aranızda..

bir arkadaşı benim midem bulanıyor eşim yapıyor demişti acaba ondan mı etkilendi bilmiyorum tabi. sanırım gereksiz strese giriyorum :)

Altını hep benim değiştiriyor olmam nedense hiç sorun gibi gelmedi bana.

ben de öyle umuyorum:):)

o bir doğsun seni beni olmuyor,eşiniz anlattığınıza göre zaten yardımcı bir erkek,şu ayağını uzatıp koltukta kurulan bir tip değil,bu neyin endişesi ki....

Ay Allah korusun öyle değil tabi de ne bileyim etrafımda çok yakınan var şöyle zor böyle zor diye. ben de doğum endişelerini bi kenara bıraktım bunlara taktım

bence de bahane yani şimdiden söylüyor ki sorun çıkmasın ilerde

dediğim gibi belki de evlat sevgisini bilmiyoruz o yüzden gereksiz tartışıyoruz:)

Kişiye göre değişir bu. Bazı erkekler anne gibi ilgilidir, bazısı da sadece agucuk yapar. Çalışıyor musun?
evet çalışıyorum ama bir yaşına kadar çalışmayı düşünmüyorum sanırım

belki de gülünecek bir şey bilmiyorum işte:) evet aslında eşim sevgi dolu biri doğduğunu hayal edince gözleri dolan biri. ama iş kakaya gelince böyle oluyor demek:)

Gereksiz strese giriyorsun bebise zarar is bolumu diye birsey olmuyor evlilikte de bebekte de bence, kim musaitse o an o yapar

Eve özlemiş geleceksin zaten ona bile vermezsin oğlum 2.5 yaşında akşam gidiyorum eve gozum kimseyi gormuyo uyutana kadar seviyorum oynuyorum doyamadan uyutuyorum doğsunda bak nasıl hasret kalıp akşamı zor edeceksin sen iş yap diyeceksin eşine

eşimde anlattığınız kadarıyla eşime benziyor her zaman yardımcıdır sağolsun,şimdi bebeğimizi yıkar, altını değişir,oynatır,uyutur çok şükür bu konuda asla hakkını yiyemem yardımcıdır yine, ben çalışmıyorum, yoruldum sen yap ta demez.....endişeniz yersiz o yüzden,sadece doğunca anlayacaksınız zaten herşeyine yetişmeye çalışıyorsunuz o kadar narin masum ve saflarki.....kokusu ilaç gibi....

Simdiden bunun tartismasini yapmayin, once bebeginiz gelsin sonra bakarsiniz.
Esim sabahtan aksama kadar seninle, ben hic göremiyorum derdi ve evdeyken emzirme disinda bana vermezdi mesela :) hala da öyle, biz aksamlari kizimla bisey yapamiyoruz, butun gun basbasasiniz aksam benimle ilgilenin diye araya daliyor, yani cocugun bakimini bir yük degil ödül olarak goruyor cok ozledigi icin.

tabi ki o da değiştirecek mamasını verecek emzirme döneminden sonra gazını çıkartacak öyle kuru kuru sevmekle olmuyo

once bı saglıkla dogsun hayırlısıyla kavgasını yaparsınız yahu

bıde tabakları suya tutması kendı kırlı bulasıgını makınaya koyması da yardım ya hıc bırsey yapmasaydı

bence onu baskı altında tutup sartlamayın bebıs konusunda ıcınden gelenı yapsın

benım esım altınıda degısıyor gazınıda cıkarıyor sagdıgım sutu bıboranla verıyor gece bıkac saat uyuyup dınlenım dıye bırlıkte yıkıyoruz

eger adama ezıyet halıne donusturulmezse mevzu,severek yapar merak etmeyın kı zaten cogu bakımı sızde olur annesı olarak adam dogurarak yardımcı olamayacagına gore

Hatta çok gereksiz canım. Daha doğmadan dur bakalım Allah sağlıkla dogmayi nasip etsin de tamam insanın çok beklentileri oluyor. Yardım etsin şunu bunu yapsin diye ama çoğu beklenti karsiliksiz kalıyor genelde. Bebeğin bütün sorumluluğu sana kalmaz merak etme. Muhakkak yardim eder de yani alt degistirmeyiversin nolcak ki? Bilmiyorum bana abes geliyor. Gazı çıkartma oyalama uyutma tamam neyse de alt değiştirmeyi baba yapmasa bişey kaybetmezsiniz. Anne iç gudusuyle size çok normal gelecek cis-kaka ama erkeklere acıyın kaldirmiyor onların narin mideleri :) :) ... Benim eşim bi kez omzunda sallarken kızım uyudu onun omzunda uyumaya alisti şimdi eşim ben demeden kedi hevesleniyo alıyor uyutuyor. Tabi başkalarına övünmekten geri de durmuyor. Yani stres yapmayın farklı dönemlerde farklı yardımları oluyor babaların.

O kadar sinir oluyorum ki erkeklerdeki bu cüretkarlığa. Nasıl pişkin pişkin böyle bi şey deme cesareti gösteriyor? Hepsi bilinc altında sırf erkek oldukları için daha değerli olduklarını, her şeyin daha iyisine layık olduklarını düşünüyorlar. Biz sırf kadın olduğumuz için en pis, onlara göre aşağılayıcı olan işleri yapmamızda problem yok çünkü ikinci sınıfız biz. En modernı bile söz konusu bu tarz şeyler oldu mu aynı oluyor. Bunun adı yardım bile değil sorumluluk paylaşımı. O çocuk sadece sana mı ait ki lütfedip sana yardım etmiş oluyor? Sorsan babalık annelik görevleri ayrı diye savunurlar. Tam olarak ne bu babalık görevleri çok merak ediyorum. Kırk yılda bir parka çıkarıp oyuncak almaktan ibaret sorumlulukları. Hepsi erkekleri böyle paşa gibi yetiştiren kültürümuzun eseri. Insallah çok sağlıklı bir çocuğun olur. Erkek olursa da babası gibi olmaması için elinden geleni yap. 3-4 yaşındayken sok mutfağa birlikte oyun oynayarak bulaşık yıkayın yemek yapın.

NIYE SMDIDEN BNLARI DUSUNUP KENDINIZE SIKNTI YARATIYOSUNUZ Kİ... NE GUZEL ALLAH BI EVLAT NASIP ETMIS TADINI CIKARSANIZA.. ALLAH SAGLIKLA KUCAGINIZA ALMAYI NASIP ETSIN....

bence değiştirir de banyosunuda yaptırır yahu babası o ve oda onun minicik yavrusu ne var bunda ?

şimdi yapmam diyor olabilir ama bence doğunca kendi ister :)

ya çocukları seviyomuş sevmese tamamda hem merak etme bebişin tatlılığına ister istemez kapılır hele hayırlısıyla dünyaya bi gelsin bebiş

Benim ikiz bebeklerim var, her türlü bakıma yardımcı olur eşim. Ama alt değiştirmek gerekince ben değiştiririm.
Eğer evde değilsem veya biraz dinleneyim diye uyuduysam o değiştirir, gocunmaz.banyoyu da birlikte yaptırırız.

Ben mesela eşimin bu denli yardımcı olacağını, güzel güzel kelimelerle seveceğini tahmin edemezdim, çok farklı oldu doğunca..

Şimdi siz bunları düşünmeyin, yaşayınca görülecek şeyler.

Bence bir erkeğin uluorta insan içinde alıp bezi değiştirmesi hiç hoş değil, zira kadın için de hoş değil. Var öyle tanıdıklarım, bezini mendilini alır, oturur açar herkesin içinde..doğru birşey değil..

allahim bir gun bizde boyle şeyleri yasayalim inşallah. .amin ..ne tatli dert bunlar nolur üzülmeyin. .
dogunca zaten kocaniz degistirirken gorunce iciniz rahat etmez kaparsiniz bebegi elinden. .
suan hamilelik piskolojisi demek ki hamile kal tasi dogur emzir bir bez degismeye yanasmasin kocan buna bozulmaniz normal ama kucaginiza alinca degisir hisleriniz ..hayirlisiyla bebegim olsa da o popisi koklaya koklaya degistirsem altini

Valla sadece bezini alıp başka yardım etmeyecekse almayiversin bi zahmet hem çocuk ben emzirdim sende bezini alacaksın gibi bir mevzu değil. Sezeryanla olduğum için bir ay eşim beşik tarafında yatıp geceleri hep o kalktı bezini gazını hep o halletti içinden gelmeye alakalı hala daha ben yoksam alır. Hatta sabahları çok uykum varsa bezini alır misin canım derim oda alıp ise öyle gider şartla kuralla olmaz yani. Düşünme simdiden

Şimdiden bunun stresine girme. Hele bir doğsun o zaman yavaş yavaş eşini alıştırırsın. Ama cesaret vererek direk suçlar gibi değil. Bebekle o bağ kolay oluşur o zaman.
Bir kadının eşinden çocuk ve ev konusunda yardım beklemesi son derece doğal. Bunda konu sahibinin büyüttüğünü düşünmüyorum.
Bebek doğunca bir iki kere değiştirince mide problemi kalmaz merak etmesin. O işin bahanesi.

Ben eşimi bebek konusunda her konuda yardımcı hale getireceğim. Öyle ki bir işim olduğunda gözüm kapalı babasına emanet edebileyim. Eşim de yapabilir inanıyorum.
Biz kadınlar biraz kontrol delisi olduğumuz için yapamazlar diye istemiyoruz. Ama bal gibi de yaparlar. Sadece işlerine gelmiyor.

Çok ilginç.bebeğinizin doğum heyecanını yaşamak yerine bu tarz küçük hesaplara mi girdiniz?siz işi yarın öbür gün inada bindirip,o temizleniyor ozaman bende yapmam dersiniz. Acıdım bebecige şimdiden.eskiden boyle saçma şeylere takılmazdı insanlar.zaman değiştikçe sorunlarımız tuhaflasiyo,yada sorun ettiklerimiz.bu benim düşüncem tabi. geçen sene doğuma giderken çok heyecanlı mutluydum. Kafamda binbir soruda vardı. Ama sorunlar arasına bebek bezi koymak hiç aklıma gelmedi. Mesela şunu sordum kendime hep;bu dünyaya 2.bebeğimi getirmekle doğru mu yaptım?onu bu dünyadaki pisliklerden sapiklardan kötülüklerden TERÖRDEN koruyabilecekmiyim?karnı tok, ruhu huzurlu ve mutlu,geleceği güzel olacakmı?ben bunları verebilecekmiyim cocuklarima?şu son günlerde her an heryerde, bomba patlama ihtimali yaşanırken,korkuyla çocuğumu okula gönderiyorken,bugün de eve sağ salim gelir inşallah diye korkuyla beklerken,okul servisine molotof kokteyli atılip yavruma bir şey olma ihtimali ve korkusunu yaşarken,kusura bakma konunuz saçma sapan geldi bana.benim cocuklarim şu türkiye sınırları içinde güvenle huzurla korkusuzca yaşasın da,ÖLMESİNDE ben onu yikarim da yediririmde altınida değiştiririm bir gün ah demeden bakarım. Çocuklar ölüyor bu ülkede mutsuz aç korkak annesiz babasız çocuklar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…