- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Nereye gittin yahuBence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.
Yes! Ben bir nebze esprili buldum konuyu. O yüzden uğradımHakaret edilmese sorun yok bence herkes kendi derdini söylesin yoksa. Memnun değiliz diye çevremizde bebek yok, biz hiç araba görmemişiz, yardım etmeye kalkmamışız gibi davranılması...
Eyvahhh ki ne eyvahhhh, aman diyeyim kurban olayım, valla bakın kıyım olur yazık olur, halay çekerken gidiverirsiniz, taşlarken taş duvarlı mapuslara düşersiniz, sakin sakin yazın, evren içinizde, derin nefes alın, 20'ye kadar sayıp nefes verin, fonda kuş sesleri olsun yorum yazarken.
Bende avm de asansör bekleyen özellikle gençlere sinir oluyorum. Bebek arabasıyla yürüyen merdivenlerden inemeyeceğimize göre bi zahmet öncelik hakkı tanıyın. Asansöre binme önceliği engellilere, yaşlılara, bebek arabalarına.
Araya giriyorum ama neye sinirlendiniz?
Konu sahibi önüne atlayanlardan bahsederken siz niye üzerinize alınmış gibi bir yorum yaptınız?
İnsanların yardım ettiği ortamlarda bunu yapmamak kabalık olarak düzelteyim o zaman cümlemi. Yorgunsam hastaysam vs durumlar dışında hayatımda bebekli çocuklu insana yardım etmediğim olmamıştır gerekirse arabasını kapatıp taşımasına da yardım ederim çocuklu insanlara her zaman elimden geleni yaparım. Karşılığında ayağım eziliyorBence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.
Elektrikli bisiklet fikri mükemmel :))))Kurban olduğum Allah'ım iyiki asansör yerine merdiven, uzak olmadığı sürece toplu taşıma yerine yürümeyi tercih ediyorum, hamileyken ayakta da yolculuk ettim gık demedim, bebeğimle otobüse bindiğimde puset katlamak zor geldiğinden kızı kanguruya yerleştirip öyle seyahat ettim, yoksa vallahi buralarda kafam gözüm yarılırdı taşlanmaktan:)))
Az daha yaşlanırsam binerim elektrikli bisiklete kıyıdan kıyıdan tıngır tıngır giderim
Bebek arabalıları bilmem de Pazar arabalı teyzeler gladyatör gibi.Bebek arabasi,pazar arabasi ile uzerime uzerime cikanlara sinir oluyorum ben de genellikle. Sanirsin traktor kullaniyor bazilari. Ezilmemek icin siyrilip gecmeyi tercih ediyorum
Hahahah valla pazar arabali teyze tasvirin harika olmusBebek arabalıları bilmem de Pazar arabalı teyzeler gladyatör gibi.
Gladyatör teyzeler 3'lü 5'li grup halinde pazara çıkar, omuz ata ata ilerlerken Pazar arabasını bir savaşçı edasıyla üstünüze sürerek kendilerine yol açıp ucuz domates tezgahına gelirler Çin ordusu gibi saniyesinde domatesleri alır tezgahı savaş sonrası görünümüyle baş başa bırakırlar, o arada karşı tezgahta patates alan komşu grubu görünce aralarında muhabbet başlar.
Siz en azından pardon diyorsunuz, çoğunun umrunda bile olmuyor. .Ben avmlerde yuruyen merdiveni kullanmak yerind asansore binip arabayi görmelerine ragmenn inmeye tenezul etmeyenleri ezmek istiyorum. Cunku arabanin onune atlayani zaten eziyorum sonra olanca sirinligimle ay pardon yhaa diyorum.
O asansorlerun ustunde essek kadar hamile yasli bebekli ve engelliler icindir yaziyor.Yuruyen merdiveni kullanmak size zor degil ama bebek arabasi yada engelli araci icin imkansiz..Sırf çocuklu olduğunuz içinde hayatta ve sosyal yaşamda öncelikli olduğunuz gibi bir kanıya nasıl vardınız çok merak ediyorum.
Canım asansöre binmek istiyorsa 25 yaşında da olsam binerim.Saabahın köründe kalkıp okula işe yetişiyosam o travmaya metroya binerim neden size öncelik vereyim.Bütün gün çalışıp yorulmuşum ama size yer vermek zorundayım öyle mi.Ben de her avmde önüme fırlayan çocuklardan bebek arabalarından bnalıyorum ama sesimi çıkarmıyosam siz de bana ve benim gibilere saygı duyacaksınız.
Herkes eşit hakka sahip.Herkesten sırf çocuklusunuz diye ilgi alaka beklemeyin hayal kırıklığına uğramazsınız
Off su an engellilerin uzerinden bana gerkesiz laf yapmayin.Yazdiklarimda bi lere bile engelli lafi gecti mi.Emin olun sizden daha duyarliyimdir.Hamile kadinlara da koca koca adamlar otururken yer veren benim.Benim lafim o koca koca bebek arabalriyla her yere girmeye kalkip asil benim hakkimi gaspedenlereO asansorlerun ustunde essek kadar hamile yasli bebekli ve engelliler icindir yaziyor.Yuruyen merdiveni kullanmak size zor degil ama bebek arabasi yada engelli araci icin imkansiz..
Ben bebek arabali halimle engelli yasli birini gorursem sirami veriyorum...
Malesef öyle olmuyor. Yardımcı olan insan çok az. İnsanlar yardım edeceğine bön bön bakıyor. Toplu taşıma çok kullanmam, bir kere çocuğumla kullanmak zorunda kaldım, kucağımda çocukla arabayı katlayacaktım, şoför hemen hareket etti. Çocukla düşmemek için kendimi yanımdaki koltuğa zor attım. Yanımda oturan kadından rica ettim çocuğu bir tut diye, öyle katladım arabayı. Yani karşılıklı anlayış, hoşgörü o kadar mı zor, böyle olmaması lazım.Çık gez doyasıya ablacım, diğerlerinin de insan olduğunu unutmadığın müddetçe herkes seferber oluyor toplu taşımalarda arabayı katlamak için, içeri almak için ya da anne arabayı kapatırken bebeği tutmak için, yer vermek için. İki tarafın da yanlış anlaşıldığını düşünüyorum yorumlar geldikçe. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?