• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek bakarken yardımınıza kimse geldi mi ?

Benim annem yok. kendim bakicam yani. ablam var ama oda 3 vardiyali calisiyor. belki 2 veya 3 gün izine cikar ilk hafta ama genel anlamda kimseden beklentim yok

Anne olmak çok zahmetli ve çok güzel bebeklerimizi kimse için doğurmadık kendimiz içinde doğurmadık Allah nasip etti. Bu zamana kadar kimseden pek bir beklentim olmadı ama çocuk bakarken mesai vs Yok 24 saat hazır konumdasınız bu sebeple arada sırada birini arıyor insan dün geceden beri uyumadım daha. Aileme maddi yardımı bana baksınlar etsinler diye yapmıyorum okul okuyan kardeşlerim var yardımcı olmak için yapıyorum daha doğrusu Allah rızası için yapıyorum. Ailemden böyle bir beklentiye giriyorum açıkçası gelsinler bir hafta kalsınlar diye ama maddi yardım ettiğim için değil gerçekten bazen ihtiyacımız oluyor anneler sağolsunlar anlamışlar beni kimisi ile aynı durumdayız hatta .
Allah kimseye muhtaç etmesin bizi , yine ne yapıyorsa insan kendine yapıyor .

Doğum yaptığımda 10 gün annem kaldı. O kadar.... Hiç-kim-sem yok başka bırakacak. 4 yıldır hastane avm market vb... heryere kızımla gitmek zorunda kaldım. Halada öyleyim. Şartlar böyle kabullenip hayatın tadına bakmak en güzeli.

Kendi annem bir kaç sefer baktı ama toplasam doğduğundan beri 2 kez bırakmışımdır 1 saatliğine nedense kim olursa olsun bırakırken gözüm arkada kalıyor ..
Lohusayken kardeşim geliyordu akşama kadar abla yat diyordu tek gözümü dinlendiriyor çocuğa nasıl bakıyor diye tek gözümü kapatamıyordum zombi gibi dolanıyorum mutluyum her anını yaşıyorum bebeğimin

Aynen ince bilek in dediği gibi . Ben de bir de iki kuzu var. Aynı zamanda eşim çok yoğun çalışıyor. Hep yalnızdım hala da yalnızım. Çok yorulunca insan bir nefes almak istiyor tabiki.Ama bu incelikte kimse yoksa etrafta deriiiiin bir nefes alıp ,neyse ki kuzularım sağlıklı ve yanımda deyip kaldığım yerden devam ediyorum hayata:KK45:

Çok nadir annemler gelir
kayınvalidem aldırış etmez
Annem doğum yaptım 10 gün kaldı yanımda
Kayınvalidemde bir 5 gün daha yanimdaydi ama ne bebekle ne benimle ilgilenmedi yemek bile yapmadı
Sonrasında hep yalnızdım
Saçıma ak bebeğim olduktan sonra düştü
Eşimle kendimize ayırabildigimiz 5 dakika mız yok günlerdir hastayız bebeğimle resmen ölüyoruz ama yine kimse yok
Ben hayatta beklentiyi bırakınca mutlu oldum
Biraktim kimse için ben fedakarlık yapamayacağım kimse de bana yapmıyor zaten

ben ailemden uzakta kalıyorum bir bebeğim var sürekli ben giderim annelerin olduğu yere ama bebeğim büyüyor ve ben artık aşırı yoruluyorum eve bazen yardımcı alıyorum ama yinede bebeğe en azından yarım saat bakacak birini arıyor gözüm artık , eşim çalışıyor yardımcı olur onunla da hiç zamanımız olmuyor kendimiz için . Ailemin arada bir gelmesini gözüm arıyor ama hiç gelmiyorlar sürekli kendi işleri güçleri var bende şaka yollu bir kaç sefer söyledim ama annem hemen sen gel istersen ben gelemem dedi. Ben çalışıyorum normalde aileme maddi olarak da yardımım dokunur aramızda bir problem Yok sözde ama bu durum beni üzüyor .
Kv ise aynı şehirdeyiz onlara gidince yardım eder bakar vs ki zaten ondan öyle bir beklentim Yok yinede fena sayılmaz .
Bir sorunum var mı Yok mu sormazlar eleştirici tavırla yaklaşır sürekli beni yoruyor bu durum üzüyor da aynı şekilde ve ben elimden geleni yaparım maddi manevi Ayda bir sefer muhakkak uğrarım.
Kızkardeşim bize geldi annem hemen eve yolla dedi gelen gidenim var işimi yapsın diye . Belki de ben abartıyorum bilemiyorum.
Bilmiyorum sizde nasıl durumlar ?
Siz çalışıyor musunuz?

Ben şuan çalışıyorum ve bebek bekliyorum. Doğumdan sonra yasal iznim bitince yeniden işe başlayacağım. Ve bebeğime bakacak kimse yok, bakıcı ayatlayacağız. Onun dışında ev işleri yemek Vs eşimle ikimiz yapacağız.

gelmiyorlarsa sen git çocuğunu birkaç gün bırak dinlen. ya da kayınvalidenle aynı şehirdeymişsiniz ver bir kaç saat dinlen kendine vakit ayır. insanlara bişey diyemiyorum rahat edemeyebilirler ama kendi evlerinde daha rahat bakarlar

bu arada sen yine iyisin en azından arada yardımcı alma imkanın oluyor. ben 2.5 aylık bebekle tam 4 ay yanlız kaldım. ve oğlumun en gazlı dönemleri. eşim doğu görevine gitmişti geçici. markettir temizliktir her şey bendeydi.

Sokak jargonu derken, pardon?
Kadın arada bir yorulduğunu ve bazen kendine vakit ayırmak için ailesinden birinin keşke yardım etse dediğini anladım ben fakat siz ve sizin gibiler sanki çocuklarınızı hep kendiniz buyuttunuz kimseden yardım almadınız yada almak istediğiniz durumlar olmadı gibi konusuyosuyosunuz. Ve ben bu tarz insanlara hiç inanmiyorum.

Herkes mükemmel olduğu için sizi kötü anne ilan ederler.

Benim de 26 aylık kızım var. Arada anneme kız kardeşime satıyorum valla. Bu çocuğumu da sevmiyorum bakmaktan gocunuyorum anlamına gelmiyor

Bebek bakmak çalışmaktan inanın daha zor. 5 aylık bebeğim var çok huysuz ve sabahtan aksama kadar oturmuyorum. Bir de bunun gecesi var tabi.. Bebeğe bi saatliğine bile biri baktığı zaman daha sakin oluyorsunuz. Benim annem de uzakta keşke yanımda olsaydı. kv yakın ama anne gibi olmuyo siz zaten yorgunsunuz lafıyla sözüyle sizi daha da strese sokuyor o gelmediği sürece o nedenle onu çağırmıyorum. işe başlayınca gerci o bakacak bebeğime ama bakalım nasıl olcak.

Aileniz baksın diye mi doğurdunuz?

Siz okuduğunuzu mu anlamıyosunuz yoksa sırf insanların sinirini bozup kışkırtmak için mi yazıyosunuz?Kadın ailem baksın mı demiş bebeğin olunca birinin 1 saat uğrayıp bi boş bardağı kaldırması bile öyle büyük nimettir ki olunca anlarsınız

Cocugumu yanliz büyütüyorum. Ailem uzakta, yanimda olsalardi bakarlarmiydi, yardim ederlermiydi bilmiyorum. Esimin ailesi burda, ama hic yardimlarini istemedim. Cünkü bana yardima degilde, eksiklerimi bulacaklarini , beni daha cok yoracaklarini düsündügüm icin. Hani özellikle biri olsada yardim Etsee diye hic düsünmedim. Tabi ki cok yoruluyorum ama yapacak birsey yok.

Dinlenmek icin rutinleriniz olsun. Mesela cocuk daha kücükse ve öglen uxkusu uyuyorsa, hic ev isine bulasmayin ya siz de uyuyun ya da cayinizi kahvenizi alip sessiz sakin birseylerle ugrasin, uzanin, birseyler okuyun.

Aksam erken uyutun cocugu ki, Siz de günün yorgunlugunu bi nebze atabilesiniz. Ya da esinizle bi cay kahve icebilesiniz.

Ücüncü bi durum ise, esinizle is bölümü. Mesela Ben Bu gün , kizimi doktora götürdüm, esim izinliydi evde kaldi. Ben islerimi hallettim o dinlendi, simdi Ben dinleniyorum esim cocukla parka gitti.. anca böyle yspinca biraz dinleniyorum ya da rahatsiz ev isi yapiyorum.baska türlü hepimiz cikinca, olmuyor, yoruluyoruz.herkes kendine söyleniyor sonra.

Bazen hafta ici zamanimiz varsa cocugu krese birakip, bi kahvaltiya gidiyoruz falan. Hani böyle kücük zamanlari firsata cevitixoruz, bize de iyi geliyor. Yardimci alma gücünüz varsa o da iyidir. Zaman cabuk geciyor, büyüyorlar. Bunlar tatli yorgunluklar.

18 günlüktü oğlumla yalnız kaldığımızda :) şu an üç yaşında ve kimsenin yardımı olmadan büyüttüm. Bir de bana sorun nasıl büyüttüm. Ev işi, çocuk bakımı neyse de insanın kuaföre veya doktora gidecek vaktinin olmaması çok can sıkıcı. Bir keresinde bırakacak kimsem yok diye günlerce ateşli halde titremiştim. O halde çocuğa bak, yemek hazırla. En son bayıldım da eşim götürdü doktora. Meğer vücudu iltihap kaplamış. Günlerce tedavi gördüm. O yüzden kimse "diğirdin sin bikiciksin" artistliği yapmasın burada. Elbette anneler bakacak, bakıyoruz da. Lakin öyle an geliyor ki, bir saat biri baksa da en azından elzem işleri halledeyim diyor insan.

Bir gün de oğlum ateşlendi sürekli kusuyor. İlaçlar fayda etmiyor. Arıza nedeniyle sular kesildi. Tam dört gün. Mütemadiyen kusan bir çocuk var. Eve kokudan girilmiyor. Damacana ile su taşıyoruz sürekli, yetmiyor. Günlerdir uykusuzum, yalnızım. En son halıya kustu ve ben oturup saatlerce ağladım. Annem aradı o anda. "dur dur ağlama geliyorum ben" dedi. Hayret ettim gelmesine de neyse. O an dünyalar benim olmuştu. Pırlanta hediye etseler o kadar sevinemezdim. Sular geldiğinde evi kırklamıştık annemle hey gidi.

Siz okuduğunuzu mu anlamıyosunuz yoksa sırf insanların sinirini bozup kışkırtmak için mi yazıyosunuz?Kadın ailem baksın mı demiş bebeğin olunca birinin 1 saat uğrayıp bi boş bardağı kaldırması bile öyle büyük nimettir ki olunca anlarsınız
Size ne yahu kendi düşüncemi paylaştım, zaten pimi çekilmiş bomba gibisiniz beni alıntılayanlar olarak, o laf düşüncelerimin en kısa haliydi. Daha açmakla uğraşıp polemiğe girmeyeceğim. Yazmayın bana rica ederim.

Back
X