gecelerı uyandıgında da yatagından alıp sakınlestırmeye calısabılır veya gece sız emzırdıkten sonra gazını cıkartıp gerı
sızın sansınız olmus ne ne guzel masallah dıyelım darısı da tum annelerın basınabenim oğlum mu çok usluymuş bilemiyorum
yani gece uyandığında sakinleştirmek gibi bir şey hiç yaşamadık
mıkırdanır alır emzirirdim koyardım uyurdu
gazını vs de uyumadan önce çıkarmazdık
kendisi alttan hallederdi
yani yeni doğduğunda da daha büyükken de
ben 3,5 aylıkken işe döndüm ama o zaman da eşime bu uyandığında sen kalk demedim ne yapabilecek ki o kalkınca
ben emzirip koyuyorum yatağına evde fazladan bir hareket bebeğin daha fazla uyanmasına sebebiyet verir
mama yiyen bebek olsa evet onun mamasını kalkıp hazırlar belki de meme emen bebekte cidden gece baba ne yapıyor
akşam işten gelince bakar uyutur vs de gece 4 te kalkınca ne yapacak da ben uyumuyorsam o da uyumasın diye onu kaldırıp bana destek olsun tribine girelim ki
gece kalkmasın ama daha fazla ev işi yapsın mesela
Valla yukardaki yorumlarda eşim şunu yapar bunu yapar demişler ben de çok şaşırdım. 2 aylık bebekte eşime yaptırabileceğim bir şey bulamıyordum ihtiyaçlarını ben karşıladıktan sonra başında beklemesi dışında.yani meme bebeğinde yapabileceği sınırlı alır kucağında gezdirir bir de altını değiştirir
Cok gazliydi benim oglum. Emzirip yataga koymak mumkun degildi. Kusuyordu cok bir de emzirdikten sonra 30 dk dik kucakta pispislamak lazimdi. Doktor reflu olmasin diye tavsiye etmisti. 2 saatte bir emiyordu. 30 dk kucak 20 dk emzirme. Kalan 1 saatte de uykuya dalip tekrar uyanmak ve dermanli olmak cok zordu. Annem vardi sagolsun ama annem olmasaydi mecburen esim bakacakti. Aksi halde hic uykusuz kac gun idare edilir ki? Her bebek de farkli.benim oğlum mu çok usluymuş bilemiyorum
yani gece uyandığında sakinleştirmek gibi bir şey hiç yaşamadık
mıkırdanır alır emzirirdim koyardım uyurdu
gazını vs de uyumadan önce çıkarmazdık
kendisi alttan hallederdi
yani yeni doğduğunda da daha büyükken de
ben 3,5 aylıkken işe döndüm ama o zaman da eşime bu uyandığında sen kalk demedim ne yapabilecek ki o kalkınca
ben emzirip koyuyorum yatağına evde fazladan bir hareket bebeğin daha fazla uyanmasına sebebiyet verir
mama yiyen bebek olsa evet onun mamasını kalkıp hazırlar belki de meme emen bebekte cidden gece baba ne yapıyor
akşam işten gelince bakar uyutur vs de gece 4 te kalkınca ne yapacak da ben uyumuyorsam o da uyumasın diye onu kaldırıp bana destek olsun tribine girelim ki
gece kalkmasın ama daha fazla ev işi yapsın mesela
Merhaba. Benim iki aylık bebeğim var. Bebeğim doğduğu günden beri eşimle ikimiz bakıyoruz. Bize yardımcı olacak kimse yok.
Eşim de aslında çok bakıyor sayılmaz. Bu durum normal mi babalar bebek bakımına ne kadar dahil olur sizde nasıl onu merak ediyorum aslında.
Mesela eşim on onbeş günde bir yanımızda yatıyor. Biz bebeğimle yatak odasında yatıyoruz. Gece uyandığımız için eşim salonda yatıyor. Sabahları da hiç uyuyamadım diyor. Gün içinde uykusuzum diyor.
Emzirdiğim için günün çoğunu benimle geçiriyor bebeğim. Gün içinde bir ker uyutursa eşim iyi. Bazen onu da yapmıyor. Akşam uyutmak için bazen bir iki saat çabalıyorum. Ama eşim o sırada ya tv izliyor ya kitap okuyor ya yürüyüşe çıkmış oluyor.
Bebeğimiz uyuyunca da film filan izliyoruz. Yemek yapma işi bende. Bebeğimiz ağlarsa ben onunla ilgileniyorum eşim masayı topluyor. Ama muhakkak arkasından işi bitirmem gerekiyor. Tam olarak yapamıyor.
Mesela bebeğimizin altını değiştirme işini de yapamıyor. Açıyor temizliyor ama bağlama işini beceremiyor.
Elinden çok iş gelmiyor ve çok istekli de değil öğrenmeye. Ben yemek hazırlarken bebeğimiz ağlarsa eğer susturmaya çalışıyor. Baktı ki susmuyor emzir diye bana getiriyor. İşim bitene kadar oyala diyorum. Yemek filan istemiyorum boşver sen emzir sussun ağlatmayalım diyor.
Kendimi çok yorulmuş hissediyorum bazen. Eşimden bişey isterken sanki istememem gerekiyormuş gibi hissediyorum. Hali tavrı bazen zorla yapıyormuş gibi geliyor bazen.
Sizde durumlar nedir? Normali nedir?
Ben enzirirdim esim uyuturdu. Mesela gece 2 kalktiysa 3 e kadar emzirirdim. 3 ten sonra eşime verirdim o da önce altını değiştirir uyuturdu. Benim eşim şunu yapar bunu yapmaz meselesi değil aslında ilişki de kimin nerede ihtiyacı varsa orayı doldurmak gerekir. Bebek emsin yemek istemiyorum yapma demek yerine sen bebeği emzirirken ben yemeği yapayım demektir. Konu sahibinin sıkıntısı bu benceValla yukardaki yorumlarda eşim şunu yapar bunu yapar demişler ben de çok şaşırdım. 2 aylık bebekte eşime yaptırabileceğim bir şey bulamıyordum ihtiyaçlarını ben karşıladıktan sonra başında beklemesi dışında.
2 aylıkken bizimki çok gazliydi eşim sıcak havlu ütüler ben havlu değişimi yapıp sallardim öyle uyurdu. Her akşam popoya zeytinyaglari gaz masajlari vs en az 6 haftamız bu şekilde geçti.Valla yukardaki yorumlarda eşim şunu yapar bunu yapar demişler ben de çok şaşırdım. 2 aylık bebekte eşime yaptırabileceğim bir şey bulamıyordum ihtiyaçlarını ben karşıladıktan sonra başında beklemesi dışında.
Sizinki mesai istiyormuş gerçekten zor günler geçirmişsiniz belli ki2 aylıkken bizimki çok gazliydi eşim sıcak havlu ütüler ben havlu değişimi yapıp sallardim öyle uyurdu. Her akşam popoya zeytinyaglari gaz masajlari vs en az 6 haftamız bu şekilde geçti.
Bebek aglamasindan yemek yemeyi bile unuturduk, ben emzirip slinge baglardim eşim gerekirse Bebek sağ tarafimdaysa ağzıma yedirirdi:)
Ama ne güzel burdaki herkesin bebegi uslu ve gazsiz herhalde:)
Hanım abla 5 aylık oldu da biraz normale donduk :)Sizinki mesai istiyormuş gerçekten zor günler geçirmişsiniz belli ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?