Bebek bakımı konusunda eşimle kavga

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
620
772
53
Kızlar bebeğim çok hareketli hiç aman vermiyor bana bütün gün. Wc de bile beraberiz akşam babasına verip gittim wcye kıyamet koptu. Dün bi oturmya gittik orda hiç aman vermedi illa kucağımda olcak masayı tabakları çekiyor. Gittiğime bin pişmanım yani kısaca. Kadın olduğumu unuttum artık. Eşimle cinsel hayat kızım geceleri çok geç uyuduğu için yok eşimle kankayız sanki. Duş yok, gezmeler zehir oluyor az nefes alayım desem , kaş bıyık zor alıyorum afedersiniz.kilo vermişim kızımın peşine koşmaktan .Dün akşam patladım artık. Eşim bu konuda hiç çözümcül değil napalım şimdi ne yapayım sana ne önerirsin , çocuk esirgemeye mi verelim diyor bana . Çıldırdım iyice. Yani patladığım anda bana soru ile yaklaşıyor ya deliriyorum.kızımı çok seviyorum ama artık bittim ben ruhsal olarak. Ben mi çok tahammülsüzüm diye düşünmeden edemiyorum eşim böyle yapınca.hayattan zevk almıyorum artık dediğimde aferin böyle devam et diyo omzuma vurarak .ayy yazarken bile sinir bastı o anı hatırladım .

Son düzenleme:
Valla bende aynıyım. Erkekler o işi yaparken varlar ondan sonra sen sağ ben selamet.
Evde dört dörtlük olsun sende dört dörtlük ol bebeğinde tertemiz gezsin. yokya. Yardım eden yoksa sende salıcaksın bazı seyleri. Kavga edince bi işe yaramıyor

Kres? Ana okulu? Oyun ablasi? Kac yasinda kiziniz? Eve en azindan temizlige yardima biri geliyor mu?

sinir bozucu olabiliyor eşinle biri yaklaşımı konusunda güzelce konuşmalı seni senin yerindeymiş gibi hissedip anlamalı20 yasımda 4 ve 3 yaşlarında iki oğlum vardı uyumadan önce en son giydiğin bir giysiyi eger kucağında uyutuyorsan bebekle arana koy ve uyuduktan sonra sarmadan yatır ve atabilecek bir şey olmayan yumuşak peluş bireyi tıpkı kucağında gibi hissetmesi için giyinin üzerine bebeğine o hissi verebilecek sekile koyup yatırmayı dene bakalım işe yarayackmı

8 aylık . İstemiyor yardımcı .temizliğe geliyor biri
yani şanslısın bu konuda en azında senın tepkide bebeğinin bu hali de normal sakinleştirici bitki çayları kullan ve evde rahatlık seviyesinde bir tonda klasik müzik çal bebeğin buna alıştığım da inan hipnoz olur her nerede duyarsa özellikle tek bir parça belirlersin huzur bulduğu senden iyi olmaz eugen doga gramapgon Walt ben yğnlerimde ve gördüğüm her bebekte işe yaradığını gördüm bunu aç ve onu kucağında göğaune yatır ufak salınmalarla dans et görüceksmn farkı

Ay çok iyi anlıyorum seni kısmen bizde bu durumdayız. Erkeklerin geneli böyle galiba benciller. Kadını robot gibi görüyorlar tüm çileyi çek ama pozitif ol gönülleri hoş edilsin.. bizimde insan olduğumuzu unutuyorlar. Annelik dünyadaki en güzel duygu ama bı o kadarda zor hele ki bebek uğraştırıcı bı bebekse. Sabaha kadar defalarca uyan bebekle ilgilen evin işi gücü insanın aynaya bakmaya bile vakti kalmıyor ki şahsen ben bazı günler bakamiyorum afedersin tuvalete bile kaçak göçek gidiliyor yani bazı zamanlar kucağımda götürmek zorunda kalıyorum çünkü tek bakiyorsan başka seçenek kalmıyor. Tahammülün bitmesi çok normal. Benimde bazen pilim bitiyor ağlıyorum valla bu kez eşimle tartisiyoruz. Bebekleri versek 10 dk bakamazlar ama ahkam kesmekte üstlerine yok..
He tüm erkekler bu şekilde değil cidden destek olan o yükü hafifletenler oluyor kimi de psikolojik olarak ekstra çökertiyor şans işi galiba

Normal bir süreç.
Dünyayı tanımıyor ve tanımaya çalışıyor. Yani bebeklerin %5 i falan akıllıdır. Koyarsın sesi çıkmaz ama gerisi böyledir. Ağlar acıkır altına yapar eline geçeni dağıtır parmaklarını olmadık yere sokar prizdi dolap çekme arası falan. Uyumak istemez. Sabredeceksiniz. Bazı şeyler olmayacak maalesef. Muhtemelen 1 yaşından sonra hafif hafif düzelir ama herşey de dört dörtlük olmaz. 28 aylık benim minnoş fırtına MaşAllah. Oplum da 10 yaşında sessiz sakin kuzum MaşAllah. Yani zaman gerek boşuna tartışmayın

Benimde yardima annem ,kv falan geliyordu öyle işlerimi hallediyordum. Benimkiler arası 13 aydı. 2. Doğduğunda 1. Cide yürumuyordu. Sizinde varsa yardima birlerini çağırın.

Çok normal bir süreçtesin hiç kendini paralama

Benim kızımda böyleydi eşim diyordu yeterki kızla ilgilen yemek de istemem temizlikte

Gerçekten çok hareketliydi

Ben haftada 3 4 gün yemeği dışardan söylerdim diğer günlerde haftasonu ya eşim yapar değilse aparatif şeyler hazırladım ya da annem yakınımda oturuyor ona giderdik
Temizliği de bikaç defa kadın aldım ama günlük işleri görmezden geliyordum valla napim canımdan çocuğum dan önemli değil

Kızı oyun saatlerine götürüyorum o orda oynarken dışarda kahvemi içip kendime zaman yaratıyordum
O uyuyunca bende hemen yatıyordum isterse ev daema duman olsun

Ama 3 yaşına gelmeden baktım çok daha yoruyor kreşe başlattık çok büyük bir rahatlama geldi

Sen patladığında "haklisin, anliyorum, çok zor biliyorum, çok uğraşıyorsun görüyorum, yoruldun" falan dese yetecek aslinda. Ne alaka esirgeme kurumuna mi verelim, ne alaka omzuna dokunup boş yapmak?
Bunların haricinde de böyle mi? Yani konusabiliyo musun, dertlesebiliyo musun?

8 aylık bebek neden geç saatlere kadar uyanık ki? Erken uyumayan bebeklerin anneleri daha çok yorulur. Bence uyku saatlerini düzenlemeye çalışın. En azından birbirinize vakit ayırırsınız, kendinize vakit ayırırsınız ilişkiniz de düzelir siz de bir nebze dinlenirsiniz

Bilmiyorum da bebek çok çok küçük. Elbette karıştıracak,itecek,çekecek vs.

En iyisi bebeğe güvenli alan oluşturmak. Biz evdeki tüm fazlalıkları attık,evde yuvarlanıyor,düşüyor,koşuyor. Bomboş oldu salon çok rahatladık. Ama misafirliğe gitmiyoruz ve misafir kabul etmiyoruz. O zaman yemek,uyku ve banyo düzeni bozuluyor.

Eşin sorumsuzca hareket etmek yerine sana destek olmalı.

Bebek yapmak zevk vermeseydi bu erkekler onu da yapmazdı.her şeyin çilesini kadınlar çekiyor.hamilelik,doğum,emzirme,lohusa,uykusuz geceler,bi de lohusayken kv.çocuk büyüdükten sonra çocuğum da çocuğum.hiç yardımcı olmuyor mu eşiniz?benim oğlum 5 yaşında olacak hala rahat yok.kreşe gidiyor da kendime zaman ayıra biliyorum gün içinde.bu aylar zordur sabr edin biraz.

15 yaşında mı evlendirildiniz?

Gerginliğinizi anlayabiliyorum.
Uyku konusunda bir düzen oluşturursanız belki daha rahat edersiniz.
Kızım uykudan gerçekten nefret ediyor.
Ancak buna rağmen en azından saatleri noktasında bir rutin oluşturmaya çalıştım. Bebekleri rutinleri seviyor ve huzur buluyorlar.
Bir yere gittiğimizde ise kızımı genelde eşime veriyorum. Daha keyifli geçiyor hepimiz için.
Sorumlulukları gönüllü bir şekilde paylaşmak size de rahatlık sağlar.

Reactions: The
Ben de akşam kreşe başlasa da rahatlasam dedim kıyamet koptu nasıl öyle dermişim bal gibi de derim sanki o ilgileniyor sabah akşam

Eşiniz eş değil. Şu erkeklerin merhametsizligini normallestirmese keşke kadınlar.

Önerilerin %90ı eş hariç her şekilde yardımcı bulmak üzerine olmuş, yok kv yok kreş yok yardımcı vb. Hani hayat müşterekti?

Her yolu denedim yok 1 den önce başını yastığa koysun kıyamet kopar kızımı çok seviyorum ama yoruldum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…