Bebek bakımı konusunda eşimle kavga

Her yolu denedim yok 1 den önce başını yastığa koysun kıyamet kopar kızımı çok seviyorum ama yoruldum artık
Mutlaka bir yerde bir hata olmalı.
Öğlen uykularını mi uzun uyutuyorsunuz? Yoksa son öğle uykusunu geç saatte mi uyuyor.
Belki öğlen uyuduğu bir uykuyu azaltabilirsiniz yada 1 saatten fazla uyuyorsa uyandırabilirsiniz. Yada son uykusu 16dan sonraysa uyutmayın onu.
Bir düzenleme yapmalısınız. Büyüme hormonu 20-24 arasında alınır. Çocuğunuz şu an sağlığı için gerekli olan uykuyu alamıyor. Geç saatte uyuması bebeğiniz için de zararlı

Benim 5,5 yaşındaki oğlum en geç 21de uyuyor. Yaz tatilinde bunu 22ye çekiyorum. Geceyarısını gördüğü sınırlıdır.
Bunun için de genelde uyku saatlerine çok dikkat ettim. Öğlen uykusuna vaktinde dalmadıysa o gün zor da olsa uyutmadım mesela. 16dan sonra asla uyutmam. Uyuduysa da uyandırırım mesela.

8 ay icin normal davranislar sabah erken uyandirin gunduz iki uyku yaptirin aksam erken yatar imkaniniz varsa destek alin uyku egitimi falan verin buyudukce rahatlayacaksiniz oda oyun falan oynamaya baslayacak kucakta durma suresini azaltmaya calisin cam onune mama sandalyesi koyup oturtun illaki hoslandigi seyler vardir ilk cocukta insan cok bocaliyor onu tanimaya calisin hircinligi sizden ona da gecebilir

Bebeğiniz yoruyor doğru ama sizi asıl yoran eşiniz, muhtemelen bu yorgunluk sizi evladınıza karşı da daha az tahammüllü yapıyordur.

Bir cinnet anına bakar, ne demek çocuk esirgemeye mi verelim ? Azıcık yardımcı olsun o kıçını kaldırıp bir zahmet .

Bir çoğu yorum da ay hepsi böyle demiş geçmiş . Nüfusun yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor demişti Kazen. Ne kadar haklı , hala bu zihniyete sahip kadınların oğlulları da aynı babaları gibi olacak yazık

8 aylık . İstemiyor yardımcı .temizliğe geliyor biri
8.ayda ayrılık anksiyetesi denilen bir dönem vardır. bebek anneden kopmak istemez. ilk kez annenin bir parçası olmadığını farkeder ve ayrılıktan endişe duyar. geçici ve normal bir dönemdir. bolca sarılma ve cee-ee oyunu bu donemi atlatmada yardımcıdır. 1 ay kadar sürer. iyi atlatılırsa çocukta anksiyete vs oluşmaz endişe etmeyin yani. dediğim oyunları yapın. kısa süreli ayrılıklar deneyin evde. mesela annecim mutfağa gidip su içip geliyorum gibi. önce 1 dk ayrı kalın. ağlarsa içeriden seslenin. sonra dönünce bak döndüm işte deyin. sonra süreleri yavaş yavaş uzatarak alıştırın. geçici bir dönem bu, gelişim dönemi..
eşinize gelince çalışma koşulları vs bilmiyorum. ama yaklaşımı biraz kaba olmuş. nefes almaya ihtiyacınız olması normal. şu süreci atlattıktan sonra bebeğinizi, emanet edebileceğiniz birileri varsa yarım saatten başlayarak yavaş yavaş emanet edip dışarı çıkmaya başlayın. önce eve gelsin anane, babane hala vs kim olacaksa, siz içeride işlerinizi halledin. sonra yavaş yavaş dışarıya çıkmaya başlayn. eşiniz ile de hafta sonlarını bölüşün. bi zahmet orda desteklesin sizi en azından.

Sizin bebeginiz mi oldu, tebrik ederim Gule gule büyütün inşallah, sağlıkla, huzurla.

şu görüşe kısmen katılmakla birlikte yorum yapmadan geçemedim. evet kadınlar yetiştiriyor erkekleri de. ama tüm suçu kadınlara atmak da erkeklerin bir numaralı işi zaten. bu söz de ona çanak tutuyor. evet kadın yetiştiryor ama erkek çocuğu 3 yaşından itibaren oedipus kompleksi denilen dönemde babayı rol model alıyor. karısını döven babayı gören çocuk da yapar demiyorum ama ileride eşine benzer davranma ihtimali artıyor. ekonomik özgürlüğü olmayan sesi kesilmiş kadın da evim için yuvam için deyip sustukça daha kötü muamele görüyor eşinden. rol model figürü baba iken, çevre faktörü de varken tüm suçu kadına yüklemek doğru gelmiyor bana açıkçası... aile içinde annenin konumu ne ise çocuk da o bilinçle görüyor anne ve kadın figürünü..

Sizi yoran ve üzen bebeğiniz değil eşiniz. Önce bunun farkına varmalısınız ki çözüm bulun.
Ne o öyle asker arkadaşı gibi aferin deyip omzunuzu pışpışlamak? Eve almam ben öyle adamı,yatsın paspasın üzerinde. Çok yüz vermişsiniz,şimdi astarını istiyor

Bu tipler böyle!

Köşe yastığı.

Ex'de böyleydi. Tam bir köşe yastığı.

Çıldırmamız o kadar normal ki.. İnsanız hepimiz ve bir yerde mola vermek, kafayı resetlemek istiyoruz. Bence sizin biraz kendinize zaman ayırmanız gerekiyor. Ek gıdaya geçilmiş nasılsa, akşam doyurduktan sonra 2 saat babaya bırakın. Çıkın dışarıda bir kahve için, kitap okuyun, bi arkadaşınızla buluşun. Ama mutlaka deşarj olun. Siz iyi olmazsanız bebeğiniz ve evliliginiz de iyi olmaz. Mutlu anne demek mutlu bebek ve mutlu evlilik demek.
Eşiniz dışında bebeğinizi gün içinde bırakacak bir yakınınız yok mu? Biraz sizde dinlenseniz?'

Sizi çok iyi anlıyorum çünkü hemen hemen aynıyız. İkinci oğlum bir buçuk yaşında ve geceleri diş sorunuyla sabah ediyorum. Gündüz de zaten fikir fikir. Sabaha karşı bakıyorum uyumuyo, veriyorum babasının kucağına hadi diğer odaya diyip kovuyorum resmen. Bir iki saat uyursam uyuyorum o esnada. Sizi düşünmeyeni siz de düşünmeyin. Verin kucağına tek başına gezmeye götürsün, kafanızı dinleyin. Ben ikisini birden verip yolluyorum eşimi dışarı. Dünyaya çile çekmeye mi geldik. Biz de insanız.

Erkekler istediği yere çocuklar.olmadan gidebiliyor, biz ise her yere çocukla. Bu düzeni kıralım kadınlar. Anlasınlar neler çektiğimizi.

Yardimci ablayi arttirsaniz gününu arada o gelip baksa sizcay kahve dus alsaniz.es yardim etmiyorsa bakici parasini arttirin o zaman baska sansiniz yok .cocuk bu durmaz fitrati o. daha 8 aylik 2 yastan sonrasi daha bombaa oyun alani yapin gecen birine de dedim Çinlilerin evlerinde citlerle cevrili oyun alanlari oluyor salon musaitse çitlerle cevrili alan yapin guzel ornekler cok nette

+1

Cinsiyetçiliği eleştirip çocuk yetiştirmede kadınları sorumlu görmek buram buram cinsiyetçilik.

Benim kizim da hiicc durmayan bir bebek. Insanlarin gorunce bu cocuk normal degil bi doktora gotur dedigi cinsten. Esim de cani gonulden cok yardimci gercekten ama napabilirim ki gunduz yine yalnizim sonucta. Ve doluyorum catliyorum , illa soyleniyorum esime. Eşim de diyor ki benim elimden baska ne gelir evde oldugimda olabildigince yukunu almaya çalışıyorum, onun haricinde de sen soylendikce ben daha cok yoruluyorum diyor. Bir yanım hakli adam elinden ne gelir darlamayim dese de , bazen bir yanim da benim bifiil yasadigimi dinlemek bile zor geliyo beyefendiye anlatmayim de patlayim mi diyor ne desem bilemedim. Evdeyken yardimci oluyorsa gerjsi icin söylenip durmanin kimseye faydasi yok, onu da asagi cekip negatif enerji yayiyoruz boylece ama biz ne yapalim gercekten yaa

sizi üzen nedir anlayamadım ben hala üzgün ve pişman değilim hatta iyiki diyorum

15-16 yaşinda daha yeni ergenliğe adim atiyorken evlenip hamile kalmak, 20 yaşinda 2 cocuklu kadin olmak çoğu kişinin mutlulukla yapmak isteyecegi bir şey değil cunku.
Daha regl olali bir kac sene olmuşken hamile kalip cocuk buyuttugy icin iyi ki diyen biri evden cikmiyordur, dunyadan haberi yoktur ondan mutlu olur.

Valla yaptıkları çok normal bebeğin dünyayı keşif etmeye çalışıyor. Benim oğlum 6.5 emekleri 8 aylık olduğunda jet gibi olmuştu . Benim evime temizlikçi gelemedi maalesef ki bulamadık. Eşim ayda 8 gün evde yoktu . Çok yorucuydu kucağa gelmek istemez sürekli etraf karıştırmak isterdi. Evi bebeğe göre düzenledik biz dolaplar vs vs . O günlerimiz iyi günlermiş . Şuan 3.5 yaşında ben wc girdiğim an o mutfak tezgahına çıkıyor mesela yapmadığı hiç birşey yok . Asıl olay yürüdükten sonra başlıyor . Adamın üslubu yanlış ama söylediği doğru yani ne yapsın ki ? Ben doğduğundan itibaren uykularına aşırı dikkat ettim 2.5 yaşına kadar dışarda uyutmadık ki kazara uyumaz da düzeni bozulur diye . Uyku yemek ve banyo zamanlarına çok dikkat ettik gerisi çorap söküğü gibi geldi . Çocuğu yaptık artık mecburuz çok emek veriyoruz vermemiz lazım üzgünüm ama böyle . Eve temizlikçi geliyormuş yemeği de dışardan alın . Bu arada 2 yaşındayken ben bir olay için doktora götürmüştüm normalin üzerinde hareketli demişti hala öyle değişmiyor

Çocuk gayet normal işte oynamak gezmek dolanmak istiyor ama konudaki koca bir eşşek. Madem bir halta yaramıyorsun, üstüne düşeni yapmıyorsun bari sus kardeşim kafar ütüleme. Çocuk esirgeme zaten ayrıca dangalakça bir söylem, bu adamdan baba falan olmaz ancak köşe minderi olur bana kalırsa o da olmaz ancak oksijen israfı olarak yaşar.

Konu sahibesi konuşacaksın, hayır derse zorlayacaksın çocuk bakımında üstüne düşeni yapacak babası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…