- 14 Eylül 2014
- 21.026
- 100.893
- 798
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
Mutlaka bir yerde bir hata olmalı.Her yolu denedim yok 1 den önce başını yastığa koysun kıyamet kopar kızımı çok seviyorum ama yoruldum artık
8.ayda ayrılık anksiyetesi denilen bir dönem vardır. bebek anneden kopmak istemez. ilk kez annenin bir parçası olmadığını farkeder ve ayrılıktan endişe duyar. geçici ve normal bir dönemdir. bolca sarılma ve cee-ee oyunu bu donemi atlatmada yardımcıdır. 1 ay kadar sürer. iyi atlatılırsa çocukta anksiyete vs oluşmaz endişe etmeyin yani. dediğim oyunları yapın. kısa süreli ayrılıklar deneyin evde. mesela annecim mutfağa gidip su içip geliyorum gibi. önce 1 dk ayrı kalın. ağlarsa içeriden seslenin. sonra dönünce bak döndüm işte deyin. sonra süreleri yavaş yavaş uzatarak alıştırın. geçici bir dönem bu, gelişim dönemi..8 aylık . İstemiyor yardımcı .temizliğe geliyor biri
Sizin bebeginiz mi oldu, tebrik ederimBilmiyorum da bebek çok çok küçük. Elbette karıştıracak,itecek,çekecek vs.
En iyisi bebeğe güvenli alan oluşturmak. Biz evdeki tüm fazlalıkları attık,evde yuvarlanıyor,düşüyor,koşuyor. Bomboş oldu salon çok rahatladık. Ama misafirliğe gitmiyoruz ve misafir kabul etmiyoruz. O zaman yemek,uyku ve banyo düzeni bozuluyor.
Eşin sorumsuzca hareket etmek yerine sana destek olmalı.
şu görüşe kısmen katılmakla birlikte yorum yapmadan geçemedim. evet kadınlar yetiştiriyor erkekleri de. ama tüm suçu kadınlara atmak da erkeklerin bir numaralı işi zaten. bu söz de ona çanak tutuyor. evet kadın yetiştiryor ama erkek çocuğu 3 yaşından itibaren oedipus kompleksi denilen dönemde babayı rol model alıyor. karısını döven babayı gören çocuk da yapar demiyorum ama ileride eşine benzer davranma ihtimali artıyor. ekonomik özgürlüğü olmayan sesi kesilmiş kadın da evim için yuvam için deyip sustukça daha kötü muamele görüyor eşinden. rol model figürü baba iken, çevre faktörü de varken tüm suçu kadına yüklemek doğru gelmiyor bana açıkçası... aile içinde annenin konumu ne ise çocuk da o bilinçle görüyor anne ve kadın figürünü..Bir çoğu yorum da ay hepsi böyle demiş geçmiş . Nüfusun yarısı kadın, diğer yarısını da kadınlar yetiştiriyor demişti Kazen. Ne kadar haklı , hala bu zihniyete sahip kadınların oğlulları da aynı babaları gibi olacak yazık
Bu tipler böyle!Kızlar bebeğim çok hareketli hiç aman vermiyor bana bütün gün. Wc de bile beraberiz akşam babasına verip gittim wcye kıyamet koptu. Dün bi oturmya gittik orda hiç aman vermedi illa kucağımda olcak masayı tabakları çekiyor. Gittiğime bin pişmanım yani kısaca. Kadın olduğumu unuttum artık. Eşimle cinsel hayat kızım geceleri çok geç uyuduğu için yok eşimle kankayız sanki. Duş yok, gezmeler zehir oluyor az nefes alayım desem , kaş bıyık zor alıyorum afedersiniz.kilo vermişim kızımın peşine koşmaktan .Dün akşam patladım artık. Eşim bu konuda hiç çözümcül değil napalım şimdi ne yapayım sana ne önerirsin , çocuk esirgemeye mi verelim diyor bana . Çıldırdım iyice. Yani patladığım anda bana soru ile yaklaşıyor ya deliriyorum.kızımı çok seviyorum ama artık bittim ben ruhsal olarak. Ben mi çok tahammülsüzüm diye düşünmeden edemiyorum eşim böyle yapınca.hayattan zevk almıyorum artık dediğimde aferin böyle devam et diyo omzuma vurarak .ayy yazarken bile sinir bastı o anı hatırladım .
sizi üzen nedir anlayamadım ben hala üzgün ve pişman değilim hatta iyiki diyorumhayır 16 aşık oldum ben istedim
şu görüşe kısmen katılmakla birlikte yorum yapmadan geçemedim. evet kadınlar yetiştiriyor erkekleri de. ama tüm suçu kadınlara atmak da erkeklerin bir numaralı işi zaten. bu söz de ona çanak tutuyor. evet kadın yetiştiryor ama erkek çocuğu 3 yaşından itibaren oedipus kompleksi denilen dönemde babayı rol model alıyor. karısını döven babayı gören çocuk da yapar demiyorum ama ileride eşine benzer davranma ihtimali artıyor. ekonomik özgürlüğü olmayan sesi kesilmiş kadın da evim için yuvam için deyip sustukça daha kötü muamele görüyor eşinden. rol model figürü baba iken, çevre faktörü de varken tüm suçu kadına yüklemek doğru gelmiyor bana açıkçası... aile içinde annenin konumu ne ise çocuk da o bilinçle görüyor anne ve kadın figürünü..
sizi üzen nedir anlayamadım ben hala üzgün ve pişman değilim hatta iyiki diyorum
Çok teşekkür ederimSizin bebeginiz mi oldu, tebrik ederimGule gule büyütün inşallah, sağlıkla, huzurla.
Hiç…sizi üzen nedir anlayamadım ben hala üzgün ve pişman değilim hatta iyiki diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?