Bebek bakımı konusunda eşimle kavga

Artık havalar ısınıyor. Eşin parka, arabaya koyup anneanne babaanneye götürebilir. Sen çok gençsin, eşinin de maksimum 30 olduğunu düşünüyorum. Erkekler gençken kadınları asla ve kat’a anlamazlar. Biraz olgunlaşınca ancak.

Acikca yazacağım bu hödükleri boşamak lazim. Ciddiyim. Faydasindan cok zarari varsa yallah.

Bizim çocuklar bebeyken, ben gece emzirken bile kalkardi eşim; ben emzirir ona verir, o da altini değişir geri uyutmaya çalışırdı.

Ikimizin ortak yaptığı cocuk icin neden sadece ben fedakarlık yapacağım ki?

Temizlik vs diger her sey için de geçerli bu.
Hiçbir seyi tek basina sirtlamamak gerek.

Esine değer veren ve gerçekten seven bir erkekte; bunlarin olmasina, bu derece hayattan bikma noktasına gelmesini izlemezdi zaten.

Hayatin zorluğunda sizi yalniz bırakıyorsa da, kibarca bir byby!

Okurken beni sinir bastı.
Kaç aylık bebeğiniz?
Benimki 1 yaşında, evde ben varken dediğiniz gibi WC ye bile kuyruk gibi peşimde geliyor. Dışarı çıkarıyorum arabasıyla, parka götürüyorum, babası geldiğinde oynaması İçin destekliyorum.
Başlarda mızlandı şimdi alıştı. Geçen babasına bıraktım, 5 yaşındaki kızımla sinemaya gittik gezdik
Babaya olan ilgiyi arttırmak gerekiyor.bazen babaların işine gelmiyor ama biz de insanız kusura bakmasınlar.
Çocuk esirgemeye mi verelim cevabı çözüm barındırmıyor ne yazıkki.
Babalar da bebeklere gerekli özeni göstermeli ki anneleri rahat ettirsinler
Umarım düzene girer en kısa zamanda

Bebeğiniz daha çok küçük bir sakin olun. Eşinizi boşverin şimdi. Bugünlerinizin tadını çıkarın. Herkese söylüyorum ilk 1 sene çok kıymetli bir daha geri gelmeyecek. Eşiniz de bu süreçte yapması gereken size destek olmak köstek değil. Sizinle kavga yoluna gidiyorsa bence bir süre görmezden gelin.
Bir de bebeğin uyku saatlerine bir ayar çekmenizi öneririm. Arada da yardımcı olacak biri olsa. Haftada bir gün anne kız kardeş vs.

Sabah geç kalkıyor. Öğle uykuları düzensiz. Belki de gündüz doğru düzgün uyumuyor. Uyumayınca da düzeni bozuluyor çocukların. Ve uykusunu alamayan çocuklar daha kuduruk oluyor.
8 aylık bebek akşam 8 en geç 9 da uyuyup 6-7 arası uyanmalı. Gündüz de 2 uyku yapmalı.

benim kizda ayni ama zaten kimseye gitmiyor babasi dahil。daha yeni yeni 28 aylik oldu benden azicik ayri kalabiliyor。gecici bi surec

Bebeğinizin yaptıkları ayına göre çok normal sizin sabrınızı zorlayan eşinizin yardım etmemesi. Bebeğinizi erken uyutmaya çalışın. Sabah geç uyanıyorsa uyandırıp 2-3 günde uyku saatini öne çekebilirsiniz ve öğlen uykularını düzenlerseniz gün içinde kendinize ayıracak vaktiniz olur. Ben kızımı 1 yaşına kadar 19:30 da uyuttum. Sabah 06:30 da kalkardı ama hep işe gitsem de bu saatte kalkıcam diyerek teselli bulurdum. Erken uyuması o kadar büyük nimet ki anlatamam . Ayrıca duşa bebekle girebilirsiniz ben mama sandalyesni banyoya taşır önüne oyuncak yığar 2 dk da duş alır çıkardım. Kuaför işlerini de bebeği pusetinde uyuturdum hemen bebekle gidip aldırırdım zaten max.15 dk da alıyorlar. Bunlar dısında Eşinize gelince size yardım etmek zorunda bebek ikinizin yardım isteyin. Bir şekilde cocugu oyalamayı öğrenmeli.

Son düzenleme:
Oğlum 17 aylık sizinle aynı durumdayım.benim oğlumda geç yatıyor kimseden doğru düzgün destek alamıyorum çok zayıfladım, cinsellik bizde de yok,kendime ayıracak vaktim yok bazen çok doluyorum ruhsal ve fiziksel olarak çöktüm.bu gidisatta bebeğime olan verimimde düşüyor önerileri bende takip edeceğim

Eşinizi de dahil edeceksiniz zorla. Bebek gec uyuyorsa saat dokuzdan sonra mesela gecin siz odaya esiniz oyalasın oynatsin. Durmaz elbana gelir vs demeyin bebegi oyalamak isteyen oyalar babasi hele yani. Alt degisimine de dahil edin. Haftasonu tatilinde de parka falan götürsün. Evde de yeneklere edemiyirsa sofra toplamaya yardim etsin yatmadan omce evi toplasin sabah siz toplu eve uyanın. Gece arada o ilgilensin yok ilgilenmiyorsa camasirı vs o sersin . Valla erkeklere kavga dıvuş sorumluluk vereceksiniz bir benim cocugum degil bu diyeceksiniz. Kreş deyince hot mot demis yapiştiracaksinız agzına. Eskiden cocuklar kalabalikta rastgele buyüyordu şimdi oyle dehil tum gun annede apartman dairesinde m can bu da yani. Ben de sizin gibiydim simdi kavga dovuş baktırıyirum hic de vicdan yapmiyorum geciyirum odaya kitap okuyorum uyuyorum dizi izliyorum. Herkesin bir sabri var. Ilgilenecekler bir zahmet

Gece bir 8 aylık benek için hiç normal değil. En geç 8-9 da uyumalı çok küçük daha. Ve sağlıklı da değil. Gün içinde huzursuz olması çok ağlaması da aslında uykusunu alamasından. 9-12 arasındaki uyku en verimli uykudur. Bebek bundan mahrum kalmamalı

Geç yattığı için böyle hissediyorsunuz aslında. Erken uyusa siz de dinlenirsiniz. Uyku saatlerine bir göz atın siz de. İki uyku uyuyorsa birini iptal edebilirsiniz. Yada geç saate bırakmayabilirsiniz. Öğlen uzun uyuyorsa 40 dk sonra uyandırabilirsiniz. Hiç bir gündüz uykusu gece uykusu yerine geçmez. Dinlendirmez. Bebeğinizin de geceye daha çok ihtiyacı var. Oğlumun doktoru hep derdi ki bir uykuyu tercih edeceksen bu gece güzel uyuması olsun en önemlisi o derdi.

Offf bebek olunca ev kaos ortamına dönüyor resmen ve ben bu durumdan çok korkuyorum kendi adıma Allah yardımcınız olsun , eve yardımcı almaya çalışın...

Evet kendimle başbaşa kalabileceğim bı zaman dilimi yok o yatınca etrafı toplayıp bende yatıyorum.tek uyku yapıyor o uykusu 1 saat 15 dakika kadar sürüyor.gece 1 yatış sabah 11 e dogru kalkış.bi türlü değişmedi değişir gibi oluncada eski moduna geri döndü. öğlen o uyurken anca yemek yapıyorum etrafı topluyorum hiç bişey için vaktim yok banyo lüks,kuafor lüks

Her yolu denedim yok 1 den önce başını yastığa koysun kıyamet kopar kızımı çok seviyorum ama yoruldum artık

Sorun burda.
Benim bebekte böyleydi.
Doktorum her gun 15dk daha erken yatırıp alistiracaksin dedi. 1 saat ugrasiyordum, agliyordum ama basardim. Bu noktada eşinizden destek alin. Siz bunaldiginizda o uyutmaya calissin. 15dk da bir nobet degisimi yapiyoduk.
" cocuk esirgemeye vermekten daha iyi bir fikir buldum, bu gece sen uyutmaya basla, 10 dakikada bir dönüşümlü uyutmaya calisacagiz" deyip cocugu kucagina verin. Cocuk babaya alismadigi muddetce esiniz "kizimiz seni istiyor" deyip cocukla ilgilenmeyecek.

Cocuklar belli bir sure anne kavramını bilmiyor. Kim ona bakiyorsa ona guven duyuyor, buna baba da dahil. Baba bebek bakiminda aktif rol oynarsa cocuk agladiginda babasina(guvendigi diger insana) gider.

Hiç…

Sadece empati yaptım…

Kızım 16 yaşında evlenmek istese çok üzülürdüm cidden.
haklısınız heleki karşısındaki nasıl biri endişesiyle fakat bazen hayat cok küçükken büyütür insanı bulunduğu yaş bir sembolüdür ben hep anneydim 4kardeş büyüttüm fazla sorumluluklar yüklendim arkadaşlarım oynarken ben annemle gerçek evcilik oynardım Aslında 4 yaşımda başladım büyümeye bilmiyorum evren mi ilahi adaleti bilmem eşim o yaşlarda her pazartesi rüyamda gördüğüm kişiymiş aslında bunu iki cocuğumuz olduktan sonra birgün rüyamın aynısı sahne yi canlı canlı görünce anladım unutmuştum ki hep destekçimiz oldu her konuda şuan ressamım hasta olsam bütün işleri yapar bugün bişey yapamadım desem kalkıp yemek yapar sağolun hakkını yiyemem çoktur geceleri cocuklara baktığı birgün bile neden şöyle böyle yapmadın demedi veya cocuklara nasıl davranmam ne söylemem gerektiğini şükür yani hayat bazen alırken bazen geri kalanı için verebiliyor güzel bişeyler

Benim kız da bu modda erken yattığı günler olsa da atak dönemi diş dönemi gözlerinden uyku aksa da sabahlıyoruz uyumuyor .sizin dediğiniz gibi gündüz az uyutsam huysuz uyku istiyor çok uyuşa gece uyumuyor o düzeni tam anlamıyla ben de kuramadım

Benim eşim sağolsun gerçekten çok yardımcı biraz söylense de yemek yapamadıysam işten gelince aparatif birşeyler hazırlar bulaşıkları yıkar kızımı oyalar kızımın yemeğini yapar ..Benim ki de 10 aylık o sırada ben duşa girerim 2 kişi bakıyoruz arada annem geliyor işte yardıma çok zorlandık ama birlikte takım arkadaşı olduk haftasonu da ben uyurum o sabah erken kalkıp kızıma bakar herşeyi birlikte yapıyoruz çamaşır yemek temizlik market alışveriş ..Bazen bu duruma isyan etse de çocuk ikimizin mecburuz bu yıllarda geçecek diyip avutuyorum onu :) Yardımcı olmasaydı anneme kaçardım sanırım gerçekten çok zormuş çocuk büyütmek ..Çalışırjen ben yorulmuyormuşum onu anlamış oldum ..Sende tatlı dile eşini teşvik et :)Dipnot:Bana yardımcı olsa da evle ilgili herseye karışan bir eşim bu da ayrı bir problem :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…