Bebek bakımı konusunda eşimle kavga

Allahım sonsuz mutluluklar versin inşallah.

Dilerim ki hiç üzülme,ezilme,yıpranma…

Erkekler marstan, Kadınlar venüsten, kitabını alın önce siz okuyun sonra eşinize hediye edin mutlaka okumasını sağlayın. İletişim hatalarını siz de o da görün. Doğru dili bulunca gerçekten iyi geliyor ilişkiye.

Offf bebek olunca ev kaos ortamına dönüyor resmen ve ben bu durumdan çok korkuyorum kendi adıma Allah yardımcınız olsun , eve yardımcı almaya çalışın...
Korkma hiç korkma.

Bol bol dua et. Allah’ıma sığın ve hep sabırlı ol.

Ben sana güveniyorum harika anne baba olacaksınız inşallah her ikiniz de.

Gençliğimde okumuştum.

Adam “eee ben biraz mağarama çekileyim” diyerek daha çok yaymasın!

İnsan bazen sadece içini boşaltıp rahatlamak da ister. Elinden daha fazlası gelemeyeceğini anlıyorum. Elinden geleni yaptığını biliyorum. Seni suçlamıyorum sadece duygularım dinlendiği zaman rahatliyorum ve enerjim pozitiflesiyor çocukla ve seninle o zaman daha kolay iletişim kurabiliyorum. Manevi olarak dinlemek de benim için bir destek. Bu yüzden seninle paylaşıyorum. Seninle paylaşmak beni rahatlatıyor.... Bu şekilde duygunuzu eşinize ifade etmenizi öneririm. Bakın ondan sonra her konustigunuzda kendisine ihtiyacınız olduğunu düşünerek sizi nasıl da dinleyecek

Gençliğimde okumuştum.

Adam “eee ben biraz mağarama çekileyim” diyerek daha çok yaymasın!
Onu yaparsa emojin çok mantıklı, konu sahibi onu yapar

Adam direkt anlamadan dinlemeden manevi destek olmadan kendince (!) çözüm ürettiği için aklıma geldi. O kitabın özü de aslında erkek bunu söylediğinde kadın ne hisseidyoe bunu anlaması. Konu sahibi söylese bile anlamaz ne hissettirdiğini. Belki okursa işe yarar diye düşündğm. Konu sahibi se belki kendini anlatmaya yanlış cümlelerle başlıyorsa oda görmüş olur

Okumaktan zarar gelmez.

Yeter ki okuduğumuzda olumsuz yönde etkilenmeyelim. Bizi gelişmeye teşvik etsin.

Şu bir gerçek ki çocuk yetiştirmek her zaman çok zor. Yeni doğan,bebeklik,çocukluk bu ilk dönemler ayrı zor. Ergenlik ve gençlik dönemleri eminim çok çok zor.

Anne baba olarak Allahım hepimize yardım etsin inşallah.

Yaşamadım daha o süreçleri ama tahmin edebiliyorum ve çocuktan sonra böyle olan ilişkilere kızamıyorum. Anne ve baba farklı bir sürece giriyor, haliyle bocalanması normal. Önemli olan abartmadan, iş işten geçmeden artık bir çözüm yolunun aranması ve bulunması. Umarım konu sahibi ve eşi de bu yolu en zararsız şekilde bulur.

Allahım sana da kolaylıklar nasip etsin inşallah arkadaşım.

Sağlıklı mutlu doğum ve büyütmek nasip olsun inşallah evladını/evlatlarını.

(Tek mi ikiz mi bilmiyorum da ondan çoğul yazdım)

Korkma hiç korkma.

Bol bol dua et. Allah’ıma sığın ve hep sabırlı ol.

Ben sana güveniyorum harika anne baba olacaksınız inşallah her ikiniz de.
Amin inşallah, burdaki kaoslu bebek konularını okudukça sevincim kursağımda kalıyor sanki , eşime de bahsettim bu kaygılarımdan bana yardım edeceğinden hatta iş saatlerini en aza çekeceğini söyledi, şuan tek tesellim eşimin bu tesellisi umarım gerçekler çok acıtmaz sonradan, çalışan bir kadınım ve gurbetteyim tek desteğim eşim , rabbim kolay etsin inşallah

Amin inşallah.

Sevincin her zaman yükselsin inşallah.

Bak canım her ebeveyn zorlanıyor bu bir gerçek. Önemli olan bu zor süreci el ele vererek yaşamak. Maalesef tatsızlık da oluyor gerginlik de yaşanıyor ama artık bebekli ev ortamını kabullenince iş kolaylaşıyor.

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.

Her zaman dualarımdasın.

Şuan sizin kadar bebeğe hakim olamaması normal bir şey. Siz wc deyken tutamıyor olabilir sizi göremediği an daha çok huzursuzlanır zaten. Eşinize öğretin mesela camdan dışarıya kuşlara baktır deyin.. benim eşim de hiç bilmezdi talimatlarla hep nasıl oyalayacağını öğrettim. Ezbere bir üstüne koymadan her rutin de aynı şeyleri yapıyordu. ne kadar verirsem o kadarını alıyordu. Bebeklik döneminde pek ellerinden birşey geldiğini sanmıyorum illa ki bir azınlık vardır ama çoğunluk anlamıyor kızmak yerine öğretmeye çalışın. Doğduğu günden beri ufacık yenidoğanken bile 1 saat uyduğunu bilmem. 10 günlükken bile sadece günde 30-40 dakika uyurdu. Gerisi ağlama ve kucak. Eşinize istediğiniz desteği tarif edin

Allahım tüm annelere yardım etsin, zor bir süreç ama elbette ki geçecek, kadın olmak , anne olmak ne kadar da yıpratıcı, annemin değerini daha çok anlıyorum zamanla , Allah razı olsun ❤

Zamanla ögrenmeye istekli olmasi lazım esim kızimi parka götürmeye korkardi araba carpar baska cocuklar ittirir düser kafasi yarılır diye simdi parktan eve gelmiyorlar biraz babaları cesaretlendirmek bizim elimizde.Ulkenin yapısi geregi çogu erkek cocuguna bir adim geride maalesef

Ben de 5 aylık bebegi olan bir anne olarak size birşey danışmak istiyorum.Cunku akıl verecek danışacak kimsem yok.İnternetten ve el yordamı ile bebeğime bakıyorum.Uyku düzenlemesini nasıl yapıyorsunuz.Benim bebeğimin doğduğundan beri gündüz uykuları çok kötü.Gece uykuları hemen düzene girdi.Kizim 9.30 da yatıyor.7 -8 aradı kalkiyor.2 saatte bir uyuyor 30 dk ile 1 saat arasında değişiyor.Gece uyuma saati nasıl öne çekebilirim?Ya da akşamüstü uykusunu fazla uyursa uyandırıyor musunuz? Ben bu uyku işini anlamıyorum ve zorlanıyorum.

Evet gece uykusunu engelleyecek saatte uyuduysa uyandırıyorum. Çünkü gece uykusu en önemlisi.
Düzenlemeyi de 15 er dakika erken uyutarak, yada bir uykuyu azaltarak kademeli düzenlersiniz. Biraz zaman akıyor, çok sabır istiyor ama kendiniz d erahat edersiniz bebek için de sağlıklı olan bu.

Yardimlasalim demek yerine " napalim yani çocuk esirgemeye mi verelim" demesi ...

Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…