- 13 Nisan 2007
- 33.827
- 103.206
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
Allahım sonsuz mutluluklar versin inşallah.haklısınız heleki karşısındaki nasıl biri endişesiyle fakat bazen hayat cok küçükken büyütür insanı bulunduğu yaş bir sembolüdür ben hep anneydim 4kardeş büyüttüm fazla sorumluluklar yüklendim arkadaşlarım oynarken ben annemle gerçek evcilik oynardım Aslında 4 yaşımda başladım büyümeye bilmiyorum evren mi ilahi adaleti bilmem eşim o yaşlarda her pazartesi rüyamda gördüğüm kişiymiş aslında bunu iki cocuğumuz olduktan sonra birgün rüyamın aynısı sahne yi canlı canlı görünce anladım unutmuştum ki hep destekçimiz oldu her konuda şuan ressamım hasta olsam bütün işleri yapar bugün bişey yapamadım desem kalkıp yemek yapar sağolun hakkını yiyemem çoktur geceleri cocuklara baktığı birgün bile neden şöyle böyle yapmadın demedi veya cocuklara nasıl davranmam ne söylemem gerektiğini şükür yani hayat bazen alırken bazen geri kalanı için verebiliyor güzel bişeyler
Korkma hiç korkma.Offf bebek olunca ev kaos ortamına dönüyor resmen ve ben bu durumdan çok korkuyorum kendi adımaAllah yardımcınız olsun , eve yardımcı almaya çalışın...
Gençliğimde okumuştum.Erkekler marstan, Kadınlar venüsten, kitabını alın önce siz okuyun sonra eşinize hediye edin mutlaka okumasını sağlayın. İletişim hatalarını siz de o da görün. Doğru dili bulunca gerçekten iyi geliyor ilişkiye.
İnsan bazen sadece içini boşaltıp rahatlamak da ister. Elinden daha fazlası gelemeyeceğini anlıyorum. Elinden geleni yaptığını biliyorum. Seni suçlamıyorum sadece duygularım dinlendiği zaman rahatliyorum ve enerjim pozitiflesiyor çocukla ve seninle o zaman daha kolay iletişim kurabiliyorum. Manevi olarak dinlemek de benim için bir destek. Bu yüzden seninle paylaşıyorum. Seninle paylaşmak beni rahatlatıyor.... Bu şekilde duygunuzu eşinize ifade etmenizi öneririm. Bakın ondan sonra her konustigunuzda kendisine ihtiyacınız olduğunu düşünerek sizi nasıl da dinleyecekBenim kizim da hiicc durmayan bir bebek. Insanlarin gorunce bu cocuk normal degil bi doktora gotur dedigi cinsten. Esim de cani gonulden cok yardimci gercekten ama napabilirim ki gunduz yine yalnizim sonucta. Ve doluyorum catliyorum , illa soyleniyorum esime. Eşim de diyor ki benim elimden baska ne gelir evde oldugimda olabildigince yukunu almaya çalışıyorum, onun haricinde de sen soylendikce ben daha cok yoruluyorum diyor. Bir yanım hakli adam elinden ne gelir darlamayim dese de , bazen bir yanim da benim bifiil yasadigimi dinlemek bile zor geliyo beyefendiye anlatmayim de patlayim mi diyorne desem bilemedim. Evdeyken yardimci oluyorsa gerjsi icin söylenip durmanin kimseye faydasi yok, onu da asagi cekip negatif enerji yayiyoruz boylece ama biz ne yapalim gercekten yaa
Onu yaparsa emojin çok mantıklı, konu sahibi onu yaparGençliğimde okumuştum.
Adam “eee ben biraz mağarama çekileyim” diyerek daha çok yaymasın!
Okumaktan zarar gelmez.Onu yaparsa emojin çok mantıklı, konu sahibi onu yapar
Adam direkt anlamadan dinlemeden manevi destek olmadan kendince (!) çözüm ürettiği için aklıma geldi. O kitabın özü de aslında erkek bunu söylediğinde kadın ne hisseidyoe bunu anlaması. Konu sahibi söylese bile anlamaz ne hissettirdiğini. Belki okursa işe yarar diye düşündğm. Konu sahibi se belki kendini anlatmaya yanlış cümlelerle başlıyorsa oda görmüş olur
Yaşamadım daha o süreçleri ama tahmin edebiliyorum ve çocuktan sonra böyle olan ilişkilere kızamıyorum. Anne ve baba farklı bir sürece giriyor, haliyle bocalanması normal. Önemli olan abartmadan, iş işten geçmeden artık bir çözüm yolunun aranması ve bulunması. Umarım konu sahibi ve eşi de bu yolu en zararsız şekilde bulur.Okumaktan zarar gelmez.
Yeter ki okuduğumuzda olumsuz yönde etkilenmeyelim. Bizi gelişmeye teşvik etsin.
Şu bir gerçek ki çocuk yetiştirmek her zaman çok zor. Yeni doğan,bebeklik,çocukluk bu ilk dönemler ayrı zor. Ergenlik ve gençlik dönemleri eminim çok çok zor.
Anne baba olarak Allahım hepimize yardım etsin inşallah.
Allahım sana da kolaylıklar nasip etsin inşallah arkadaşım.Yaşamadım daha o süreçleri ama tahmin edebiliyorum ve çocuktan sonra böyle olan ilişkilere kızamıyorum. Anne ve baba farklı bir sürece giriyor, haliyle bocalanması normal. Önemli olan abartmadan, iş işten geçmeden artık bir çözüm yolunun aranması ve bulunması. Umarım konu sahibi ve eşi de bu yolu en zararsız şekilde bulur.
Amin inşallah, burdaki kaoslu bebek konularını okudukça sevincim kursağımda kalıyor sanki , eşime de bahsettim bu kaygılarımdan bana yardım edeceğinden hatta iş saatlerini en aza çekeceğini söyledi, şuan tek tesellim eşimin bu tesellisi umarım gerçekler çok acıtmaz sonradan, çalışan bir kadınım ve gurbetteyim tek desteğim eşim , rabbim kolay etsin inşallahKorkma hiç korkma.
Bol bol dua et. Allah’ıma sığın ve hep sabırlı ol.
Ben sana güveniyorum harika anne baba olacaksınız inşallah her ikiniz de.
Amin inşallah.Amin inşallah, burdaki kaoslu bebek konularını okudukça sevincim kursağımda kalıyor sanki , eşime de bahsettim bu kaygılarımdan bana yardım edeceğinden hatta iş saatlerini en aza çekeceğini söyledi, şuan tek tesellim eşimin bu tesellisi umarım gerçekler çok acıtmaz sonradan, çalışan bir kadınım ve gurbetteyim tek desteğim eşim , rabbim kolay etsin inşallah
amin umarım teşekkür ederimAllahım sonsuz mutluluklar versin inşallah.
Dilerim ki hiç üzülme,ezilme,yıpranma…
Allahım tüm annelere yardım etsin, zor bir süreç ama elbette ki geçecek, kadın olmak , anne olmak ne kadar da yıpratıcı, annemin değerini daha çok anlıyorum zamanla , Allah razı olsun ❤Amin inşallah.
Sevincin her zaman yükselsin inşallah.
Bak canım her ebeveyn zorlanıyor bu bir gerçek. Önemli olan bu zor süreci el ele vererek yaşamak. Maalesef tatsızlık da oluyor gerginlik de yaşanıyor ama artık bebekli ev ortamını kabullenince iş kolaylaşıyor.
Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.
Her zaman dualarımdasın.
Amin inşallah canım.Allahım tüm annelere yardım etsin, zor bir süreç ama elbette ki geçecek, kadın olmak , anne olmak ne kadar da yıpratıcı, annemin değerini daha çok anlıyorum zamanla , Allah razı olsun ❤
Ben de 5 aylık bebegi olan bir anne olarak size birşey danışmak istiyorum.Cunku akıl verecek danışacak kimsem yok.İnternetten ve el yordamı ile bebeğime bakıyorum.Uyku düzenlemesini nasıl yapıyorsunuz.Benim bebeğimin doğduğundan beri gündüz uykuları çok kötü.Gece uykuları hemen düzene girdi.Kizim 9.30 da yatıyor.7 -8 aradı kalkiyor.2 saatte bir uyuyor 30 dk ile 1 saat arasında değişiyor.Gece uyuma saati nasıl öne çekebilirim?Ya da akşamüstü uykusunu fazla uyursa uyandırıyor musunuz? Ben bu uyku işini anlamıyorum ve zorlanıyorum.Bebeğinizin yaptıkları ayına göre çok normal sizin sabrınızı zorlayan eşinizin yardım etmemesi. Bebeğinizi erken uyutmaya çalışın. Sabah geç uyanıyorsa uyandırıp 2-3 günde uyku saatini öne çekebilirsiniz ve öğlen uykularını düzenlerseniz gün içinde kendinize ayıracak vaktiniz olur. Ben kızımı 1 yaşına kadar 19:30 da uyuttum. Sabah 06:30 da kalkardı ama hep işe gitsem de bu saatte kalkıcam diyerek teselli bulurdum. Erken uyuması o kadar büyük nimet ki anlatamam . Ayrıca duşa bebekle girebilirsiniz ben mama sandalyesni banyoya taşır önüne oyuncak yığar 2 dk da duş alır çıkardım. Kuaför işlerini de bebeği pusetinde uyuturdum hemen bebekle gidip aldırırdım zaten max.15 dk da alıyorlar. Bunlar dısında Eşinize gelince size yardım etmek zorunda bebek ikinizin yardım isteyin. Bir şekilde cocugu oyalamayı öğrenmeli.
Evet gece uykusunu engelleyecek saatte uyuduysa uyandırıyorum. Çünkü gece uykusu en önemlisi.Ben de 5 aylık bebegi olan bir anne olarak size birşey danışmak istiyorum.Cunku akıl verecek danışacak kimsem yok.İnternetten ve el yordamı ile bebeğime bakıyorum.Uyku düzenlemesini nasıl yapıyorsunuz.Benim bebeğimin doğduğundan beri gündüz uykuları çok kötü.Gece uykuları hemen düzene girdi.Kizim 9.30 da yatıyor.7 -8 aradı kalkiyor.2 saatte bir uyuyor 30 dk ile 1 saat arasında değişiyor.Gece uyuma saati nasıl öne çekebilirim?Ya da akşamüstü uykusunu fazla uyursa uyandırıyor musunuz? Ben bu uyku işini anlamıyorum ve zorlanıyorum.
Yardimlasalim demek yerine " napalim yani çocuk esirgemeye mi verelim" demesi ...Kızlar bebeğim çok hareketli hiç aman vermiyor bana bütün gün. Wc de bile beraberiz akşam babasına verip gittim wcye kıyamet koptu. Dün bi oturmya gittik orda hiç aman vermedi illa kucağımda olcak masayı tabakları çekiyor. Gittiğime bin pişmanım yani kısaca. Kadın olduğumu unuttum artık. Eşimle cinsel hayat kızım geceleri çok geç uyuduğu için yok eşimle kankayız sanki. Duş yok, gezmeler zehir oluyor az nefes alayım desem , kaş bıyık zor alıyorum afedersiniz.kilo vermişim kızımın peşine koşmaktan .Dün akşam patladım artık. Eşim bu konuda hiç çözümcül değil napalım şimdi ne yapayım sana ne önerirsin , çocuk esirgemeye mi verelim diyor bana . Çıldırdım iyice. Yani patladığım anda bana soru ile yaklaşıyor ya deliriyorum.kızımı çok seviyorum ama artık bittim ben ruhsal olarak. Ben mi çok tahammülsüzüm diye düşünmeden edemiyorum eşim böyle yapınca.hayattan zevk almıyorum artık dediğimde aferin böyle devam et diyo omzuma vurarak .ayy yazarken bile sinir bastı o anı hatırladım .
Teşekkür ederim.Evet gece uykusunu engelleyecek saatte uyuduysa uyandırıyorum. Çünkü gece uykusu en önemlisi.
Düzenlemeyi de 15 er dakika erken uyutarak, yada bir uykuyu azaltarak kademeli düzenlersiniz. Biraz zaman akıyor, çok sabır istiyor ama kendiniz d erahat edersiniz bebek için de sağlıklı olan bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?