Selam..emzik konusu gecmis bi cevap yazayim dedim:) o çok bilmis doktorlar sabaha kadar anneyi bosa emen bebekleri olsa ne yapiyorlar saniyorsunuz bizden once agizlarina emzik veriyorlar.biz emzik kullanmadik da dislerimiz cok mu duzgun cikti heryeri yamuk yumuk.zamaninda emzigi birakirsa hicbirsey olmaz.emzik dogar dogmaz takin agzina.hem size olan asiri bagliligini da engeller hem de bosa kirk kere uykudan uyandirmaz sizi.benim oglan bos bos bor saat cekerdi memeyi resmen eziyet.heryerde de memede tutamiyorsunuz.misafir gelse gitseniz surekli memede mi durucak
Bi arkadasim var oyle.basta aman zararli ayaklarina yatti sonra 7/24cocuk memesinde kalinca pisman oldu emzik vereyim dedi is işten gecmisti.herseyin zanmani var bastan alistirmak lazim.ben kizima verdim oglumada oglum kendiliginden 4aylikken birakti kizim da sadece uyurken aliyo yakinda onada biraktircam.doktorlarin her dedigini yapmamak lazim.annelik biraz da tecrube isi.annelik icgudusu en mantikli olandir yoksa doktorlara gore buyutmenin de sakincalari var ben iki cocuk annesi olarak bunu yasadim gordum.
Vallla bizim burda emzik sabir dir ...derler annem ver kizim sabirli olur dedi versim ohh 18 ay emdi....memeyi ve emzigi ayni anda birakti oglum ...:)))
Cok iyi anliyorum am elden gelecek birsey yok kizce,belki cocuk bayramdan sonra gelecek :)
42. Haftaya kadar normal beklemen :)
Bende Oylat'a (bursa) gidecem hemen doye diye bir hal olmustum :) emzirildigi surece de hamama gidilir mi bilmiyorum? Pek icacici gelmiyor :)
Aynen oyle..Cocugun emme suresi buyudukcede degistigi icin 15 dk biri 15 dk digeri fln yalan oluuyor..Annelik tamamen herkeste farkli cunku anne farkli bebek farkli..Hersey supriz :)
Bizde var bir tane :) kizini anlatir durur :)
Bitaneside hep 'ben Almanyadayken' diye baslar soze :)
Tahmin et ne kadar yakinlar :)
Kardesler :)))))
Zor zor :)
Allahtan cok sık gorusemiyoruz.
Doğru şimdi içemezsin zor olur canında pek istemez ama sonra çocuk miğdene baskı yapmaya başladığı zaman istem dışı maden suyu içmek istiyosun rahatlamak için bu yaşıma kadar hiç sevmeyen biri olarak sölüyorm şimdilik meyveliden iç idare et
Aynı durum bendede var mide sorunu ama meyveliden ziyade sade içmeye çalış ben hiç içemezdim maden suyu şimdi şimdi içiyorum. Sadesi daha sağlıklı günde bi tanenin zararı olmazmis öyle öğrendim bende bide kola turu seyler düşüge sebep oluyor asıri sancı yapıyor bizzat yaşadım ben
Kizlar nasilsinz kizimla yalniziz evde oglan babayla atolyeye gitti bende az az ev isi yapmaya calisiyorm sizleri cok ozluyorm giremedigm zaman nolur darilmayin anca yetisiyorm daha duzenimiz tam oturmadi..emzik konusu gecmis cilgin anneye katiliyorm benim kizimda beni bos bos cekiyor artik sutum iyice azaldi sadece geceleri oluyor ve cok canim yaniyor damarlarm aciyo resmen emzik ilk hafta verme taraftari degilm memeye alismasi acisndan ama sonrasnda veriyorm cok fazla almiyo ama almak zorunda :)) beni hamama yolluycakmisinz ohhh ne iyi olurdu bee sevaba girerdiniz :))banyoya bile zor giriyorm esime diyorum sen cocuklari bekle diye goguslerim acildu sukurler olsn sutumz gitti ama olsn napalim...seda hala dogurmadi yavrum hayirlisiyla tez zamanda dogur insallah...abowww cok fena gok gurluyo korktum ayoll :)) bu arada tecrubeli analar bisi sorcam arkadasm aradi simdi dediki arada mama da ver cocuga cabuk atlatsin sariligini dedi napimmm kestane kebap acele cvp :))
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Arada haber et merak ediyorm :) iyi olmana sevindm canım yinede iş yapacam diye kendini fazla yorma prenses nasl iyidir inş birde emzik konusuna gelecek olursak ben 7 yaşına kadar emzik kullanmışm ve öle zor bırktımki hergün ateş ağlama zayıflama falan ama biliyomusunz dişimlerimi kapattığımda tam ortası açık kalıyodu bir parmak o yuvarlak boşluktan içeri giriyodu :) sonra 1 seneye kalmadan kendiliğinden geçti yani memeye bende karşıyım ama en fazla 2 sene kullanmaktan bişry olmaz sonraısnda hemen bi şekilde bıraktırmak lazmKizlar nasilsinz kizimla yalniziz evde oglan babayla atolyeye gitti bende az az ev isi yapmaya calisiyorm sizleri cok ozluyorm giremedigm zaman nolur darilmayin anca yetisiyorm daha duzenimiz tam oturmadi..emzik konusu gecmis cilgin anneye katiliyorm benim kizimda beni bos bos cekiyor artik sutum iyice azaldi sadece geceleri oluyor ve cok canim yaniyor damarlarm aciyo resmen emzik ilk hafta verme taraftari degilm memeye alismasi acisndan ama sonrasnda veriyorm cok fazla almiyo ama almak zorunda :)) beni hamama yolluycakmisinz ohhh ne iyi olurdu bee sevaba girerdiniz :))banyoya bile zor giriyorm esime diyorum sen cocuklari bekle diye goguslerim acildu sukurler olsn sutumz gitti ama olsn napalim...seda hala dogurmadi yavrum hayirlisiyla tez zamanda dogur insallah...abowww cok fena gok gurluyo korktum ayoll :)) bu arada tecrubeli analar bisi sorcam arkadasm aradi simdi dediki arada mama da ver cocuga cabuk atlatsin sariligini dedi napimmm kestane kebap acele cvp :))
Kizlar nasilsinz kizimla yalniziz evde oglan babayla atolyeye gitti bende az az ev isi yapmaya calisiyorm sizleri cok ozluyorm giremedigm zaman nolur darilmayin anca yetisiyorm daha duzenimiz tam oturmadi..emzik konusu gecmis cilgin anneye katiliyorm benim kizimda beni bos bos cekiyor artik sutum iyice azaldi sadece geceleri oluyor ve cok canim yaniyor damarlarm aciyo resmen emzik ilk hafta verme taraftari degilm memeye alismasi acisndan ama sonrasnda veriyorm cok fazla almiyo ama almak zorunda :)) beni hamama yolluycakmisinz ohhh ne iyi olurdu bee sevaba girerdiniz :))banyoya bile zor giriyorm esime diyorum sen cocuklari bekle diye goguslerim acildu sukurler olsn sutumz gitti ama olsn napalim...seda hala dogurmadi yavrum hayirlisiyla tez zamanda dogur insallah...abowww cok fena gok gurluyo korktum ayoll :)) bu arada tecrubeli analar bisi sorcam arkadasm aradi simdi dediki arada mama da ver cocuga cabuk atlatsin sariligini dedi napimmm kestane kebap acele cvp :))
Sari tulbent ortuyorm cnm altn taktm yakasina ama hurafe heralde pek bi faydasi yok :)) bende duymadim mama vrrildigni arkadasm soyleyince sasirdm acaba dedim ama sut suan icn yetiyo gibi doymasa aglar dimioh ne güzel ana kız evde yanlız :) bende emzik vericem canım senn dediğin gibi yapayım başta vermeyim birbirimize alışalım sonra veririm göğüslerinden yana rahatladıysan ne güzel canım ama inş sütün gelmeye devam eder kızçene süt yetmiyorsa mama ver canım ama sarılığı yensin diye mama verildiğini duymamıştım benm bildiğim uyuduğnda falan yüzüne sarı bi tülbent örterler ki sarılığı gitsin diye hep öyle duymuştum canım :)
Ayy cabucak hayirlisiyla kurtul bebek agirlastkca sende agirlisiyosun cok iyi anliyorm seni inan kendime geldim gozum acildi resmen hafifledim ya darisi basina ama sende haber ver bize neyaptn ne ettin bebis nasil diye habersz birakma..bide kanala sanciyla beraber giriyomus bazi bebek..miracta 2sene emzik emdi sonra biraktrdm sikinti yasamadm hic ama yegenim de 8yasina kadar emdi ayni demen gibi disArada haber et merak ediyorm :) iyi olmana sevindm canım yinede iş yapacam diye kendini fazla yorma prenses nasl iyidir inş birde emzik konusuna gelecek olursak ben 7 yaşına kadar emzik kullanmışm ve öle zor bırktımki hergün ateş ağlama zayıflama falan ama biliyomusunz dişimlerimi kapattığımda tam ortası açık kalıyodu bir parmak o yuvarlak boşluktan içeri giriyodu :) sonra 1 seneye kalmadan kendiliğinden geçti yani memeye bende karşıyım ama en fazla 2 sene kullanmaktan bişry olmaz sonraısnda hemen bi şekilde bıraktırmak lazm
Seherrrrr ben ölecem artk dayanamıyorm doğuramıyorm daha kanala bile girmedi bayrama kadar doğurmam lazm diyodum doktor yok ya kim doğurtacak beni ama yarın kontrole gidiyorm bakalım ne diyeck büyük ihtimal sezeryan olacam perşembe
Canim...iyiyim kendi adima sadece sicaklar cok fena halsiz yorgun yapiyor beni..bugun saatlerden eslemmmm....kizceyle sohbet et iyna kokla ohhh...emzigi bende 2 ci haftada veriyorum...ev islerini kendini yormadan yavas yavas yap canim dikkatli olmiyi olmana.sevindim inslah daha daha iyi olursun...arkdsina katiliyirum canim madem sutunde azaldi baska careyok buarada bulgur pilavi ye sutun cogalir inslah
Sari tulbent ortuyorm cnm altn taktm yakasina ama hurafe heralde pek bi faydasi yok :)) bende duymadim mama vrrildigni arkadasm soyleyince sasirdm acaba dedim ama sut suan icn yetiyo gibi doymasa aglar dimi
Ayy cabucak hayirlisiyla kurtul bebek agirlastkca sende agirlisiyosun cok iyi anliyorm seni inan kendime geldim gozum acildi resmen hafifledim ya darisi basina ama sende haber ver bize neyaptn ne ettin bebis nasil diye habersz birakma..bide kanala sanciyla beraber giriyomus bazi bebek..miracta 2sene emzik emdi sonra biraktrdm sikinti yasamadm hic ama yegenim de 8yasina kadar emdi ayni demen gibi dis
Problemi bademcik problemi yasiyo suan bademcikleri alindi disleride hep curuk ayrik
Bana kalsa sutum suan kiza tam denk geliyor sadece gunduz azaliyo gece 60cc 80cc arasi sagiyorm kiz uyurken onuda gunduz bir ogun olarak veriyorm aradan vakit gecince sutum yine birikiyor iki gogsumude veriyorm doyuyor heralde sesi cikmadigina gore :)) sicaklar gercktn fena hele sizin orasi daha fena gecen benim kp yuk goturdu sizin otarafa adam bitmis resmen sicaktan aman dikkat et sen naptin ciktnmi isten calisiyomsn hala
Yaş kaç acaba??.
Sari tulbent ortuyorm cnm altn taktm yakasina ama hurafe heralde pek bi faydasi yok :)) bende duymadim mama vrrildigni arkadasm soyleyince sasirdm acaba dedim ama sut suan icn yetiyo gibi doymasa aglar dimi
Ayy cabucak hayirlisiyla kurtul bebek agirlastkca sende agirlisiyosun cok iyi anliyorm seni inan kendime geldim gozum acildi resmen hafifledim ya darisi basina ama sende haber ver bize neyaptn ne ettin bebis nasil diye habersz birakma..bide kanala sanciyla beraber giriyomus bazi bebek..miracta 2sene emzik emdi sonra biraktrdm sikinti yasamadm hic ama yegenim de 8yasina kadar emdi ayni demen gibi dis
Problemi bademcik problemi yasiyo suan bademcikleri alindi disleride hep curuk ayrik
Bana kalsa sutum suan kiza tam denk geliyor sadece gunduz azaliyo gece 60cc 80cc arasi sagiyorm kiz uyurken onuda gunduz bir ogun olarak veriyorm aradan vakit gecince sutum yine birikiyor iki gogsumude veriyorm doyuyor heralde sesi cikmadigina gore :)) sicaklar gercktn fena hele sizin orasi daha fena gecen benim kp yuk goturdu sizin otarafa adam bitmis resmen sicaktan aman dikkat et sen naptin ciktnmi isten calisiyomsn hala
28 :) bu yasta kalacam artikkk
Ohh isler baslamis :) insan azicik uyuyacagi vaktide sunu mu yapsam bunu yapayim diye geciriyor :)
Sarilik icin bana hemsire beyaz giydirin ve beyaz isikta durmasina dikkat edin hem sizde sariliginin ne kadar oldugunu daha iyi anlarsiniz dedi,bir de en son gozlerden gidiyor.
Bence sirf sarilik icin mama verme,sutunde oturacaktir diye dusunuyorum daha cok erken.Ve seni fazla emmesi suuuutt hadi gel demek gb birsey kizce,o emdikce yararli suan ve bunu bir aliskanliga cevirmis olmasi icinde erken.Tabii sut sut sut diye de ac kalmasin kizce :)
Sariligi cabuk atmasi icin en iyi sey anne sutu mamayi ilk defa duydum,bir de su verin derler.Bir dee gunes isigi :) direk vurmasada cama yakin bir yerlerden yararlanabilir minis.Em son gozlerden gitmesi uzun zaman aliyor insan hala var mi acaba diye dusunuyor.
Kizlar ana yarisi herseyime kosan bende emegi hatta oglumda bile emegi olan kadin teyzemi kaybettim perisan durumdayim annemle beraber kaliyodu duramadim evde cok kotu oldm hersey bi ruya olsa keske kizimi bile goremedi
Kizlar ana yarisi herseyime kosan bende emegi hatta oglumda bile emegi olan kadin teyzemi kaybettim perisan durumdayim annemle beraber kaliyodu duramadim evde cok kotu oldm hersey bi ruya olsa keske kizimi bile goremedi
rabbım hayırlıı uzun ömur nasıp etsn
Amin cumlemize insallah,evlatlarimizla ssglikla..
Sen kac yasindasin?
basınız sagolsun rabbım rahmet eylesn kalanlara sabır versn. hepımız aynı yolun yolcusuyuz
Allah rahmet eylesin,sizlere de sabir versin canim,cok cok uzuldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?