Hım anladm büyük şehr olunca öle ya ama sen folik asiti nasıl almazsın ilk üç ay içeçeksin beyin gelişimi için bebeğin her hamile içiyo hatta bazıları hamile kalmadan önce içiyo
Bebek bekleyen arkadaslar Allah hepinizin bebekkerinizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Ben bir sey merak ediyorum hamile oldugunuz ogrendiginiz adet tarihinizden 1 hafta 10 gun once ne gibi belirtileriniz oldu.Bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Selam arkadaslar ben alti haftalik hamileyim ve daha oncesunde hipitroidim var italyada yasiyorum burda randevular cok gec veriliyor bir hafta sonra verdiler gunde 125mg euhtrox aliyorum benim gbi ilac kullanan arkadas varmi var isenekadar aliyor cok korkuyorum az mi aluyorm cokmu bilgilerinizi bekliyorum
Merhaba hanımlar. Sizle de bugün öğrendiğim bir bilgileri paylaşmak istiyorum. Doktorun tavsiyesi hepsi. Çatlaklar için hindistan cwvizi, susam ve aynisafa yağını birer ölçü karıştırıp akşamları sürmek çok iyi geliyormuş. Bir de hamilelik boyunca hurma, nar ve maydonos çok tüketmemek gerekiyomuş. Kasılmalara sebep olduğundan tehlikeliymiş. Cips, sosis, salam, çikolata gibi katkı maddesi çok olan şeyleri de tüketmemek daha iyiymiş. Belki bi çoğunuz bunları biliyosunuzdur ama ben yeni doğum yapmış bi doktordan duyunca çok etkilendim :)) sizlerle de paylaşmak istedim.
Haa bir de ceviz. Günde iki üç tane. Özellikle balık yiyemeyen anneler daha çok yemeliymiş.
Bebişlerimize sağlıkla kavuşmak dileğiylee.
bende cok kullandim onceki hamilelikte hatta dussede devam ettim. bunda daha almadim hersey zarar vercekmis gibi gelioalirim yarin.
Çok sağol canım benm ya hepsinede dikkat edicem güzel bilgiler bilmiyodum ben birde ceviz yiyemiyorm sıkıntı orda sevmiyorm ama mecbur yiyim ozaman senin bebek kaç haftalık :)
Olurmu öle şey o bişry yapmaz kaç haftalık oldun sen bakalım pinpirikli anne :) bende ilk aylar öleydim görsen çok abartıyodum ama üç aya girdm geçti o düşünce sendede öle olur bide keşke progestanla coraspirine başlasan doktora sölede :)
Sat a gore 8, bur doktoruma gire 7+2, diger doktoruma gore 6+5.. hangisini dilersen onu kabul et :)) yarin da baska bir doktora gidicem. O ne diyecek bakalim. Saglikli olsun da erken gec onemli degil. Dun gordukk piti pitilari. Cok heyecanlandim ve artik alisveris yapma istegim geldi eyvaahhh :)))
Mrb araniza yeni katildim 12+2gunluk hamileyim cok bulantim kusmam var 52kilo ile hamile kaldm simdi 46 kilo oldum cok uzuluyorum
sorarim canim. ben sat a gore 6+5 im de kanimda beta hcg 15000 cikmistiya 4haftaliga denk gelio sanirim yeniyim daha
Ben gebeligimde 11. Haftama girdim bugun sabah cok karnim sancilaniyodu aksama dogruda ishal oldum doktoruma gittim ve bana icten kanama basladigini soyledi cok korkuyorum benimle ayni durumu yasiyan var mi ne yapmam gerekiyo lutfen yardim edin... bebegimi kaybetmek istemiyorum
Oo maşallah canım rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin farketmez okadar gün bir hafta sonra 2 ay olacak ozaman inş :) nie sürekli faklı doktora gidiyosun bitane doktor belirle bence kendine
İştee bu hafta 5 dr dan randevu aldım. Hepsini deniycem. Ben okulda medikonun doktoruna gidiyordum. Çok da memnunum ama bırak yeni doğan yoğun bakımı doğum ünitesi dahi yok :)) deneye deneye bulcam inşallah iyi iletişim kurabilceğim doktoru. Bugün gittiğim doktorla da güle oynaya, eğlene eğlene sohbet ettik. Öğrenci olduğumu duyunca çok şaşırdı, sevindi, gaza getirdi falan. Ama hastaneyi beğenmedim( ben azcık cinsim :)) değişik şeylere takılırım. O nedenle tavsiyeyle değil de tecrübeyle arıyorum doktorumu :)) öyle işte :)) umarım bir an önce sabit bir dr um olacak..
:) ha ha alemsin ya hiç güleceğim yoktu aslında iyi bişy bende daha doğumhaneye yeni doğan ünitesine bakmadm sen önceden ayarlıyosn iyi bişy biran önce bul ama :)
Hg canım ee 3 ay olmuş hala geçmemiş çok kilo kaybın olmış bi geçseydi hemen alırdında doktor sana bulantı hapı vermedimi vermesi lazm bu arada günümüze kadar aynıyız :)
Umarım bulucam :) aklıma takılan, övgü alan her doktordan aldım randevu. Bi de haftaya staja başlıyorum. Staj bitiyo dersler başlıyo falan. Bu haftadan başka vaktim yok. Tabi araştırma yapmaktan ve hastaneye gitmekten finaller kaynadı arada ama bu dönemlik böyle olsun napalım dedik bile:))
Cok fazla ultrasona girmek bebisine zarar verebilir
Umarım bulucam :) aklıma takılan, övgü alan her doktordan aldım randevu. Bi de haftaya staja başlıyorum. Staj bitiyo dersler başlıyo falan. Bu haftadan başka vaktim yok. Tabi araştırma yapmaktan ve hastaneye gitmekten finaller kaynadı arada ama bu dönemlik böyle olsun napalım dedik bile:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?