Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayyy sengulcumm cok gecmis olsun bebegim uzun zmandirbildiirm fakan gelmiyo bana giremiyodum sayfayada girmek istiyodum yapamiyodum..

Tatlim bende adandayim babam hasta yarin bypaas olacak dua et bizede bende adanadayim

Tatlim erva iicn cok uzuldum nasil glturdun dok.nasil anladin canm tebrik ederim senide ilgili bi annesinki farkeettin vala yani kafam karsisti simdi ne oldu ne okacak canim ?

Arkadasin dedigi gibi konusan oyuncaklar cok faydali olur ins.isini kolaylastirir.

Arkadasin dedigi gibi konusan oyuncaklar cok faydali olur ins.isini kolaylastirir.
Tesekkur ederim canim allah razi olsun rabbime cok sukur beyninde bi sorun cikmasin ben buna dua ediyorum. Gelisimi geride ama egitimle duzelticem telefon tablet tv yok aksamdan aksama tv aciyoruz onun disinda bi suru kitap aldim kitap okuyorum sayi sayiyorum sarki soyluyorum tekerleme soyluyorum surekli konusuyorum kisaca dil gelisimi icin yapilabilecek herseyi yapiyorum 2 gunde 1 annemdeyiz eskiden annemlerden korkardi derdim simdi korkup aglamiyo alisti.
22 aylikken kontrole gidicez o zamana kadar yasitlarini yakalamasi icin elimden geleni yapicam rabbimin izniyle.
Ervaya sunu getir diyorum mesela gunde 1 kere getiriyo 10 kere soyluyosam sadece 1 veya 2 kere yapiyo. Ben sofra hazirlarken sofra bezini ekmegi iceri tasiyo diger 2 gun tasimiyo beni bi kac kere optu bi daha opmedi bay bayi cani istediginde yapiyo bazen yapmiyo.
Ben soyle dusunuyorum kizlar lutfen bana bi sey soyleyin iyi de olsa kotu de olsa soyleyin hic uzulmucem.
Bisey yapmayi bilmese bu soylediklerimi de yapmaz oyle degilmi? Ama isine gelirse yapiyo yapmak istemedigi biseyi mumkunati yok yaptiramiyoruz hemen sinirleniyo cani isterse yapiyo veya dinliyo. Bu onun karakteri ile alakali sanirim cunku kaynimda kucukken oyleymis.

Onun disinda ben ervala dil gelisimini desteklemeye basladigimdan beri o da gun icinde soyleniyor ama anlamsiz anlamli soyledigi bisey yok henuz ama onumuzde daha 3 ay var bu sekilde devam edersem sizce biseyler soylemeye baslarmi?
Rabbime dua ediyorum cumlemizin evlatlarina saglik sihhat versin akil versin de benim yavrumada versin diye. Sizde dua edin lutfen kizlar su 3 ay icinde ervam gelissin buyusun diye.
Henuz aciktigini susadigini soylemiyor bisey iatedigi zaman parmagiyla isaret etmiyor surekli agliyor mesela baba nerde diyim yada ayin atin nerde diyim parmagiyla asla gostermiyor kullanmak istemiyor kesinlikle ama bebekliginden beridir oyle ellerini hep yanda ve havada tutardi yine oyle yapar hic kullanmak istemez.
Merdiveni elimden tutunarak cikiyor cok sukur. Topu atmasini ogretiyorum biraz biraz yuvarliyor (tabi cani isterse) kalemi dogru kullanip karalamasini destekliyorum oyle yani kizlar butun gunum ervanin egitimiyle geciyor nefes bile almiyorum nerdeyse ins biraz olsun fayda bulur insallah rabbim.

Saol canim allah razi olsun ...

Tatlim dikkatli okudum simdi en son konusmamiza gore ervada gelisme var soyleki birsey soyledigimiz zaman uzuluyosun ben korkuyorum sahsen birsey dmeeye ama emin ol cocuk lar cok inat canlari isterse yapiyo istemsse yapmiyo bu var beebeklerse kesinlikle , arti suda var nisa gelisim yonunden anlattillarinin hepsini yapiuo nisa getir gotur falan ama nisada suan annemlersehiz gormelisin. Birlikde geziyoruz herkes dalga geciyo bune boyle diye nisa ankarada da boyle hep alisinca hersey iyi bi iyi bi koth suldiriyorum resmen cocouk yabani ama esim tarafi benim taraf kalabalik hepp...

Anlayacagin o ki ins.gececk bu gunler canim bazen cok canim sikiliyo cok uzuluyirum neden boyle diye

Tatlim en kisa zmanda ins.iyi oldugu gunelride yazarsin dedigim gibi gene uzeirne dus ama kendinide yipratma cumku ona bakabilmek icin sende madden manen iyi olman lazim

Ins canim cidden oyle mi dusunuyosun gelisme var mi sencede? Ervala ilgili biseyi bana tabikide soyle iyi ya da kotu soyle zaten kotu bisey gorup soylemezsen bana iyilik degil kotuluk yapmis olursun.
Banada gelisme var gibi geliyo anliyo gibi ama bilmiyorum iste yari yapip yari yapmadigi icin bende anlamiyorum...

Tatlim en kisa zmanda ins.iyi oldugu gunelride yazarsin dedigim gibi gene uzeirne dus ama kendinide yipratma cumku ona bakabilmek icin sende madden manen iyi olman lazim
Cok dpgru canim ins yarabbim ins duzelir bi dahaki gittigimizde iyi haberlerle doneriz

şengülcümmm neler olmş o kadar üzüldüm ki anlatamam sana

şengülcüm zeka küpleri var onlar da çok faydalı . doktorunuzun dediklerinden çıkma bir de çocuğumu en kısa sürede düzelticem endişesiyle çocuğun kafasını karıştırmadan birşeyler öğret buna dikkat et kuzum gerçekten o kadar üzüldüm ki ama en kısa sürede erva bu süreci atlatacak eminim . beyninde bir sorun yoksa bu düzeltilebilir bi gerilik. beterin de beteri var zihinsel olmadığına şükredelim canım bu geçecek inşallah tatlım

Ayenen sengul bahara katiyirum kendinide ervayida yormadan yipratmadan baslamalisin mesela bir gun sadece ogrettigin birseye odaklan onun harici birseye kalkisma bu hepimiz iicnde gecerli zaten bebkler icin ins.toparlar kisa surede rabbim yardimcin olsun ne olursada buraya yaz yazmamazlik yapma yaptigimiz herseyi yazalim buraya kizlar konu cocuklar olunca is degisiyo

Ama beni gorseniz nisayla cildiriyorum artik varya kafayi yicem bagiruyorum kizziyorum okadar sinirleniyorumki anlatamam

Bu arada bahar senin kiz hasta oluyomu hic yada ne kadar sirede antibiyotik kullaniyirunuz

Elifcim kışa girerken bir kez ateşli bi boğaz enfeksiyonu geçirdi iki gün sürdü ateşi sadece peditus kullandık antibiyotik ilerlerse vericem dedi doktor çok şükür kullanmadan atlattık daha da hasta olmadı. Ben haftada iki gün veya daha fazla muhakkak bol soğan sarmısaklı sebze çorbası yediriyorum galiba o koruyo pek hasta olmaz ( maşallah ) doğdu doğalı birtek hastanede yatarken antibiyotik kullandık onun dışında hiç kullanmadım canım.

Şengülcüm biz her zaman yanındayız bunu unutma yardımcı olabildığimiz kadar yardımcıda oluruz allahım bu süreçte yar ve yardımcın olsun ümitsizliğe asla kapılma inş. Geçecek bu günler her namazımda dua edicem sizin için de

Şengülcüm bu arada kereviz bebeklerin zihin gelişimleri için çok faydalıymış bolca yedirmeni tavsiye ediyorum ben de hayrunnisaya bolca yediriyorum

Ayycanim. Tebrik ederim nisa kacinci antibiyotigi ne guzel agri kesiciyle atlatiyonusunuz masalah bziim kisdab bu yana kacinic oldu yaa ankarada kullandik 1bucuk ay olmadi burda yine basladik ay vala kafayi yicem artik inanki yani en son igne mullandik ondan once antibiyotik suan tekrar gene napacam bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…