- 15 Aralık 2014
- 8.315
- 7.544
- 398
- Konu Sahibi TurkuazKrampon
-
- #2.221
Canım İnternetten bile bulabilirsin fisherpraysin oyuncakları çok eğitici mesela bi kitabı var çok güzel şarkı söylüyor diğer sayfada hikaye anlatıyor onlardan almanı öneririmKonusan oyuncaklari var ama adi ne nerden bulabilirim tesekkurler..
Tesekkurler bakicamCanım İnternetten bile bulabilirsin fisherpraysin oyuncakları çok eğitici mesela bi kitabı var çok güzel şarkı söylüyor diğer sayfada hikaye anlatıyor onlardan almanı öneririm
Neredesiniz?Esim cewaplarini alms dub bakdi 5 dersden girdi zaten ocakdada iyi alirsa gececek ins.
Nerdesiniz??Yok be kuzum çok da değil doğru kalırsa aarsın dolaba eline buluntu olur
Tesekkur ederim canim allah razi olsun rabbime cok sukur beyninde bi sorun cikmasin ben buna dua ediyorum. Gelisimi geride ama egitimle duzelticem telefon tablet tv yok aksamdan aksama tv aciyoruz onun disinda bi suru kitap aldim kitap okuyorum sayi sayiyorum sarki soyluyorum tekerleme soyluyorum surekli konusuyorum kisaca dil gelisimi icin yapilabilecek herseyi yapiyorum 2 gunde 1 annemdeyiz eskiden annemlerden korkardi derdim simdi korkup aglamiyo alisti.Arkadasin dedigi gibi konusan oyuncaklar cok faydali olur ins.isini kolaylastirir.
Ins canim cidden oyle mi dusunuyosun gelisme var mi sencede? Ervala ilgili biseyi bana tabikide soyle iyi ya da kotu soyle zaten kotu bisey gorup soylemezsen bana iyilik degil kotuluk yapmis olursun.Saol canim allah razi olsun ...
Tatlim dikkatli okudum simdi en son konusmamiza gore ervada gelisme var soyleki birsey soyledigimiz zaman uzuluyosun ben korkuyorum sahsen birsey dmeeye ama emin ol cocuk lar cok inat canlari isterse yapiyo istemsse yapmiyo bu var beebeklerse kesinlikle , arti suda var nisa gelisim yonunden anlattillarinin hepsini yapiuo nisa getir gotur falan ama nisada suan annemlersehiz gormelisin. Birlikde geziyoruz herkes dalga geciyo bune boyle diye nisa ankarada da boyle hep alisinca hersey iyi bi iyi bi koth suldiriyorum resmen cocouk yabani ama esim tarafi benim taraf kalabalik hepp...
Anlayacagin o ki ins.gececk bu gunler canim bazen cok canim sikiliyo cok uzuluyirum neden boyle diye
Cok dpgru canim ins yarabbim ins duzelir bi dahaki gittigimizde iyi haberlerle donerizTatlim en kisa zmanda ins.iyi oldugu gunelride yazarsin dedigim gibi gene uzeirne dus ama kendinide yipratma cumku ona bakabilmek icin sende madden manen iyi olman lazim
şengülcümmm neler olmş o kadar üzüldüm ki anlatamam sanaKizlar merhaba..
Cok uzgunum gercekten sizlerle paylasmak istedim ervada bi sorun oldugunu hep biliodum kimselere derdimi anlatamadim ervayi genel kontrole goturdum bas cevresi cok kucuk norolojiye gidin dendi 1 hafta sonra norolojiye gittik denver testi yapildi bisey cikmadi.
15 dakika dokorumuz ervayi inceledi gozlemledi beyniyle ilgili bi sorun olmadigini soyledi cok sukur 3 ay sonra kontrole cagirdi 3 ay icinde 1 cm buyuyecekmi diye bakacak ona gore hareket etcez.
Sonra gelisimiyle ilgili cocuk gelisimine gonderdi oraya gittik ervanin yapip yapmadigi tum hareketleri not aldi elone kup verdi ne yapacakd diye bakti top verdi bi suru seyler denendi.. Ervanin yapabildigi ve yapamadigi herseyi konustuk ve cikan sonuca gore yavruma "gelisim geriligi" teshisi kondu..
Premature olmasina ragmen 1 ay eksik olarak bakilmasina ragmen yinede yasitlarindan 2-3 ay geride. Ve bu ervanin konusamamasina bile neden olabilir. Anne babadan baska bisey soylemiyor onlari da anlamsiz soyluyor. Siki bi program baslattik yemek yerken video izletiyodum kesinlikle gostermek yok dedi acliktan olmez dedi tvyi aksamdan aksama acin dedi yasitlarina varana dek arkadan desteklicez dedi sik disari cikart dedi.
Zaten biliyorum cocugum evde oturmaktan bu hale geldi ervala ne kadar konussamda ben bile sikiliyorum bi sure
sonra konusmuyorum.
Simdi 2 gundur annemlere gidiyorum orasi kalabalik dun de gittim kar sogunu yedi erva gece yarisi kalkti ne varsa cikardi su iciyo onu bile cikariyo hasta yaptim cocugu. Bu kis gunune denk geldi yaz olsaydi.hergun disari cikartirdim parkaa gotururdum evde bigun durmucaktim ama simdi hem soguk araba olsa esim birakir bizi o da yok. Evde oldugum surece icim rahat degil napicam.bilmiyorum gunduz tv acmiyorum surekli konusuyoruz kizlar mahvolmus durumdayim acliktan olcek erva mama yicekmisin diyorum isaret diliylede gosteriyorum belki bin kere sordum.gozunun icine bakarak su mu istermisin mamami ama cevp yok yok yok deliricem allahim bana yardim et ben bu cocugu nasil konusturcam 3 ay icinde dil gelisiminin artmasi lazim yoksa daha simdiden psikiyatriye gondercekler. Kizlar ne yapayim nolur bana akil verin iki disari cikardim cocuk hasta oldu bu sabah biraz topladi kendini hasta olunca da egitimi aksar anlicaksa bile hastaliktan anlayamaz resmen araftayim ne yapicam ben((
Şengülcüm biz her zaman yanındayız bunu unutma yardımcı olabildığimiz kadar yardımcıda oluruz allahım bu süreçte yar ve yardımcın olsun ümitsizliğe asla kapılma inş. Geçecek bu günler her namazımda dua edicem sizin için de
Ayycanim. Tebrik ederim nisa kacinci antibiyotigi ne guzel agri kesiciyle atlatiyonusunuz masalah bziim kisdab bu yana kacinic oldu yaa ankarada kullandik 1bucuk ay olmadi burda yine basladik ay vala kafayi yicem artik inanki yani en son igne mullandik ondan once antibiyotik suan tekrar gene napacam bilmiyorumElifcim kışa girerken bir kez ateşli bi boğaz enfeksiyonu geçirdi iki gün sürdü ateşi sadece peditus kullandık antibiyotik ilerlerse vericem dedi doktor çok şükür kullanmadan atlattık daha da hasta olmadı. Ben haftada iki gün veya daha fazla muhakkak bol soğan sarmısaklı sebze çorbası yediriyorum galiba o koruyo pek hasta olmaz ( maşallah ) doğdu doğalı birtek hastanede yatarken antibiyotik kullandık onun dışında hiç kullanmadım canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?