Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Rabbim gonlume gore verdi aslinda. Ervanin basinda konak olusmustu onun icin goturduk genel kontrolde yapti tabi bas cevresi kucuk cikinca norolojiye yonlendirdi ordanda cocuk gelisimine olaylar boyle gelisti yani.
Benim ne zamandan beri bakilmasini istedigim sey tesadufen olmus oldu. Ben butun hareketlerine bakilsin istiyodum zaten oyle oldu cok sukur..

bak tatlım birşeyleri öğretirken önce nesneleri öğreteceksin mesela top oynuyorsunuz sen topu elin alıp ervaya atarken top ervaya geliyooo veya topu sana atıyorum gibi yönergelerle oynadığınız şeyin top olduğunu bi öğret ona . iki farklı nesne yan yanayken onun hangisi olduğunu ayırt edemez yoksa oyunla öğret herşeyi . mesela topu eline alıp bu top işte bu kitap desen o kadar etkili olmaz . ikincindede durum aynı örneğin sen çekmeceden birşey alıyorsun çekmeceyi açıp kaşığı alalım mı bebeğim diye onu bu yönergeye bi hazırla . sonra birlikte çekmeceden kaşığı aldık yemek yapıyoruz (mesela ) diye söyle çekmecenin ne olduğunu nasıl açık kapalı olduğunu bu şekilde anlar kapatırken de çekmeceyi kapatalım de.

ve kuzum fark edersen bu üçüde birbiriyle aynı sorunlar oyunla hepsini sen göstererk anlat ona ama seni tebrik ederim yönergelerini çok güzel algılıyo ve çocuk yapacak ama neyin ne olduğu konusunda ufak bi şaşkınlık yaşıyo bunu da öğretmek çok kolay sen yaparsınnn tatlımm ama algıları çok kuvvetli ervanın seni dinleyip de bu kadarını yapıyo olması çoookk yol kat ettiğinizin göstergesi canımm

Mantikli cnm cok haklisin ben oyle yapmiyodum o yuzden boyle davranmis olabilir. Ya bilmiyorum bazen dedigimizi yapiyo bazen orali bile olmuyo mesela dun aksam babasi erva kumnda nerde hadi bul getir kizim demis o da hemen bulup babasina vermis biraz once ben ayni seyi yaptim 20 kere soyledim ve ayaginin altindaki kumandayi getirmedi parmagimla gosteriyorum parmagimin oldugu yere bakiyo ama anlayamiyo sanki.
Ervaya hadi gel sirtima bin digidik oynayalim diyorum gosteriyorum hemen gulerek sirtimin yanina gelip ellerini uzatiyo. O anda degil ama aklina gelirse gun icinde deh digidik digidik diyo:)))

Dediklerini harfiyen uygulucam canim saskinlikla okudum dogrusu cook ama cok haklisin ben hic bu sekilde dusunmemistim allah senden razi olsun. Kafama acayip yatti ben oyle yapmiyodum gostererek bak bu top bu kitap diyodum yada sana kitap okuyayim mi diye soruyodum.
Topu ervaya atarken a-t-t-i-mmm diyodum o da cani isterse topu alip gulerek sanko benim dedigimi demek ister gibi sevincli bi sekilde a-aa diyodu. Bundan sonra senin dedigin gibi yapcam umarim yol katedebilirim zaten su getir goturu yapabilsek is tamamdir.

Doktorumuzun benim ogretmesini istedigim seyler sunlardi
Merdiven cikmak(hic yapamiyoken simdi elimden guc alarak cikiyo)
Karalama yapmak(cok seviyo kalemi bizim gibi tutamasada biseyler ciziyo 2.5 aya kadar daha da duzelecegini umuyorum)
Topu atmak(hic yapamazken hem eliyle hem ayagiyla atiyo ama hareketleri cok kisitli guclu degil cok gucsuz bi sekilde)
Kovaya kupler doldurmak(pil kutumuz var ve ervaya al ve buraya koy diyorum yapiyo cok sukur)
Getir gotur yapmak(3 gunde sadece 1 kere yapiyosa yapiyo)

Ama haklisin nesnelerin tam adini bilmiyo ben ilk once onlardan baslamaliyim yoksa nasil bilsim cocuk.

Ve kizlar bu siralar parmagini kullanmaya basladi lambayi acinca parmagiyla lambayi gosteriyo.
Yada kapi caldi bugun mesela erva baba geldi dedim sevincle. Hemen sevindi parmagiyla kapiyi gostererek baba baba demeye basladi cok sasirdim. Ve kizlar bi kere suya du du du dedi allahim o kadar sevindim ki sunlari bi tekrat etse zaten o da alisacak ve gelisecek gercwkten egitim cok onemli kizlar ya

Ve bu doktorun benden istedigi seylerin hic birini ama hicbirini yapmiyodu zaten o yuzden gelisme geriligi var dedi. Simdi ben ervayi yasitlarina yetistirmeye calisiyorum ama zaman gectikce yasitlari daha da ilerliyo fark aciliyo cok ustune dusuyorum o yuzden bardaktan kendi basina su iciyo artik hic ellemiyorum icip bardagi bana uzatiyo eskiden yere atiyodu. Ama farkindayom kizlar eskiden ervanin elleri cok gucsuzdu mesela biseyi tutsun cok gevsek tutuyodu catalida bu yuzden kullanamiyodu zaten sindi eline kalem veriyorum simsiki tutuyo hic boyle gormemistim onu elinden zor aliyorum. Ve de kizlar erva cis yaptinmi yada kaka yaptin mi deyince bezine bakiyo

Ayyy masalah canim vala bahar kesinlikle katiliyorum cok yarali ve bilgi verici seyelr bunlar birde boyle dene bakalim

Vala masalah gelisemelrede var gibi anlatigin kadariyla xok guzel ama cokda sikma bence bunlatma yani

olabildiğim kadar her konuda yardımcı olurum canım. seni gerçekten çok tebrik ediyorum kısa sürede toparladın ervayı ama altını çizerek söylüyorum yaşıtlarına yetiştircem diye çocuğun kafasını karıştırmadan bunaltmadan yol kat edin kumandayı bir kez istedin vermedi ikinciye söyle ona da vermedi bi daha söyle eğer kumandaya bakıp sana vermiyorsa o an canı istemiyordur hayrunnisada öyle bazen kendini parçala istersen yapmak istemeyince yapmıyo.
mesela sofra kurarken birkaç gün çekmeceden çatalı kaşığı birlikte alıp sofraya koyun 4-5 gün sonra hadi kızım çatalları sofraya koy birlikte masa kuralım de . yani anlatmak istediğim, öğretmek istediğin şeyi isimlerini söyleyerek birkaç gün birlikte yapın sonra yapması için onu teşvik et ve o an yapmak istemiyorsa moralini bozma ve birkaç saat sonra tekrar dene

siz bu işi başarmışsınız zaten çok az kalmış onu da halledersin sen canım dediklerimi yap hiç korkma

Kizlar bubarada kizlarniza dogum gunu dusunuyomusunuz.
Neler dusunuyosunuz. ?

Ins cnm ins bunlar kolaydi asil zor olan bunlar bakalim neler olacak rabbim yardimcim olsun

Ben düşünmüyorum kızlar. Ha kendi aramızda bi pasta keseriz belki anneanne babaannelerle. 12 tane de dişimiz Var kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…