Bebek Beslenmesi bebek beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Baharcim bende sendendim ama varya sabah oyle bi tarif yapiyorum ki erva yalana yalana yiyo ve icinde peynir de var.
Erva hepsini tuketiyo hemde fazlasiyla doktorun verdigi ilaclar acayip ise yaradi ervanin istahi acildi ben hic daha kendi kendine sofraya oturdugunu bilmiyom simdi kosa kosa geliyo. Aksam ilaclari veriyorum sabah kurt gibi ac kalkiyo ben kahvaltiyi hazirlarken aksam dan bi yerlere ekmek kirintisi dustuyse onlari bulup yiyo:)))))

Ama 9.5 kilocuk hala ins kilo alir suruplari bitmek uzere bitince eski haline donermi diye korkuyorum kizlar yaa

ne yapıyorsun canım sabahları yazsana . ben bir yumurta süt peynir un karıştırıp omlet yapıyorum bunu seviyo. hayrunnisa da yiyo da çizgifilmle ve çok yemek seçiyo

Iste genel kontrole goturdugumuzde zayif diye doktor yazmis multivitamin ve zinko endikasyonlarinda istah acicidir yaziyor. Bi de 2. Sise balik yagimizi bitirmek uzereyiz.

Bak simdi cnm 1 tane taze sogani kucuk kucik dogruyorum yarim biberde dogruyorum sonra yagda kavuruyorum yarim domates de ekleyip kavuruyorum sonra bi yumurta kiriyorum pismesine yakin bi kibrit kutusu da peyniri eritiyorum altini kapatiyorum. Ervanin bitirmeddigini hic gormedim ama suruplar sayesinde tabi..

Kesinlikle dene ins yer. Yaninda da ceviz ve cay yada sut iciyor yumurtayida ekmekle bana bana yediriyorum.

Ama yarin sabah sogan sarimsagi kavurcam sonra kereviz yapragi ve sapi dograyip peynir katicam yumurta da tabi bakalim buni begenecekmi. Genelde erva domatesli olunca seviyo domates yumusatiyo o yuzden onu da katarim. Ve biraz sivik birak tam pisirme

Kizlarrrrrrrrr bu olayi kesinlikle sizinle paylasmaliyim bu olay yasanir yasanmaz hemen tele sarildim erva ufak tefek getir gotur yapmaya basladi. Ama cani isterse tabi. Baska bi odadan bisey getirir mi diye merak ediyodum ama cesaret edemiyodum. Baska bi odada isim vardi aklima geldi bi denem yapayim dedim ervanin yazi tahtasini gozunun onunde sehpa uzerine koydum sonra birlikte mutfaga gectik perdeleri cektim sonraa oturma odasina gittik. Bu arada yazi tahtasi da hemen yandaki odada kapiyi falan da acik biraktim sonra erva dedim senin yazi tahtan nerde hadi bul getir dedim gozlerine bakarak o da beni dikkatle dinledi dondu arkasini gitti odadan cikti diger odaya girdi tabi ben yerimden kipirdamadim ama dua ediyorum elinde yazi tahtasiyla kapidan iceri girsin diye dort gozle ve dua ederek bakiyorum ve kuzum elinde yazi tahtasiyla iceri girdi ve bana uzatti aa dedi al demek ister gibi rabbim sana hamd olsun sana sukur olsun...

Ayy şengül o kadar sevindim ki Anlatamam sana siz bu işi başardınız valla bak tebrik ediyorum seni canım gerçekten

Ay cnm ya gel bana sor mutluluktan havalara uctum canimin ici anliyo ya konusmasi gec olsada farketmez artik.
Soyledigi seyler sunlar bakin anne, baba, dede, hadi, allah, kedi, digidik, ve 3 kere ver dedi bi kac kere de al dedi bi kere suya du du dedi. Neden bunlari sadece bi kez kullandi bilmiyorum. Bi kere ona sut isitirken aglayayarak istiyodu ve ma ma dedi.

Lamba nerde deyince parmagiyla gosteriyo atin nerde deyince parmakla gostermiyo ya yanina gidiyo yada atina dogru bakiyo. Halinin uzerindeki ortuyu duzeltirken bi baktim bi ucunu da o duzeltti tabi ben sokk. Gecen beraber camasirlari makineye atarken 3 camasiri o koydu kapagini ac deyince acip kapat deyince kapatiyor cekmece dolap vs. Kizlar gercekten cok yol katettik ister inanin ister inanmayin ama bu anlattiklarimin hic birinden bi haber olan kizim simdi bunlari yapiyor.

Size gore daha yasitlarindan geridemi hareket ve anlama olarak ne dusunuyosunuz? Bu benim icin cok onemli

Ayyy sengul tebrik ederim mmm vala bence 1 ay sonra belki daha da erken yasitlarina yetisir oyle gorunuyo yani vala cok sevindim bzimkiler de suan butun anlatatiklariini yapiyo zaten suan o ewredeyiz. Bizde geride oldugunu falan dusunme asla kesinlikle

Ben nisaya yemek yediremiyorum nedense oturuyo sofraya kendi yemek istiyo ekmek yiyp sadece. Bilmiyorum napacam yani

Sengul Tekrar kontrolunuz ne zman

Iste cnm 22 aylik oldugu zaman 1 ay erken dogdugu icin 21 aylik gelisim listesine bakarak degerlendirecekler 19 aylikken goturmustuk 18 ayi baz almislardi.

Anladim cnm cok tesekkur ederim her ikinizede bana bu evrede destek oldugunuz icin.

Sizden su yonde fikir almak istiyorum daha neler yapmaliyim hani sizin cocuklariniza kiyasla nelerin ustunde calismaliyim hani bi de sunu ogret bizimki bunu da yapiyo dediginiz ne var?
Aslinda cok sansliyim boyle bi donemde yasitlari siz varsiniz sizden yardim alarak bu isin ustesinden gelebilirim ancak.

Canim kendi yemesi daha guzel bence ervada hep agzina hazir istiyo. Eline bisey verirsem yemeyi seviyi simdi kasik catal alistirmasi yapiyoruz sabah kasik aksam catal calisiyoruz ama daha yol katedemedik.

Erva kar yagiyor yadaa yagmur yagiyor deyince heyecanla pekcerenin onune gelip camdan bakiyodu bu sabah burada kar yagiyor erva kar yagiyorrr dedim heyecanla. O da hemen pencerenin onundeki divana tirmandi perdeyi yukari kaldirdi kaldirdi kaldirdi ve kafasini cikardi bir sure kari izledi:))

Kizlar o kadar mutluyum ki rabbime hergun sukrediyorum eger yakinimda olup sizi gorme sansim olsaydi bebeklerinize hediyeler almak isterdim oyuncaklar almak isterdim....

Canim benim bunlari soylemen bile cok guzel ben hediyelri almis kadar sewindim su sozlerine :)

Bence yeme alislanluginin uzerinde durabilirisin
Getir goture alistir uzun bi sure buna deqwam et ben bi dusuneyim mesela nisada dikkat ettigim seyelri sana yazarim ins.

Yaz cnm ya cok sevinirim valla

haklisin aslinda getie goturde her dedigimi yapmiyo. Ya benim kiz yanlis sey getiriyo dun iki kere oldu oyuncak sepetinde kedisi ve ayse bebgi vardi ayseyi getir dedim kediyi verdi kedi ustteymis ayse altta. Mutfaktayken portakal getir soyalim dedim portakallari goremiyordu elmalar tezgah uzerinde alabilecegi yerdeydi elmaya uzandi neden boyle yanlis yapiyo nedenini merak ediyorum

tatlım olur o kadar ama seninle bu konuyu konuşmuştuk dediklerimi yapmaya devam et o yanlış şeyi getirince sen doğrusunu göster.

Ayy canım ben iki gündür ile gidiyorum sınavım vardı pek fırsat bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…